Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:30 pm

Freeman, μία πολύ καλοπροαίρετη κριτική... Δεν ξέρω το έτος εισαγωγής σου στη σχολή, θα ήθελα όμως να σου θυμίσω (ή να σε ενημερώσω) πως πριν την δημιουργία του mqn (την οποία περιπου 5 χρόνια μετά όλοι θεωρούμε δεδομένη) οι μόνοι τρόποι ενημέρωσης των φοιτητών ήταν τα δύο ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ sites των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ...Εκεί, οποιαδήποτε διαφορετική ανάγνωση των πραγμάτων δεν ήταν ούτε καν σεβαστή πόσω μάλλον αποδεκτή και η απάντηση που λάμβανες σε απορίες σχετικές με μαθήματα ήταν "έχεις pm"...Όλοι τα θυμόμαστε αυτά, και η εν λόγω συμπεριφορά τους ήταν νομίζω και ο βασικός λόγος που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο πολύ το mqn και οδήγησε στην ατονία τα υπόλοιπα...όλα αυτά στα λέω για να καταλάβεις πόσο τυχεροί είμαστε που ως φοιτητικός σύλλογος έχουμε αυτό το μέσον στα χερια μας...Ακόμα και αν αυτά που λες ισχύουν (προσωπικά τα αμφισβητώ εντονως) είναι πταίσματα μπροστά σε προηγούμενες συμπεριφορές...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:33 pm

ingenieurin26 έγραψε: Κι εσύ που είσαι τόσα χρόνια στη σχολή θα έπρεπε να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν διάφοροι που βλέπουν ανταγωνιστικά το forum και να μην σπεύδεις να τους υποστηρίξεις. Όσα να ναι εμείς έχουμε πιο σφαιρική άποψη για τα τεκτενόμενα στο site.

δε ειχα ποτε στο νου μου τον ανταγωνισμο που αναφερεις.και εννοειται οτι μιλω με βαση οσα βλεπω στο φορουμ και οχι οσα γινονται μεσω πμ.αν οι συντονιστες ξεκινουν μια διευθετηση μεσω πμ,ας την τελειωνουν και μεσω πμ.δεν μπορουν να γραφουν δημοσια σε μια συζητηση που συμμετεχουν κι αλλοι και μετα αν επεμβει καποιος να λενε:ασε,δεν ξερεις εσυ,τα λεγαμε και μεσω πμ!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Freeman, μία πολύ καλοπροαίρετη κριτική... Δεν ξέρω το έτος εισαγωγής σου στη σχολή, θα ήθελα όμως να σου θυμίσω (ή να σε ενημερώσω) πως πριν την δημιουργία του mqn (την οποία περιπου 5 χρόνια μετά όλοι θεωρούμε δεδομένη) οι μόνοι τρόποι ενημέρωσης των φοιτητών ήταν τα δύο ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ sites των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ...Εκεί, οποιαδήποτε διαφορετική ανάγνωση των πραγμάτων δεν ήταν ούτε καν σεβαστή πόσω μάλλον αποδεκτή και η απάντηση που λάμβανες σε απορίες σχετικές με μαθήματα ήταν "έχεις pm"...Όλοι τα θυμόμαστε αυτά, και η εν λόγω συμπεριφορά τους ήταν νομίζω και ο βασικός λόγος που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο πολύ το mqn και οδήγησε στην ατονία τα υπόλοιπα...όλα αυτά στα λέω για να καταλάβεις πόσο τυχεροί είμαστε που ως φοιτητικός σύλλογος έχουμε αυτό το μέσον στα χερια μας...Ακόμα και αν αυτά που λες ισχύουν (προσωπικά τα αμφισβητώ εντονως) είναι πταίσματα μπροστά σε προηγούμενες συμπεριφορές...

βρε παιδια δεν πολεμαω το φορουμ.παραπονο για τις ενεργειες των συντονιστων εκανα,επειδη θεωρησα οτι γινονται τροχοπεδη σε πολλους που θελουν να συμμετασχουν και δε το κανουν επειδη δε συμφωνουν με τον τροπο των συντονιστων.δεν τους κατηγορω,απλα θεωρω οτι κανουν λαθος.αλλωστε εχω γραψει και αλλου οτι εχω βοηθηθει πολυ και εχω βοηθησει στο φορουμ και συμμετεχω οσο μπορω.
Τελευταία επεξεργασία από andskia και Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:39 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: merge τα 2 μηνύματα
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:36 pm

Μα ποτέ δεν έγινε τέτοια νύξη ρε συ. Ο GinTonic έγραψε κάτι που μου το είχε αναφέρει και σε πμ περί ίσης αντιμετώπισης των χρηστών και μετά έγραψες εσύ. Τεσπα, επιτρέψτε μου να μεταφέρω τις δημοσιεύσεις γιατί από νέα για τους εργαζομένους το γυρίσαμε σε ξεκατίνιασμα αλά mqn.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:41 pm

eX-mc έγραψε:Μα ποτέ δεν έγινε τέτοια νύξη ρε συ. Ο GinTonic έγραψε κάτι που μου το είχε αναφέρει και σε πμ περί ίσης αντιμετώπισης των χρηστών και μετά έγραψες εσύ. Τεσπα, επιτρέψτε μου να μεταφέρω τις δημοσιεύσεις γιατί από νέα για τους εργαζομένους το γυρίσαμε σε ξεκατίνιασμα αλά mqn.

συμφωνω να το τελειωνουμε.βρε συ :) πως γινεται να μιλουσατε μεσω πμ και να επενεβην!!εγραψα στη δημοσια συζητηση.που να ξερω τι λεγατε μεσω πμ!!!!αφου ειναι πμ!συντονιστες,συντονιστειτε λιγο!(καλοπροαιρετα)
FREEMAN

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 05 Οκτ 2013 5:48 pm

eX-mc έγραψε:
FREEMAN έγραψε:δε θα ηθελα να συνεχισω.σας εξεφρασα μια κριτικη και την ονομαζετε λασπη και δυσφημηση και δεν κανετε την αυτοκριτικη σας.δε σας χαρακτηρισα προσωπικα,εξεφρασα το παραπονο μου για καποια δημοσια αντιμετωπιση σας,αφου και δημοσια ενεργειτε.συνεχιστε οπως θελετε τον συντονισμο,ειστε ελευθεροι χωρις κριτικη απο πλευρας μου.

Κάνεις λάθος FREEMAN. Δεν έκανες κριτική ούτε είχες σκοπό τη κριτική. Θα ήταν το πλέον αλαζονικό να σου πω ότι αδιαφορώ για τη κριτική των μελών από τα οποία υπάρχει και το ίδιο το φόρουμ έτσι. Αλλά η δικιά σου πρόθεση κάθε άλλο παρά κριτική μου έβγαλε. Ήταν σαν το σχόλιο του Ολοκληρωμένου Τύπου πριν από λίγες μέρες περί κατευθυνόμενου συντονισμού και τα σχετικά. Μακάρι να είχες διάθεση για κριτική και στόχο να κάνεις το φόρουμ καλύτερο γιατί αυτό εδώ θα υπάρχει πάντα ανοικτό για εσάς.

τωρα το ειδα.ηταν κριτικη-σχολιασμος της στιγμης αυθορμητος λογω της συζητησης που διαβασα,δεν ηταν προμελετημενο για να παω στο θεμα το αντιστοιχο.οπως και το ξαναεξεφρασα οταν ξανααπειληθηκαμε(σαν γεγονος το αναφερω,δεν ανακινω κατι) με κλειδωμα σε αλλο θεμα λογω της εκπληξης μου.αυθορμητα ενηργησα και οχι με προμελετημενους δολιους σκοπους συκοφαντησης και λασπης.φιλικα
FREEMAN

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Σάβ, 05 Οκτ 2013 7:09 pm

Υπάρχει τίποτα νεότερο περί ΣτΕ; Πήγαν, θα πάνε; Τί παίζει γνωρίζει κανένας γιατί φημολογείται οτι ήταν φιγούρα το θέμα και οτι δεν θα πάνε τελικά.

EDIT: Λίγο υπομονή παιδιά όλοι, όποια κι αν είναι η άποψή μας περί καταλήψεων και απεργιών οφείλουμε να καταλάβουμε πως οι ημέρες που ζούμε είναι ιστορικές και πραγματικά η εξεταστική ή ακόμα και το εξάμηνο είναι τα λιγότερα που διακινδυνεύονται.
Αυτό τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα τους συζητάμε για πολλά χρόνια μπροστά και να μου το θυμηθείτε.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Σάβ, 05 Οκτ 2013 10:30 pm

eX-mc έγραψε:το ότι ένα άτομο από την ομάδα επιθυμεί να εκφράσει την άποψή για ένα θέμα αυτό δε χρωματίζει κατευθείαν και το φόρουμ ή το τρόπο διαχείρισης του. Γιατί προφανώς, η διαχείριση του φόρουμ έγκειται σε πολλά περισσότερα από ένα άτομα που φυσικά και δε συμφωνούν μεταξύ τους πολιτικά.

μάλλον συμφωνούν. φυσικά υπάρχει πιθανότητα να κάνω και λάθος.
Ολοκληρωμένος Τύπος

Δημοσίευσηαπό apo7 » Σάβ, 05 Οκτ 2013 10:31 pm

Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:
ice92 έγραψε:Σε περίπτωση που τελικά χαθεί το μισό χειμερινό εξάμηνο, ή έστω αρκετά μεγάλο μέρος του ώστε να μην μπορούν να γίνουν εξετάσεις, τι γίνεται; Γιατί φυσικά δε γίνεται οι πρωτοετείς να ξεκινήσουν εαρινό!.. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να χάσουμε ολόκληρο χρόνο;.. Συγγνώμη αν ακούγομαι (διαβάζομαι) ακραίος ή πανικόβλητος, αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε; :|

το ότι θα στριμωχτεί το πρόγραμμα είναι βέβαιο... στο ΕΜΠ αν δεν κάνω λάθος δεν έχει χαθεί ποτέ εξάμηνο. ακόμα κι όταν είχαν μήνες απεργία/κατάληψη, το πρόγραμμα έβγαινε (με επίπτωση στην απόδοση των φοιτητών εννοείται). το να χαθεί 6μηνο είναι περίπου εξ' ίσου κακό για όλα τα έτη, διότι ουσιαστικά χάνεται 1 χρόνος. ίσως οι φοιτητές που έχουν επικοινωνία με τους απεργούς μπορούν να ρωτήσουν τι παίζει να γίνει..
(δεν είναι καθόλου ακραίο να νοιάζεσαι για το αν θα χάσεις 8.766 ώρες από τη ζωή σου) :!:

Καθαρα ως ακαδημαικη γνωση (οχι οτι ξερω τι θα γινει τωρα) εχει χαθει εξαμηνο στο πολυτεχνειο στις αρχες του ογδοντα, οταν ειχαμε πρυτανη τον αειμνηστο Θεοχαρη, μηχανικο απο ευελπιδων, συμφοιτητη και αδελφικο φιλο του Γεωργιου Παπαδοπουλου.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 05 Οκτ 2013 11:12 pm

Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:
eX-mc έγραψε:το ότι ένα άτομο από την ομάδα επιθυμεί να εκφράσει την άποψή για ένα θέμα αυτό δε χρωματίζει κατευθείαν και το φόρουμ ή το τρόπο διαχείρισης του. Γιατί προφανώς, η διαχείριση του φόρουμ έγκειται σε πολλά περισσότερα από ένα άτομα που φυσικά και δε συμφωνούν μεταξύ τους πολιτικά.

μάλλον συμφωνούν. φυσικά υπάρχει πιθανότητα να κάνω και λάθος.

Τώρα δε ξέρω αν έχει νόημα να συνεχίσω μια τέτοια κουβέντα αλλά οκ θα απαντήσω, κουβέντα να γίνεται που λέμε. Πίστεψέ το λοιπόν! Γιατί όπως καταλαβαίνεις έχουμε συναντηθεί με τα παιδιά κι από κοντά, δεν αρκούμαστε σε διαδικτυακές συζητήσεις, οπότε πολιτικά δε ταυτιζόμαστε. Σε άλλα συμφωνούμε, σε άλλα διαφωνούμε. Σε αυτό που κλίνουμε περισσότερο σε μια ενιαία γραμμή, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις, είναι η γραμμή που ακολουθούμε στο φόρουμ. Αισθάνομαι ότι απολογούμαι αυτή τη στιγμή και δε μ'αρέσει, τουλάχιστον προσπαθώ να σας μεταφέρω το κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας το οποίο δε ξέρετε αλλά και δεν έχει σημασία να μάθετε.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Σάβ, 05 Οκτ 2013 11:21 pm

φίλε μου, μία πλακίτσα έκανα. δε με ενδιαφέρει τι πολιτικές απόψεις έχει ο καθένας. καλό σου βράδυ. :)
Ολοκληρωμένος Τύπος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες