Γεωδαισία (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Γεωδαισία (2011-12)

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Κυρ, 19 Φεβ 2012 12:35 am

k.a. έγραψε:
nicklaou έγραψε:ένα τεμαχιάκι που έγραψα για τον τρόπο υπολογισμού των πινάκων για οριζόντιες και κατακόρυφες γώνιες για την Γεωδαισία περιέχει μετά τον πίνακα με σελίδες με λόγια όπου εξηγούνται τα βήματα.

τι εισαι εσυ ρε παιδι μου, σε ολα παρων! σε καμαρωνω ρε Νικο!
Παιδια, οποιος ξερει και για εμας τους παλαιοτερους, διορθωσεις και αναγωγες σε μεση σταθμη της θαλασσας κλπ εχουμε???

Απ' όσο γνωρίζω όχι ;)
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Κυρ, 19 Φεβ 2012 12:55 am

iva έγραψε:
lucrezia έγραψε:Έχουμε στην ύλη καθόλου θεωρία από GPS, ΕDM και total stations; :?: :?: Το λέω επειδή στο τμήμα μας έχει πει λίγα πράγματα γι' αυτά...

ο ναι ... :yawn:

Ω όχιιιι!!!! :shock:
"I only know two very real evils in life: remorse and illness. The only good is the absence of those evils."
"We must live, we must love, and we must believe that we live not only today on this scrap of earth, but have lived and shall live forever, there, in the Whole"

War and peace-Leo Tolstoy
Άβαταρ μέλους
lucrezia

Δημοσίευσηαπό k.a. » Κυρ, 19 Φεβ 2012 1:12 am

Κοκός έγραψε:
k.a. έγραψε:
nicklaou έγραψε:ένα τεμαχιάκι που έγραψα για τον τρόπο υπολογισμού των πινάκων για οριζόντιες και κατακόρυφες γώνιες για την Γεωδαισία περιέχει μετά τον πίνακα με σελίδες με λόγια όπου εξηγούνται τα βήματα.

τι εισαι εσυ ρε παιδι μου, σε ολα παρων! σε καμαρωνω ρε Νικο!
Παιδια, οποιος ξερει και για εμας τους παλαιοτερους, διορθωσεις και αναγωγες σε μεση σταθμη της θαλασσας κλπ εχουμε???

Απ' όσο γνωρίζω όχι ;)

Ευχαριστωωω!!! :D
"Αν δεν κοιτας εκει που θες να πας, θα πας εκει που κοιτας" Δ.Α.Κ.
k.a.

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό thev » Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:21 pm

γιατι ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εχουμε τις διορθωσεις και αναγωγες στη μσθ??? τοσο λαθος κανω??? κοκος σας ειχαν πει οτι ειναι εκτος??? νομιζω οτι και στο τελευταιο μαθημα ειχαμε κανει μια σχετικη ασκηση..
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό Κοκός » Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:35 pm

Δεν ξέρω σε ποιο τμήμα είσαι,αλλά μάλλον δεν πρέπει να είσαι στο δικό μου γιατί ήμουν σε κάθε μάθημα και το μόνο που έχουμε κάνει είναι μια αναφορά σ αυτά απ έξω απ έξω,ούτε τύπους,ούτε άσκηση...
Εγώ είμαι στο τελευταίο με την Δουφεξοπούλου παρεπιπτόντως...

Α,και κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι δεν έχουν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλα τα τμήματα... :/
Δηλαδή σε εμάς έχει πει για το GPS σε 2 μαθήματα ενώ σε ένα άλλο τμήμα έμαθα ότι δεν το έχει αναφέρει...
Ακόμα,σε εμάς δεν έχει αναφερθεί καθόλου σε στροφή συστημάτων και μετάθεση κλπ,ενώ σε άλλα το έχουν κάνει,οπότε... :/
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 19 Φεβ 2012 4:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: συγχώνευση
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Κοκός

Δημοσίευσηαπό papi » Κυρ, 19 Φεβ 2012 5:15 pm

Στην 6η άσκηση που είχαμε κάνει, όταν είχαμε βρει τα υψόμετρα με τη μέθοδο της γεωμετρικής χωροστάθμισης στο τέλος είχαμε ένα σφάλμα κλεισίματος το οποίο μετά μοιράσαμε στα υψόμετρα που είχαμε βρει.Αυτό το κάνουμε και στη περίπτωση της εύρεσης υψομέτρων με τη μέθοδο της τριγωνομετρικής υψομετρίας;
Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει η ελληνική πραγματικότητα...
papi

Δημοσίευσηαπό .moonwillow » Κυρ, 19 Φεβ 2012 7:37 pm

Papi, νομίζω πως ναι. Μοιράζουμε το σφάλμα αναλογικά...
Everything is broken up and dances.
Άβαταρ μέλους
.moonwillow

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Κυρ, 19 Φεβ 2012 8:19 pm

Πάντως έχω την εντύπωση ότι εφαρμόζεις αυτή τη διαδικασία (σφάλμα κλεισίματος κλπ) ΜΟΝΟ όταν σου ζητάει να ελέγξεις τα υψόμετρα (ή τις γωνίες). Διαφορετικά, χρησιμοποιείς (π.χ. για συγκρίσεις μεταξύ χωροστάθμησης και υψομετρίας) τους ΜΗ διορθωμένους τύπους... Αν μπορεί βέβαια, ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος...
"I only know two very real evils in life: remorse and illness. The only good is the absence of those evils."
"We must live, we must love, and we must believe that we live not only today on this scrap of earth, but have lived and shall live forever, there, in the Whole"

Άβαταρ μέλους
lucrezia

Δημοσίευσηαπό .moonwillow » Κυρ, 19 Φεβ 2012 8:20 pm

Ξέρει κάποιος στο θέμα 3ο του 2008-09, πως βρίσκουμε τις συντεταγμένες (μετά τον υπολογισμό των α,β);
Προσπάθησα να κάνω 1ο θεμελιώδες πρόβλημα και 3ο, αλλά δε δίνει την γωνία διεύθυνσης α(ΑΒ)...
Everything is broken up and dances.
Άβαταρ μέλους
.moonwillow

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Κυρ, 19 Φεβ 2012 8:22 pm

thev έγραψε:γιατι ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εχουμε τις διορθωσεις και αναγωγες στη μσθ??? τοσο λαθος κανω??? κοκος σας ειχαν πει οτι ειναι εκτος??? νομιζω οτι και στο τελευταιο μαθημα ειχαμε κανει μια σχετικη ασκηση..

Ποιους τύπους εννοείς ακριβώς; Εγώ ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκτός αφού ποτέ δεν μας είπαν κάτι τέτοιο στην τάξη... Πες μου σελίδα αν μπορείς από το κίτρινο βιβλίο των σημειώσεων..!

Άβαταρ μέλους
lucrezia

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες