Εδαφομηχανική Ι (2013-14)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εδαφομηχανική Ι (2013-14)

Δημοσίευσηαπό DimaCivil » Τρί, 25 Μαρ 2014 2:29 pm

cv_vd έγραψε:Η' εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι από εδαφομηχανική ή κατι δν πάει καλά!! Στο Θεμα 1 στην επαναληπτική του 10 μήπως κάτι παίζει με την εκφώνηση- και τη λύση?? Αρχικά λέει ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός του βράχου οπότε στο στρώμα της αργίλου προφανώς δεν έχω νερό. πως το δοκίμιου που παίρνουμε από τη μέση του στρώματος αυτού έχει διαφορετική μάζα πριν και μετά την ξήρανση- δλδ πως γινεται να περιέχει νερο/??? και εστω ότι το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατι στο β) ερώτημα για την ευρεση της ενεργούς τάσης χρησιμοποιεί τη ρυγρ και όχι την ρξ αφού είπαμε οτι στο στρωμα δν υπάρχει νερού... :crazy2: :crazy2: :crazy2:

Το ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι μέσα στον βράχο δεν σημαίνει ότι η άργιλος δεν έχει νερό ανάμεσα στα πλακίδια της. Η πλήρως ξηρή άργυλος (Sr=0) είναι μια σχεδόν θεωρητική κατάσταση (πολύ δύσκολα συναντάται στη φύση αν όχι ποτέ και μόνο σε ερήμους) που μας βοηθάει να βρούμε το e λόγο του μηδενισμού του w στον τύπο ρ=ρsol*(1+w)/(1+e). Αν η στάθμη του υ.ο. ήταν μέσα στην άργυλο θα είχα Sr=1 (κορεσμένη). Tώρα έχω 0<Sr<1.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
DimaCivil

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 2:34 pm

cv_vd έγραψε:Η' εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι από εδαφομηχανική ή κατι δν πάει καλά!! Στο Θεμα 1 στην επαναληπτική του 10 μήπως κάτι παίζει με την εκφώνηση- και τη λύση?? Αρχικά λέει ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός του βράχου οπότε στο στρώμα της αργίλου προφανώς δεν έχω νερό. πως το δοκίμιου που παίρνουμε από τη μέση του στρώματος αυτού έχει διαφορετική μάζα πριν και μετά την ξήρανση- δλδ πως γινεται να περιέχει νερο/??? και εστω ότι το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατι στο β) ερώτημα για την ευρεση της ενεργούς τάσης χρησιμοποιεί τη ρυγρ και όχι την ρξ αφού είπαμε οτι στο στρωμα δν υπάρχει νερού... :crazy2: :crazy2: :crazy2:

Φιλε μου . :P Το οτι η σταθμη βρισκεται στον βραχο δεν σημαινει πως η αργιλος δεν εχει υγρασια .Εκτος αυτου η αργιλος απο μονη της ειναι ενα υλικο το οποιο ειναι αδιαπερατο .
Επομενως και αφου η αργιλος εχει υγρασια Μ=Μw+Ms, το οτι ξηρένεις το υλικο σ για να παρεις το ρξ ειναι περισσοτερο εργαστηριακη δοκιμη. ( στο μυαλο μου παντα )
Και κλεινοντας αφου ειπαμε οτι η αργιλος δεν ειναι ξηρη και περιεχει υγρασια ρ=ρσ*(1+w)/(1+e) δεν γινεται να παραλειψεις το w.

Το οτι η σταθμη βρισκεται κατω απο το σημειο Μ που σε ενδιαφερει σημαινει πως στον υπολογισμο των ενεργων σου δεν υπαρχει u( piesh porwn )

(Τωρα ειδα οτι απαντησε αλλος για μενα επομενως αραγμα )
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Ηχώ » Τρί, 25 Μαρ 2014 2:59 pm

παιδιά κατι ακομα μπορεί κάποιος να μου πει γιατι στην ασκηση 2 στην σειρά 6 ( μονοδιάσταη παρα,, ) στην λύση που εχουμε για το α)το Δσ ειναι 90 και στο β) ειναι 230 ?
η αγάπη για ζωή γεννά την τέχνη.....
Ηχώ

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:23 pm

και εγω την ειχα αυτην την απορια.. αλλα δεν καταφερα να βρω απαντηση.. μπορει να εχει κανει λαθος στην ασκηση .. ( τελικως δεν εδωσα βαση γιατι δε νομιζω σε διαγωνισμα να σου πεταξουν διαγραμμα..)
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Ηχώ » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:37 pm

μακάρι . ανάλογα ποιος θα βάλει θέμα
Ηχώ

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:38 pm

για καποιο λογο εχω ακουσει οτι στην κανονικη βαζει ο μπουκουβαλλας και στην επαναληπτικη ο καββαδας
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:41 pm

Αυτο ειναι παλια φημη, και οι 2 μαζι βαζουν.
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:42 pm

απλα ειπα τι εχω ακουσει :P
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Ηχώ » Τρί, 25 Μαρ 2014 3:51 pm

γενικά το κακό ειναι οτι δεν μπορώ να βρω θέματα κανονικής εξεταστικής
Ηχώ

Δημοσίευσηαπό cv_vd » Τρί, 25 Μαρ 2014 4:19 pm

Ναι, τελικά έχετε δίκιο και οι δύο! Τώρα το ξεκαθάρισα στο κεφάλι μου. Ευχαριστώ πολύ!!! :wave:
Ο ΚΟΥΦΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ...
Άβαταρ μέλους
cv_vd

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης