cv_vd έγραψε:Η' εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι από εδαφομηχανική ή κατι δν πάει καλά!! Στο Θεμα 1 στην επαναληπτική του 10 μήπως κάτι παίζει με την εκφώνηση- και τη λύση?? Αρχικά λέει ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός του βράχου οπότε στο στρώμα της αργίλου προφανώς δεν έχω νερό. πως το δοκίμιου που παίρνουμε από τη μέση του στρώματος αυτού έχει διαφορετική μάζα πριν και μετά την ξήρανση- δλδ πως γινεται να περιέχει νερο/??? και εστω ότι το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατι στο β) ερώτημα για την ευρεση της ενεργούς τάσης χρησιμοποιεί τη ρυγρ και όχι την ρξ αφού είπαμε οτι στο στρωμα δν υπάρχει νερού...![]()
![]()
Το ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι μέσα στον βράχο δεν σημαίνει ότι η άργιλος δεν έχει νερό ανάμεσα στα πλακίδια της. Η πλήρως ξηρή άργυλος (Sr=0) είναι μια σχεδόν θεωρητική κατάσταση (πολύ δύσκολα συναντάται στη φύση αν όχι ποτέ και μόνο σε ερήμους) που μας βοηθάει να βρούμε το e λόγο του μηδενισμού του w στον τύπο ρ=ρsol*(1+w)/(1+e). Αν η στάθμη του υ.ο. ήταν μέσα στην άργυλο θα είχα Sr=1 (κορεσμένη). Tώρα έχω 0<Sr<1.
Ελπίζω να σε κάλυψα.