
Mechalis έγραψε:Πάντως αυτό το διώροφο χοντροκομμένη επιλογή αν σκεφτείς ότι οι Παριζιάνοι δεν θέλουν τα ψηλά κτίρια γιατί τους χαλάνε την αισθητική (θέλουν να βλέπουν τον Πύργο από οπουδήποτε). Πριν πάμε σε παραδείγματα διώροφων πυρηνικών εργοστασίων..
Σοφία Κ. έγραψε:Mechalis έγραψε:Πάντως αυτό το διώροφο χοντροκομμένη επιλογή αν σκεφτείς ότι οι Παριζιάνοι δεν θέλουν τα ψηλά κτίρια γιατί τους χαλάνε την αισθητική (θέλουν να βλέπουν τον Πύργο από οπουδήποτε). Πριν πάμε σε παραδείγματα διώροφων πυρηνικών εργοστασίων..
Εδώ θα πρέπει να σχολιασθεί ότι το ίδιο "διώροφο" που επιτρέπεται να μελετήσει ένας Τεχνολόγος Δομικών Έργων, έχει το δικαίωμα να το μελετήσει και ένας Τοπογράφος Μηχανικός.
Ύπάρχει ,βέβαια, περιορισμός στο μέγεθος, στο είδος και στον τρόπο κατασκευής του κτηρίου. Π.χ. για την στατική μελέτη απαιτείται συνυπογραφή από Πολιτικό Μηχανικό - αναφέρω την ενδεικτική περίπτωση: όταν ό φέρων οργανισμός δεν είναι συμβατική κατασκευή ή όταν η θεμελίωση δεν απαιτείται από μεμονωμένα πέδιλα. Και για το μέγεθος της κάτοψης ύπάρχει περιορισμός. Όπως επίσης και στο είδος του κτηρίου.
apo7 έγραψε:Οπως τα λεει ο πακτωμενος, οποιος αρνειται οτι οι αποφοιτοι των ΤΕΙ πρεπει να εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με εμας θα χαρακτηριστει ως χρυσαυγιτης.
Σοφία Κ. έγραψε:Επισήμανση:
Διώροφο σημαίνει: Ισόγειο (ένας όροφος) και "υπερκείμενος του ισογείου όροφος" δηλ. ο Α΄όροφος ( δηλ. ο 2ος που είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός ορόφων για Τενολόγους Μηχ.) Αν το ισόγειο είναι pilotis, τότε σαν επιτρ. όριο ορίζεται ο Α΄ όροφος (ο υπέρ την pilotis).
apo7 έγραψε:Οπως τα λεει ο πακτωμενος, οποιος αρνειται οτι οι αποφοιτοι των ΤΕΙ πρεπει να εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με εμας θα χαρακτηριστει ως χρυσαυγιτης.
Επιστροφή στο Επιστημονικά-Επαγγελματικά
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες