Απαντάτε με ερώτηση....plz

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Re: Απαντάτε με ερώτηση....plz

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Δευτ, 29 Ιουν 2009 7:13 pm

Να πω πως για την Αντιγόνη έφταιγε η αγάπη σου για το θέατρο; Να ομολογήσω πως περίμενα παρόλαυτα κάτι πιο κοντά στην κατεύθυνση που διάλεξες; Όσο για το καρότο και το ραβδί να ομολογήσω πως δεν είναι δικές μου εμπνεύσεις αλλά τις έχω δει στα αγγλικά κυριώς, σε περισσότερες από μία έρευνες (carrot και stick); Θυμάμαι λάθος ή προέρχονται οι ορισμοί αυτών των λέξεων από όταν χρησιμοποιούσαν τα γαϊδούρια και είχαν την επιλογή είτε να τα δείρουν (stick), είτε να τα καλοπιάσουν (carrot); Να φανερώσω πως προτιμότερο είναι πάντα το stick, μιας και λειτουργεί και αυτόνομα και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δελεάζεις με το καρότο; Να αποκαλύψω πως το τελευταίο όντως προέρχεται από την αγάπη μου για τα καρτούν και όχι από έρευνες ψυχολογίας; :D

Ξέρεις πως αναζωπύρωσες το ενδιαφέρον μου για τη σχολή; Πως να μην ανέβει η εκτίμηση για το επάγγελμά μας όταν το συγκρίνεις με αυτό των παιδαγωγών; Όσο θυμάμαι το πόσο κουραστικό πρέπει να ήταν για τους καθηγητές και τους δασκάλους που είχαμε και πόσο ενοχλητικό πρέπει να ήταν σε γενικές γραμμές το τμήμα που ήμουν, πως να συνεχίσω να παραπονιέμαι; Όσο για τα μαθήματα, όταν κάνει ο παναθηναϊκός μεταγραφές όπως ο σισέ λίγο πριν την εξέταση, ποιος είπε πως έχουμε δυσκολότερα μαθήματα; :roll:
Από την άλλη μεριά να περιμένεις να αντιμετωπίζεις συνέχεια καινούργιες προκλήσεις δεν είναι λίγο υπερβολικό; Πολλοί από μας δεν θα καταλήξουν να φτιάχνουν τα πιο συνηθισμένα έργα όπως πολυκατοικίες που δεν παρουσιάζουν τόσες προκλήσεις;
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Δευτ, 29 Ιουν 2009 9:01 pm

Μήπως μου άρεσαν και άλλα μαθήματα, αλλά σου ανέφερα την Αντιγόνη που τη γούσταρα χωρίς να έχω καλά αποτελέσματα, θέλοντας να δείξω οτι το να διαβάζεις κάτι και να το μελετάς επειδή θες είναι άλλο από το να το δίνεις σε εξετάσεις;Ποπό, τι μου θύμησες με το καρότο και το ραβδί; :shifty: Θυμάσαι το γαιδουράκι στο βιβλίο της ιστορίας στο δημοτικό που του είχε το καρότο μπροστα με ένα καλάμι ψαρέματος, ώστε να αποδόσουν την ανακάλυψη του τροχού; :idea: Πώς να σε ευχαριστήσω για την γνώση και την γλυκιά αναμνηση από το σχολείο μου(ίσως από τις λίγες που μου μένουν); ;)
Αν αναζοπυρώνεται έτσι το ενδιαφέρον σου για την σχολή βλέποντας τα χειρότερα, μήπως να σου αναφέρω επαγγέλματα όπως ανθρακορύχοι, σκουπιδιάρηδες με ανεκτίμητη συνεισφορά στην κοινωνία και προσφέροντας πολλές φορές τον ίδιο τους το εαυτό; Δεν είναι παράλογο να θες να σχολιάσω αθλητικά και ειδικά για τον παναθηναϊκό; :crazy: :silent:
Γιατί θες να με βγάλεις από το ονείρο της δημιουργικότητας στο επάγγελμα που θα κάνουμε μία ζωή; Δεν είναι νωρίς ακόμα να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα; Μάλλον για μένα όχι και τόσο νωρίς; Αλλά δεν είναι προτιμότερο να ονειρεύεσαι από το να αφήνεις την κατάσταση να σε τρώει και να σε αλλοιώνει;
Πέρα από αυτό δεν είναι σημαντικό να βρίσκεις ενδιαφέρον και να το κάνεις σωστά και με αγάπη ότι κάνεις στην ζωή σου και δει στην επαγγελματική; Δεν πρεπει να βρίσκουμε καλό αυτό που κάνουμε ακόμα και αν είναι κάτι το απλό γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να το κάνουμε σωστά όπως οφείλαμε;
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Δευτ, 29 Ιουν 2009 9:42 pm

Μήπως έπρεπε να έρθεις στην εξέταση σχεδιασμού μεταφορικών συστημάτων για να εκτιμήσεις την αθλητική αναφορά; Μήπως ούτε εγώ είμαι καν παναθηναϊκός αλλά οι ασκήσεις ήταν τόσο γελοιωδώς εύκολες που μπορούν να εξηγηθούν μόνο αν θεωρήσεις πως ο Καρλαύτης ήταν σε καλή διάθεση;

Μήπως για το επάγγελμα που θα κάνουμε μια ζωή πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες; Δεν θα απογοητευτούμε πολύ περισσότερο αν πάμε πιστεύοντας πως κάθε έργο μας θα είναι μοναδικό και θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς νέες προκλήσεις και το μόνο που θα κάνουμε είναι να ξεπερνάμε προβλήματα που φάνταζαν άλυτα χωρίς να ασχολούμαστε ποτέ με βαρετά πράγματα (όπως άδειες κτλ); Μήπως ενώ μπορεί σταδιακά να συμβεί κάτι που να πλησιάζει αυτές τις ιδανικές συνθήκες δεν πρέπει να το απαιτούμε αλλά να το αφήσουμε ως μία ευχάριστη έκπληξη; Μήπως σου χαλάω το καρότο πριν από την επιθυμητή στιγμή; :lol:
Παρόλο που το καλάμι ψαρέματος με το καρότο στη άκρη το αναγνωρίζω σαν theme, να παραδεχτώ πως δεν μπορώ να θυμηθώ το εξώφυλλο που αναφέρεις;

Μήπως να κάνεις με αγάπη ότι κάνεις στη ζωή σου είναι επαρκής προϋπόθεση για να το κάνεις σωστά αλλά όχι αναγκαία; Αν έχεις αρκετά ισχυρό αίσθημα ευθύνης δεν θα φροντίσεις να είναι όλα εν τάξει; Αν όμως δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις δεν χάνεις το 1/3 της ζωής σου; Μήπως η διατύπωση του Κομφούκιου "Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου." είναι αρκετά ακριβής;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Δευτ, 29 Ιουν 2009 9:55 pm

Τότε δεν θα έπρεπε να είσαι ευτυχής που έβαλε γελοία θέματα και να μην αναφέρεις τα αθλητικά εδώ αφού δεν νομίζω θα μας κάνει κανεις την τιμή να απαντηση για τα αθλητικά προβλήματα στο ΣΜΣ;

Απλά δεν είναι πιο δύσκολο να δεχτείς την αλήθεια και ονειρεύεσαι για να σου έρθει πιο εύκολο; Μήπως η πολλή ονειροπόληση ( υφίσταται σαν όρος; :mrgreen: ) μπορεί να είναι επιβλαβής;
Μήπος το γαιδουράκι δεν ήταν εξώφυλλο, αλλά μία απλή σελίδα στο κεφάλαιο; Μήπως για αυτό δεν το θυμάσαι;

Μήπως να λέγαμε είμαστε οτι δουλειά κάνουμε κατα το γνωστό είμαστε ότι τρώμε; Συχνά δεν δίνεις ένα μέρος του εαυτού σου στην δουλεία σου και ίσως για αύτο δεν θες να την κάνεις όσο καλύτερα μπορείς;

Μήπως ρωτάω βλακείες; Μήπως δεν είμαι σε φόρμα σήμερα :crazy: ;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Δευτ, 29 Ιουν 2009 10:17 pm

Είπα ποτέ πως δεν είμαι ευτυχής που έβαλε εύκολα θέματα; Μήπως όμως θα έπρεπε να ανησυχώ που είναι δυνατό σε μερικά μαθήματα είναι δυνατό χωρίς παρακολούθηση να έχεις προοπτικές να γράψεις αξιοπρεπή βαθμό με λιγότερο από μισής μέρας διάβασμα; Ποιον κοροϊδεύω, δεν είναι περιττό να πω πως εξακολουθώ να είμαι χαρούμενος; :mrgreen:

Μέρος του εαυτού σου δεν δίνεις μόνο αν κάτι σε ενδιαφέρει είτε είναι δουλειά, είτε χόμπι, είτε κοινωνικές σχέσεις, είτε οτιδήποτε; Να σου πω εκ πείρας πως να χαρτοσημαίνεις και να σφραγίζεις για παράδειγμα δεν σου δίνει την αίσθηση ικανοποίησης που όλοι αποδίδουν στη δουλειά; :D

Μήπως η ονειροπόληση είναι περισσότερο αρετή από ότι νομίζεις; Δεν είναι η αρχή της αισιοδοξίας, της φιλοδοξίας, και της δημιουργικότητας; Και ακόμα και αν ισχύει και σε αυτήν όπως και σε τόσα άλλα η ρήση μέτρο άριστο, δεν ξέρεις σε ποιο άκρο κοντά θα προτιμούσες να βρίσκεσαι;

Μήπως είσαι σκληρή με την κριτική σου σήμερα; Μήπως αν τελικά βάζουμε τον εαυτό μας σε κάτι περιμένουμε και περισσότερα;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 30 Ιουν 2009 2:09 am

Αρα αφού βαζοντας τον εαυτό σου σε κάτι ανεβάζεις τον πήχη των απαιτήσεων, μήπως είναι καύτερο να μην τον βάζεις όλο, έτσι για να φυλάς μια πισινή, μη σε σπρώξει κανείς και εσύ έχεις αφήσει τα σκοινιά σου στα ψηλά;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τρί, 30 Ιουν 2009 2:17 am

Μήπως προσπαθώντας να βάλεις λιγότερο από τον εαυτό σου από όσο σου βγαίνει φυσικά δεν απολαμβάνεις κάτι όσο μπορείς; Εξάλλου οι απαιτήσεις λογικό δεν είναι να είναι ψηλότερες, μιας και όταν κάνεις κάτι με όρεξη δεν είναι λογικό να έχεις υψηλά αποτελέσματα;
Και δεδομένου πως βάζοντας τον εαυτό σου σε κάτι είναι πιο πιθανό να τον αναπτύξεις παρά να τον χάσεις, δεν είναι καλύτερα να μην κρατάς πολλές πισινές και στη χειρότερη να απογοητευτείς λίγο παραπάνω;
Μήπως εξάλλου οι ψυχικές μας άμυνες μπορούν να αντέξουν περισσότερα από όσα περιμένουμε;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 30 Ιουν 2009 4:05 am

Μα που ξέρει κανείς τα όρια που τον ρίχνουν στην απογοήτευση για να ξέρει τι να δώσει; Πότε μπορεί η απογοήτευση να ξεπεράσει τα ψυχικά αποθέματα δύναμης για να σταθείς στα πόδια σου; Πότε μπορεί αυτη να σε πατήσει τόσο βαθειά που να μην έχεις γυρισμό; Μήπως όταν έχει κανεις εσωτερικές αμφιβολίες;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τρί, 30 Ιουν 2009 12:51 pm

Μήπως υποτιμάς την δυνατότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται; Μήπως ακόμα και τα γεγονότα που μπορούν να σε ρίξουν κάτω δεν έχουν τη δύναμη να σε κρατήσουν εκεί για πάντα;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 30 Ιουν 2009 6:34 pm

Μάλλον θα πρέπει να παραδεχτώ οτι υπερέβαλα; Απλά καποιες φορές δεν νιώθεις πολύ αρνητικά και νομίζεις ότι τα πράγματα δεν θα φτιάξουν ποτε? Αλλά μάλλον είσαι υπο την επιρροια της απογοήτευσης όταν τα βλέπεις όλα μαύρα ε?

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες