Aγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι του MQN και κύριε Κατσαρέλη, καλησπέρα σας.
Εδώ
Βασιλικη Τρουφάκου.Με ενημέρωσαν μόλις για το εν λόγω τόπικ και μπήκα αμέσως για να απαντήσω επίσημως.
Θέλω να πω ότι παρά τα χιούμοριστικά σχόλια με τα οποία γέλασε λίγο το χειλάκι μου,
κατα τα άλλα μου κόπηκε η χολή.
Καλά να πάθω, κυριε Κατσαρέλη, θα μου πείτε και θα συμφωνήσω.
Δεν είχα σε καμμία των περιπτώσεων πρόθεση να σας δημιουργήσω κανένα θέμα ή προβληματισμό.
Αυθόρμητα απάντησα στην ερώτηση και παρέθεσα ΚΑΚΩΣ και ΚΑΚΙΣΤΑ το όνομα σας.
Το έκανα όμως-αν και απερίσκεπτα- με σεβασμό.
Θέλω μόνο να πω δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι έχω μοχθήσει στην ενασχόληση μου με τη σχολή. Για να μην πω έχω φτύσει αίμα και το παρακάνω δραματικό.
Εξάλλου έτσι είναι η σχολή.
Ξεκίνησα να παρακολουθώ και να δίνω μαθήματα στη σχολή αφού τελείωσα το Εθνικό Θέατρο, από αγάπη για τη σχολή, όταν πλέον οι γνωστοί μου βρίσκονταν στο πτυχίο, έχοντας χάσει στην ουσία κάθε επαφή. Στην αρ'χη και για καιρό δεν είχα καμμία πρόσβαση σε σημειώσεις, βιβλία, παρακολουθήσεις πάλευα να κάνω, να μην καταλαβαίνω... Ένα κουβάρι. Όμως παλεψα, έφυγα για δύο χρόνια από τις όποιες θεατρικές μου δουλειές γιατί το ήθελα πολύ να κάνω αυτή τη σχολή. Ζήτησα βοήθεια από τους πάντες και χτυπήθηκα αλύπητα να ξαναμπώ σε τροχιά σπουδών στο ΕΜΠ. Όπως δηλαδή ακριβώς έπρεπε.
Εχω ζήσει άπειρα ευτράπελα:
να διαβάζω από λάθος βιβλίο, να σπάω το κεφάλι μου πάνω από μία άσκηση και να μην έχω έναν φίλο συνάδελφο να πάρω να κάνω μία ερώτηση,να φτάνω στη σχολή και να μπερδεύω ποια έιναι η αίθουσα 01ΑΒ πχ, να πρέπει να ρωτήσω ντροπιασμένη κάποιον από τα τραπεζάκια, να καταλήγω σε λάθος αίθουσα, σε λάθος Δήμο (να πηγαίνω Γκίνη και να εξεταζόμαστε Ζωγράφου), να μιλάω σε καθηγητή και να νομίζω ότι είναι επιτηρητής, να πρέπει να όλοκληρώσω εξέταση επίσημη μισή ώρα πρίν την επίσημη λήξη της για να πάω σε ακρόαση, να έχω δώσει δύο μαθήματα πρωινά ένα 8 και ένα 12 και μετά να ταξιδέψω για Λαμία όπου έπαιζα το βραδυ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και πολλά άλλα.
Αυτά για την ιστορία.
Δευτερον και σημαντικότερο, το γραπτό μου ηρθα να το δω την ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ. Μαζί με άλλους φοιτητές και όχι κάποιο βροχερό απόγευμα μόνη δακρυσμένη με κάποιο βαθύ ντεκολτέ και με κηδειόχαρτα από τον πατερα μου στο χέρι-χτύπα ξύλο.
Ηρθα γιατί εσκιζα τα ιματια μου- ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΣ- ότι έχω γράψει το θέμα της υδροστατικής σωστά.
Φευ. Δεν το είχα γράψει σωστά.
Μου το εξηγήσατε-το κατάλαβα-έφυγα.
Όπως δηλαδή παρέθεσα και στην εκπομπη ΠρωινόMΟU.
Δεν συνέβη τίποτε άλλο και άρα λογικά και δεν με θυμάστε.
Το μάθημα το διάβαζα μέρες και μέρες, έιχα δώσει και μία πρόοδο. το διάβαζα Ιούνιο μήνα πάνω στη χαρά του Θεού εν μέσω γυρισμάτων στην Αμοργό για μία ταινία.
Μιλάμε για το απόλυτο χαρντ-κορ. Πρωί γύρισμα-βραδυ ρευστά και ο φραπές σύννεφο.
Και πίστευα ότι έχω γράψει! Όπως πολλοί άλλοι φοιτητές πριν και πολλοί μετά από εμένα στο ίδιο μάθημα...
Ζητω ταπεινά συγγνώμη αν σας προσέβαλα.
Επειδή το μόνο μου στήριγμα στη σχολή υπηρξε για κάποιο καιρό το MQN {στο οποίο όταν με λούσουν τα πλούτη [μετα την διασημότητα που με έχει λούσει και με αναγνωρίζει ο περιπτεράς (τον οποίο, μεταξύ μας, ήξερα κι από πριν -ονόματα δε λέω, αρκετα τραβήγματα έχω ήδη

, πάντως γνωριζόμασταν με τον περιπτερά. Και με τη γυναίκα του. Εξαίρετοι άνθρωποι.)] θα του στήσω αδριάντα μπρούτζινο.} γνώρισα την συμμετοχή σας σε αυτό, την σέβομαι απόλυτα- όπως και όλοι νομίζω- και σας ένιωθα σαν στήριγμα και εσάς που πάντα μπαίνετε, σχολιάζετε, ενημερώνετε, λύνετε απορίες κλπ.
Ανέφερα το όνομά σας ΚΑΚΩΣ επειδη ένιωθα άνετα μαζί σας, σαν να σας γνωρίζω, όπως νιώθει και για μένα ο Χ περιπτεράς επειδή με βέπει στο Παρτάλι και γελάει.
Οι χώροι όμως είναι εντελώς διαφορετικοί, σαφώς.
Θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική κι ό,τι είπα θεώρησα ότι δεν ήταν μειωτικό, κάθε άλλο.
Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τους οποιους λόγους για τους οποίους δεν θα θέλατε το όνομα σας να αναφερθεί δημόσια στην εκπομπή πρωινόΜΟU.
Ζητώ συγγνώμη από εσάς και την οικογένειά σας.
Είναι περιττό να πω το πόσο ακραία αγχωμένη μπορεί ήμουν.
Και πάλι συγνώμη ταπεινά.
ΥΓ:Κ'ύριε Κατσαρέλη, με όλο το θάρρος, καλά κάνετε και δεν βλέπετε Κάτω Παρτάλι, η ΠρωινοΜOU, αν δεν σας ευχαριστεί.
Αν ωστόσο, σας ευχαριστούσε να δείτε Ιψεν στο θέατρο, μπορείτε να έρθετε στο Από Μηχανής Θέατρο που παίζω στον Αρχιμάστορα Σόλνες.
Πέμπτη- Κυριακη.
Εκεί, ίσως, θα ήταν πιο δίκαιο να κρίνετε κατά πόσο είμαι καλή ηθοποιός ή όχι, απ΄ότι στην εκπομπή ΠρωινόMOU.
Αν παρ' ελπίδα έρθετε θα σας ξαναζητήσω δια ζώσης ταπεινά συγγνώμη και το εννοώ.
Γιατί έχετε δίκιο και ειλικρινά έχω λυπηθεί πολύ.
Φιλικά,
Βασιλική Τρουφάκου.