Nysta έγραψε:η κοινωνική κίνηση μπορεί να μην θέλει να αποτυπωθεί στο κράτος, αλλά να το διαλύσει
Δε στέκει ούτε σαν υπόθεση.
Nysta έγραψε:η κοινωνική κίνηση μπορεί να μην θέλει να αποτυπωθεί στο κράτος, αλλά να το διαλύσει
Η κοινωνική κίνηση πάντως δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κομματιού της. Ούτε ο χώρος σου ορίστηκε ως ο αντιπροσωπευτικός για το κίνημα, ούτε οι οργανώσεις που επιδιώκουν να επιδρούν στα "κυβερνητικά" σταμάτησαν να κατεβαίνουν στο δρόμο... Οπότε λιγότερη βεβαιότητα και βολονταρισμοί, για όλους είναι πρωτόγνωρο το εγχείρημα ας κάνουμε τίμια κριτική (να κράτάμε τα θετικά και να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας στα αρνητικά).Nysta έγραψε:η κοινωνική κίνηση μπορεί να μην θέλει να αποτυπωθεί στο κράτος, αλλά να το διαλύσει, ψιλά γράμματα φαινόντουσαν το 2011 αυτά στην πλατεία, γίνανε υπουργεία το 2015..
lybe33 έγραψε:...για όλους είναι πρωτόγνωρο το εγχείρημα ας κάνουμε τίμια κριτική (να κράτάμε τα θετικά και να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας στα αρνητικά).
ScepticEngineer έγραψε:lybe33 έγραψε:...για όλους είναι πρωτόγνωρο το εγχείρημα ας κάνουμε τίμια κριτική (να κράτάμε τα θετικά και να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας στα αρνητικά).
Η παραπανω προταση του Lybe (την οποια την εχω δει διατυπωμενη και αλλες φορες) νομιζω οτι δυστυχως συνοψιζει τις επιφυλαξεις μου απεναντι στην προσφατως κυβερνητικη φοιτητικη παραταξη και στην σταση που αυτη θα κρατησει σε ενδεχομενες πολιτικες ατασθαλιες των headquarters. Η τιμια κριτικη κατα τη γνωμη μου, ειναι να επιβραβευεις το σωστο/δικαιο/ηθικο και να κατακρινεις το λαθος/αδικο/ανηθικο εξισου, και οχι να "κρατας μονο τα θετικα και να αγνοεις τα αρνητικα" κατα το δοκουν. Οκ δεκτο οτι ειναι "η πρωτη φορα αριστερα", αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η κυβερνηση ειναι αμοιρη των ευθυνων της ουτε και απροσβλητη στην κριτικη λογω "απειριας".
OxYdO έγραψε:Spoiler: show
(Το εν λογω thread)OxYdO έγραψε:..."Ψηφίζουμε, γνωρίζοντας ότι, εν τέλει, εκείνο που θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των μελλοντικών αγώνων , είναι τα ίδια τα κοινωνικά και εργατικά κινήματα που οφείλουν να συνεχίσουν να δίνουν μάχες, να στηρίζουν την κυβέρνηση στην επικείμενη σύγκρουση με το αστικό μπλοκ, αλλά και να ξεπερνούν τις αντιφάσεις και τα λάθη που εκείνη μπορεί να κάνει."
lybe33 έγραψε:(να κράτάμε τα θετικά και να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας στα αρνητικά).
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 2 επισκέπτες