


Συντονιστής: University Editors
El_Pablo έγραψε:Στο τελευταιο τεμαχιο, πρωτη ασκηση, η γραμμη η σκουρα (ενεργειας) που ενωνει απευθειας τις δεξαμενες Α, Γ, ειναι λαθος η αναφερεται στην ροη του αγωγου 4? Δηλαδη να εχουμε 2 γραμμες ενεργειας, δηλαδη 2 παραλληλες και ανεξαρτητες ροες? Επισης αν μπορειτε να δωσετε μια συντομη περιγραφη (η καποιος αλλος που εχει καταλαβει) το πως χρησιμοποιουμε τον πινακα με τα Χ στο προηγουμενο τεμαχιο? Ειναι σε καθε γραμμη με Χ τα μεγεθη που ζητουνται ταυτοχρονα και δεν μπορουνε να βρεθουνε με τα θεμελιωδη?
El_Pablo έγραψε:Επισης, αν μπορω να καταλαβω την δευτερη ασκηση ΧΥΖ, το παραπλανητικο υψομετρο ειναι το +6, το +2 και το +15, και αυτο γιατι το που καταληγει ο αγωγος 'σχηματικα' δεν εχει καμια σημασια. Δηλαδη οι 3,4 ειναι 2 κλασικοι παραλληλοι αγωγοι που καταληγουν σε μια δεξαμενη.. διορθωστε με αν κανω λαθος.
k.a. έγραψε:Kαλημερα σε ολους!στις σημειωσεις των ανοιχτων αγωγων, σελιδα 126, εφαρμογη 4.5.2, ερωτημα γ, το ελευθερο υψος δεν θα επρεπε να ειναι γυρω στο 0,77 (με το ματι απο πινακα εκτιμησης ελευθερου υψους στη σελιδα 124)?? στην ασκηση γραφει f=0.51(που αντιστοιχει σε Q=1,2 περιπου με το ματι απ'τον ιδιο πινακα).αντιθετα, το υψος επενδυσης ειναι σωστο f*=0.22.πως γινεται αυτο?ειναι τυπογραφικο το λαθος ή εγω το κοιταω λαθος?ευχαριστω εκ των προτερων!
k.a. έγραψε:και κατι αλλο: στην επομενη εφαρμογη 4.5.3 αφου το b το λυνουμε ως προς Co και yo τα οποια ειναι δεδομενα γνωστα απο την προηγουμενη ασκηση, γιατι πρεπει να χρησιμοποιησουμε επαναληπτικη προσεγγιστικη σχεση για το yo για να βρουμε το b??(μονο με τη σχεση 108α b=3.5m)
neaoktana έγραψε:2. Στον Πίνακα με Χ συμβολίζονται (σε κάθε σειρά) οι τριάδες αγνώστων - ζητούμενων μεγεθών.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες