neaoktana έγραψε:Προτείνω να εξασφαλίσετε "ρεαλιστικό χαρακτηρισμό" δικαιούχων (επί
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙ), βασισμένο στο εθιμικό της Σχολής και του Ιδρύματος.
Οι υπόλοιπες προτάσεις του στυλ: "κάθε μέρα παρτυ", "κάθε εβδομάδα και εξεταστική", "χρωστάω δέκα μαθήματα, ΔΕΝ έχω καν ξεκινήσει Διπλωματική,
είμαι καλά και
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ χαριστικής εξεταστικής", είναι προφανές ότι ότι θα προκαλέσουν (δικαιολογημένη - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ) αντίδραση από
ΟΛΟΥΣ του Διδάσκοντες!..
Υ.Γ. Η διαρροή πληροφορίας ότι - εις τα πλαίσια των
συγχωνεύσεων ΑΕΙ - το ΕΜΠ θα
καταντήσει, ή και θα συγχωνευθεί με το Πάντειο,..
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ.. 
Το βρίσκω εκτός θέματος.
Το κύρος του ΕΜΠ δεν εξαρτάται από την καθιέρωση εξεταστικής για τους "επί πτυχίω" ή "επί διπλώματι" (η ουσία είναι η ίδια, μην κολλάμε στις λέξεις... τα υπόλοιπα είναι για να καλύπτουμε τα "εγώ" μας: Ω τι καλοί που είμαστε, είμαστε μηχανικοί!, κτλ., κτλ.), αλλά από τη χρηματοδότηση, την εξασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, το επίπεδο διδασκαλίας και όλα τα συναφή.
Το σκέλος με τα επιχειρήματα που ίσως να ακουστούν είναι χαζό, εκτός αν τα έχετε ακούσει κάπου. Εγώ πάλι δε τα έχω ακούσει...
Οπότε ναι, να καθιερωθεί αυτή η εξεταστική όπως και κάθε τι που μπορεί να διευκολύνει τον προγραμματισμό των σπουδών μας από εμάς και να τις ελαφρύνει και λίγο (ήδη είναι φουλ εντατικές), χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να πάψουν να είναι επιστημονικά συνεπείς (δε βλέπω τη λογική σύνδεση).
Σε άλλες πόλεις (π.χ. Πάτρα) εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς να χάσει κάποιο ίδρυμα το "κύρος" του (μα πως ορίζεται επιτέλους?).