Modeling the uber-efficient house

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Re: Modeling the uber-efficient house

Δημοσίευσηαπό stalin » Σάβ, 27 Ιουν 2009 8:24 pm

ταύτισά εγώ τον lecorbusier με τον τομπάζη ? jesus
Έγω μιλώ για έρευνα και όχι για απομίμηση του οποιουδήποτε τομπάζη.
Σιγουρα η Ελλάδα ύστερεί και σε αυτόν τον τομέα αλλά και στο εξωτερικό τα κτήρια πριν τριάντα χρόνια ήταν πολύ πιο ενεργοβόρα απο ότι σήμερα και σίγουρα η ενεργειακή τους κατανάλωση δεν ήταν τοπ στην ατζέντα της αρχιτακτονικής. Η θεοποίηση του εξωτερικού είναι μέγα λάθος. Εξωτερικό είναι και η αμερική και τα κτηριά τους πριν 30 χρόνια <<ρουφούσαν>> ενέργεια με ασταμάτητα όπως και όλες οι δραστηριότητες τους (αυτοκίνητα, εργοστάσια...)
όσο για το username δεν θυμάμαι να ζήτησα τη γνώμη σου για το πιο username θα χρησιμοποιήσω...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 27 Ιουν 2009 8:50 pm

Σιγουρα η Ελλάδα ύστερεί και σε αυτόν τον τομέα αλλά και στο εξωτερικό τα κτήρια πριν τριάντα χρόνια ήταν πολύ πιο ενεργοβόρα απο ότι σήμερα και σίγουρα η ενεργειακή τους κατανάλωση δεν ήταν τοπ στην ατζέντα της αρχιτακτονικής.

Ποτέ (ούτε και τώρα πιστεύω) δεν ήταν top στην αρχιτεκτονική ατζέντα. Απλά το συγκεκριμένο τεχνικό πεδίο και πεδίο γνώσεων υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, και στο εξωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από πολλά γνωστά ονόματα αρχιτεκτόνων. Έχεις δίκιο πάντως στο ότι η γενικότερη τάση διεθνώς αγνοούσε τον παράγοντα της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου.
Το ότι τα τελευταία χρόνια έχει προωθηθεί η σημασία της ενεργειακής κατανάλωσης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού πιστεύω ότι υπάγεται στο ρεύμα υπέρ του περιβάλλοντος και της οικολογίας που διαμορφώνεται στην κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι κάτι περισσότερο από "μόδα", και ότι θα γίνει ένας από τους πυρήνες της αρχιτεκτονικής σκέψης, τουλάχιστον στην Ελλάδα που έχει το πλέον κατάλληλο κλίμα για να αξιοποιηθούν οι όποιες τεχνολογίες.

όσο για το username δεν θυμάμαι να ζήτησα τη γνώμη σου για το πιο username θα χρησιμοποιήσω...

Αυτό έλειπε! :lol: Συμβουλευτική για usernames δεν κάνουμε, εκαστος με τις επιλογές του. Αρκεί να μην είναι υβριστικό, που δεν πιστεύω οτι είναι. Γουστάρουμε Πατερούλη; Πατερούλης! :lol:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό stalin » Σάβ, 27 Ιουν 2009 9:07 pm

Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι, δεν έχω λόγια ...
Απλά πατέρας...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 27 Ιουν 2009 9:14 pm

Καλός ο μουστακαλής ηγέτης με τον Λενινάκο δίπλα, αλλά για να επανερχόμαστε στο θέμα μας, και για να δείξουμε ότι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός δεν είναι κατ'ανάγκη εμπνευσμένος από την παράδοση, την οποία σωστά αναφέρει η sound of silence:

EDDIT_Tower.jpg
EDDIT_Tower.jpg (38.9 KiB) 3942 προβολές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπό κατασκευή, όχι concept design του μέλλοντος. Γίνεται τώρα. :think:

http://www.clubofpioneers.com/blog/bioclimatic-buildings---designing-with-nature-in-mind-children-climate-change-environment-responsibility-values/16/stories/80/
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 28 Ιουν 2009 12:05 am

Ομολογώ ότι, όταν άνοιξα το θέμα φοβόμουν ότι θα πάει "άπατο"...
από την άλλη ήμουνα σίγουρος πως δεν...
επισκεφτείτε τον παρακάτω υπερσύνδεσμό...
μετά την εξεταστική...
http://www.greenerbuildings.com/
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό johnd7 » Πέμ, 16 Φεβ 2012 8:14 pm

Συναδελφοι καλησπερα! Σε ενα μηνα παραδιδω τη διπλωματικη μου εργασια, για την οποια μελετω μια κατασκευη στατικα και ενεργειακα. Για την ενεργειακη του μελετη χρησιμοποιω το προγραμμα Energy Plus, ενα προγραμμα ελευθερο που εχει δημιουργηθει απο το Department of Energy των ΗΠΑ. Το συγκεκριμενο προγραμμα παρεχει στο χρηστη μεγαλη ελευθερια, ομως ειναι αρκετα πολυπλοκο και δυσχρηστο. Προς το παρον εχω κανει μια προσπαθεια ομως δεν ειμαι σιγουρος αν τα δεδομενα που εχω εισαγει ειναι απολυτως σωστα και γι'αυτο θα ηθελα τη βοηθεια καποιου που να γνωριζει το συγκεκριμενο προγραμμα. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη! Ευχαριστω εκ των προτερων.
johnd7

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό mourgolykos » Πέμ, 16 Φεβ 2012 8:40 pm

hobbiton.jpg
J. R. R. Tolkien, "The Hobbit", Fall 1937
(in your face)
mourgolykos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Exeisanapthra? » Πέμ, 16 Φεβ 2012 9:43 pm

johnd7 έγραψε:Συναδελφοι καλησπερα! Σε ενα μηνα παραδιδω τη διπλωματικη μου εργασια, για την οποια μελετω μια κατασκευη στατικα και ενεργειακα. Για την ενεργειακη του μελετη χρησιμοποιω το προγραμμα Energy Plus, ενα προγραμμα ελευθερο που εχει δημιουργηθει απο το Department of Energy των ΗΠΑ. Το συγκεκριμενο προγραμμα παρεχει στο χρηστη μεγαλη ελευθερια, ομως ειναι αρκετα πολυπλοκο και δυσχρηστο. Προς το παρον εχω κανει μια προσπαθεια ομως δεν ειμαι σιγουρος αν τα δεδομενα που εχω εισαγει ειναι απολυτως σωστα και γι'αυτο θα ηθελα τη βοηθεια καποιου που να γνωριζει το συγκεκριμενο προγραμμα. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη! Ευχαριστω εκ των προτερων.

Φίλος για ό,τι αφορά σε βιοκλιματικό σχεδιασμό και ενέργεια, νομίζω οι αρχιτέκτονες εντρυφούν περισσότερο. Ένα πρόγραμμα σχετικό που θα σε βοηθήσει είναι το Ecotec που είναι επίσης αρχιτεκτονικό. Μπες και στο portal τους για περισσότερες απαντήσεις:

t12online.com
29 κατασκευαστές σπιτιών συνιστούν shqip
Exeisanapthra?

Δημοσίευσηαπό johnd7 » Πέμ, 16 Φεβ 2012 10:13 pm

Exeisanapthra σ'ευχαριστω για τη βοηθεια! Θα κανω μια βολτα και στους αρχιτεκτονες.
johnd7

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 16 Φεβ 2012 11:50 pm

Ναι το θεμα της βιοκλιματικης αρχιτεκτονικης είναι όπως και της βασικής στο εξωτερικό αρκετά τυποποιημένο. Οπότε δεν αποτελεί για τα συνήθη κτιρια κάτι δύσκολο να εφαρμοστεί (άλλο αν κοστίζει) τώρα για κτίρια σαν αυτό που έβγαλε ο μέρδε νομίζω ότι θέλει όχι απλά ενεργειακή παιδεία αλλά και τεράστια εμπνευση. Αυτά
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες