Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε γιατί έχω μπερδευτεί πολύ...Έστω ότι έχουμε δεξαμενή που τροφοδοτεί έναν αγωγό υπό πίεση (διαμέτρου Δ), ο οποίος εν τέλει εκρέει στην ατμόσφαιρα με
ακροφύσιο (διαμέτρου δ, γωνίας θ).
1)Όταν θέλω να βρω την παροχή στον αγωγό και παίρνω την εξίσωση ενέργειας, ως Vn^2/2g θεωρώ αυτή του αγωγού ή αυτή του ακροφυσίου?
2)Γενικά, όταν χρησιμοποιούμε την Q=c*V*E για ένα ακροφύσιο αρχικά διαμέτρου D και έπειτα διαμέτρου d (υπό γωνία θ) το εμβαδόν υπολογίζεται ώς E=πd^2/4
ή E=πD^2/4??
3) Όσον αφορά τους υπερχειλιστές και την αριθμητική ολοκλήρωση χθές έφαγα πάρα πολλές ώρες για να δώ πως βγαίνει σωστό αποτέλεσμα και η απάντηση είναι πως δεν βγαίνει με κανένα τρόπο σωστό (έλυσα στον υπολογιστή το ολοκλήρωμα και με το χέρι με διάφορους τρόπους με αριθμητική ολοκλήρωση (διαφορετικά Κ) και η πιο μικρή απόκλιση ήταν 200%), οπότε θεωρώ ότι δεν μπορεί να μας το βάλει εκτός κι αν είναι καθολικός υπερχειλιστής και θεωρήσουμε προσεγγιστικά το μ=0,605, οπότε λύνεται και το ολοκλήρωμα. (Γενικά η αριθμητική ολοκλήρωση είναι πολύ απλή και δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να δίνει σωστά αποτελέσματα σε ένα τόσο σύνθετο ολοκλήρωμα, όταν δεν λαμβάνει υπόψιν τι υπάρχει μέσα στο ολοκλήρωμα...)