Εγώ πάντως δηλώνω ευθαρσώς ότι ,αν ξαναπέσει στα χέρια μου άλλη ευφάνταστη φωτοσοπιά αντίστοιχου περιεχομένου, θα την ποστάρω. Αν θέλουν οι συντονιστές ας την κατεβάσουν, έχουν κάθε δικαίωμα. Εγώ δεν πρόκειται να αυτο-λογοκριθώ. Δεν με νοιάζει τι έχει ιεροποιήσει ο καθένας. Ας έχει τη δύναμη της πίστης να δεχτεί την κριτική και τη σάτιρα και να την ξεπεράσει.
Πολύ το κουράσαμε
Φοβερό αυτό που λες. Όταν διάβαζα στην Αγία Γραφή τον Χριστό να λέει στους μαθητές του "αιρετικόν άνθρωπο με τα πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παρετού" δεν καταλάβαινα το νόημα γιατί πίστευα ότι όλοι οι άνθρωποι, κυρίως οι μορφωμένοι μόλις τους μιλήσεις λογικά και με επιχειρήματα θα σε καταλάβουν. Τώρα όμως καταλαβαίνω οτι μπορεί τον άλλον να τον κάνεις να κάνει χειρότερα πράγματα λόγω του εγωισμού του. Η αλήθεια έιναι ότι κοίταγα την συγκεκριμένη φράση κανα δεκάλεπτο γιατί δεν το πίστευα αυτό που έγραφες...
Μόνο αυτό να πώ.. Φαντάσου ένα κόσμο όπου όλοι θα λέγαμε "εμένα δε με νοιάζει τι λές εσύ εγώ θα κάνω το δικό μου" Αυτός ο κόσμος ούτε μία ώρα δεν θα άντεχε θα κατέρρεε..
Πάντως ,μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου, δεν είναι ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή ανέβασες εσύ μια τέτοια εικόνα ή επειδή αποφάσισε ο κάθε ένας να πεί κάτι άσχημο για αυτό που πιστεύω. Απλά μια λύπη νιώθω και σκεφτομαι μήπως μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω.Να βοηθήσω. Είναι σαν να βλέπεις κάποιον να πάει να πηδήξει απο μία γέφυρα. Κάτι θα του πεις θα προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις γιατί δεν θέλεις το κακό του.Τώρα το τι θα κάνει εκείνος είναι δική του υπόθεση. Έχει αυτή την πολυπόθητη ελευθερία να κάνει ότι θέλει.Αν λοιπόν πέσει εσύ θα λυπηθείς, θα προσευχηθείς, είναι φυσικό αλλά δεν θα αλλάξει την ζωἠ σου.
Οπότε αν μπορέσεις μην κάνεις αυτό για το οποίο λές. Όχι για εμάς.Εμείς αυτά τα οποία πιστεύουμε δεν θα τα αλλάξουμε απλά για εσένα δεν χρειάζεται να βαραίνεις τον εαυτό σου με κάτι τόσο άσχημο. Ένα τόσο δημιουργικό μυαλό σίγουρα θα καταφέρει να ασχοληθεί με κάτι που θα προκαλέσει τον θαυμασμό και όχι την λύπη...
καλό βράδυ