
OxYdO έγραψε:Από το διαφωτισμό και τις αστικές επαναστάσεις, μέχρι τους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιδικτατορικούς αγώνες, αλλά και την εργατική πρωτομαγιά και τη ρώσικη επανάσταση, η πραγματικότητα πάντα σκληρή ήταν.
Τώρα, για το κατά πόσο είναι ανόητος ρομαντικός ιδεαλισμός ή ταξική ανάγκη ή και τα δύο, άσε με να το κρατάω για μένα.
GinTonic έγραψε:OxYdO έγραψε:Από το διαφωτισμό και τις αστικές επαναστάσεις, μέχρι τους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιδικτατορικούς αγώνες, αλλά και την εργατική πρωτομαγιά και τη ρώσικη επανάσταση, η πραγματικότητα πάντα σκληρή ήταν.
Τώρα, για το κατά πόσο είναι ανόητος ρομαντικός ιδεαλισμός ή ταξική ανάγκη ή και τα δύο, άσε με να το κρατάω για μένα.
Αυτές οι απαντήσεις κάνανε τις συνελεύσεις ανάρπαστες και δεν μας χωράει πια το αμφιθέατρο .
Αυτό το δικαίωμα δε το έχουν γιατί τους το στέρησε η κυβέρνηση. Βλέπε ελαστικότητα σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, απουσία συλλογικών συμβάσεων, έλλειψη εργοδοτικών υποχρεώσεων, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κτλ. Όταν ένας κλάδος έχει χάσει το δικαίωμα στην απεργία δε σημαίνει ότι αυτόματα το χάνουν και οι υπόλοιποι, ειδικά από τη στιγμή που ισχύει η φάση του συνθήματος "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά" όσο σκληρό ή ρομαντικό κι αν μας μοιάζει. Διάβασε πάλι το κείμενο στην αρχή του thread και δες τις υπηρεσίες που υλοποιούν όλοι οι απολυμένοι. Επίσης, αν θες να λειτουργήσει το ίδρυμα (που όλοι θέλουμε, αλλοίμονο) πρέπει να περιγράφουμε και το πως, δεν αρκεί να εκφράζουμε πενήντα φορές το δικαίωμα στη γνώση... Αυτό το δικαίωμα έιναι δεμένο και με μια υποχρέωση: την υπεράσπιση της δομής του δημόσιου πανεπιστημίου, δηλαδή τους ανθρώπους που συγκροτούν αυτή τη δομή.Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:όταν κάποιοι άλλοι (7ψήφιος αριθμός) απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα ενώ ολοι τους δούλευαν σαν τα σκυλιά, χωρίς το δικαίωμα απεργιών κτλ
Αν δεν εξηγήσεις με βάση ποιο σκεπτικό υποστηρίζεις το δεύτερο σκέλος της παραπάνω πρότασης, τότε η δικαιοσύνη που περιγράφεις είναι για τα σκουπίδια. Δικαιοσύνη για μένα είναι αυτός που παράγει τους όρους λειτουργίας του πανεπιστημίου (βλ. εργαζόμενοι) να έχει δικαίωμα στην κυριότητα της εργασίας του και στο προϊόν που παράγεται (εν προκειμένω στην λειτουργία του ιδρύματος). Η απεργία δηλαδή είναι απολύτως ΔΙΚΑΙΑ και νομικά και πολιτικά.Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη. αφού είναι αναγκαίο κακό οι απολύσεις, να γίνουν και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα.
Κι ο εργαζόμενος του ΕΜΠ προσλήφθηκε για να δουλέψει, τι να κάνουμε τώρα. Είναι αυτή λογική μορφωμένου ανθρώπου. Κατάλαβε λοιπόν ότι για να γίνουν και τα δύο πρέπει να καταλάβουν και οι δύο μερίδες (εργαζόμενοι, φοιτητές) πως συναποτελούν το ίδρυμα. Αυτή η λογική με το δικαίωμα στις σπουδές ως έκφραση γκρίνιας όποτε αγωνίζεται μια ομάδα, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό νομίζουμε ότι ΕΜΠ είναι μόνο να πηγαίνουμε στο μάθημά μας, καταντάει σκέτη μαλακία.Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:αν για εσάς ''παρτάκιας'' σημαίνει να θες να σπουδάσεις επειδή γι αυτό μπήκες στη σχολή, τότε δηλώνω ότι είμαι. μόνο που για μένα στην περίπτωση αυτή δεν έχει αρνητική σημασία ο όρος.
GinTonic έγραψε:Δεν πέρνω τπτ προσωπικά μιας και απευθύνεσαι στο σύνολο των φοιτητών. Όμως το αποτέλεσμα δεκάδων καλεσματων για συνέλευση δείχνει ότι κανείς δεν έχει όρεξη για τέτοιου είδους "ρομαντικους" διαλόγους. Σορυ αν το ποστ είναι δακρυβρεχτο.
AE έγραψε:Οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ σας ζητήσανε να σταθείτε αλληλέγγυοι σε μια κινητοποίηση, η οποία που, για λόγους που έχουν αναλυθεί εκτενώς, έχει πράγματι τα χαρακτηριστικά του υπέρ πάντος αγώνα. Τι σημαίνει αυτό; Ελάτε στις πύλες, ελάτε στις συνελεύσεις, πείτε τη γνώμη σας, πείτε τα παράπονά σας, σχολιάστε τα κακώς κείμενα. Αυτό κάνουν πολλοί από τους συνεδέλφους, σε καθημερινή βάση (τον τελευταίο καιρό, και σε νυκτερινή).
AE έγραψε:
Και καθώς αναφέρομαι στα κακώς κείμενα, αναρωτήσου, και εσύ dean και όλοι οι υπόλοιποι, με ποιον ακριβώς τρόπο αντιδράσατε απένταντι στους καθηγητές και διοικητικούς που "εχουν ως μονο στοχο της ζωης τους να κανουν τη δικη μου ζωη οσο πιο δυσκολη γινεται". Για παράδειγμα, ενδιαφερθήκατε να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης των μαθημάτων; (όχι ότι θα πετυχαίνατε τίποτα σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον θα είχατε κάνει το καθήκον σας ως υπεύθυνα άτομα).
Για το δε άλλο ισχυρισμό, ότι "ολοι και ξερουμε και πως μπαινουν οι βαθμοι σε πολλα μαθηματα", εξήγησέ μου επιτέλους πώς έχουν στηθεί και ποιοι συμμετέχουν στα κυκλώματα φοιτητικών παρατάξεων και "φροντιστηρίων", που κάνουν θραύση στα περισσότερα μαθήματα; (έναντι αδρής - και προφανώς μαύρης - αμοιβής).
Επειδή πολλά στραβά και ανάποδα υπάρχουν, και πολύ περισσότερα μας έρχονται στο πολύ άμεσο μέλλον, τώρα είναι η ευκαιρία να διορθωθούν. Ελάτε λοιπόν στο "κλειστό" Πολυτεχνείο, που είναι πιο ανοιχτό από ποτέ!
Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες