22/12: 10ο Επενδυτικό (και όχι μόνο) Συνέδριο -ΣΕΔ

Θέματα που αφορούν στην επιστήμη και στο επάγγελμά μας. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σχετικά άρθρα εφημερίδων, επαγγελματικά θέματα μπορούν να γραφτούν εδώ.

Re: 22/12: 10ο Επενδυτικό (και όχι μόνο) Συνέδριο -ΣΕΔ

Δημοσίευσηαπό kris2290 » Δευτ, 17 Δεκ 2012 4:28 pm

kris2290

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 17 Δεκ 2012 5:39 pm

kris2290 έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=cD0dmRJ0oWg
Από το βίντεο, ο Friedman λέει σε κάποια φάση: "The consumer should be free to decide what risk he wants to pay"... Αυτή η φράση συμπυκνώνει πλήρως το νόημα του νεοφιλελευθερισμού: Ιδιωτικοποίηση κερδών, κοινωνικοποίηση ζημιάς (το ρίσκο, που λέει κι ο πατέρας της σχολής του Σικάγου στο βίντεο). End of story...

Spoiler: show
Τέτοια ελευθερία να τη βράσω :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 17 Δεκ 2012 5:46 pm

Βέβαια ο ''νεοφιλελευθερισμός'' δεν προέκυψε επειδή στα κεφάλια κάποιων κάποιων οικονομολόγων επικράτησαν οι ''λανθασμένες'' θεωρίες....Αλλά επειδή ο καπιταλισμός ως σύστημα μετά την μεταπολεμική ανάπτυξη λόγω του β' παγκοσμίου πολέμου που άφησε μόνο συντρίμμια, στη δεκαετία του 70 έφτασε σε νέο τέλμα όπως ήταν φυσικό από την ίδια την φύση του...Αυτό σε συνδυασμό με την αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών κινημάτων παγκόσμια, είχε ως αποτέλεσμα το κεφάλαιο να αντεπιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων με τα γνωστά αποτελέσματα που συμπυκνώνονται στην έννοια του νεοφιλελευθερισμού....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 17 Δεκ 2012 5:48 pm

Οκ, βάλε "καπιταλισμός" όπου "νεοφιλελευθερισμός", να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 17 Δεκ 2012 5:53 pm

lybe33 έγραψε:Οκ, βάλε "καπιταλισμός" όπου "νεοφιλελευθερισμός", να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Όπως εξήγησα δεν είναι μόνο αυτό....Αλλά η άποψη που διαχέεται από την διαχειριστική αριστερά οτι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα απλά μιας οικονομικής σχολής που είχε διασυνδέσεις και για διάφορους λόγους επέβαλλε την ανάλυσή της στην διαχείριση των οικονομικών...Αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αντιμετώπιζαν συγκροτημένα την επίθεση, θα μπορούσαν και κατακτήσεις να αποσπάσουν και να οξύνουν την κρίση του καπιταλισμού που σαπίζει έτσι κι αλλιώς, αντί να περιμένουν λύσεις διαχειριστικές από τα πάνω....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό morisson » Δευτ, 17 Δεκ 2012 6:08 pm

Καλά όλα αυτά, απλώς τρία πράγματα.

1)Δεν έχω γνωστό σε κιμπούτς, οπότε θα δουλέψω σε καπιταλιστή, όπως όλοι σας, που θα σκέφτεται μόνο το κέρδος.Και μιλάμε για άμεσα, σε 2-3 χρόνια.Οπότε η αποδοχή πρέπει να είναι για όλους μας βάση.Κυνικό και άσχημο, αλλά απο το να βάλουμε πλάτη για ένα κοινωνικό κράτος, μέσα απο αυτοργανωμένες δομές, ψάχνουμε ακόμα το μέγα ιδεολόγημα, ενω τα πάντα γκρεμίζονται.Μου φαίνεται λίγο ειρωνικό.
2)Σε γενικές γραμμές δεν χαίρομαι και πολύ που ξέρω Μπετά και Πεπερασμένα, και δεν ξέρω να φέρω μια καμπύλη προσφοράς- ζήτησης απ' αυτή τη σχολή.Αναφορικά με την συζήτηση για οικονομία.
3)Και εν τέλη ρε παιδί μου, δεδομένου του ότι η "αγορά" είναι διαρθρωμένη με αυτό τον τρόπο τώρα, καλύτερα για να την πολεμάμε, να ξέρουμε τι λέει.Και όχι τι λένε άλλοι για αυτή. http://www.youtube.com/watch?v=uN0UZ1EM-Jk

Ε αυτά για να δομηθεί λίγο η κουβέντα.Τα θεωρώ βασικά.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 17 Δεκ 2012 6:32 pm

morisson έγραψε:Καλά όλα αυτά, απλώς τρία πράγματα.

1)Δεν έχω γνωστό σε κιμπούτς, οπότε θα δουλέψω σε καπιταλιστή, όπως όλοι σας, που θα σκέφτεται μόνο το κέρδος.Και μιλάμε για άμεσα, σε 2-3 χρόνια.Οπότε η αποδοχή πρέπει να είναι για όλους μας βάση.Κυνικό και άσχημο, αλλά απο το να βάλουμε πλάτη για ένα κοινωνικό κράτος, μέσα απο αυτοργανωμένες δομές, ψάχνουμε ακόμα το μέγα ιδεολόγημα, ενω τα πάντα γκρεμίζονται.Μου φαίνεται λίγο ειρωνικό.
2)Σε γενικές γραμμές δεν χαίρομαι και πολύ που ξέρω Μπετά και Πεπερασμένα, και δεν ξέρω να φέρω μια καμπύλη προσφοράς- ζήτησης απ' αυτή τη σχολή.Αναφορικά με την συζήτηση για οικονομία.
3)Και εν τέλη ρε παιδί μου, δεδομένου του ότι η "αγορά" είναι διαρθρωμένη με αυτό τον τρόπο τώρα, καλύτερα για να την πολεμάμε, να ξέρουμε τι λέει.Και όχι τι λένε άλλοι για αυτή. http://www.youtube.com/watch?v=uN0UZ1EM-Jk

Ε αυτά για να δομηθεί λίγο η κουβέντα.Τα θεωρώ βασικά.

1) Σιγά, επειδή θα δουλέψεις σε καπιταλιστή δε σημαίνει ότι είσαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που είναι διαρθρωμένο το οικονομικό σύστημα: αντίστροφα π.χ. και μάθημα παρακολουθούμε αλλά μια χαρά θεμιτό είναι να αμφισβητούμε σε αυτό την καθηγητική αυθεντία (που κι αυτήν έχουμε τώρα, αλλά θέλουμε να την ανατρέψουμε).Από που συνάγεται από τα παραπάνω ότι ψάχνουμε το μέγα ιδεολόγημα? Το να ζητάς δικαιοσύνη, ισότητα κ' ελευθερία είναι (?) αιτήματα όλου του φάσματος, όχι της αριστεράς.
2) Αντίστοιχα, θλίβομαι που εκτός από την καμπύλη ζήτησης δεν ξέρω στοιχειώδη πράγματα για την κοινωνιολογία της εργασίας (που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που ίσως να έχεις υπό την επίβλεψή σου σε δύο χρόνια ακριβώς ως ανθρώπους και όχι ως καταναλωτές σε μια καμπύλη).
3) Δε μπορώ να δω πως περνάει η αμφισβήτηση ενός πράγματος μέσα από την εγγραφή των υποκειμένων σε αυτό λόγω της καθημερινότητας. Τον εχθρό σου τον γνωρίζεις μέσα από την αμφισβήτηση των "αξιών" του, όχι από την ενσωμάτωσή τους (αν μπορούμε να μιλάμε για αξίες αυτού του υποδείγματος, όταν έχεις άστεγους και πεινασμένους στους δρόμους & ανεργία στους νέους κοντά στο 50%).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό 3 » Δευτ, 17 Δεκ 2012 6:38 pm

Παντως για οσους νομιζουν οτι θα παρουν μαθηματα απο ανεξαρτητους, μη "επιστημονες" και πολιτικαντηδες, ξαναλεω τα σεμιναρια εχουν ΠΛΗΘΟΣ κοσμου ΧΩΜΕΝΟΥ στα κομματα και στα πασης φυσεως συμφεροντα. Αν νομιζει κανεις πως ο εχθρος του θα του αποκαλυφθει μπροστα του, ειναι γελασμενος. Ψευτοθεωριες και οικονομικα παιγνια μπορω να βγαλω και εγω μονος μου, αλλα ουτε επιστημη ειναι, που σημαινει πως ολα αυτα δεν ειναι σοβαρα θεμελιωμενα, ουτε ειναι καμια επιστημη, που σημαινει οτι η αγορα μαθαινεται μονο μεσω προσωπικης εμπλοκης.

Και γενικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ τη παραμυθα. Εδω στο Ελλαντα δεν μιλαμε πλεον για βαρεα και ανθυγιεινα, δεν μιλαμε για περιβαλλοντικες μελετες, δεν μιλαμε για μετρα ασφαλειας, την εταιρικη ευθυνη ΠΟΥ την ειδατε; Στον καταναλωτη; Ενα θα πω: ληγμενα τροφημα. "πεπερασμενης διατηρισιμοτητας" οπως τα λεμε. Μη λεμε μπουρδες λες και ειμαστε μικρα παιδια..

ΥΓ: Και για να ειμαι και πιο ακριβοδικαιος, ολες οι εταιριες που το παιζουν πιο σοφιστικε και πιο ευαισθητες στα κοινωνικα θεματα, ειτε ριχνουν σταχτη στα ματια (βλεπε κινητα με την ακτινοβολια ραδιενεργειας, που κατα τα αλλα ρημαζουν το υπεδαφος και τον λαο του τριτου κοσμου), ειτε πιεζονται απο τους ανταγωνιστες τους, που ειναι παντα πιο βρωμικοι παιχτες. Πρασινη, μαυρη, μπλε, γυναικια, νεανικη, κοινωνικη, περιβαλοντικη επιχειρηματικοτητα.. ωραια παραμυθια, αλλα με μεγαλους δρακους.
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Δευτ, 17 Δεκ 2012 9:44 pm

Γειά σου πάκη με τις φρέσκες πληροφορίες!μην τα πεις και πουθενά αλλού, μπορεί να σου τα κλέψουν και να τα βάλουν πχ και σε καμιά ταινία...

επίσης, ποιος είπε ότι είναι ανεξάρτητοι; ποιός είπε ότι είναι σεμινάρια; ποιός είπε ότι δεν αντιπροσωπεύει ο καθένας μια κουλτούρα;
πονάνε τα μάτια μου με αυτά που διαβάζω ώρες ώρες εδώ πέρα.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 17 Δεκ 2012 10:55 pm

@Painter

Με τάπωσες μιλάμε. Δεν ξέρω τι να πω. Όπως και νάχει, ένα γράφημα να μάθεις να το κάνεις. Είναι κρίσιμο.

@All

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ζήτημα. Το ότι θα δουλέψουμε όλοι για ένα αφεντικό είναι ένα και εντελώς άλλο το τι θα κάνουμε εμείς ως μισθωτοί. Και οι λακέδες οι μηχανικοί και οι λογιστές της General Motors παιδιά μορφωμένα ήταν...γράψτε λάθος, εκπαιδευμένα παιδιά ήταν (για να κάνουν αυτά που έπρεπε να κάνουν, και ενίοτε και καμπύλες ζήτησης) και τα πανεπιστήμιά τους κάνανε, και αν κρίνουμε και απο την πολυεθνική που δουλεύανε, από MIT και Berkeley θα βγαίναν. Ένας γαμημένος δεν βρέθηκε να βγάλει στην φόρα εγκαίρως τις βρωμιές που έκανε η εταιρία του ώστε να μην πεθάνουν άνθρωποι? Ή μήπως κ.Neaoktana αυτό ήταν άλλη μια μεμονωμένη περίπτωση? Αυτό λέω εγώ λακεδισμό και όχι την υπαγωγή στην μισθωτή σχέση (την δουλειά δλδ σε κάποιο αφεντικό, άσχετα αν θέλουμε μετά να γίνουμε και εμείς αφεντικά). Το να κλείνεις το στόμα σου όταν διακυβεύονται ζωές . Γιαυτό είναι για γέλια και για κλάματα η πεποίθηση που διατρέχει από το τελευταίο καμένο καφενείο στο πιο απομακρυσμένο "κατσικοχώρι" μέχρι τις αίθουσες διαλέξεων των πανεπιστημίων: Μπες στο πανεπιστήμιο να γίνεις άνθρωπος.

Άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις:

1)Περισσότεροι από 100 οι νεκροί εργάτες σε εργοστάσιο ρουχισμού στο Μπαγκλαντές .
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αρνήθηκε κατηγορίες ότι το κτήριο ήταν επισφαλές για εργασία.

Δυτικές εταιρείες ρουχισμού που εξυπηρετούνται από την βιομηχανία ένδυσης του Μπαγκλαντές:

Abercrombie & Fitch, JC Penney, Target, Carters Inc (Osh Kosh, B'Gosh), GAP Inc (GAP, Banana Republic και Old Navy), Phillips-Van Heusen Corporation (Calvin Klein και Tommy Hilfiger), VF Corporation (The North Face, Wrangler, Lee jeans).

2)Α, και μην ξεχνάμε το Κονγκό και τα gadget μας.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Επιστημονικά-Επαγγελματικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες