alienson έγραψε:mikeportnoy έγραψε:Δεν ειναι ανθρωποφαγια συναδελφε καποιοι απο τους συμφοιτητες σου που εχουν οικονομικο προβλημα να χασουν το εξαμηνο , προκειμενου καποιος αλλος (ισως/μαλλον/μπορει) να κρατησει την δουλεια του ;;;
Οι αγωνες πατανε πανω στην αλληλεγγυη των κοινωνικων ομαδων και την μεταξυ τους κατανοηση. Δεν πατανε πανω σε εκβιασμους της μιας εναντι της αλλης, δηλαδη ο,τι ακριβως ζουμε τις τελευταιες βδομαδες. (καμια σχεση με τον Σεπτεμβρη)
ρε φίλος έχεις υπόψη σου ότι το κόστος σπουδών θα αυξηθεί αν περάσουν όλα αυτά?! όσο για αυτό που λες περί αλληλεγγύης, θέλω να μου περιγράψεις επακριβώς τον τρόπο που την εκφράζεις. αλλιώς πετάς τσιτάτα...περιμένω.
Καταρχας ελεος πια με την καραμελα οτι ο αγωνας των εργαζομενων γινεται για να μην αυξηθει αμεσα ή εμεσα το κοστος σπουδων.Δεν τους ειδα ποτε μα ποτε σε καμια συνελευση μας, να δηλωνουν ανοιχτα οτι στηριζουν εμας και τον σκοπο μας για ενα καλυτερο ΕΜΠ.Μονο οταν ηρθε και η δικη τους ωρα θυμηθηκαν ποσο ιστορικο και μεγαλο και τρανο ειναι το ΕΜΠ και δεν πρεπει να το αφησουμε να ριμαξει.
Οπως εγραψα και πιο πανω, με αλληλεγγυη εννοω τον τροπο με τον οποιο δωθηκε ο αγωνας τους τον Σεπτεμβρη οπου κανενας φοιτητης πραγματικα δεν ειχε να τους προσαψει τιποτα.Αφου ειχαν δηλωσει εξαρχης οτι μπορουμε να μπουμε στις ταξεις και να κανουμε μαθημα ,ενω παραλληλα βοηθουσαν τα παιδια που χρειαζοντουσαν πιστοποιητικα για σοβαρους λογους με εκεινο το mail για εκτακτες αναγκες.Τοτε εμεις με την σειρα μας αποφασισαμε για πολλες βδομαδες να στηριξουμε τον αγωνα τους με καταληψεις.
Ο τροπος που ξεκινησε ο νεος κυκλος κινητοποιησεων δεν εχει να κανει στο παραμικρο με τον Σεπτεμβρη, καθως εκβιαστικα ηρθαν και απαιτησαν απο εμας αυτα που τους χρωσταει η κυβερνηση.Πιεζουν μια κοινωνικη ομαδα , ωστε αυτη με την σειρα της να πιεσει την Κυβερνηση.Δεν μας αφησαν κανενα περιθωριο διαλογου ή συνελευσης (ασχετα που εχει εκφυλιστει στην σχολη μας).
Δικαιωμα σου να πιστευεις στον αγωνα τους μεχρι το τελος, αλλα σκεψου οτι δεν ειναι ολοι Δαπιτες και Δεξιοι που θελουν να ανοιξει η σχολη.Υπαρχουν παιδια που ειτε τα ιδια ειτε οι γονεις τους ματωνουν για καθε μερα που περνανε σε αυτο το Ιδρυμα.Που ειναι η ευαισθησια σου εκει ; Τι θα κανεις με αυτους ;
Αν επισης περιμενεις η κοινωνια να αντιδρασει συνολικα στα μετρα που υποβαθμιζουν το Πανεπιστημιο και τις ζωες μας εξω απο αυτο συνολικα, κατα την ταπεινη μου αποψη απεχουμε πολλα ετη φωτος (σε ιδεολογικη βαση) για να το πετυχουμε αυτο και το διαπιστωνω με το ποσο αλαζονικα και εγωιστικα συμπεριφερονται οι εργαζομενοι (που ναι απολυονται δυστυχως) αλλα ενω λενε οτι το κανουν για το καλο ολων στην πραγματικοτητα το κανουν μονο για το δικο τους καλο.Ειναι τοσα χρονια στο ΕΜΠ και δεν εχω ακουσει ουτε εναν (εστω και μεγαλυτερο) να πει οτι αυτοι οι ανθρωποι παντα θελανε το συνολικο καλο του ΕΜΠ για φοιτητες/καθηγητες/εργαστηρια/κονδυλια/βιβλια κτλπ.