Δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ

Θέματα που αφορούν στην επιστήμη και στο επάγγελμά μας. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σχετικά άρθρα εφημερίδων, επαγγελματικά θέματα μπορούν να γραφτούν εδώ.

Re: Νέες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση

Δημοσίευσηαπό bandal » Κυρ, 03 Φεβ 2013 10:33 pm

paktomenos έγραψε:....

Αυτό το "μπορεί να χτίσει" δεν αφορά τις γνώσεις αλλά τα δικαιώματα και οι πρώτες δεν καθορίζουν πάντα τα δεύτερα. Η στατική 3 δεν μετράει για Στατική. Είναι απλά η εφαρμογή της 1 και 2 για προγραμματισμό. Επομένως, αν πάει και δει κανείς το πρόγραμμα σπουδών της σχολής δομικών έργων, μια χαρά μαθήματα έχουν και μάλιστα, όσων αφορά τα κτιριακά, είναι πάνω από τους συγκοινωνιολόγους και τους υδραυλικούς. Η σχολές δομικών έργων είναι πολύ καλύτερες από σχολές μηχανικών της Βρετανίας (βγάζουμε απ΄έξω Imperial,Oxford κλπ).

Οι ΤΕΙτζίδες είναι για τους ΑΕΙτζίδες ό,τι είναι οι μετανάστες εργάτες για τους χρυσαυγίτες! Μας παίρνουν τις δουλείες!!!!! Ρίχνουν τις τιμές!!!! :)

Απόφοιτος δομικών έργων είμαι.
οι στατικές είναι 3 και εκεί η τρίτη είναι εφαρμογη των άλλων 2,η πυκνότητα της ύλης αλλάζει.Τουλάχιστον στη 2 εμβαθύνουν λιγότερο.
Πολύ καλύτεροι απ τους αποφοίτους της Βρετανίας αλλά νομίζω κάνεις λάθως για τους συγκοινωνιολόγους και τους υδραυλικούς στα κτηριακά.
Σε άλλα αντικείμενα όπως έλεγχος και διασφαλιση ποιότητας υλικών υπερέχουν (εδώ τα ίσα δικαιώματα δεν ενοχλούν τον Apo)
To πρόγραμμα σπουδών δεν τηρήται πουθενά(ούτε στο εμπ ,μέρος της ύλης της μηχανικής 2 το διδάσκουν στην αντοχή και άλλα της αντοχής όπως η στρέψη πουθενά)
bandal

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 03 Φεβ 2013 10:40 pm

@Bandal
Έχει σημασία μόνο το πόσες είναι οι στατικές; Από γνωστό στο δομικών έργων του Πειραιά, έχω ακούσει ότι παρότι μπορεί κάποια μαθήματα να είναι ίδια, τα κάνουν πολύ πιο επιφανειακά και εύκολα. Ισχύει; Και αν ναι, έχει αντίκτυπο πρακτικά;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό bandal » Κυρ, 03 Φεβ 2013 10:50 pm

OxYdO έγραψε:@Bandal
Έχει σημασία μόνο το πόσες είναι οι στατικές; Από γνωστό στο δομικών έργων του Πειραιά, έχω ακούσει ότι παρότι μπορεί κάποια μαθήματα να είναι ίδια, τα κάνουν πολύ πιο επιφανειακά και εύκολα. Ισχύει; Και αν ναι, έχει αντίκτυπο πρακτικά;

για το ΤΕΙ Πειραιά ότι ξέρεις ξέρω (μπορεί και κάτι παραπάνω :P) ,εγώ είμαι από ΑΣΠΑΙΤΕ,
ισχύει το λέω και παραπάνω..και σαφώς έχει αντίκτυπο..
bandal

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 03 Φεβ 2013 10:51 pm

bandal έγραψε:
OxYdO έγραψε:@Bandal

για το ΤΕΙ Πειραιά ότι ξέρεις ξέρω (μπορεί και κάτι παραπάνω :P) ,εγώ είμαι από ΑΣΠΑΙΤΕ,
ισχύει το λέω και παραπάνω..και σαφώς έχει αντίκτυπο..

η δικαίωση του apo
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό chris_z » Κυρ, 03 Φεβ 2013 11:14 pm

επειδή ειπώθηκαν πολλά για δικαιώματα παραθέτω ένα ενδιαφέρον έγγραφο, κατά τύχη και εγώ σήμερα το βρήκα, ειδικά η σελίδα 41 αποσαφηνίζει τι δικαιώματα έχουν όλοι σε οικοδομικά από αει και γενικά κάνει πολλές αναφορές και στο τι δικαιώματα έχουν και οι απόφοιτοι τει

για να πω την αλήθεια το έψαξα γιατί άκουγα παντού ότι από πολυτεχνείο γενικά κάνεις διώροφο (κάτι παράλογο και προπάντων επικίνδυνο εάν ίσχυε) και θέλησα να το τσεκάρω

http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/t ... ANIKON.pdf

δεν νομίζω ότι αξίζει να επεκταθούμε ιδιαίτερα σε δικαιώματα από τη στιγμή που τώρα δεν υπάρχουν έργα και όλοι κάνουν τα πάντα

επαναδιατυπώνοντας κάτι που γράφτηκε προηγουμένως (αναφέρομαι στις τελευταίες περίπου 5 δημοσιεύσεις) και 10 στατικές να έχεις κάνει το θέμα είναι να μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες ενός έργου, είτε σε μελέτη είτε σε επίβλεψη, προφανώς εάν μπορείς να ανταποκριθείς μπορείς και με τις 10 στατικές σου να κάνεις πολλά παραπάνω εφόσον τις ξέρεις, και μια τελευταία φράση από έναν καθηγητή της σχολής μας: μέχρι και το λύκειο διάβαζες κάτι, το μάθαινες και το έγραφες, στη σχολή(και στο επάγγελμα γενικότερα) δεν έχει σημασία τόσο τι ξέρεις αλλά τι μπορείς να εφαρμόσεις
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό bandal » Κυρ, 03 Φεβ 2013 11:36 pm

νομίζω παρασυρθήκαμε και ξεφύγαμε απ το θέμα....
bandal

Re: Δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 03 Φεβ 2013 11:47 pm

bandal έγραψε:νομίζω παρασυρθήκαμε και ξεφύγαμε απ το θέμα....

Τα θέματα διαχωρίστηκαν
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 04 Φεβ 2013 12:41 am

pakman

Με τρεις στατικές και δύο μπετά ανετα έχεις ξεπεράσει τη γνώση των ΤΕΙ σε θέματα στατικά. Με κάλυψε και ο bandal. Aν αρθρώνεις άποψη γενικά χωρίς να ξέρεις τι παίζει (πράγμα συχνό), να πληροφορήσω ότι παλαιό θέμα μπετό στα ΤΕΙ που είδα ήταν μία...αψίδα (δύο στύλοι και ένα δοκάρι). Θέμα εξαμήνου. Αν υπάρχουν ελλείψεις στα κτιριακά του κορμού, αυτές οφείλονται μάλλον σε ανικανότητα των διδασκόντων (όλοι ξέρουμε τι κάνουν στα αρχιτεκτονικά) παρά σε έλλειψη μαθημάτων. Για αριστερό εξισωτή/υπερασπιστή των πάντων μάλλον κακεντρεχή σε βρίσκω προς τους συγκοινωνιολόγους/υδραυλικούς.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό bandal » Δευτ, 04 Φεβ 2013 1:37 am

ingenieurin26 έγραψε:
bandal έγραψε:νομίζω παρασυρθήκαμε και ξεφύγαμε απ το θέμα....

Τα θέματα διαχωρίστηκαν

To θέμα δεν είναι από bandal όπως φαίνεται.
Εγώ απλά παρατήρησα ότι είχαμε ξεφύγει απ'το προηγούμενο.
Ανεπίτρεπτο να μπορεί κάποιος να ανοίξει θέμα και να γράφει "από bandal"
και να το κάνει κιόλας ανεξάρτητα με το θεμα, σημαντικό η όχι.
Να διορθωθεί άμεσα και να μην ξαναγίνει
bandal

Δημοσίευσηαπό bandal » Δευτ, 04 Φεβ 2013 1:51 am

merde_conserve έγραψε:pakman

. Aν αρθρώνεις άποψη γενικά χωρίς να ξέρεις τι παίζει (πράγμα συχνό), να πληροφορήσω ότι παλαιό θέμα μπετό στα ΤΕΙ που είδα ήταν μία...αψίδα (δύο στύλοι και ένα δοκάρι). Θέμα εξαμήνου. Αν υπάρχουν ελλείψεις στα κτιριακά του κορμού, αυτές οφείλονται μάλλον σε ανικανότητα των διδασκόντων (όλοι ξέρουμε τι κάνουν στα αρχιτεκτονικά) παρά σε έλλειψη μαθημάτων.

αυτό που λες μαζί με μία πλάκα ήταν το θέμα εξετάσεων στην εξεταστική που εγώ πέρασα το μπετό 1.Ηταν για να το λύσεις σε 2 ώρες.Μου μοιάζει απίθανο να ταν θέμα εξαμήνου ποτέ.Τουλάχιστον όσα χρόνια είχα επαφή το θέμα του 1 ήταν ένα δυόροφο πλάκες δοκάρια χωρίς διάτμιση και του 2
συνέχεια του 1 σε διάτμιση και στύλους.Αλλά αν το χεις δει με τα μάτια σου...τι να πω..
και κει πάντως σε ανικανότητα διδασκόντων (μερικές φορές και φοιτητών) οφείλεται η ανεπάρκεια,τα μαθήματα είναι εξίσου αρκετά
bandal

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Επιστημονικά-Επαγγελματικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης