Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Δημοσίευσηαπό Argh » Τετ, 04 Ιούλ 2012 6:10 am

Ένα νόμισμα έχει πάντα 2 πλευρές....
μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος???
Argh

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ΓΛΑΥΚΗ » Τετ, 04 Ιούλ 2012 11:29 am

Θεωρώ ότι με την πρόταση αυτή ο chris_z επιθυμεί να μηδενιστούν οι πιθανότητες αντιγραφής μέσω κινητών τηλεφώνων στα άτομα που δε διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα (χρόνο διαβάσματος, γρήγορο χρόνο επίλυσης κ.λ.π. ) για να προβιβαστούν στα μαθήματα. Ωστόσο η φερόμενη "αδικία" ξεκινά από την πρώτη μέρα στη σχολή γιατί δεν έχουν μπει όλοι με τα ίδια προσόντα. Προτείνω να εξεταστεί ως παράμετρος και το "φαινόμενο" των ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ... οι οποίοι τελικά ( συμπεριλαμβανομένης της γράφουσας ) καταλήγουν να είναι περισσότεροι από τους αρχικά εγγεγραμμένους.
ΓΛΑΥΚΗ

Δημοσίευσηαπό mixalis » Τετ, 04 Ιούλ 2012 12:59 pm

ΓΛΑΥΚΗ έγραψε: Προτείνω να εξεταστεί ως παράμετρος και το "φαινόμενο" των ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ... οι οποίοι τελικά ( συμπεριλαμβανομένης της γράφουσας ) καταλήγουν να είναι περισσότεροι από τους αρχικά εγγεγραμμένους.

ΜΠΡΑΒΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!πολυ καλη σκεψη και στη σωστη κατευθυνση....ο πατερας που εχει αλλα 3 παιδια να στειλει στο σχολειο και στα φροντηστηρια να γινει τραβεστι,να βγαλει περισσοτερα λεφτα για να μη στειλει το παιδι του εκει που εχει σπιτι,αλλα αλλου(γτ το παιδι του κατεβαζει το επιπεδο και δεν εχει τα προσοντα,λες και το παιδι ειχε γραψει 12,ειχε περασει τεχνικων εργων και τον φερανε σε μας!!!!).Η' ακομα καλυτερα οταν θα σπουδαζουν τα 3-4 παιδια του να τα στειλει το ενα αθηνα,το αλλο γιαννενα, το αλλο κρητη να εχουν να διαλεγουν βουνο και θαλασσα χειμωνα καλοκαιρι!!!

Υ.Γ.(αν και εγω δε βλεπω το λογο ενας αθλητης που δεν εχει διαβασει τοσο στο σχολειο να μπει σε μια τετοια σχολη)τοσοι πολλοι ειναι οι αθλητες στη σχολη μας και οι παλλινοστουντες,που κατεβαζουν το επιπεδο???

(εχω την εντυπωση παντως,πως εδω και δυο χρονια εχει καταργηθει το περι τριτεκνιας)
mixalis

Δημοσίευσηαπό blindone1712 » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:07 pm

επικρατει παρτακισμος παντως αποτι βλεπω...
μετα μην απορείτε μερικοι γτ δεν παμε μπροστα σαν λαος και ποσο μαλλον σαν σχολη...
Κι εγώ είμαι ο Μάκης....
blindone1712

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό sofibo » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:08 pm

'Ωπ! Ακόμα το συζητάτε το θέμα?Kαταλαβαίνω,ζέστη έξω,εξεταστική,βαρεμάρα κλπ.. Έλα, τελειώνει τώρα η εξεταστική, πάει πέταξε το πουλάκι σε σχήμα ομπρέλας! Κάντε πολλά μπάνια να ξεπλυθείτε απο τη διαφθορά της αντιγραφής και ελάτε πάλι Σεπτέμβρη εξαγνισμένοι να υψώσουμε τη σημαία της αξιοκρατίας!!! :') Γιατί φυσικά,αν σταματήσουν οι αντιγραφές,Η ΔIΑΦΘΟΡΑ, Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΛΟΣ!!!!! A brand new era!!!!!!!(απο Σεπτέμβρη όμως ε) :clap:
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:09 pm

Οι αθλητές και οι παλινοστούντες δεν είναι πολλοί (το είχα διερευνήσει το θέμα όταν μπήκα στη σχολή γιατί μου είχε κάνει τεράστια - αρνητική - εντύπωση πώς από 150 γίναμε 350 μέσα σε ένα εξάμηνο). Η συνολική αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού λόγω μετεγγραφών στη σχολή είναι 95% (!). Εξ αυτών, το 30% είναι μετεγγραφές αθλητών + προβλημάτων υγείας, ενώ το 5% περίπου είναι κατηγορία ορφανών. Το υπόλοιπο 60% είναι οι πολύτεκνοι, κατά πλειοψηφία τρίτεκνοι.

Γιατί τέτοιος αριθμητικός πανικός για τους τριτέκνους; μα γιατί δεν υπάρχει κανένας οικονομικός περιορισμός (σε αντίθεση, π.χ με τους ορφανούς (!!) ). Δηλαδή, και 500 χιλιάρικα να καθαρίζει ετησίως ο μπαμπάκας, αν έχεις 2 αδέλφια την παίρνεις τη μετεγγραφούλα.

Φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα προς λύση ούτε επιδέχεται προτασεις βελτίωσης γιατί πολύ απλά αφορά στον κρατικό σχεδιασμό που είναι καθαρά πελατειακός και τον παίζει.

Αν θέλετε να κάνετε βαθυστόχαστη ανάλυση για τα προβλήματα του ΕΜΠ, αρχίστε από εκεί. Εγώ προσωπικά είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποιοτική διαφορά στη διδασκαλία και την εξέταση των μαθημάτων όταν από 350 στον κορμό γίναμε 50 στην κατεύθυνση. Και ο νοών νοείτω.

Υ.Γ 1: Tο άρθρο που χα γράψει τότε (παλαι ποτέ): http://authairetoi.wordpress.com/2008/03/25/post16/

Υ.Γ 2: Το να μην λαμβάνεις υπόψη παράγοντες όπως ο παραπάνω και από την άλλη να είσαι υπέρ της εντατικοποίησης-πάταξης των αντιγραφών μπλαμπλα μου θυμίζει τον τρόπο που προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη. Ασπιρίνες δηλαδή όταν ο άλλος έχει εμφύσημα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό mixalis » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:16 pm

merde θα συμφωνησω μαζι σου,πως πρεπει να μπουν οικονομικα κριτηρια,αλλα οπως προειπα ειμαι σχεδον σιγουρος πως πλεον αυτο δεν ισχυει.....
mixalis

Δημοσίευσηαπό sofibo » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:25 pm

Τώρα όπου να 'ναι με την κρίση και την υπογεννητικότητα θα σταματήσουν οι πολυτεκνικές μετεγγραφές. Πάει λοιπόν αυτό,το λύσαμε.Πάμε να εντοπίσουμε το μίτο της Αριάδνης λοιπόν: Εγώ λέω να ξεκινήσουμε απο το θεσμό της οικογένειας,το οιδιπόδειο σύμπλεγμα,το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας,το σύμπλεγμα ανωτερότητας/κατωτερότητας..Μετά να πιάσουμε το θεσμό των πανελληνίων,ύστερα τη σχέση εκκλησίας και κράτους,τη σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,τη σχέση άντρα και γυναίκας,τη σχέση άντρα και άντρα κλπ.Δικό σας!!!
sofibo

Δημοσίευσηαπό mixalis » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:27 pm

sofibo το θεμα ειναι να βρουμε τον Aστυνόμο Σαίνη να λυσουμε το προβλημα με τις αντιγραφες,τα υπολοιπα μετα λυνονται...
mixalis

Δημοσίευσηαπό sofibo » Τετ, 04 Ιούλ 2012 1:28 pm

sofibo έγραψε:Τώρα όπου να 'ναι με την κρίση και την υπογεννητικότητα θα σταματήσουν οι πολυτεκνικές μετεγγραφές. Πάει λοιπόν αυτό,το λύσαμε.Πάμε να εντοπίσουμε το μίτο της Αριάδνης λοιπόν: Εγώ λέω να ξεκινήσουμε απο το θεσμό της οικογένειας,το οιδιπόδειο σύμπλεγμα,το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας,το σύμπλεγμα ανωτερότητας/κατωτερότητας..Μετά να πιάσουμε το θεσμό των πανελληνίων,ύστερα τη σχέση εκκλησίας και κράτους,τη σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,τη σχέση άντρα και γυναίκας,τη σχέση άντρα και άντρα κλπ.Δικό σας!!!

Όπα ξέχασα και το θεσμό της Eurovision.
sofibo

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης