Σήμερα θέλω να τονίσω κάτι... Η χώρα είναι ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Το δημοψήφισμα λοιπόν έχει το χαρακτήρα του "Να ξαναμπούμε σε μνημόνιο" ή "να παραμείνουμε εκτός και βλέποντας και κάνοντας".
Και θέτω μία ερώτηση: Η πρόταση των δανειστών είναι αυτή:
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/oe092-22-4277.pdf.
Η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι είχε δημοσιευθεί επίσημα και η δική της πρόταση πάνω στην οποία αντιπροτάθηκε αυτό το κείμενο. Την πρόταση αυτή που μπορούμε να τη βρούμε με τέτοια επισημότητα;
Το άνω ερώτημα θα με βοηθήσει προσωπικά να καταλάβω πού οι δανειστές μας πιέζουν παραπάνω από ότι θα μας πίεζαν οι δικοί μας με την πρόταση τους, πρόταση που αν είχε γίνει δεκτή, δεν θα μας δινόταν η ευκαιρία να είμαστε δημοκρατικοί γιατί θα είχαμε ήδη νέα συμφωνία.
Ισχύει ότι το δημοψήφισμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα! Ίσα ίσα που ο Κολοκοτρώνης στο πεντοχίλιαρο τα έσπαγε. Το θέμα είναι ότι επειδή εισάγουμε μέχρι και χαρτί για να τυπώνουμε το νόμισμα, αυτό το νόμισμα τί αγοραστική αξία θα έχει στα εισαγόμενα προϊόντα. πχ. Εδώ μπορεί να παίρνουμε 1.000.000 δραχμές μισθό (3000 ευρά όταν αλλάξαμε νόμισμα πρίν μία 13ετία) αλλά αν αυτό αγοράζει ένα εισαγόμενο προϊόν που κάνει 100$ θα έχουμε πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν θα είναι ότι το i-Phone7++ θα κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, είναι ότι φάρμακα, καύσιμα και λοιπά, δηλαδή προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση, για τη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα θα είναι απλησίαστα. Και επειδή μας κυβερνούν μαλάκες που όπως και οι προηγούμενοι πρό ευρώ κυβερνώντες υποτιμούσαν το νόμισμα όποτε φύσαγε Βαρδάρης, αυτό το πρόβλημα δύναται να ξεφύγει για να ξαναζήσουμε το όνειρο...
Προς θεού δεν λέω ότι θα ψηφίσω "ΝΑΙ", δεν λέω ότι θα ψηφίσω "ΟΧΙ". Είμαι εξοργισμένος βλέποντας ανθρώπους να τους κόβονται οι συντάξεις ενώ είχαν δουλέψει 35 χρόνια, να βλέπω διαβασμένους άνεργους εντός Ελλάδος ή απασχολούμενους εκτός ίσα ίσα για να ζούν, ανθρώπους να αυτοκτονούν καθημερινά, Είμαι εξίσου εξοργισμένος με τις γεμάτες καφετέριες και club και ακριβές παραλίες, αλλά επειδή είμαι ακόμη "αδιάβαστος" ως προς τα παραπάνω δεν έχω αποφασίσει.
(Προς Θεού)^2 Δεν λέω ότι οι προηγούμενοι τα κάνανε καλύτερα, κλάσεις χειρότερα τα κάνανε.
Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για το υβριστικό "μαλάκες" που αντιβαίνει στο σκοπό του μηνύματος και στους κανόνες του forum αυτού.