Διδασκαλία ξένων γλωσσών στο Πολυτεχνείο?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Διδασκαλία ξένων γλωσσών στο Πολυτεχνείο?

Δημοσίευσηαπό fosia89 » Τρί, 20 Ιούλ 2010 2:11 pm

Μήπως ξέρει κανείς αν στο Πολυτεχνείο γίνονται μαθήματα ξένων γλωσσών για τους φοιτητές?
(εκτός από τα Αγγλικά κλπ που κάνουμε στην κάθε σχολή ξεχωριστά)

Off topic:
θα μου πείτε τί με έπιασε καλοκαιριάτικα
δεν ξέρω, ξαφνική απορία...
"συνάδελφοι" είμαστε όλοι στην τρέλα...
fosia89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Διδασκαλία ξένων γλωσσών στο Πολυτεχνείο?

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τρί, 20 Ιούλ 2010 2:35 pm

δεν είναι καθόλου ξαφνικό, πρέπει να κάνεις προγραμματισμό σε κάποια πράγματα...δεν γνωρίζω για το πολυτεχνείο, αλλά εαν σε ενδιαφέρει, παραδίδονται μαθήματα σχεδόν σε ότι γλώσσα γουστάρεις, με το ανάλογο αντίτιμο, στο διδακτήριο ξενων γλωσσών του πανεπιστημόυ αθηνών, και γίνονται δεκτοί και μή φοιτητές του πανεπιστημίου.Είναι στην ιπποκράτους αν θυμάμαι καλα.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό fosia89 » Τρί, 20 Ιούλ 2010 2:46 pm

τέλεια! :)
ευχαριστώ πολύ :!:

-> και το σχετικό link για όποιον άλλο ενδιαφέρεται

-> και το πρόγραμμα για το 2010-11
"συνάδελφοι" είμαστε όλοι στην τρέλα...
fosia89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Τρί, 31 Αύγ 2010 6:45 pm

“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 31 Αύγ 2010 7:27 pm

Έχω προσωπική εμπειρία και από τις δύο παραπάνω σχολές. Στον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός τα μαθήματα είναι τετράωρα και όχι εξάωρα όπως στο διδασκαλείο. Οπότε είναι πιο βολικό για κάποιον που δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο. Επίσης το αντίτιμο είναι ακόμη πιο μικρό. Η δουλειά που κάνουν είναι εξίσου καλή. Στα γερμανικά συγκεκριμένα διδάσκονται ακριβώς τα ίδια βιβλία. Ωστόσο στο διδασκαλείο οι συμμετέχοντες είναι ως επί τον πλείστον φοιτητές , ενώ στο σύλλογο Παρνασσού ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά μεγαλύτερος. Να σημειώσω ότι ήμουν σε τμήμα αρχαρίων και δεν γνωρίζω αν γίνεται σωστή προετοιμασία για διπλώματα ξένων γλωσσών.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 09 Φεβ 2013 11:58 pm

Ήμουν έτοιμος να ανοίξω νέο θέμα μέχρι που βρήκα αυτό, αλλά ας μη μακρηγορούμε!
Ως λάτρης των ξένων γλωσσών, ήρθε η ώρα για μια ακόμα γλώσσα, συνεπώς θέλω τη γνώμη/εμπειρία σας από τις παραπάνω δύο παροχές μιας που πλέον τα χρήματα για την εκμάθηση μια ξένης γλώσσας φαντάζουν πολυτέλεια και οι παραπάνω λύσεις δείχνουν ιδανικές!
Κάποιες διαφορές επισήμανε και η inge όσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας αλλά και το χρηματικό ποσό.

• Διδασκαλείο: 6 ώρες/βδομάδα, φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει γιατί δεν είδα κάποιο πρόγραμμα μαθημάτων και 350 ευρώ/χρόνο με αύξηση στα 550/χρόνο στις τάξεις επιπέδου Β2 και πάνω. Link διδασκαλείου, πρόγραμμα εγγραφών 2012-13
  • Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσού: οι ώρες/βδομάδα απ'ότι διάβασα εξαρτώνται από την εκάστοτε γλώσσα και τα "πακέτα" φοίτησης είναι 4ετη με προετοιμασία για ένα πτυχίο πάλι ανάλογα με τη γλώσσα. Το ποσό εδώ φαίνεται ακόμα ιδανικότερο κι ανέρχεται στα 230 ευρώ/χρόνο με επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στα 115 ευρώ/χρόνο εφόσον αυτή είναι γαλλικά-γερμανικά-ιταλικά. Link για τις εγγραφές, Link για τις ξένες γλώσσες που καλύπτει.

Και τα δύο κέντρα βρίσκονται στο κέντρο και αναφερόμαστε για τμήματα ενηλίκων. Μια ακόμη διαφορά είναι η γκάμα των ξένων γλωσσών που καλύπτει κάθε κέντρο μιας που το διδασκαλείο παρέχει και γλώσσες πέρα από κάθε φαντασία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σχηματιστούν τμήματα, και τον φιλολογικό σύλλογο να καλύπτει τις πιο πολυζήτητες γλώσσες.

Θεωρώντας ότι ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, κάποιες απορίες: όσον αφορά το διδασκαλείο δε διάβασα πουθενά πόσο χρόνο χρειάζεται για την απόκτηση του πρώτου διπλώματος Β2 και κατά πόσο αυτό εξαρτάται από τον ενδιαφερόμενο ή το τμήμα..(γίνομαι γραφικός, το ξέρω, αλλά αυτά τα ρημάδια τα χαρτιά είναι δυστυχώς απαραίτητα..) όπως επίσης ότι λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης κατά πόσο.. γίνεται μάθημα που λέμε (δεδομένου ότι έχω ακούσει για απογοητευμένους-απλήρωτους καθηγητές κ.λ.π) και δεν είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Γενικότερα βασικά ποιες οι εμπειρίες, είτε δικές σας είτε ατόμων που σας έχουν πει και εμπιστεύεστε τη γνώμη τους :P
Αξίζει να ασχοληθούμε ή μιλάμε για μια ψευδαίσθηση όπως ακούγεται κι είναι χάσιμο χρόνου;

Φυσικά εάν ξέρετε κάτι άλλο κι έχετε να προτείνετε σε τέτοιο κλίμα είναι ευπρόσδεκτο, αν όχι απαραίτητο! :thumbup:

Υ.Γ. να σημειώσω ότι δε κολλάμε στα χαρτιά και κατά πόσο γρήγορα θα αποκτηθούν, το έθεσα σαν ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται. Ας μάθουμε εμείς τη γλώσσα κι ας μη τα πάρουμε!
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό saveapenguin » Κυρ, 10 Φεβ 2013 12:27 am

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και στην ΑΣΟΕΕ. Εδώ το link: http://www.aueb.gr/pages/foithsh/lesxi.php?anchor=16
Το κόστος (πέρυσι τουλάχιστον) είναι €350 για φοιτητές (€250 για φοιτητές ΑΣΟΕΕ) και €450 για όλους τους υπόλοιπους. Εγώ που έκανα ρώσικα πέρυσι, κάναμε 4 ώρες τη βδομάδα στο αρχάριο τμήμα, δεν ξέρω όμως αν ο αριθμός των ωρών ισχύει για όλες τις γλώσσες.

Γενική παρατήρηση, σε όλα αυτά, ικανή συνθήκη είναι να δημιουργηθεί τμήμα (από όσο ξέρω τουλάχιστον 10 ατόμων).
saveapenguin Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό lily » Κυρ, 10 Φεβ 2013 1:30 am

Εγώ είχα παρακολουθήσει λίγα μαθήματα γαλλικών στο διδασκαλείο και ήμουν σχετικά ικανοποιημένη...Η καθηγήτρια που μου έτυχε ήταν αρκετά καλή και δραστήρια και φρόντιζε να συμμετέχουν οι πάντες...το θέμα είναι ότι οι ώρες είναι αρκετές (6 ακόμα και για τα τμήματα των αρχαρίων) τα άτομα αρκετά και πολλοί έρχονται και παρέρχονται και οι ρυθμοί είναι σχετικά αργοί...προσωπικά διάλεξα φροντιστήριο και ναι μεν πλήρωνα τα διπλάσια μηνιαίως αλλά πήρα b1 σε ένα χρόνο (από τελείως αρχάρια) ενώ στο διδασκαλείο θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 2 χρόνια...Μια άλλη λύση που εφάρμοσα φέτος είναι 1 ώρα ιδιαίτερα την εβδομάδα (15 ευρώ) κι απλά έχω μεγαλύτερο (προσωπικό) φόρτο εργασίας στο σπίτι αλλά το θεωρώ και πολύ οικονομικό (60 ευρώ το μήνα) και αποτελεσματικό. Ελπίζω να σας κάλυψα!
lily

Έτος εισαγωγής: 0

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 5 επισκέπτες