3 έγραψε:Reporter η πραγματικη συνειδητοποιηση ετσι οπως το πας δεν θα ερθει ποτε, και παλι με τη βια θα γινει. Θα ειναι πολυ αργα μετα τον Φλεβαρη να παρεις βιβλια, θα λεγεται "νομος του κρατους, συμφωνημενος με τους δανειστες" τοτε. Δε λεει κανενας οτι δεν μπορουμε να το καθυστερησουμε και να το αναβαλουμε. Λεμε οτι δεν εχει νοημα, ειναι ασυμφορο. Για να μη μιλησω για τη σιτιση και τη στεγαση..
Κι εγώ σου αντιτείνω οτι αν είχαν λειτουργήσει ουσιαστικά οι σύλλογοι όλα τα προηγούμενα χρόνια τώρα δεν θα βρισκόμασταν στις καταστάσεις που περιγράφεις, δηλαδή να μας πηδάνε κανονικά και εμείς να μην συζητάμε καν...Προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα να προτιμώ την αργή και βασανιστική συνειδητοποίηση με διαδικασίες πραγματικά από τα κάτω από την έλλειψη συνειδητοποίησης....Και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι πρέπει να εκλείψει από τη συζήτηση η ολοκληρωμένη πολιτική ανάλυση της κάθε παράταξης...
Τέλος, αντιλαμβάνομαι οτι πολλοί αριστεροί και δεξιοί που διαβάζουν τι γράφω μπορεί να σκέφτονται ''μα που ζει το άτομο? Δεν ξέρει πως γίνεται ο συνδικαλισμός???'' ...Κι εγώ σου λέω οτι με αυτόν τον τρόπο που γίνεται διαπιστώνω τέλμα γενικό και όχι μόνο στη σχολή μας, οπότε τα λέω και ας θεωρηθώ παρθενογεννημένος....