Μηχανική των Ρευστών (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2012-13)

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Κυρ, 09 Ιουν 2013 2:14 am

amazing_happens έγραψε:Θεμα 2ο 2011-2012
συντελεστης αντιστασης Cd:
F=1/2 * Cd * A * ρ * V^2
οπου ρ-πυκνοτητα, V=V1 και Α=εμβαδον μέγιστης μετωπικής επιφάνειας.
Λυνουμε ως προς Cd για ολικη δυναμη και εχουμε τη ζητουμενη τιμη.
Κανω καπου λαθος?
Τον τυπο τον βρηκα στο internet, αν ξερει καποιος κατι σχετικο με το θεμα, ας ριξει μια ενημερωση.
Ευχαριστω εκ των προτερων, :Ρ

Κεφ. 9 Κατσαρελη: Τα εχει ολα εκει!
many thanks to ex-mc!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 09 Ιουν 2013 5:27 am

Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από μεγαλύτερα έτη.
Στις αριθμητικές μεθόδους, σε κάποιες μεθόδους ολοκλήρωσης, καθώς και στους υπερχειλιστές να δώσουμε βάση;; Μου φαίνονται κάπως επουσιώδη και τα τρία, μιας και δεν εξεταζόμαστε στην αριθμητική ανάλυση, αλλά στη μτρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό zetavar » Κυρ, 09 Ιουν 2013 11:11 am

Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε γιατί έχω μπερδευτεί πολύ...Έστω ότι έχουμε δεξαμενή που τροφοδοτεί έναν αγωγό υπό πίεση (διαμέτρου Δ), ο οποίος εν τέλει εκρέει στην ατμόσφαιρα με ακροφύσιο (διαμέτρου δ, γωνίας θ).

1)Όταν θέλω να βρω την παροχή στον αγωγό και παίρνω την εξίσωση ενέργειας, ως Vn^2/2g θεωρώ αυτή του αγωγού ή αυτή του ακροφυσίου? :?:

2)Γενικά, όταν χρησιμοποιούμε την Q=c*V*E για ένα ακροφύσιο αρχικά διαμέτρου D και έπειτα διαμέτρου d (υπό γωνία θ) το εμβαδόν υπολογίζεται ώς E=πd^2/4 ή E=πD^2/4??

3) Όσον αφορά τους υπερχειλιστές και την αριθμητική ολοκλήρωση χθές έφαγα πάρα πολλές ώρες για να δώ πως βγαίνει σωστό αποτέλεσμα και η απάντηση είναι πως δεν βγαίνει με κανένα τρόπο σωστό (έλυσα στον υπολογιστή το ολοκλήρωμα και με το χέρι με διάφορους τρόπους με αριθμητική ολοκλήρωση (διαφορετικά Κ) και η πιο μικρή απόκλιση ήταν 200%), οπότε θεωρώ ότι δεν μπορεί να μας το βάλει εκτός κι αν είναι καθολικός υπερχειλιστής και θεωρήσουμε προσεγγιστικά το μ=0,605, οπότε λύνεται και το ολοκλήρωμα. (Γενικά η αριθμητική ολοκλήρωση είναι πολύ απλή και δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να δίνει σωστά αποτελέσματα σε ένα τόσο σύνθετο ολοκλήρωμα, όταν δεν λαμβάνει υπόψιν τι υπάρχει μέσα στο ολοκλήρωμα...) :crazy:
"Κι αν βρίσκομαι μες σε συμφορές, ωστόσο η παιδεία μου με έκανε ελεύθερο"
zetavar

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 09 Ιουν 2013 1:43 pm

OxYdO έγραψε:Στις Σημειώσεις Κατσαρέλη, στη σελίδα 29, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το τετράγωνο να δέχεται δύναμη άνωσης από το υγρό γ1.
Εφόσον τα υγρά είναι μη μειγνυόμενα, η διεπιφάνειά τους δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν "πυθμένας - στερεό όριο" όπου το τετράγωνο είναι σφηνωμένο ;;;

(είχαμε μάλιστα κάνει στο μάθημα περίπτωση με σφηνωμένη στον πυθμένα σφαίρα και αυτή δε δεχόταν ανωστική δύναμη στο κομμάτι που περικλυόταν από τις γενέτειρες. Κάπου το χάνω μάλλον... :P )

Τα έχεις συγχίσει πλήρως! Μη μειγνυόμενα ΔΕΝ σημαίνει ότι δε μεταβιβάζεται η πίεση του πάνω στο κάτω και από το κάτω στο σώμα.
(βλ. και σχήμα με στρώσεις στο 2.1.2)
Άλλο πράγμα κάποιος στεγανός - στερεός πυθμένας.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 09 Ιουν 2013 1:45 pm

OxYdO έγραψε:Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από μεγαλύτερα έτη.
Στις αριθμητικές μεθόδους, σε κάποιες μεθόδους ολοκλήρωσης, καθώς και στους υπερχειλιστές να δώσουμε βάση;; Μου φαίνονται κάπως επουσιώδη και τα τρία, μιας και δεν εξεταζόμαστε στην αριθμητική ανάλυση, αλλά στη μτρ.

Ούτε στην αριθμητική της 1ης Δημοτικού εξεταζόσαστε, αλλά είναι απαρίτητη για να κάνετε τις πράξεις, εάν και όταν είναι χρήσιμη...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 09 Ιουν 2013 1:51 pm

zetavar έγραψε:Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε γιατί έχω μπερδευτεί πολύ...Έστω ότι έχουμε δεξαμενή που τροφοδοτεί έναν αγωγό υπό πίεση (διαμέτρου Δ), ο οποίος εν τέλει εκρέει στην ατμόσφαιρα με ακροφύσιο (διαμέτρου δ, γωνίας θ).

1)Όταν θέλω να βρω την παροχή στον αγωγό και παίρνω την εξίσωση ενέργειας, ως Vn^2/2g θεωρώ αυτή του αγωγού ή αυτή του ακροφυσίου? :?:

2)Γενικά, όταν χρησιμοποιούμε την Q=c*V*E για ένα ακροφύσιο αρχικά διαμέτρου D και έπειτα διαμέτρου d (υπό γωνία θ) το εμβαδόν υπολογίζεται ώς E=πd^2/4 ή E=πD^2/4??

ΕΑΝ εννοείς, ότι ο αγωγός και το ακροφύσιο είναι ΑΜΕΛΗΤΕΟΥ μήκους, τότε ενέργεια, διατομή, ταχύτητα κ.λπ. αναφέρονται στο τελικό (μικρό) d.
Η σχέση μεταξύ D και d είναι χρήσιμη για τον προσδιορισμό του συντελεστή c.
Εάν υπάρχει μήκος (υδραγωγείο) τότε κοιταξε το σχετικό υποκεφάλαιο της Μονοδιάστατης.
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό zetavar » Κυρ, 09 Ιουν 2013 2:33 pm

Αν ο αγωγός είναι μεγάλου μήκους και το ακροφύσιο αμελητέου μήκους, τότε η κινητική ενέργεια της εκρέουσας φλέβας υπολογίζεται με το μικρό d (του ακροφυσίου) στην εξίσωση ενέργειας;
zetavar

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 09 Ιουν 2013 2:37 pm

zetavar έγραψε:Αν ο αγωγός είναι μεγάλου μήκους και το ακροφύσιο αμελητέου μήκους, τότε η κινητική ενέργεια της εκρέουσας φλέβας υπολογίζεται με το μικρό d (του ακροφυσίου) στην εξίσωση ενέργειας;

ΝΑΙ, αλλά οι απώλειες στον αγωγό με το μεγάλο.
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό zetavar » Κυρ, 09 Ιουν 2013 2:46 pm

Ευχαριστω!:)
zetavar

Δημοσίευσηαπό Angel9 » Κυρ, 09 Ιουν 2013 4:35 pm

Καλησπέρα!Στην άσκηση 6.1 μπορεί να μου πει κάποιος πώς προκύπτει ο τύπος της V2?Τι όγκο αναφοράς παίρνει για να τη βρει?
Angel9

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες