οσο αφορα το συγκεκριμενο μαθημα, πρεπει να αποστηθησεις ολη την θεωρια?? καθε λεπτομερεια? υπαρχουν καποια sos μηπως? παιζουν και ασκησεις ? ελπιζω καποιος απο μεγαλυτερο ετος να απαντησει. ευχαριστω!
Μην αγχώνεσαι , δεν αποστηθίζεις τίποτα απέξω. Στην εξέταση είναι όλα ανοιχτά , βιβλία , ασκήσεις , σημειώσεις. Αν το παρακολούθησες στο εξάμηνο θα το περάσεις άνετα αλλά προσοχή στις ασκήσεις γιατί χρειάζονται γνώσεις χημείας.
βαλε στην αναζητηση http://filotis/ oikologia/nikos/ntua και θα σου βγαλει την ιστοσελιδα του μαθηματος , εκει θα βρεις στο βοηθητικο υλικο φυλλαδιο ασκησεων, η συγκεκριμενη ασκηση ειναι το θεμα 10... αν θες εκτυπωσε και τα υπολοιπα αρχεια πιστευω οτι σε βοηθαν αν τα εχεις κανει αναγνωση και τα εχεις μαζι...
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με ένα θέμα χημείας;Είναι το δεύτερο μισό του τρίτου θέματος της κανονικής του 2008. Ξέρουμε ότι η οξείδωση 1 gr αμμωνιακού αζώτου από βακτήρια καταναλώνει 4,57 gr οξυγόνου.Καταρχάς,τα έχω μπλέξει όσον αφορά την μετατροπή της ποσότητας σε mg/l...Και όσον αφορά την αλκαλικότητα όπως ορίζεται στην σελίδα 11 των σημειώσεων χημείας:ο τύπος μετατρέπεται ανάλογα με το τι έχω;δηλαδή στη περιπτωση αυτη θα γινει [Alk]=[OH-]+[NO3-]+[NH3]+[H+];;
Παιδιά επειδή δε σκαμπάζω και πολλά από Χημεία μπορεί κάποιος να δώσει τη λύση του 3ου θέματος της χτεσινής επαναληπτικής εξέτασης; Μάλλον θα κρίνει αν το περνάω ή όχι. Μας έδινε υποχλωριώδες οξύ HOCl (το οποίο είναι ασθενές) σε υδατικό διάλυμα σε συγκέντρωση 0,02moles/l Και νομίζω Ka=3*10^-8 και μας ζητούσε το PH του διαλύματος.
Η αντίδραση είναι [HOCl] <----> [H+] + [OCl-] Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Κατέληξα σε PH=4,6.