
dirtyharry έγραψε:Υ.Γ. Αυτά τα περι ''ομηρίας'' θυμίζουν έντονα το αστείο με τον 6χρονο πολιτικό κρατούμενο Μητσοτάκη.
*6μηνο
dirtyharry έγραψε:Υ.Γ. Αυτά τα περι ''ομηρίας'' θυμίζουν έντονα το αστείο με τον 6χρονο πολιτικό κρατούμενο Μητσοτάκη.
dirtyharry έγραψε:Σε τέτοιες περιπτώσεις η ορθή διαδικασία ειναι η προσωρινή (και όσο το δυνατόν μικρότερη) διαμονή του παιδιού σε ασφαλές και κατάλληλο μερος,η εξέταση του απο παιδοψυχολόγους,κοινωνικό λειτουργό όπως επίσης και η έγκριση του τελευταιου για το αν το περιβάλλον της γιαγιάς και της θείας ειναι κατάλληλο για να μεγαλώσει το παιδάκι.Λαμβάνοντας υπόψη οτι η κα Ρούπα συλλήφθηκε μόλις προχθές αλλα και την αρτιοσκληρωτική φύση του κράτους μας,θεωρώ οτι η κηδεμονία του παιδιού δεν εχει περάσει ακόμα στους συγγενείς του γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προείπα.Όσον αφορά τον Γλέζο,στην προκειμένη περίπτωση έναν άσχετο με το παιδί κύριο δηλαδή,ορθώς έπραξαν και δεν του επέτρεψαν να το δει όπως θα έπρεπε να κάνουν αν στην θέση του για παραδειγμα ήταν ο Τσίπρας,η Μητέρα Τερέζα,ο Ρουβάς ή ο Γιώργης ο Ανατολάκης.
Υ.Γ. Αυτά τα περι ''ομηρίας'' θυμίζουν έντονα το αστείο με τον 6χρονο πολιτικό κρατούμενο Μητσοτάκη.
trauma έγραψε:
Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη ειδίκευση για να αντιληφθείς το βαθμό στον οποίο αποτελεί βαθύτατο τραυματισμό το γεγονός να βλέπεις την μητέρα σου να απομακρύνεται με την βία απο κοντά σου , ενώ είσαι 6 χρονών. Ούτε και για το γεγονός οτι στη συνέχεια εγκαθίστασαι σε κάποιο μέρος που ποτέ δεν ζήτησες να πας μαζί με άγνωστους για σένα ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζεις πολύ καλά οτι είναι υπεύθυνοι για την βία που ασκήθηκε στην μητέρα σου. Πόσο μάλλον όταν αυτό το μέρος είναι μια παιδοψυχιατρική μονάδα βαρέων περιστατικών όπου μπορεί να αντικρύσεις άλλα παιδάκια σε πολύ άσχημη κατάσταση.Αντί απο την πρώτη στιγμή να βρεθείς πλάι σε άλλα οικεία πρόσωπα που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι.Νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς για αυτού του είδους την διαδικασία και όχι να δίνεις τα εύσημα. Τα παιδικά τραύματα που δημιουργούνται είναι πολλές φορές ανεπανόρθωτα,αλλά και απο μόνα τους αβάσταχτα για την μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου.Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το γνωρίζεις αυτό.Και φαντάζομαι, δύο μέρες σε αυτή την κατάσταση έχουν δημιουργηθεί πολλά.
trauma έγραψε:Κυρίως νιώθω οτι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας και οτι χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε ποιούς θεωρούμε οτι "εργάζονται" για το καλό μας και ποιούς όχι.
Λόγο έχουν οι θεσμοί,στην προκειμένη περίπτωση ο εισαγγελέας ανηλίκων,οι οποίοι ειναι επιφορτισμένοι με το να εφαρμόζουν τους νόμους και η εξουσία τους απορρέει απο το σύνταγμα.Εάν θεωρείτε οτι το πολιτικό προσωπικό μπορεί να υποκαθιστά τον εκαστοτε θεσμό τότε θα βρισκομάσταν ενα βήμα πιο κοντά στην Τουρκία του Ερντογάν.Εαν πάλι θεώρειται οτι οι αιτήσεις για κηδεμονίες δεν πρέπει να αξιολογούνται απο κοινωνική λειτουργό και ολη η διαδικασία να επισπευθει,θα ήθελα να σας δω να συμμετέχετε σε μια ευρύτερη καμπάνια για να αλλάξει εν γένει το πλαίσιο λειτουργίας του κράτους σε αυτες τις περιπτώσεις και οχι να ζητάτε πολιτικές χάρες επειδη το παιδάκι το λένε Μαζιώτη και οχι Στεφανόπουλο.Τέλος εαν θεωρείται οτι 2 μέρες στο παίδων υπο την επιβλεψη ειδικού προσωπικού δημιουργούν ψυχικά τραύματα όχι ομως η πολύμηνη κατάσταση διωξης που βίωνε ενας 6χρονος με οτι επιπτωσεις ειχε στην καθημερινοτητα του(και ο λογος που ο εισαγγελεας ζητησε να εισηχθει στο παίδων για να εξεταστεί) τοτέ πραγματικά απορω για την νηφαλιότητα της σκέψης σας.
Το ζεύγος Ρούπα- Μαζιώτη "εργάζεται" για το καλό σου;
Για το παιδί: Η αλήθεια είναι ότι αφενός έχουν γίνει αρκετά περιστατικά, ώστε να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις.
Αφετέρου, δεν μπορώ και να πιστέψω τις καταγγελίες του ζεύγους. Γενικά οι "αντάρτες πόλης" έχουν μια ισχυρή ροπή προς τη θυματοποίηση, για να κρατούν ζωντανή την αλληλεγγύη των απ΄έξω, γιατί έχουν συνηθίσει, από τη ζωή του φυγά, να βλέπουν παντού εχθρούς και για να "ξεβρακώνουν" το "σύστημα"με τις καταγγελίες τους.
Παράλληλα, αν όντως το παιδί έμενε με τη μητέρα του και γύριζε από πόλη σε πόλη, από κρυσφύγετο σε κρυσφύγετο και από γιάφκα σε γιάφκα, μάλλον μιλάμε για ένα τοξικό περιβάλλον.
Δεν ξέρω τις ακριβείς καταστάσεις και δεν είμαι παιδοψυχολόγος, οπότε σε αυτό το βουλώνω.
Εσείς οι ειδικοί τσακωθείτε ελεύθερα.
Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες