Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Τετ, 02 Ιούλ 2014 4:31 pm

alienson έγραψε:
mikeportnoy έγραψε:Δεν ειναι ανθρωποφαγια συναδελφε καποιοι απο τους συμφοιτητες σου που εχουν οικονομικο προβλημα να χασουν το εξαμηνο , προκειμενου καποιος αλλος (ισως/μαλλον/μπορει) να κρατησει την δουλεια του ;;;
Οι αγωνες πατανε πανω στην αλληλεγγυη των κοινωνικων ομαδων και την μεταξυ τους κατανοηση. Δεν πατανε πανω σε εκβιασμους της μιας εναντι της αλλης, δηλαδη ο,τι ακριβως ζουμε τις τελευταιες βδομαδες. (καμια σχεση με τον Σεπτεμβρη)

ρε φίλος έχεις υπόψη σου ότι το κόστος σπουδών θα αυξηθεί αν περάσουν όλα αυτά?! όσο για αυτό που λες περί αλληλεγγύης, θέλω να μου περιγράψεις επακριβώς τον τρόπο που την εκφράζεις. αλλιώς πετάς τσιτάτα...περιμένω.

Καταρχας ελεος πια με την καραμελα οτι ο αγωνας των εργαζομενων γινεται για να μην αυξηθει αμεσα ή εμεσα το κοστος σπουδων.Δεν τους ειδα ποτε μα ποτε σε καμια συνελευση μας, να δηλωνουν ανοιχτα οτι στηριζουν εμας και τον σκοπο μας για ενα καλυτερο ΕΜΠ.Μονο οταν ηρθε και η δικη τους ωρα θυμηθηκαν ποσο ιστορικο και μεγαλο και τρανο ειναι το ΕΜΠ και δεν πρεπει να το αφησουμε να ριμαξει.
Οπως εγραψα και πιο πανω, με αλληλεγγυη εννοω τον τροπο με τον οποιο δωθηκε ο αγωνας τους τον Σεπτεμβρη οπου κανενας φοιτητης πραγματικα δεν ειχε να τους προσαψει τιποτα.Αφου ειχαν δηλωσει εξαρχης οτι μπορουμε να μπουμε στις ταξεις και να κανουμε μαθημα ,ενω παραλληλα βοηθουσαν τα παιδια που χρειαζοντουσαν πιστοποιητικα για σοβαρους λογους με εκεινο το mail για εκτακτες αναγκες.Τοτε εμεις με την σειρα μας αποφασισαμε για πολλες βδομαδες να στηριξουμε τον αγωνα τους με καταληψεις.
Ο τροπος που ξεκινησε ο νεος κυκλος κινητοποιησεων δεν εχει να κανει στο παραμικρο με τον Σεπτεμβρη, καθως εκβιαστικα ηρθαν και απαιτησαν απο εμας αυτα που τους χρωσταει η κυβερνηση.Πιεζουν μια κοινωνικη ομαδα , ωστε αυτη με την σειρα της να πιεσει την Κυβερνηση.Δεν μας αφησαν κανενα περιθωριο διαλογου ή συνελευσης (ασχετα που εχει εκφυλιστει στην σχολη μας).
Δικαιωμα σου να πιστευεις στον αγωνα τους μεχρι το τελος, αλλα σκεψου οτι δεν ειναι ολοι Δαπιτες και Δεξιοι που θελουν να ανοιξει η σχολη.Υπαρχουν παιδια που ειτε τα ιδια ειτε οι γονεις τους ματωνουν για καθε μερα που περνανε σε αυτο το Ιδρυμα.Που ειναι η ευαισθησια σου εκει ; Τι θα κανεις με αυτους ;
Αν επισης περιμενεις η κοινωνια να αντιδρασει συνολικα στα μετρα που υποβαθμιζουν το Πανεπιστημιο και τις ζωες μας εξω απο αυτο συνολικα, κατα την ταπεινη μου αποψη απεχουμε πολλα ετη φωτος (σε ιδεολογικη βαση) για να το πετυχουμε αυτο και το διαπιστωνω με το ποσο αλαζονικα και εγωιστικα συμπεριφερονται οι εργαζομενοι (που ναι απολυονται δυστυχως) αλλα ενω λενε οτι το κανουν για το καλο ολων στην πραγματικοτητα το κανουν μονο για το δικο τους καλο.Ειναι τοσα χρονια στο ΕΜΠ και δεν εχω ακουσει ουτε εναν (εστω και μεγαλυτερο) να πει οτι αυτοι οι ανθρωποι παντα θελανε το συνολικο καλο του ΕΜΠ για φοιτητες/καθηγητες/εργαστηρια/κονδυλια/βιβλια κτλπ.
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Τετ, 02 Ιούλ 2014 4:42 pm

mikeportnoy έγραψε:Υπαρχουν παιδια που ειτε τα ιδια ειτε οι γονεις τους ματωνουν για καθε μερα που περνανε σε αυτο το Ιδρυμα.Που ειναι η ευαισθησια σου εκει ; Τι θα κανεις με αυτους ;

Έχω ακούσει την άποψη ότι αυτοί που λες είναι "παράπλευρες απώλειες".
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό christos » Τετ, 02 Ιούλ 2014 4:50 pm

δεν ξέρω με ποιο τόνο το λες αλλά θα μπορούσαν με αυτή τη λογική και οι διοικητικοί να είναι οι παράπλευρες απώλειες αυτής της ιστορίας
christos

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό nutella » Τετ, 02 Ιούλ 2014 4:56 pm

Το συμβάν αυτό είναι σίγουρα προβοκάτσια φαίνεται από την βαρβαρότητα των ζημιών όπως, από το ότι κλάπηκαν τόσα αντικείμενα και από τη στιγμή που συμβαίνει. Μοιάζει εκπληκτικά με το συμβάν στην υδραυλική και είναι πολύ ανησυχητικό.

Α)Να το έκαναν οι ίδιοι οι διοικητικοί
Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία περίπτωση να το έχουν κάνει οι διοικητικοί. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε να τους βοηθήσει αυτό.

Β) Κάποιος άκυρος να μπήκε και να το έκανε?

Γ) Εταιρίες-μαφίες security

Δ) Προβοκάτσια.

Νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι κάποιος από τους 4 είναι και όπως και να έχει είναι τρομακτικό ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές.
Ποίον θα συνέφερε περισσότερο αυτή η κατάσταση?
nutella

Re: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τετ, 02 Ιούλ 2014 5:11 pm

nicklaou έγραψε:κατα τα αλλα περιφρουρηση !

Ποια περιφρούρηση; Εδω στη μαζική τους γενική συνέλευση μαζεύτηκαν 27 άτομα, σιγά μην κάθεται κανεις τους στο πολυτεχνείο τα βράδια.

teo έγραψε:Παιδια, δεν ειναι μονο θέμα περιφρούρισης. Κατακριτέο το γεγονός αλλά να δω τι θα λέγατε όλοι εαν αυτό γινόταν ενώ λειτουργούσε κανονικά το ΕΜΠ αλλα χωρίς φύλακες, γιατί τους έχουν απολύσει όλους. Χάρη μας κάνανε τόσο καιρό που το φυλάγανε. Να τα λέμε όλα...

Χαρη μας κάνουν ρε παιδια, δεν το καταλάβατε. Χαρη μας κανουν και δε μας αφήνουν να μπούμε μέσα. Να τα λέμε όλα, μην είμαστε και πλεονέκτες.

Ήμαρτον με τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις, δεν μπορείτε να τα γράψετε όλα σε μια;

Τελευταία επεξεργασία από eX-mc και Τετ, 02 Ιούλ 2014 5:30 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 02 Ιούλ 2014 5:40 pm

Πάντως εδώ και πολλά χρόνια θυμάμαι να σπάνε πόρτες από εργαστήρια και να κλέβονται πράγματα (κλοπές, όχι βανδαλισμοί), όπως επίσης και μπορεί να δει ο καθένας το πώς είναι κατεστραμμένα π.χ. τα αμφιθέατρα σε εμάς (ΧΜ). Μην εξιδανικεύουμε πάντα τη μία κατάσταση για να προβάλουμε την αντίθετη. Φυσικά και το ΕΜΠ είναι χρυσορυχείο για κάποιον που ξέρει στοιχειωδώς να κινηθεί και θέλει να κλέψει πράγματα και ναι έχει πρόβλημα φύλαξης, όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο. Μην το πάμε λοιπόν στο "ήμασταν τέλεια και όλα αυτά γίνονται επειδή διώχνουν τους φύλακες".

Το συγκεκριμένο περιστατικό στα μάτια μου προφανώς και έγινε για πολιτικούς λόγους (είτε από θερμοκέφαλους, είτε από προβοκάτορες), σίγουρα όμως δείχνει ότι το ΕΜΠ προσφέρεται για σπάσιμο. Τα σπασμένα τελικά γιατί έπρεπε να σπάσουν και ποιός μπιπ θα τα πληρώσει πάλι;
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:00 pm

alienson έγραψε:Η ανθρωποφαγία σας δεν έχει όρια...Αυτά είναι εικόνες από το μέλλον αν περάσουν οι απολύσεις και σεις ακόμα ψάχνετε ευθύνες?ΑΝ έρθουν ιδιωτικοί σεκιούριτι πάντως να στε σίγουροι ότι θα μαι ο πρώτος "προβοκάτορας"!

Και εγώ ο πρώτος που θα σε καρφώσω. Επαναστάτες της πλάκας... Συμφοιτητής μας που χωρίς ντροπή λέει δημόσια πως θα έκανε βανδαλισμούς, αν γινόταν κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί. ΕΥΓΕ
chrisss

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:05 pm

chrisss έγραψε:
alienson έγραψε:Η ανθρωποφαγία σας δεν έχει όρια...Αυτά είναι εικόνες από το μέλλον αν περάσουν οι απολύσεις και σεις ακόμα ψάχνετε ευθύνες?ΑΝ έρθουν ιδιωτικοί σεκιούριτι πάντως να στε σίγουροι ότι θα μαι ο πρώτος "προβοκάτορας"!

Και εγώ ο πρώτος που θα σε καρφώσω. Επαναστάτες της πλάκας... Συμφοιτητής μας που χωρίς ντροπή λέει δημόσια πως θα έκανε βανδαλισμούς, αν γινόταν κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί. ΕΥΓΕ

'''''''δημόσια'''''''
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:07 pm

Zagreus έγραψε:
chrisss έγραψε:

'''''''δημόσια'''''''

Σε αυτό έχεις δίκιο.
chrisss

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:08 pm

χαιρομαι που το τοπικ αυτο βριθει, σοβαρου πολιτικου διαλογου με στιβαρη επιχειρηματολογια και βαθειας αναγνωσης των γεγονοτων...
giorikas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες