FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Δευτ, 07 Οκτ 2013 11:39 pm

Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους παρτάκιδες,ούτε προσπαθώ να τους δικαιολογήσω.
Το θεωρώ άσχημο και τρομακτικό να υπάρχουν φοιτητές,νέοι άνθρωποι, που το μόνο που τους απασχολεί είναι το να παραμείνει ανοιχτή η σχολή,ασχέτως των αλλαγών που το πολιτικοοικονομικό σύστημα επιβάλλει κι αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κάλεσμα ή κινητοποίηση του συλλόγου δείχνοντας παντελή αδιαφορία για τα όσα συμβαίνουν.
ΑΛΛΑ,όπως οι εργαζόμενοι ζητούν κατανόηση για τις κινητοποιήσεις τους,έτσι και μια μερίδα φοιτητών -κυρίως αυτοί που είναι από επαρχία- ζητούν πλέον μια κάποια κατανόηση από τους απεργούς και γενικά από αυτούς που στηρίζουν την απεργία,δίχως να νοιάζονται για το πόσο αόριστο θα είναι αυτό το επ'αόριστον κλείσιμο της σχολής.Γιατί ακόμη κι άτομα που τάσσονταν υπέρ των κινητοποιήσεων όταν αυτές άρχισαν,και δεν κατέκριναν καν το γεγονός της χαμένης εξεταστικής γιατί ήξεραν πως ο καθένας που θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση θα έπραττε αναλόγως, πλέον ακούγοντας φωνές που μιλούν και για χάσιμο του εξαμήνου,αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις και να πιστεύουν ότι πρέπει κάτι να γίνει.
Κι όλες αυτές οι δεύτερες σκέψεις έρχονται καλέ μου @epicas γιατί η μαμά κι ο μπαμπάς ΔΕΝ έχουν πολλά φράγκα.Ας μην εθελοτυφλούμε,ένα χαμένο εξάμηνο σημαίνει πολλά για την ελληνική,μικρομεσαία οικογένεια που προσπαθεί να σπουδάσει τα παιδιά της,σε μια περίοδο που η τριτοβάθμια εκπαίδευση κατάντησε να θεωρείται πολυτέλεια.
Δεν κατηγορώ τους εργαζομένους,απλά ας μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο αφορίζοντας όσους έχουν ΠΛΕΟΝ ενδοιασμούς για την όλη κατάσταση.Όποιος έχει τις αμφιβολίες του για την απεργία εξαιτίας αυτών που οι κακές γλωσσες προμηνύουν ότι θα προκαλέσει(χάσιμο του εξαμήνου), δεν συνεπάγεται ότι είναι παρτάκιας,πλούσιος και ΔΑΠίτης.
Πάντα φιλικά.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό epicas » Δευτ, 07 Οκτ 2013 11:48 pm

Κοιτα μαλλον δεν καταλαβες που απευθυνομουν.. και σ'αυτους που απευθυνομαι το ξερουν καλα ..
Απο την αλλη στο κειμενο μου δεν εχω γραψει πουθενα περι αοριστου απεργειας δεν το επιασα καν αυτο το θεμα ..απλα με ενοχλει παρα πολυ η σταση μερικων ατομων εδω μεσα που κανουν πως τα ξερουν ολα και δεν τους εδιαφερει τιποτα αλλο παρα η παρτυ τους.εκει και απευθυνομουν . μαλλον ηθελες να απαντησεις αλλου και δεν σ βγηκε .
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τρί, 08 Οκτ 2013 12:15 am

Ok,έχεις δίκιο σε πήρα λίγο από τα μούτρα.Συγγνώμη.Κατάλαβα πως απευθυνόσουν σε κάποιους συγκεκριμένους -που αυτούς καλά κάνεις και τους κράζεις-,απλά,με αφορμή το ποστ σου είπα να τοποθετηθώ κι εγώ,γιατί αυτές τις μέρες διαβάζω διάφορα εδώ μέσα και όλοι μιλάνε για παρτάκιδες,βολεμένους κι αδιάφορους βάζοντας στο στόχαστρο όποιον εκφράσει δισταγμό περί της απεργίας.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό epicas » Τρί, 08 Οκτ 2013 1:11 am

Δεν πειραζει. εξαλλου μην νομιζεις και εγω εχω τους δισταγμους για ολα αυτα απο την αρχη. παντα πρεπει εξαλλου να κοιτας και τις 2 πλευρες ..
Anyway καταλαβες απο ποια σκοπια τοποθετιθηκα ..Απλα ηθελα να κραξω λιγο αυτους και να δειξω και στον ice92 οτι η απεργια ως απεργια και για τον σκοπο που γινεται ειναι λογικη..
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ice92 » Τρί, 08 Οκτ 2013 1:27 am

Πολλούς βλέπω να τάσσονται κατά αυτής, μιας και δεν ειναι απλα απεργία, είναι και κατάληψη..
http://vote.simor.ntua.gr/
Το βρηκα τυχαία αναζητόντας στο google "το μέλλον του εμπ"...
Δηλαδή όσοι απόφοιτοι αυτής της σχολής δεν έχουν μέσο-α δεν έχουν ούτε ελπίδες επαγγελματικής αποκατάστασης;
Έφυγα απο πολ. Μηχανικός ΤΕ του ΤΕΙ Πειραιά για να αποφύγω το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Έδωσα πόσα χρήματα σε φροντιστήρια για να περάσω τελικά εδώ και πάλι όλα είναι αβέβαια λέτε;
Είναι αστείο και τραγικό ταυτόχρονα!!
Τελευταία επεξεργασία από ice92 και Τρί, 08 Οκτ 2013 1:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 08 Οκτ 2013 1:34 am

Η λίστα αυτή είναι για τις καταλήψεις που έγιναν το σεπτέμβριο του 2011.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ice92 » Τρί, 08 Οκτ 2013 1:39 am

Συγγνώμη :cry: δε φαινεται πουθενά και νόμιζα οτι ηταν για τώρα.. (Τότε που λες ημουνα σ αλλη σχολη!!)
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Τρί, 08 Οκτ 2013 1:47 am

ice92 έγραψε:Έφυγα απο πολ. Μηχανικός ΤΕ του ΤΕΙ Πειραιά για να αποφύγω το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Έδωσα πόσα χρήματα σε φροντιστήρια για να περάσω τελικά εδώ και πάλι όλα είναι αβέβαια λέτε;

"Λέτε"; Ποιος είπε; Ποιος εξίσωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των δύο σχολών;
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες