Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 30 Οκτ 2013 4:11 pm

Jakarta έγραψε:Ηξερες πολύ καλά τι αντίδραση θα προκαλούσε αυτή η εικόνα . Όλοι άλλοι έχουν κολλημένα μυαλά και εσύ είσαι το πιο πεφωτισμένο εδώ μέσα.

Αυτή είναι η απάντησή σου στο σεντόνι μου; Συγχαρητήρια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 30 Οκτ 2013 5:37 pm

φίλε μου OxYdO,

κάποια πράγματα απλά πρέπει να τα σεβαστείς. χωρίς να το γυρνάς σε άλλα θέματα. επίσης μην παρουσιάζεις μονόπλευρα κάποια πράγματα, είναι προπαγάνδα.
δεν έχω όρεξη να κάνω διάλογο μαζί σου γιατί δεν είσαι πρόθυμος να δεχτείς κάποια πράγματα αντικειμενικά σωστά.

οι περισσότεροι, καταλαβαίνουν για ποιο λόγο σχολίασα την εικόνα και για ποιο λόγο ήταν άκυρο το επόμενό σου επιχείρημα.

είτε σε ενοχλεί είτε όχι, ο Χριστιανισμός θα συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς να υποχρεώνεται κανείς να τον ασπαστεί.
οπότε μη βγάζεις τόσο μίσος απέναντί του. (φιλική συμβουλή).

και τελειώνω με 1 παράδειγμα. για να κυκλοφορούμε στους δρόμους υπάρχουν τα φανάρια. φαινομενικά εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, αλλά αν δεν υπήρχαν θα συνεβαιναν ατυχήματα. γι αυτό κι εσύ προσπάθησε να βάλεις 1 στοπ στις ειρωνείες σου, για να λειτουργήσει πιο ομαλά το φόρουμ. αυτό που σου λέω δεν είναι φασιστικό.
να είσαι καλά.
καλό απόγευμα σε όλους.
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 30 Οκτ 2013 5:57 pm

@ ολοκληρωμένε τύπε
Το μόνο σου επιχείρημα ήταν ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά, θέσφατα και δεν τα αγγίζουμε.
Όλα τα άλλα ήταν απλά μια επίθεση (με το γάντι) στον γράφοντα που δήθεν είναι είρωνας, κακεντρεχής και φανατικός αντι-ορθόδοξος και πρέπει να (αυτο)λογοκριθεί.
Έχεις γράψει πέντε ποστ ήδη που δηλώνεις ενοχλημένος και στην πρώτη εμπεριστατωμένη ανάρτηση, απαντάς με το ότι "δε θες να κάνεις διάλογο μαζί μου".
Άραγε εσύ με αυτά που έγραψες και με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησες, με "σεβαστηκες", απλά και μόνο επειδή τα έγραψες με τρόπο που θυμίζει τσάι κυριών από το downton abbey??

Ήμουν σίγουρος ότι όταν ο πυρήνας της σκέψης σου είναι "η θρησκεία είναι ιερή δεν την αγγίζουμε" , τότε δεν μπορείς ουσιαστικά να αντιπαρατεθείς με μια πιο κοινωνική - απομακρυσμένη- συναισθηματικά αφόρτιστη προσέγγιση του θέματος. Παρ΄όλα αυτά απάντησα μόνο και μόνο επειδή λέγατε ότι δε χρησιμοποιώ επιχειρήματα.

@jakarta
Το ποστ του επικα αναφερόταν σε μένα. Εσύ, πάντως, έτοιμος να πάρεις τα όπλα, ε;;;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό shoukar » Τετ, 30 Οκτ 2013 6:19 pm

Ρε OxYdO,
Αν έκανα ειρωνικά σχόλια για τη μητέρα σου, το πατέρα σου η όποιον/ότι άλλο αγαπάς θα σου άρεσε? Όχι.
Θα αντιδρούσες? Ναι (το πιο πιθανόν).
Θα ήταν δικαίωμά μου όμως να τα κάνω? Ναι
Τότε εγώ σαν ώριμος άνθρωπος, έστω και αν πιστεύω ότι τα ειρωνικά σχόλια μου είναι σωστά, τι πρέπει να κάνω?
Φυσικά να μην ειρωνευτώ γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσω. Εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός μου.
Τώρα πάλι αν διαφωνείς με την ιδέα της θρησκείας φυσικά και μπορείς να το εκφράσεις χωρίς να ειρωνευτείς και χωρίς να προσβάλεις κανένα.
Κανένας δεν σου τη πέφτει επειδή διαφωνείς με τη θρησκεία αλλά επειδή την ειρωνέυεσε.
Τέλος δεν καταπατάς καμία ελευθερία με τις ειρωνείες, είναι δικαίωμα σου. Απλά προκαλείς
shoukar

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 30 Οκτ 2013 6:29 pm

shoukar έγραψε:Ρε OxYdO,
Αν έκανα ειρωνικά σχόλια για τη μητέρα σου, το πατέρα σου η όποιον/ότι άλλο αγαπάς θα σου άρεσε? Όχι.
Θα αντιδρούσες? Ναι (το πιο πιθανόν).
Θα ήταν δικαίωμά μου όμως να τα κάνω? Ναι
Τότε εγώ σαν ώριμος άνθρωπος, έστω και αν πιστεύω ότι τα ειρωνικά σχόλια μου είναι σωστά, τι πρέπει να κάνω?
Φυσικά να μην ειρωνευτώ γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσω. Εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός μου.
Τώρα πάλι αν διαφωνείς με την ιδέα της θρησκείας φυσικά και μπορείς να το εκφράσεις χωρίς να ειρωνευτείς και χωρίς να προσβάλεις κανένα.
Κανένας δεν σου τη πέφτει επειδή διαφωνείς με τη θρησκεία αλλά επειδή την ειρωνέυεσε.
Τέλος δεν καταπατάς καμία ελευθερία με τις ειρωνείες, είναι δικαίωμα σου. Απλά προκαλείς

+1.

οξύδο, δε θα σου πω κανένα επιχείρημα από αυτά που θεωρώ σοβαρά, μέσω pc, γιατί πάλι θα ειρωνευτείς. η πίστη είναι λεπτό ζήτημα. συνέχισε να λες ότι έχω άδικο, δεν έχω πρόβλημα.
Ολοκληρωμένος Τύπος

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Τετ, 30 Οκτ 2013 7:05 pm

Εμένα πάντως με προσβάλει που η θρησκεία προσπαθεί να με πείσει ότι υπάρχει παράδεισος άρα και είναι οκ να τα παρατήσω στη ζωή αν τα πήγα καλά με το εξαπτέρυγο.

Όσοn αφορά την "προσβολή", το πιο ωραία πράγμα που άκουσα πάνω της:

http://www.liveleak.com/view?i=b48_1305790944
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τετ, 30 Οκτ 2013 7:48 pm

Oxydo έχεις εν μέρει δίκιο και μπορώ να ταυτιστώ με αυτό που λες, αφού κι εμένα με εκνευρίζει η Εκκλησία να με ενημερώνει τί είναι "χριστιανικό" και τί όχι. Άσε που στη λίστα μου με τα φασιστικά μορφώματα η Εκκλησία είναι αρκετά ψηλά (εκεί κοντά με τον κομμουνισμό... :D )

αλλά...

υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην σάτιρα που γίνεται για να αφυνίσει, να τσιτώσει, να τσιγκλίσει και να μορφώσει με εκείνη που γίνεται απο κακεντρέχεια. Απο την άλλη κανένας δεν μπορεί να κρίνει τα απώτερα κίνητρα αυτού που κάνει την σάτιρα, οπότε θα μου πεις πώς μπορούμε να βάλουμε φραγμούς στην σάτιρα. Δεν μπορούμε και για αυτό έγραψα περι του δίπολου τάξης και ελευθερίας και τον ρόλο του Σεβασμού.

Μιχάλη το βίντεο είναι καταπληκτικό.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 30 Οκτ 2013 10:02 pm

προσωπικα θεωρω πως καθε μορφη πιστης θα πρεπει να ειναι σεβαστη και να μη χλευαζεται, αλλα δεν ειναι λιγο αντιφατικο, απο τη μια να θυμωνει κανεις οταν ξεφτιλιζουμε τα θεια (με το οποιο και δεν συμφωνω) και απο τη αλλη να βριζει μια ολοκληρη ιδεολογια? ισως καποιος να πιστευει σε αυτην λεω γω...
giorikas

Δημοσίευσηαπό thev » Πέμ, 31 Οκτ 2013 10:11 pm

καλησπερα σε ολους... θα παρακαλουσα θερμα τους συντονιστες του φορουμ να αποσυρουν το υλικο που προσβαλλει τις αξιες και τα πιστευω καποιων. Απο το 313 μΧ που υπογραφηκε το διαταγμα των Μεδιολανων και μεχρι σημερα εξακολουθει να ισχυει η ανεξιθρησκια, καθενας ας πιστευει εκει που θελει και βρισκει ανταποκριση και εσωτερικη πληρωση... Ως γνωστον το φορουμ ειναι ανεξαρτητο και απο οτι εχω παρατηρησει αποσυρονται γνωμες που θιγουν μεγαλο τμημα χρηστων... το παραπανω υλικο δε νομιζω οτι αποτελει θεμα υγιους διαλογου ουτε αντικειμενο νεας γνωσης.... και κτ τελευταιο εντελως εγκυκλοπαιδικα μιας που εγινε νυξη ο Αγιος που χλευαζεται εκτος απο οτι ιατρευσε πολυ κοσμο την ωρα του μαρτυριου του λυγισε σαν κερι το ξιφος που θα τον αποκεφαλιζε και στη συνεχεια κατοπιν δικης του προσευχης το ξιφος επανηλθε και αφου τον αποκεφαλισαν αρχισς να ρεει γαλα αντι για αιμα... οποιος λοιπον ειναι σε θεση να του μοιασςι και να θυσιαστει με παρομοιο τροπο για τα πιστευω του ας τον κρινει και ας τον σατυρισει. ευχαριστω ππλυ και συγγνωμη για την παρεμβαση...
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό sofibo » Παρ, 01 Νοέμ 2013 12:03 am

thev έγραψε:καλησπερα σε ολους... θα παρακαλουσα θερμα τους συντονιστες του φορουμ να αποσυρουν το υλικο που προσβαλλει τις αξιες και τα πιστευω καποιων. Απο το 313 μΧ που υπογραφηκε το διαταγμα των Μεδιολανων και μεχρι σημερα εξακολουθει να ισχυει η ανεξιθρησκια, καθενας ας πιστευει εκει που θελει και βρισκει ανταποκριση και εσωτερικη πληρωση... Ως γνωστον το φορουμ ειναι ανεξαρτητο και απο οτι εχω παρατηρησει αποσυρονται γνωμες που θιγουν μεγαλο τμημα χρηστων... το παραπανω υλικο δε νομιζω οτι αποτελει θεμα υγιους διαλογου ουτε αντικειμενο νεας γνωσης.... και κτ τελευταιο εντελως εγκυκλοπαιδικα μιας που εγινε νυξη ο Αγιος που χλευαζεται εκτος απο οτι ιατρευσε πολυ κοσμο την ωρα του μαρτυριου του λυγισε σαν κερι το ξιφος που θα τον αποκεφαλιζε και στη συνεχεια κατοπιν δικης του προσευχης το ξιφος επανηλθε και αφου τον αποκεφαλισαν αρχισς να ρεει γαλα αντι για αιμα... οποιος λοιπον ειναι σε θεση να του μοιασςι και να θυσιαστει με παρομοιο τροπο για τα πιστευω του ας τον κρινει και ας τον σατυρισει. ευχαριστω ππλυ και συγγνωμη για την παρεμβαση...

Μη ζητάς συγγνώμη,εμένα μου έφτιαξες τη μέρα.Αγαπάτε καϊλους είναι το μότο μου.
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες