Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Συντονιστής: University Editors

Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 31 Μάιος 2013 3:07 pm

Οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας με Master
παρακαλούνται να προσκομίσουν την παρακάτω αίτηση,
ακολουθώντας τις οδηγίες που επισυνάπτονται.

http://www.ntua.gr/announcements/genera ... 10663.html
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό pappos » Παρ, 12 Ιούλ 2013 1:00 pm

Να ενημερώσω τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές στο εξωτερικό, το χαρτί αυτό δεν έχει καμία ισχύ.
Το νόμιμο χαρτί είναι το δίπλωμα το οποίο αναγνωρίζεται κανονικά έξω χωρίς πρόβλημα.
Για να υπάρχει ισοτιμία με M.Sc. πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών.
Χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών (δηλαδή με το παλίο πρόγραμμα του διπλώματος) δεν υπάρχει M.Sc. ούτε φυσικά "ισοτιμία".
Επίσης για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει Π.Δ. που να πιστοποιεί επίσημα την αλλαγή από το δίπλωμα στο M.Sc.
Απαραίτητη προϋπόθεση το πρόγραμμα σπουδών του M.Sc.

Δηλαδή με άλλα λόγια, το χαρτί "έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας" δεν έχει απολύτως καμία ισχύ. Όχι μόνο στην Ελλάδα (δεν γίνεται δεκτό ούτε αναγνωρίζεται απο το Δημόσιο) αλλά και έξω.
Τα παραπάνω καλοπροαίρετα για ενημέρωση.
pappos

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 12 Ιούλ 2013 1:27 pm

Το παρακάτω αποτελεί μια καλοπροαίρετη ερώτηση: Αγαπητό μέλος pappo, θέλετε να μας πείτε τη θέση σας, τις γνώσεις ή έστω κάτι που να δίνει μια βαρύτητα στα λόγια σας; Γιατί κρίνοντας από την μέχρι τώρα ιστορία σας στο φόρουμ αυτό μόνο καλοπροαίρετη διάθεση δε διακρίνω. Οπότε, είτε αρχίζετε να μιλάτε με στοιχεία και με κατάλληλο ύφος είτε καλύτερα να μη ξαναγράψετε σε αυτό το φόρουμ.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό structural » Παρ, 12 Ιούλ 2013 2:10 pm

Δε συμφωνώ με το ύφος του pappos αλλά από τη εμπειρία και την αντίληψη μου έχει δίκιο νομικά.

Δε μας χρειάζονται τέτοια χαρτιά. Όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ξέρουν τι σημαίνει ΕΜΠ και τι ποιότητα σπουδών υπάρχει.
structural

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 12 Ιούλ 2013 2:48 pm

Εγώ που έχω (;) καλοπροαίρετη διάθεση, έχω ξαναγράψει: Η κουβέντα περί ισοτιμίας είναι υποβάθμιση!
Σε χώρες με 5ετές Δίπλωμα Μηχανικού η επίκληση ισοτιμίας με Μάστερ, δεν είναι απλώς άχρηστη, αλλά επικίνδυνη!
Ενδεικτικώς, στη Γαλλία γίνονται δεκτοί/ές για Μεταπτυχιακό, πραγματικό - 6ο έτος - και όχι μαϊμουδομάστερ (μετά το 3ο έτος):
- Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί 5ετούς, του ΕΜΠ και όχι μόνο συμπεριλαμβανομένου.
- Οι κάτοχοι Μάστερ, μόνον, εφόσον διαθέτουν τριετή τεκμηριωμένη επαγγελματική εμπειρία.

Edit: Κατέχω τέτοιο Μεταπτυχιακό από τη Γαλλία, αλλά δε χρειάστηκε ποτέ να το αναγνωρίσω, έως προ 10ετίας, όταν το ζήτησε η Κεντρική Διοίκηση. Μου περιέκοψε το αντίστοιχο επίδομα και με παρέπεμψε στο ΔΙΚΑΤΣΑ.
Κατέχω επίσης ΜΒΑ, από την Ελλάδα (ΕΜΠ - ΟΠΑ), αλλά αυτό δεν προσμετράται, διότι δεν είναι σχετικό με τον Τομέα Υδραυλικής.
Εάν πάρω το "χαρτί ισοτιμίας" από τη Γραμματεία μας και τους το δώσω, θα ανακτήσω το επίδομα; :roll:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό pappos » Παρ, 12 Ιούλ 2013 4:57 pm

eX-mc έγραψε:Το παρακάτω αποτελεί μια καλοπροαίρετη ερώτηση: Αγαπητό μέλος pappo, θέλετε να μας πείτε τη θέση σας, τις γνώσεις ή έστω κάτι που να δίνει μια βαρύτητα στα λόγια σας; Γιατί κρίνοντας από την μέχρι τώρα ιστορία σας στο φόρουμ αυτό μόνο καλοπροαίρετη διάθεση δε διακρίνω. Οπότε, είτε αρχίζετε να μιλάτε με στοιχεία και με κατάλληλο ύφος είτε καλύτερα να μη ξαναγράψετε σε αυτό το φόρουμ.

Αγαπητέ eX-mc,

1. Δώστε μου ένα παράδειγμα από την μέχρι τώρα ιστορία μου στο forum ότι δεν είναι καλοποροαίρετη.
2. Τι έχει αυτό το ύφος ??? Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε

Οπότε, είτε αρχίζετε να μιλάτε με στοιχεία

... ???
Τι στοιχεία ??? Μέχρι και οι πέτρες το γνωρίζουν. Χωρίς Π.Δ. και τύπωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν ισχύει τίποτα !!!
Για τι στοιχεία μιλάμε ???
Για ένα απλό χαρτάκι που έδωσε το ΕΜΠ ή το κάθε ΕΜΠ ???
Με το ζόρι M.Sc. ???
Αυτά μόνο στο Ellada...
Είπαμε και το ξαναλέμε !!!
Θέλετε επίσημα M.Sc. στα 5 χρόνια ???
Αλλάξτε πρόγραμμα σπουδών...

Δε συμφωνώ με το ύφος του pappos αλλά από τη εμπειρία και την αντίληψη μου έχει δίκιο νομικά.

Τι έχει το ύφος ???
?????
pappos

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 12 Ιούλ 2013 5:28 pm

@ pappos
You have a good point!
We will comply to your standards and change the NTUA programme, just to earn the prestigious Msc you have propably earned at a "Vathis Square University". :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=u2QpP8Z3Uf0
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό pappos » Παρ, 12 Ιούλ 2013 8:16 pm

Ευχαριστώ για την αφιέρωση !

Επίσης για αποφυγή παρεξηγήσεων.
Το δίπλωμα μια χαρά είναι. Βέβαια, μόνο από άποψη προγράμματος σπουδών, άλλο το δίπλωμα και άλλο το B.Sc. + M.Sc. H κύρια διαφορά είναι στο πρόγραμμα σπουδών.
Απλά σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη (εδώ ολόκληρη Γερμανία παράτησε το Dipl. -Ing.) προχωρήσανε στην αλλαγή 3+2.

https://www.youtube.com/watch?v=Egj-BNdi85Q
pappos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 2:59 am

Επειδή νομίζεις ότι το να το ρίχνεις στην καβλάντα είναι κάποιος τύπος "επιθετικής διαλεκτικής" που θα σε δικαιώσει, πάρε διάβασε να μάθεις πέντε πράγματα:
[1]Σύνοδος υπουργών παιδείας της Ευρώπης το 2010: «Να λάβουμε σοβαρά υπόψη την κριτική στην Μπολόνια»
[2]Το γερμανικό Πανεπιστήμιο και η διαδικασία της Μπολόνια

Το [1] είναι δημόσια παραδοχή της αποτυχίας της διαδικασίας της Μπολόνια (5->3+2) από τους υπουργούς παιδείας της ΕΕ, δηλαδή από τύπους με σκληρά νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, όχι τίποτα κομμούνια ;)
Το [2] περιγράφει τη φάση στα γερμανικά πανεπιστήμια μετά τη Μπολόνια, από δύο παιδιά που τα έζησαν από κοντά.

Υ.Γ. : Μη μου βάλεις καμιά απάντηση με αστεράκια, θαυμαστικά, τελίτσες, τραγουδάκια, B.Sc, M.Sc, @@, μπάλες, χορούς, κτλ. Μάθε πρώτα πέντε πράγματα για όσα επικαλείσαι, γιατί έχουμε χορτάσει μάγκες εδώ πέρα.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό pappos » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 8:26 am

Χαχαχα

Με έκανες και γέλασα...είσαι ωραίος τύπος...
Να μάθω 5 πράματα λέει...από που να μάθω και από ποιον ??

Από 2 άρθρα που μιλάνε για την συνθήκη της Μπολόνια ???

??????

Εγώ μιλάω για το χαρτάκι που δίνει το ΕΜΠ ότι δεν έχει καμία ισχύ και δεν λαμβάνεται πουθενά και εσύ μου παραθέτεις 2 αρθράκια του καφέ ???

Για 2 παιδιά που έζησαν την φάση της Μπολόνια από κοντά ???
Και από 2 παιδιά βγάλαμε συμπέρασμα ???
Μου λες συνθνήκη της Μπολόνια όταν στο Ελλαδιστάν δεν ξέρουν πως να την γράψουν καν ???
Και μου πετάς καπάκι τα αρθράκια γιατί έτσι σε συμφέρει ???
Συγνώμη...αλλα πόσο χρονών είσαι ??? Μήπως νομίζεις μιλάς με κανέναν νέουλα που είναι αραχτός δικέ μου στο κυλικείο με την φραπεδούμπα του ???

Αν θέλεις να μιλησούμε σοβαρά μίλα με αληθινά στοιχεία και όχι από κιτρινάδες.
Όσο για τους μάγκες μάλλον δεν έχεις δει μου φαίνεται μάγκα...γιατί αν είναι έτσι οι μάγκες κρίμα στην Τρούμπα και στα ζωνάρια του Πειραιά....

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Να ενημερώσω τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές στο εξωτερικό, το χαρτί αυτό δεν έχει καμία ισχύ.
Το νόμιμο χαρτί είναι το δίπλωμα το οποίο αναγνωρίζεται κανονικά έξω χωρίς πρόβλημα.
Για να υπάρχει ισοτιμία με M.Sc. πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών.
Χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών (δηλαδή με το παλίο πρόγραμμα του διπλώματος) δεν υπάρχει M.Sc. ούτε φυσικά "ισοτιμία".
Επίσης για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει Π.Δ. που να πιστοποιεί επίσημα την αλλαγή από το δίπλωμα στο M.Sc.
Απαραίτητη προϋπόθεση το πρόγραμμα σπουδών του M.Sc.

Δηλαδή με άλλα λόγια, το χαρτί "έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας" δεν έχει απολύτως καμία ισχύ. Όχι μόνο στην Ελλάδα (δεν γίνεται δεκτό ούτε αναγνωρίζεται απο το Δημόσιο) αλλά και έξω.
Τα παραπάνω καλοπροαίρετα για ενημέρωση.

Μάθε πρώτα πέντε πράγματα για όσα επικαλείσαι, γιατί έχουμε χορτάσει μάγκες εδώ πέρα.

Χαχαχα...είσαι ωραίος...έχεις τελικά πραγματικά καλό humor !!!
Μεγάλε...μάθε πρώτα τι σημαίνει Π.Δ., πότε έχει ισχύ...και τα αρθράκια την κ.Δευτέρα να τα κάνουμε χαρταετό.

Την καλημέρα μου.
pappos

Επόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες