Άτυπη Ηλεκτρονική Ψηφοφορία

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Στάση φοιτητών και σχολής ως προς τη μείωση του προσωπικού.

1.Θεωρώ ότι οι φοιτητές πρέπει να στηρίξουν τους εργαζόμενους σε όλες τους τις κινητοποιήσεις(απεργίες, καταλήψεις, πορείες, διάφορες άλλες εκδηλώσεις).
68
41%
2.Θεωρώ ότι οι φοιτητές οφείλουν να στηρίξουν τους θιγόμενους εργαζόμενους σε κάποιες κινητοποιήσεις, αλλά οι σχολές θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές.
77
46%
3.Πιστεύω ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να έχουν καμία ανάμειξη στο όλο θέμα.Ας το λύσουν οι εργαζόμενοι, η σύγκλητος και η κυβέρνηση μεταξύ τους.
3
2%
4.Πιστεύω ότι η σχολή μου πρέπει να ανοίξει, όσοι από τους εργαζόμενους μπουν σε προγράμματα κινητικότητας ή διαθεσιμότητας ας μπουν.Δεν θεωρώ ότι θίγονται.
7
4%
5.Πιστεύω ότι η φωνή και ο ρόλος των φοιτητών είναι αδιάφορα.Δεν μπορώ να κάνω κάτι.
2
1%
6.Πιστεύω ότι η φωνή και ο ρόλος των φοιτητών είναι αδιάφορα.Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ευελπιστώ να λυθεί η κατάληψη από αστυνομικές δυνάμεις και να επιστρατευτούν όσοι χρειάζονται για να λειτουργήσει ξανά η σχολή.
10
6%

Σύνολο ψήφων : 167

Re: Άτυπη Ηλεκτρονική Ψηφοφορία

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Παρ, 27 Σεπ 2013 6:26 pm

Eξήγησε στον ευατό σου τι γράφεις και έλα πες το μου και μενα .
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό apo7 » Παρ, 27 Σεπ 2013 8:34 pm

Black έγραψε:Εγώ προτείνω αυτά:

1.Θεωρώ ότι οι φοιτητές πρέπει να στηρίξουν τους εργαζόμενους σε όλες τους τις κινητοποιήσεις(απεργίες, καταλήψεις, πορείες, διάφορες άλλες εκδηλώσεις).
2.Θεωρώ ότι οι φοιτητές οφείλουν να στηρίξουν τους θιγόμενους εργαζόμενους σε κάποιες κινητοποιήσεις, αλλά οι σχολές θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές.
3.Πιστεύω ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να έχουν καμία ανάμειξη στο όλο θέμα.Ας το λύσουν οι εργαζόμενοι, η σύγκλητος και η κυβέρνηση μεταξύ τους.
4.Πιστεύω ότι η σχολή μου πρέπει να ανοίξει, όσοι από τους εργαζόμενους μπουν σε προγράμματα κινητικότητας ή διαθεσιμότητας ας μπουν.Δεν θεωρώ ότι θίγονται.
5.Πιστεύω ότι η φωνή και ο ρόλος των φοιτητών είναι αδιάφορα.Δεν μπορώ να κάνω κάτι.
6.Πιστεύω ότι η φωνή και ο ρόλος των φοιτητών είναι αδιάφορα.Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ευελπιστώ να λυθεί η κατάληψη από αστυνομικές δυνάμεις και να επιστρατευτούν όσοι χρειάζονται για να λειτουργήσει ξανά η σχολή.

Πιστεύω καλύπτουν όλο το φάσμα των απόψεων.

6
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Παρ, 27 Σεπ 2013 9:37 pm

σαν αγωνας της εθνικης στο μπασκετ ειναι!χα χα :) .2 ψηφους παιρνει ο ενας,2 ψηφους κι ο αλλος καπακι.σταθερη διαφορα! :)
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 27 Σεπ 2013 9:47 pm

Βέβαια πρέπει να έχει ορισμένη διάρκεια (πχ 10-20 μέρες) Για να έχουμε όσο το πιο δυνατόν ομοιογενες δείγμα.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Dust » Παρ, 27 Σεπ 2013 10:17 pm

Συντονισμός:
Μετά από δικές σας παραινέσεις και συμφωνία και του ίδιου του structural (που πρότεινε το γκάλοπ) άλλαξαν οι επιλογές και χρησιμοποιήθηκαν οι επιλογές του Black.
Το δημοψήφισμα ξεκινά λοιπόν απ' την αρχή και ψηφίζετε ξανά όσοι θέλετε.
What if I fall?
But imagine, what if you fly?
Άβαταρ μέλους
Dust

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 27 Σεπ 2013 10:22 pm

Γουστάρω, πάμε σε δεύτερο γύρο.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 27 Σεπ 2013 11:38 pm

eX-mc έγραψε:Γουστάρω, πάμε σε δεύτερο γύρο.

Μιλώντας λίγο πιο σοβαρά λοιπόν,

'Το θέατρο του παραλόγου'

Αγαπητό μέλος structural θα σε συγχαρώ για το θάρρος σου να ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα και να προτείνεις μια αντιπαράθεση ιδεών αλλά συγγνώμη που θα στο πω, ήσουν απογοητευτικός. ΔΕΝ γίνεται να είσαι μέλος αυτής της σχολής κι οι προβληματισμοί που σου έχουν δημιουργηθεί να συμπυκνώνονται στις επιλογές που έβαλες αρχικά και στη συνέχεια να επιμένεις πως σίγουρα θα καταλήξουμε σε ένα από αυτά. Δε χωρούσαν όλες οι δημοσιεύσεις που ήθελα να παραθέσω γι' αυτό σου εκφράζω την άποψη μου με αυτό τον τρόπο χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω. Απλά διαφωνώ κάθετα σε ότι έχεις γράψει.

@ GinTonic, OxYdO εσείς παιδιά μου πηγαίνετε σε ένα καφενείο καλύτερα. Έχω βαρεθεί να διαβάζω σαβούρες.

ingenieurin26 έγραψε:
ευαβ έγραψε:και εγω συμφωνω με τον txc το ζητημα δεν ειναι απλα ανοιχτη η κλειστη σχολη! μπορει ν αλλαξει η ψηφοφορια? δεν νομιζω οτι μας αντιπροσωπευειουν αυτες οι απαντησεις.

Ο structural άνοιξε μια ψηφοφορία σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Πιστεύω ότι πρέπει να το σεβαστούμε, κι όσοι πιστεύουν ότι οι απαντήσεις δεν είναι ολοκληρωμένες να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Μια καλή ιδέα που προτάθηκε ήταν να ανοίξει δημοψήφισμα από κάποιον άλλο με άλλες επιλογές. Εγώ θα συμφωνήσω με αυτό, αλλά θα προτιμούσα να προχωρήσει λίγο αυτή ψηφοφορία πριν ανοίξει καινούργια γιατί θα δημιουργηθεί αλαλούμ.

Θα διαφωνήσω σε αυτό που λες και θα το κάνω ανοικτά. Το γεγονός ότι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε κι άβουλα όντα. Ειδικότερα, εμείς οι συντονιστές που αν τυχόν εκφράσουμε μια άποψη θα πρέπει αμέσως να δώσουμε ταυτότητα στο φόρουμ και σε όλη την ομάδα. Το παρών θέμα για μένα αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Τι να σεβαστούμε;

Από όλα όμως πιο απογοητευτικό ήταν οι ψήφοι που κατατέθηκαν. Αν είναι ποτέ δυνατόν εμείς να θεωρούμαστε ενήλικοι, «ώριμοι» άνθρωποι δίνοντας ~200 σε αυτή τη ψηφοφορία που ξεκίνησε. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για το ύφος μου, δε θέλω να είμαι εριστικός. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ευγενικός γίνεται αλλά έχουμε καταλάβει, και ναι μιλάω σε α' πληθυντικό, έχουμε καταλάβει τι περίοδο διανύουμε; Κλείνουν πανεπιστήμια, απολύονται εκατοντάδες άτομα, οι «υπεύθυνοι» δηλώνουν αναστολή λειτουργίας επ' αόριστο και προσφυγή στα δικαστήρια κι εμείς διατυπώνουμε πολιτική άποψη σε ένα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα με επιλογές κλειστή/ανοιχτή σχολή και ΔΞ/ΔΑ;; Γιατί ναι, είναι πολιτική άποψη και ας μάθουμε τη διαφορά του πολιτικοποιούμαι και κομματικοποιούμαι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Κράζουμε όλοι τις γενικές συνελεύσεις, τις σνομπάρουμε κι οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε είναι σαν κι αυτή; Ε τότε με τα χίλια σε γενικές συνελεύσεις. Έτσι κι αλλιώς το μοναδικό αποτέλεσμα που βγαίνει κι από αυτές είναι η απόφαση ανοικτή/κλειστή σχολή. Κι από κάτω, το μόνο που δε γίνεται είναι ο διάλογος. Λες κι όταν διαφωνούμε ο μόνος τρόπος είναι με ειρωνεία ή βρίσιμο. Τι να πω, απ' ότι φαίνεται είμαστε οι ίδιοι έρμαια των ίδιων μας των εαυτών και μπορούμε με διαφορά να κερδίσουμε το τίτλο της πιο θρασύδειλης γενιάς μέχρι τώρα. Δε θα πω άλλα, έχω χάσει ήδη το μέτρο νομίζω οπότε φτάνει.

Υ.Γ. σε μια προσπάθεια σωτηρίας αυτού του θέματος ο Dust άλλαξε τις επιλογές της ψηφοφορίας. Κατ' εμέ κάτι τέτοια θα πρέπει να μένουν για να βλέπουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε όλοι μας.

Υ.Γ.2 σας προκαλώ να γράψετε από κάτω, να διαφωνήσετε, να συμφωνήσετε δε με ενδιαφέρει. Η αντιπαράθεση είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή για μένα αρκεί το αποτέλεσμα να αποτελεί έναν διάλογο με αρχή, μέση και τέλος.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό emma.d » Σάβ, 28 Σεπ 2013 12:27 am

συμφωνώ με ex-mc, το τόπικ είναι γελοίο. συνέλευση και δράσεις με μαζικότητα δε μπορούν να γίνουν, αρκούμαστε σαν σχολή σε άτυπο
διαδυκτιακό γκάλοπ. αυτό που κάνουμε για την όλη κατάσταση είναι ένα γκάλοπ, που δε μπορεί να χρησιμεύσει και σε τίποτα (προφανώς). τύπου έτσι για να περνάει η ώρα. και γίνεται εκτενής συζήτηση για τις επιλογές του, καθώς το αρχικό ηταν ανοιχτή-κλειστή σχολή-δξ-δα...ούτε εγώ θέλω να γίνω εριστική ή να προσβάλλω, απλά μου φαίνεται αρκετά απογοητευτικό..
emma.d

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό another brick » Σάβ, 28 Σεπ 2013 12:50 am

Αυτή η συζήτηση είναι πολύ χρήσιμη για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα :
1) Οι φοιτητές στη σχολή αντιλαμβάνονται τη Γ.Σ σαν μια συζήτηση επί των απολήξεων και όχι επί των επιδίκων. Πάνε -εάν και όποτε- χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για κουβέντα, μετατόπιση και ουσιαστική εμπλοκή στην απόφαση, απλά για να ψηφίσουν. Αυτό φαίνεται κι από το αρχικό δημοψήφισμα, που αντανακλά αυτή ακριβώς τη ρηχή αντίληψη που έχουμε και για τις γενικές συνελέυσεις, αλλά και για τον τρόπο που συζητάμε.
2) Ανέκαθεν, τότε που ακόμα η ελληνική οικονομία "ανθούσε", ήταν εν μέρει φυσιολογικό ο καθένας να σκέφτεται με βάση με το δικό του μικρόκοσμο και τη δική του καθημερινότητα. Βλέπουμε ότι τα απομεινάρια αυτής της ανάγκης να μην διαταραχθεί η ρουτίνα μας κυριαρχούν ακόμα, παρόλο που συντελούνται γύρω μας τρομακτικές αλλαγές και τίποτα δεν είναι δεδομένο πια (απ΄το ότι θα βρείς δουλειά, μέχρι το ότι θα έχεις στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) :wtf:
3) Εκτός από το περιεχόμενο, ο τρόπος που γίνεται έστω και αυτή η """συζήτηση"'''' για το ζήτημα που μας αφορά δείχνει επίσης καχυποψία και αρνητικότητα. Η ανώνυμη ψήφος, η μη τεκμηρίωση, ο φόβος για αντιπαράθεση και ο σκέτος αφορισμός ευνοούν ακριβώς τον ρηχό αυτό τρόπο σκέψης που το μόνο κριτήριο που υπολογίζει ο καθένας είναι ο εαυτός του!
4) Αν δεν αλλάξουμε το πως σκεφτόμαστε και το πως θέλουμε να συζητάμε, κανένα τεχνικό μέτρο δεν θα κάνει ελκυστικές τις γενικές συνελεύσεις...
another brick

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 28 Σεπ 2013 1:37 am

Καλα η επιλογή 6 γιατί μπήκε? Τρολο-poll ειναι?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες