ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ- Παραταξιακό πανηγύρι

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ- Παραταξιακό πανηγύρι

Δημοσίευσηαπό Atakama » Πέμ, 25 Σεπ 2008 8:08 pm

Περίμενα κάποιος να ανοίξει αυτό το θέμα αλλά μια και μάλλον έχετε πέσει όλοι με τα μούτρα στο διάβασμα παίρνω την πρωτοβουλία! Η αλήθεια είναι οτι οι αναμνήσεις της δικής μου εγγραφής ως πρωτοετής είχαν ξεθωριάσει και με την επιπλέον δικαιολογία του ξεπήγματος από την εξεταστική, βρήκα ευκαιρία να περάσω μια βόλτα από τη σχολή!
Σαν πρωτοετής δεν είχα δώσει και πολλή σημασία σε όλη τη φάση... καταρχάς είχα καταφέρει να μπω μέσα στο κτίριο των εγγραφών χωρίς να με πάρουν χαμπάρι- αναπτυγμένης τριχοφυίας βοηθούμενος- και ψαχνόμουν τι πρέπει να κάνω! Εχοντας ενημερωθεί για τις παραταξιακές "ομορφιές" από τη μία, αλλά μη ξέροντας και τίποτα από τη διαδικασία εγγραφής από την άλλη, είχα το δίλημμα να ρωτήσω ή να μην ρωτήσω!Τελικά, θέλοντας και μη, ρώτησα, δεν προέκυψε τίποτα τρομερό βέβαια..θα μου πείς τρώγεσαι με τα ρουχα σου, μια ερώτηση ήταν! Εδώ είναι το θέμα, μετά 3 χρόνια ακόμα δεν αισθάνομαι άνετα με αυτές τις ερωτήσεις!
Τι θέλω να πω.. Η ουσία και αυτό που είδα χθες στη σχολή από την οπτική του σιτεμένου φοιτητή πια, ήταν μια διαπαραταξιακή συμφωνία και ας "τρώγονται" συνεχώς μεταξύ τους στις συνελεύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά! Ο καθένας παίρνει κομμάτι από την πίτα των ψηφοφόρων-φοιτητών ή έστω έχει δικαίωμα να διεκδικήσει, και όλοι είναι ευχαριστημένοι! Βέβαια τσακώνονται και λίγο για το ποιός έχει το μεγαλύτερο χώρο, περισσότερα τραπεζακια, περισσότερο μπλε, πρασινο ή κόκκινο στους τοίχους γιατί όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση και το υποσυνείδητο του πρωτοετή σχετικά με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη δύναμη-δε βγήκε απο δικά μου χείλη το παραπάνω!
ΔΕ μπορει να πει καποιος οτι είναι η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου όταν περνάς πολυτεχνείο.. Στην τελική, το πανηγύρι της υποδοχής είναι απλά ο προιδεασμός για κάθε πρωτοετή, ότι ελλείψει οργάνωσης στη σχολή μην περιμένεις να σου δωθεί τίποτε τζάμπα(και μιλάω για βασικά πράματα όπως ενημέρωση, πρόσβαση στους καθηγητές, συγγράματακλπ) ή χωρις αντάλλαγμα- εξαιρώ το MQN :) ! Ισως ένα καλό μεταβατικό στάδιο για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία αργότερα...
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Re: ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ- Παραταξιακό πανηγύρι

Δημοσίευσηαπό soso » Πέμ, 25 Σεπ 2008 9:23 pm

πες τα μεγαλε! αν μαζευτουμε ολοι οι αηδιασμενοι ανεξαρτητοι τους παιρνουμε τα εσωρουχα (chic) αλλα ακομα δν εχου με καταλαβει τη δυναμη μας...
με αλλα λογια απο δω και περα ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ! ετσι για να στρωσουν μερικοι(δηλαδη ολοι.... :lol: )
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 25 Σεπ 2008 10:59 pm

Μαύρο; ΜΑΥΡΟ! Το ερώτημα είναι ότι αφού θες να μαυρίσεις τους πάντες, τι θα ψηφίσεις τελικά. Η αδιαφορία και το "εγώ δεν κατεβαίνω εκλογές" δεν είναι λύσεις. Δυστυχώς στις σχολές του πολυτεχνείου τουλάχιστον αλλά πιστεύω και ολόκληρης της Αθήνας οι ανεξάρτητες φωνές καταπνίγονται. Ενώ ο κόσμος ελπίζει σε κάτι ανεξάρτητο, άχρωμο, άοσμο πείτε το όπως θέλετε, πιστεύω πως άμα του δοθεί η ευκαιρία πάλι παρατάξεις θα στηρίξει για να μη χάσει τις διευκολύνσεις του. Αυτό το τραγελαφικό φαινόμενο παρουσιάζεται στις εκλογές στο 3ο έτος για την εκδρομή, όπου οι ανεξάρτητες φωνές υπάρχουν αλλά οι υποψήφιοι κομμάτων επιλέγονται τελικά.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό dimos » Παρ, 26 Σεπ 2008 1:59 am

Εντάξει τι να λέμε τώρα, έχει καταντήσει αηδία το συγκεκριμένο ζήτημα...

Κατα αρχάς θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν παρατάξεις στο πανεπιστήμιο, σε καμία περίπτωση όμως με την έννοια που έχουν λάβει στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Σίγουρα αν θες να πετύχεις κάτι είναι καλύτερο να υπάρχει συλλογική στήριξη και να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος που πιστεύει σε κάποιες ιδέες και διεκδικεί συγκεκριμένα πράγματα. Από την άλλη, όμως , αυτό το χάλι με τα μικροκομματικά συμφέροντα και ποιος θα καταφέρει να πει την καλύτερη ατάκα στη συνέλευση για να τον χειροκροτησούν τα προβατάκια του από κάτω και να κερδισεί μερικές ψήφους στις εκλογές έχει αρχίσει να κουράζει και να υποβαθμίζει τη νοημοσύνη μας.

Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας, όταν πχ στην εγγραφή μας ζητάμε τη βοήθεια του κάθε παραταξιακού για να συμπληρώσουμε ένα χαρτί του κώλου που γράφει πάνω τα στοιχεία μας, τη στιγμή που 3 μήνες πριν είχαμε βγάλει κοντά στα 19000 μόρια. Όπως είμαστε υπέυθυνοι όταν ανεχόμαστε τα παιχνιδάκια τους και τους δίνουμε σημασία για το ποιος έχει τη καλύτερη αφίσα, ποιος είναι πιο αριστερός/δεξιός, ποιανού ο κομματάρχης έχει δίκιο και κάτι τρίχες κατσαρές. :evil: Όλοι μας θαυμάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ξένων πανεπιστημίων, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί εκεί δεν υπάρχουν φοιτητές - παράγοντες και τέτοια κομματικοποίηση?

Πίσσα και πούπουλα θέλουν για να στρώσουν! :D Είναι ίσως βαρύ αυτό που θα πω αλλά τους πιο πολλούς από αυτούς τους θεωρώ συμμορία που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις σχολές μας. Επίσης, δε μπορώ να καταλαβώ τι έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους όταν πλακώνονται (άσχετα αν προσωπικά το γουστάρω, επειδή προσφέρουν τζάμπα θέαμα 8-) ). Ρε βλαμμένο είσαι 20 χρονών, τι σκ@τά έχεις να χωρίσεις απο τον αλλόν επειδή είναι ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/ΠΚΣ ή ό,τι άλλο θέλει...
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό soso » Παρ, 26 Σεπ 2008 3:52 am

δν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με συντροφο dimos.για να το θεσω πιο επιγραμματικα, οι λιγο "εχουν πιασει τα ποστα" που λενε στο χωριο μου και οι περισσοτεροι, που λιγο πολυ διαφωνουν με ολους που εχουν λογο και βημα ως εκπροσωποι παραταξεων, βαριουνται να το κυνηγησουν γτ θελει κοπο και χρονο + το οτι πολυ απλα αν πανε να βγαλουν αχνα καταπνιγονται (με τα δημοκρατικα αααααα ουυυυυυ πω ερχεται ο καθε ασχετος και μας τα κανει τσουρεκια).
και για να μν το παμε μακρια ψηφιζουμε αυτο που μας αξιζει στην τελικη ωσ νεοελληνες και αυτο που μας εμαθαν οι δικοι μας... ασχετο που μερικοι εχουν δικη τους βουληση και πανε και λιγο παραπερα το θεμα....
ασε που αμα παω στο παραβαν να ριξω ψηφο και βλεπω υποψηφιο βαιτση αποστολατο εφη σαρρη και γιακουματο κουλουρη μπλα μπλα μπλα , η διαδιακασια δν σε εμπνεει και αυτοματα εκφυλιζεται...
αληθεια εχω δει στο ονειρο μου πως παμε 20 παλικαρια και τους σηκωνουμε ολους αυτους (γτ αυτοι ειναι οι γνωστοι αγνωστοι)απο τις καρεκλες που με τοση συνωμοσια πισωπλατα μαχαιρωματα και ρουσφετια εχουν καπαρωσει.και δν κανω πλακα τωρα...

ασε που εγω αδελφε intelx86 εριξα ριχνω και θα ριχνω λευκο.οπως θα θελα να ειναι και οι πολιτικοι μας. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Δημοσίευσηαπό gandalf » Παρ, 26 Σεπ 2008 10:07 am

Πολλά απο αυτά που λέτε είναι σωστά, αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι η απόλυτη ισοπέδωση των πάντων. ΔΕΝ είναι όλοι οι πολιτικοί χώροι ίδιοι, ΔΕΝ έχουν όλες οι πολιτικές οντότητες μέσα στο πανεπιστήμιο την ίδια λογική παρέμβασης κτλ, και το να λέγεται ή να εννοείται κάτι τέτοιο με θίγει προσωπικά αν θέλετε. Προσωπικά ανήκω σε ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και μόρφωμα μέσα στη σχολή, που έχει δικά του χαρακτηριστικά και αν θέλετε είναι και καθημερινή η μάχη ώστε η παρέμβαση που κάνουμε ως χώρος να είναι εναλλακτική και όχι με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεται εν μέρη παραπάνω. Δεν δέχομαι λοιπόν την εξίσωση της δράσης μου και της στάσης μου (ας πούμε στις εγγραφές αφού σε αυτό αναφερθήκατε) με τη στάση των αρχιγλειψιματιών της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που τους έβλεπες και σου ερχόταν αηδία και έλεγες πως είναι δυνατόν άνθρωποι που τους ξέρεις και αν τους μιλήσεις σε άλλη φάση να είναι μια χαρά παιδιά, να γίνονται τόσο γλειόδεις. Δεν είναι λοιπόν η συμπεριφορά όλων η ίδια, και επειδή κάποιων η συμπεριφορά έχει φτάσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, δεν μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε εξίσωση. Η οποία σε τελευταία ανάλυση ξέρετε οτι τελικά εξυπηρετεί και πάλι την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, γιατί όταν με μια δήθεν απελπισία δηλώνεται οτι είναι όλοι ίδιοι και δεν υπαρχουν διαφορές, δεν βοηθάτε καθόλου στο να αποδυναμωθούν οι λογικές και οι πρακτικές που παραπάνω δηλώνεται πως δεν σας αρέσουν και άρα και οι παρατάξεις που τις εφαρμόζουν.

Και κάποια πράγματα περι "ανεξάρτητων", ""εξαρτημένων"" κτλ, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείται όταν δηλώνετε "ανεξάρτητοι", δεν έχετε πολιτική άποψη και τοποθέτηση? δεν έχετε μια διαμορφωμένη αντίληψη για μια σειρά πράγματα? όταν τοποθετήστε σε κάποιο ζήτημα (κοινωνικό κτλ) η άποψη σας δεν είναι στην ουσία μια πολιτική τοποθέτηση? Άρα λοιπόν σε κάποιο ευρύτερο χώρο εντάσσεστε, κάποιο συγκεκριμένο τρόπο σκέψης έχετε, το οποίο τον διαμορφώσατε στην πορεία της ζωής σας όπως όλοι μας, δεν πέσατε απο τον ουρανό, ούτε είστε κλεισμένοι σε καμιά γυάλα και αυτά που πιστεύετε σας ήρθαν απο επιφοίτηση. Άρα λοιπόν έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ένας άνθρωπος μπορεί να μην είναι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, σε κάποια οργάνωση (πολιτική) ή και να μην έχει συνταχθεί ξεκάθαρα με κάποιο πολιτικό χώρο αλλά αυτό δεν τον καθιστά "ανεξάρτητο"...Αυτό που θέλω τελικά να πω είναι πως σε κάθε χώρο και σε κάθε οργάνωση σημασία έχουν οι λογικές αυτών που ανήκουν εκεί και οι πρακτικές, μην χρησιμοποιείτε μια επιλογή που έχετε κάνει, να μην είστε ενταγμένοι κάπου, και να μην είστε ξεκάθαρα τοποθετημένοι σε κάποιο πολιτικό χώρο, για να δαιμονοποιείτε γενικά τις οργανώσεις, τις παρατάξεις κτλ, η κριτική του "όλοι είναι σκατά" είναι εύκολη κριτική, θα προτιμούσα να δω ανθρώπους ανένταχτους να κάνουν κριτική σε πρακτικές αναφερόμενοι ξεκάθαρα στο ποιοί τις ακολουθούν...

Στην τελική, το πανηγύρι της υποδοχής είναι απλά ο προιδεασμός για κάθε πρωτοετή, ότι ελλείψει οργάνωσης στη σχολή μην περιμένεις να σου δωθεί τίποτε τζάμπα(και μιλάω για βασικά πράματα όπως ενημέρωση, πρόσβαση στους καθηγητές, συγγράματακλπ) ή χωρις αντάλλαγμα- εξαιρώ το MQN :) ! Ισως ένα καλό μεταβατικό στάδιο για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία αργότερα...

Επειδή στις σωστές διαπιστώσεις που γράφεις παραπάνω τους τσουβαλιάζεις όλους και όπως είπα παραπάνω αυτό δεν το θεωρώ σωστώ, στην προσπάθεια αυτή δημιουργίας του MQN, ενός δηλαδή πολυφωνικού φόρουμ που θα είναι πεδίο έκφρασης ανοικτό σε όλους και όχι μαγαζί μιας παράταξης (όπως δεν έχει λόγο να είναι ενα φορουμ), νομίζεις πως δέν υπάρχουν άνθρωποι ενταγμένοι που το συν-ξεκίνησαν, το έτρεξαν, το φροντίζουν τώρα κτλ???

Αυτό το τραγελαφικό φαινόμενο παρουσιάζεται στις εκλογές στο 3ο έτος για την εκδρομή, όπου οι ανεξάρτητες φωνές υπάρχουν αλλά οι υποψήφιοι κομμάτων επιλέγονται τελικά.

Μήπως υπήρχαν και κάποιοι που είχαν στηρίξει πέρυσι κάποιο "μη ενταγμενο" για την επιτροπή του 3ου έτους, ακριβώς για να προβάλουν μια διαφορετική λογική? Δεν χρειάζεται να πατε πολύ μακριά για να ρωτήσετε...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Sentient 6 » Παρ, 26 Σεπ 2008 11:55 am

Παίδες,συμφωνώ με σχεδόν όλα όσα διάβασα παραπάνω!Και ειλικρινά μου αρέσει που επιτέλους βρήκα ένα χώρο που τέτοιες απόψεις ακούγονται.Κατ'αρχάς δέχομαι ότι είναι λογικό να υπάρχουν παρατάξεις στα πανεπιστήμια,όμως το θεωρώ απαράδεκτο σε πολλές περιπτώσεις να εξαρτάται η λειτουργία της σχολής από αυτές.Ναι,δημοκρατία έχουμε, αλλά πού είναι η δημοκρατία όταν στις γενικές συνελεύσεις για παράδειγμα,οποιαδήποτε προσπάθεια να ακουστεί μια φωνή διαφορετική κυριολεκτικά χάνεται μέσα στις ατελείωτες πολυλογίες των παρατάξεων?Εγώ προσωπικά απέχω από όλα αυτά και αν δηλώνω ανεξάρτητος,αυτό για μένα σημαίνει δύο πράγματα:
1)Καμία από τις παρατάξεις δεν νιώθω ότι εκφράζει τις πολιτικές μου πεποιθήσεις
2)ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ καμία από αυτές για να έχω μια απολύτως ικανοποιητική φοιτητική ζωή
Το δεύτερο ειδικά θεωρώ πως ισχύει για όλους.Και με εκνευρίζει αφάνταστα η αντιμετώπιση που έχουν οι παρατάξεις (όχι αναγκαστικά όλες)απέναντι προς τους πρωτοετείς κυρίως φοιτητές.Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!Η σωστή λέξη αναφέρθηκε παραπάνω:ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ!Ίσως όχι τα άτομα,αλλά σίγουρα η τακτική τους.

Κάτι που πολλές φορές έχω σκεφτεί και συζητήσει με φίλους μου είναι ότι δεν υπάρχει στη σχολή μια (ας πούμε) παράταξη που να εκφράζει και να διεκδικεί αυτό που είναι αντικειμενικά καλό για τους φοιτητές!Οι παρατάξεις σαφώς και επιδιώκουν την επίτευξη των δικών τους συμφερόντων (γι'αυτό υπάρχουν άλλωστε!) και έτσι αυτό που είναι πραγματικά σωστό ή δεν ακούγεται καν,ή χρησιμοποιείται ως ''βιτρίνα'' για άλλους σκοπούς!Ή για να το πώ αλλιώς,δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του MQN!Από τους φοιτητές,για τους φοιτητές!Ίσως είναι αφελής σαν σκέψη,αλλά είναι αυτό που στο μυαλό μου φαντάζει ιδανικό!Αυτά...
Life's too short to cry,long enough to try...
Sentient 6

Δημοσίευσηαπό Gerber » Παρ, 26 Σεπ 2008 12:48 pm

προφανώς και δεν είναι όλες οι παρατάξεις ίδιες ως προς τις ιδέες και τις απόψεις :!: αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι από τη στιγμή που βλέπω τα τραπεζάκια των παρατάξεων έξω απο τις αίθουσες ενώ μέσα στην αίθουσα κάποιοι προσπαθούμε να κάνουμε μάθημα ,μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτο που ενδιαφέρει τις παρατάξεις είναι η βελτίωση του πανεπιστημίου.ένα απο τα πολλα που με ενοχλούν (τα υπολοιπα θα τα πω αλλη φορα...) ειναι η υποκρισια .πιστεύω πως οι φοιτητικες παρατάξεις δεν έχουν το νοημα που αποδιδει ο όρος <<φοιτητικες>> .απαρτίζονται απο φοιτητες αλλα δεν έχουν σκοπο να βοηθήσουν το φοιτητη.αν θελουν να εκφράσουν τις αποψεις τους (και καλως θελουν να το κανουν) ας παρουσιαζοντα ως νεα δημοκρατια,πασοκ,κκε,συριζα,λαος ,εξωκοινοβουλευτική αριστερα κτλ,κτλ και ας μην υποκρίνονται ότι είναι φοιτητικές παρατάξεις .ας πάρουν τα τραπεζάκια τους ΜΑΚΡΙΑ απο τις αίθουσες .παιδιά και το έχω πει και θα το ξαναπώ ας προσπαθήσουμε να μην υποβαθμίζουμε ως φοιτητές το πανεπιστήμιο ώστε ο λόγος και οι απαιτήσεις μας να έχουνε δύναμη.ας ξεκινήσουμε απο τα απλά και θα φτασουμε και στα συνθετα .η ιδεα του πανεπιστημιου θα έπρεπε να μας εννωνει και όχι να μας χωρίζει .ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ....
η ζωή είναι ταξίδι και όχι προορισμός...
Άβαταρ μέλους
Gerber Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό efp@linos » Παρ, 26 Σεπ 2008 1:22 pm

gandalf έγραψε:Πολλά απο αυτά που λέτε είναι σωστά, αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι η απόλυτη ισοπέδωση των πάντων. ΔΕΝ είναι όλοι οι πολιτικοί χώροι ίδιοι, ΔΕΝ έχουν όλες οι πολιτικές οντότητες μέσα στο πανεπιστήμιο την ίδια λογική παρέμβασης κτλ, και το να λέγεται ή να εννοείται κάτι τέτοιο με θίγει προσωπικά αν θέλετε. Προσωπικά ανήκω σε ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και μόρφωμα μέσα στη σχολή, που έχει δικά του χαρακτηριστικά και αν θέλετε είναι και καθημερινή η μάχη ώστε η παρέμβαση που κάνουμε ως χώρος να είναι εναλλακτική και όχι με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεται εν μέρη παραπάνω. Δεν δέχομαι λοιπόν την εξίσωση της δράσης μου και της στάσης μου (ας πούμε στις εγγραφές αφού σε αυτό αναφερθήκατε) με τη στάση των αρχιγλειψιματιών της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που τους έβλεπες και σου ερχόταν αηδία και έλεγες πως είναι δυνατόν άνθρωποι που τους ξέρεις και αν τους μιλήσεις σε άλλη φάση να είναι μια χαρά παιδιά, να γίνονται τόσο γλειόδεις. Δεν είναι λοιπόν η συμπεριφορά όλων η ίδια, και επειδή κάποιων η συμπεριφορά έχει φτάσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, δεν μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε εξίσωση. Η οποία σε τελευταία ανάλυση ξέρετε οτι τελικά εξυπηρετεί και πάλι την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, γιατί όταν με μια δήθεν απελπισία δηλώνεται οτι είναι όλοι ίδιοι και δεν υπαρχουν διαφορές, δεν βοηθάτε καθόλου στο να αποδυναμωθούν οι λογικές και οι πρακτικές που παραπάνω δηλώνεται πως δεν σας αρέσουν και άρα και οι παρατάξεις που τις εφαρμόζουν.

Και κάποια πράγματα περι "ανεξάρτητων", ""εξαρτημένων"" κτλ, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείται όταν δηλώνετε "ανεξάρτητοι", δεν έχετε πολιτική άποψη και τοποθέτηση? δεν έχετε μια διαμορφωμένη αντίληψη για μια σειρά πράγματα? όταν τοποθετήστε σε κάποιο ζήτημα (κοινωνικό κτλ) η άποψη σας δεν είναι στην ουσία μια πολιτική τοποθέτηση? Άρα λοιπόν σε κάποιο ευρύτερο χώρο εντάσσεστε, κάποιο συγκεκριμένο τρόπο σκέψης έχετε, το οποίο τον διαμορφώσατε στην πορεία της ζωής σας όπως όλοι μας, δεν πέσατε απο τον ουρανό, ούτε είστε κλεισμένοι σε καμιά γυάλα και αυτά που πιστεύετε σας ήρθαν απο επιφοίτηση. Άρα λοιπόν έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ένας άνθρωπος μπορεί να μην είναι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, σε κάποια οργάνωση (πολιτική) ή και να μην έχει συνταχθεί ξεκάθαρα με κάποιο πολιτικό χώρο αλλά αυτό δεν τον καθιστά "ανεξάρτητο"...Αυτό που θέλω τελικά να πω είναι πως σε κάθε χώρο και σε κάθε οργάνωση σημασία έχουν οι λογικές αυτών που ανήκουν εκεί και οι πρακτικές, μην χρησιμοποιείτε μια επιλογή που έχετε κάνει, να μην είστε ενταγμένοι κάπου, και να μην είστε ξεκάθαρα τοποθετημένοι σε κάποιο πολιτικό χώρο, για να δαιμονοποιείτε γενικά τις οργανώσεις, τις παρατάξεις κτλ, η κριτική του "όλοι είναι σκατά" είναι εύκολη κριτική, θα προτιμούσα να δω ανθρώπους ανένταχτους να κάνουν κριτική σε πρακτικές αναφερόμενοι ξεκάθαρα στο ποιοί τις ακολουθούν...

Στην τελική, το πανηγύρι της υποδοχής είναι απλά ο προιδεασμός για κάθε πρωτοετή, ότι ελλείψει οργάνωσης στη σχολή μην περιμένεις να σου δωθεί τίποτε τζάμπα(και μιλάω για βασικά πράματα όπως ενημέρωση, πρόσβαση στους καθηγητές, συγγράματακλπ) ή χωρις αντάλλαγμα- εξαιρώ το MQN :) ! Ισως ένα καλό μεταβατικό στάδιο για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία αργότερα...

Επειδή στις σωστές διαπιστώσεις που γράφεις παραπάνω τους τσουβαλιάζεις όλους και όπως είπα παραπάνω αυτό δεν το θεωρώ σωστώ, στην προσπάθεια αυτή δημιουργίας του MQN, ενός δηλαδή πολυφωνικού φόρουμ που θα είναι πεδίο έκφρασης ανοικτό σε όλους και όχι μαγαζί μιας παράταξης (όπως δεν έχει λόγο να είναι ενα φορουμ), νομίζεις πως δέν υπάρχουν άνθρωποι ενταγμένοι που το συν-ξεκίνησαν, το έτρεξαν, το φροντίζουν τώρα κτλ???

Αυτό το τραγελαφικό φαινόμενο παρουσιάζεται στις εκλογές στο 3ο έτος για την εκδρομή, όπου οι ανεξάρτητες φωνές υπάρχουν αλλά οι υποψήφιοι κομμάτων επιλέγονται τελικά.

Μήπως υπήρχαν και κάποιοι που είχαν στηρίξει πέρυσι κάποιο "μη ενταγμενο" για την επιτροπή του 3ου έτους, ακριβώς για να προβάλουν μια διαφορετική λογική? Δεν χρειάζεται να πατε πολύ μακριά για να ρωτήσετε...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Απλά θα γελάσω με την τοποθέτηση σου ..... Δηλαδή μπράβο έκατσες και ασχολήθηκες με το θέμα για να αποδείξεις τί ??? Ότι για να μην έχεις εσύ την ρετσινιά του κόμματος ( καταλαβαίνεις ) πρέπει να είμαστε όλοι το ίδιο ........ ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .....Εγώ είμαι ανεξάρτητος επειδή δεν παίρνω γραμμή από τα γραφεία του κόμματος ( πές το εσύ νεολαία , παράταξη όπως θές ..... πάντως κόμμα είναι ) . Εγώ τις απόψεις μου τις εκμαιεύω από τις φτωχές μου γνώσεις ( ιστορικές , κοινωνικές , πολιτικές ,παρακολουθώντας της καθημερινότητα έτσι απλά ....) και τοποθετούμε βάση των πιστεύων μου . Αντιθέτως ο ενταγμένος σε έναν πολιτικό χώρο ή μόρφωμα ( :lol: που τις βρίσκεται αυτές τις ωραίες λεξούλες για να κουκουλώσετε την λέξη συμμορία ) συμμορφώνει τις απόψεις του για χάρη της κεντρικής πολιτικής του χώρου του ( σε προκαλώ να το αρνηθείς αυτό ... ) . Συνεπώς όλα αυτά είναι παραμύθια ... Ένα το οποίο θα ήθελα να αναγνωρίσω στα αριστερά κόμματα είναι ότι είναι ελάχιστα πιο ειλικρινή από τα κόμματα Δαπ - Πασπ . Δηλαδή σου αποκαλύπτουν με μίας ( με την πρώτη επαφή θα έλεγα ) τα ιδεολογικά τους μονοπάτια ( και για όποιον δεν κατάλαβα εννοώ σου τα πρήζουν ..... (sorry ) μέχρι να πείς ότι συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτούς και αν τελικά γραφτείς ή όχι στο κόμμα τους ). Αυτά τα ολίγα πρός το παρών έχω και άλλα ...........
efp@linos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 26 Σεπ 2008 1:48 pm

Ο παραταξιακός μηδενισμός είναι μια απολύτως λογική θεώρηση των πραγμάτων όταν βλέπεις όλο αυτό το νταραβέρι και το αλισβερίσι μεταξύ των παρατάξεων, όταν βλέπεις το μικροκομματικό τους χαρακτήρα και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτά, όταν αντιλαμβάνεσαι πως οι περισσότεροι παραταξιακοί σχηματισμοί δεν είναι τίποτα άλλο από μεταμφιεσμένα παρακλάδια κομμάτων, όταν βλέπεις τους τοίχους τίγκα στην αφίσα από πάνω ως κάτω εν όψει εκλογών, και τόσα άλλα 'όταν' .

Ωστόσο αν το πάμε παρακάτων (από την αμφισβήτηση στην αντιπρόταση) τι ακριβώς πράγμα θα προτείναμε αντί των παρατάξεων, ως μορφή φοιτητικού συνδικαλισμού;
  • Μήπως καμία παράταξη στις σχολές, και συνεπώς αποδυνάμωση του φοιτητικού συνδικαλισμού, ώστε να γίνουν οι σχολές μας τα πολιτικά στείρα, παραγωγικά ιδρύματα (όμοια με πολλά από αυτά του εξωτερικού); Η ιδέα έχει υποστηρικτές όσουν βλέπουν τη σχολή τους ως ένα καθαρά εκπαιδευτικό φορέα, που απλά σου παραδίδει τις γνώσεις και σε στέλνει μετά για δουλειά. Η σχολή δεν είναι όμως έτσι. Η σχολή είναι και πρέπει να είναι ένας πολύπλευρος χώρος κοινωνικοποίησης, πολιτικοποίησης, συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών. Η σχολή παράγει και πρέπει να παράγει όχι μόνο σωστούς επαγγελματίες, αλλά άτομα με επίγνωση των κοινωνικών και των πολιτικών προβλημάτων, άτομα με κριτική στάση απέναντι σε όσους καθορίζουν τη ζωή τους. Συνεπώς προτιμώ χώρους ελεύθερης πολιτικοποίησης και ζύμωσης από αποστειρωμένα campus τα οποία στερούν την πολιτική υπόσταση από τους φοιτητές τους.
  • Είναι όμως οι δικοί μας χώροι χώροι ελεύθερης πολιτικοποίησης; Φυσικά και όχι. Είναι χώροι περιορισμένης και περιοριζόμενης πολιτικής έκφρασης, χώροι οι οποίοι έχουν τακτοποιηθεί πριν από εμάς για μας από οργανωμένους πολιτικούς φορείς. Και , το χειρότερο, από φορείς που επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε παραπολιτικούς τομείς, χτίζοντας έτσι αμοιβαίες πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους τους, όπως ακριβώς ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής.

Τι να αντιπροτείνουμε λοιπόν; Αυτό που πρέπει να γίνει είναι όχι η πλήρης απομάκρυνση των παρατάξεων από το Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο, αλλά η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε άλλες πολιτικές συλλογικότητες, λιγότερο κατευθυνόμενες, που να μπορούν να αντικαταστήσουν το παρακμάζον πολιτικό σκηνικό που έχουμε σήμερα. Άλλες 'παρατάξεις', και όχι αυτές που συνηθίσαμε με τα κόμματα από πίσω τους και την πελατειακή τους δραστηριότητα. 'Παρατάξεις' με αμιγώς πολιτική δραστηριότητα (όχι παρέες και υποκατάστατα εκπαιδευτικής βοήθειας), στις οποίες να μην κάνουν κουμάντο νεολαίες κομμάτων.

Και φυσικά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται αυτόματα. Η βελτίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού ξεκινάει από την ποιότητα και τις απαιτήσεις των ίδιων των φοιτητών, από την ικανότητα να κρίνουν και να αμφισβητούν το πολιτικό τους περιβάλλον και από τη δυνατότητα τους να το αλλάζουν. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή των ψηφοφόρων-προβάτων, όπως και των απολιτίκ οντοτήτων που βολεύονται με τα πάρτυ και τις σημειώσεις. Και βέβαια οι παρατάξεις, με τη μορφή που έχουν τώρα, και ιδίως αυτές που εφαρμόζουν τις προαναφερθείσες παραπολιτικές μεθόδους, σίγουρα δεν θέλουν να αλλάξει η δομή που ακολουθούν και τις βολεύει μια χαρά. Προσέξτε βέβαια ότι λέω 'παρατάξεις' και όχι οι ενταγμένοι σε αυτές. Γιατί από την εμπειρία μου και μόνο μπορώ να πω ότι υπάρχουν άτομα ενταγμένα σε παρατάξεις, σε όλες τις παρατάξεις, που είναι και τα ίδια προβληματισμένα με τη συγκεκριμένη κατάσταση και θα ήθελαν να αλλάξει το σκηνικό.

Συγγνώμη για το κουραστικό post, αυτή είναι η άποψή μου για την κατάσταση του φοιτητικού συνδικαλισμού στο Πανεπιστήμιο.

Υ.Γ Και για λίγη πλάκα τώρα :mrgreen:

με αλλα λογια απο δω και περα ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!

ασε που εγω αδελφε intelx86 εριξα ριχνω και θα ριχνω λευκο.οπως θα θελα να ειναι και οι πολιτικοι μας. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Εάν είσαι συνειδητοποιημένος μηδενιστής και θες να τους μαυρίσεις, ούτε αποχή ούτε λευκό. Όχι αποχή, γιατί ταυτίζεσαι με τους απαθείς, απολιτικ τύπους που απλά δεν θα κατέβουν γιατί πήγαν εκδρομή στη Λούτσα. Και όχι λευκό, γιατί (νομίζω ότι) πάει στον πρώτο, αλλά και γιατί δεν το παρατηρεί κανείς. Η λύση είναι ένα ωραιότατο, ευφάνταστο, περίτεχνο ΑΚΥΡΟ. Ξέρετε, από αυτά με τους μαρκαδόρους 3 χρωμάτων και τα έξυπνα συνθήματα. Που θα το δουν οι τύποι στο τραπεζάκι της κάλπης, και θα ρίξουν τέτοιο μορφασμό που θα γελάν και τα μουστάκια σου για τον επόμενο μήνα. Ή, για όποιον έχει τα κότσια, ΣΑΜΠΟΤΑΖ. Πανούσης-μορταδέλλα φάση (όπως λέει και ένας φίλος μου, ιδρυτικό μέλος των προσπαθειών μας και φανταράκι σε όμορφα νησιά του Αιγαίου).
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Επόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες