Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Δευτέρα 23/9 (Σχόλια)

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Δευτέρα 23/9

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Παρ, 20 Σεπ 2013 5:25 pm

ας το πω αλλιως λοιπον.γιατι πρεπει ο,τι λεει κανεις να εχει αφορμη την ιδεολογια του;δεν υπαρχει η κοινη λογικη;δεν εθεσα καμμια ιδεολογικη βαση,αλλα πρακτικη.οπως γινονται οι συνελευσεις ειναι αοριστολογιες και πουθενα δε βγαζουν.αποδειξη η μη συμμετοχη των πλειστων των φοιτητων και η με τα χιλια ζορια απαρτια.
FREEMAN

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Δευτέρα 23/9

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Παρ, 20 Σεπ 2013 5:26 pm

OxYdO έγραψε:@FREEMAN
Ο προβληματισμός που θέτεις, στο βαθμό που δεν εφάπτεται σε μια λογική "σκατά στις παρατάξεις", ενδεχομένως να έχει μία βάση.
Παρ΄όλα αυτά, αν ψάχνουμε ένα λογικό συλλογισμό που να ερμηνεύει τις απολύσεις και την ενορχιστρωμένη απαξίωση-συκοφάντηση του ιδρύματος, τότε σίγουρα αυτός θα είναι πολιτικός.
Υπό αυτό το πρίσμα, η πολιτική κουβέντα, όσο δεν αναλώνεται μεταξύ παρατάηξεων, όπου αγωνιστόσημα και επαναστατίλα τίθενται σε ζύγισμα, είναι αναπόφευκτη και αναγκαία.

μαζι σου συναδελφε, αλλα μπαινοντας πλεον στο 4ο ετος και εχοντας παρακολουθησει σχεδον ολες τις συνελευσεις απο την στιγμη που μπηκα,
οφειλω να ομολογησω πως τελικα η ο χρονος και η ορεξη μας αναλωνεται σε παραταξιακες διαμαχες ,οι οποιες με την σειρα τους δημιουργουν μια ανομοιογενεια και μια χαυρα στον χωρο του αμφιθεατρου.ο κοσμος της σχολης ,κατα την γνωμη μου οπως και πολλων αλλων, ειναι εντονα δυσαρεστημενος με τετοιου ειδους συνελευσεις.Επισης ξερω πολυ καλα οτι πραγματι μια συνελευση δεν πρεπει να περιοριζεται μονο στα του οικου της αλλα πρεπει να παιρνει αποφασεις και να συζηταει για ολα τα φλεγοντα ζητηματα κοινωνικα και πολιτικα.Αλλα το προβλημα αυτην την στιγμη ειναι οτι ο κοσμος της σχολης(κατα πλειοψηφια,βλεπε εκλογες) δεν συμμεριζεται τετοιες αποψεις, καθοτι ο μονος λογος να παρευρεθουν σε μια συνελευση ειναι να του κοψουν βασικες παροχες και δικαιωματα οπως και εγινε τον σεπτεμβρη του '10 που το αμφιθεατρο ειχε γεμισει ασφυκτικα.
Αρα ειναι αναγκαιο να γινει μια προσπαθεια απο οσους νοιαζονται παραταξιακους και μη ωστε 1) να σταματησει πλεον αυτο το χαος στις συνελευσεις 2)η θεματολογια της συνελευσης υπο τις παρουσες συνθηκες να ειναι κυριως για την Σχολη μας (και οταν αξιωθουμε να κανουμε κ αλλες συνελευσεις ασ διευρυνουμε τους οριζοντες της συζητησης.3) παρακληση προς οποιον το διαβαζει και εχει μεινει παθητικος τοσα χρονια ας κανει τον κοπο μια φορα να ενημερωθει εστω απο το ιντερνετ για το τι συμβαινει γυρω μας και να κανει τον κοπο να ερθει στην επομενη συνελευση οχι για να ψηφισει ανοιχτη/κλειστη σχολη αλλα για γινει ενεργο μελος της "μικρης μας κοινωνιας", αυτο που τοσο πολλοι σιχαινονται ασκωντας κριτικη βεβαια απο τον καναπε τους.(και αν αναρωτηθει καποιος οχι δεν ανηκω σε παραταξη, αλλα πιστευω στον θεσμο της συνελευσης εντονα)
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Δευτέρα 23/9 (Σχόλια)

Δημοσίευσηαπό ifi » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:19 pm

γενικά συμφωνώ με Freeman.
Άποψη μου είναι πάντως πως σκοπός των παρατάξεων είναι κυρίως τα θέματα της σχολής και το καλό των φοιτητών. Αυτή τη στιγμή όμως, με τις καταλήψεις νιώθω πως το καλό των φοιτητών (άσχετα αν είναι και αυτοί μέρος της κοινωνίας και δεν πρέπει να ζουν εκτός πραγματικότητας κτλ κτλ) έρχεται σε δεύτερη μοίρα.1ον δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα και καμία πρόβλεψη για το πότε, πως και αν θα γίνει η εξεταστική, με αποτέλεσμα την σύγχυση, 2ον καθυστερεί η παράδοση των διπλωματικών (ίσως και κάποια ακόμη που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα).Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσει η καταλήψη και να μπούμε σε ρυθμούς εξεταστικής.
Όσο για τις απολύσεις που προκείται να γίνουν, αφορά σε εργαζομένους που δεν είχαν λάβει τις θέσεις τους με άκρως νόμιμες διαδικασίες άρα σωστό θα ήταν και να απολυθούν από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στη χώρα και για την ώρα το έχει επωμιστεί σχεδόν όλο ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και με νόμιμες διαδικασίες να είχαν μπει από τη στιγμή που αδυνατεί το ελληνικό κράτος να τους πληρώνει και θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο και χωρίς αυτούς και πάλι πρέπει να το δεχτούμε.Και για όσους πιστέυουν πως τα ιδρύματα θα υποβαθμιστούν με αυτό τον τρόπο, έχω να τους πω πως είναι πολύ μεγαλύτερη υποβάθμιση οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ.: Δεν ανήκω σε κάνενα πολιτικό χώρο, ούτε σε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία. Επίσης δεν συμφωνώ με τις απολύσεις ούτε με την κατάσταση που έχει έρθει η Ελλάδα, αλλά το θέμα ήταν να μην έχουμε φτάσει έδω (το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω).
ifi

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό dannewyorker » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:24 pm

Δηλαδη η πρόταση σου είναι ποια?Ολοι στις δουλίτσες μας χωρίς να συμβαίνει τίποτα?Ο κόσμος καίγεται και εμείς μιλάμε για το 'μειζων' ζήτημα της εξεταστικής.
Prepare your anus!!Winter is coming..
dannewyorker

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:27 pm

δεν ειναι μειζον ζητημα η εξεταστικη;;;!!!!!! :shock:
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό dannewyorker » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:28 pm

Δεν ξέρω.Σε αγχώνει?
dannewyorker

Δημοσίευσηαπό ifi » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:30 pm

Η πρόταση μου είναι να ανοίξει η σχολή και να συνεχιστεί η εξεταστική. Όποιος θέλει μπορεί να διαμαρτυρηθεί με αποχή είτε από τη δουλειά του , είτε από τις εξετάσεις, είτε από οτιδήποτε άλλο. Όσοι όμως θέλουν να μπορούν να συνεχίσουν. Αυτό είναι δημοκρατία για μένα και όχι να κλείνει η σχολή (και συνήθως από μειονότητες).
ifi

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:31 pm

Να σου πω.ειτε με αγχωνει ειτε οχι,εχω αφησει το σπιτι μου για να ερθω να σπουδασω και οχι να καθομαι να περιμενω να ανοιξει η σχολη.κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μου στερει το δικαιωμα των σπουδων.
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό dannewyorker » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:34 pm

Την πλειοψηφεία των διοικητικών και των μελών ΔΕΠ την αντιλαμβάνεσαι σαν μειονότητα?Το βλέπεις αντιδημοκρατικό αυτο που γίνεται?
dannewyorker

Δημοσίευσηαπό ifi » Παρ, 20 Σεπ 2013 8:35 pm

FREEMAN έγραψε:Να σου πω.ειτε με αγχωνει ειτε οχι,εχω αφησει το σπιτι μου για να ερθω να σπουδασω και οχι να καθομαι να περιμενω να ανοιξει η σχολη.κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μου στερει το δικαιωμα των σπουδων.

συμφωνώ :thumbup:
ifi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες