Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Τρί, 18 Οκτ 2011 1:03 pm

Παρολο που καλυφτηκα απο τα παραπανω, επειδη η επαναληψη ειναι μητηρ μαθησεως, εγω λεω να πατε εκει που βρησκετε ενδιαφερον. Εμενα επειδη μου αρεσε η Γεωλογια πηγα γεωτεχνικος. Ειδα οτι δεν μου αρεσε τελικα εκει, και στο 9ο εξαμηνο σηκωθηκα και εφυγα, και βρηκα ενδιαφερον αλλου. Κι ετσι ενω δεν μου αρεσε η σχολη γενικοτερα, ξαφνικα απεκτησε να μ αρεσει. Οποτε κατα τη γνωμη μου διαλεξε οτι γουσταρεις, και μην σκεφτεσαι απο τωρα ''ναι, αλλα τι θα γινει με τα μεταπτυχιακα και τετοια''. Αν βεβαια σ αρεσουν ολα, το δευτερο βημα ειναι περισσοτερο πρακτικι παραγοντες στυλ τι σκεφτομαι να κανω μετα, θα μεινω θα φυγω απο Ελλαδα κλπ...
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 18 Οκτ 2011 1:07 pm

σαν να μαζευτηκαν πολλοί γεωτεχνικοί που άλλαξαν γνώμη :wtf: :wtf: . Υπάρχει κάποιος από 5ο έτος να πει κάτι υπέρ των γεωτεχνικών; :D
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Τρί, 18 Οκτ 2011 1:18 pm

Ε, κατι θα σημαινει αυτο ingenieurin26, δε νομιζεις?? :thumbup: :thumbup:

Παντως εχουν ειπωθει και θετικα γι αυτους/σας(?)
Γεωτεχνική rocks!!! \m/ \m/
:raspberry: :raspberry:
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Δημοσίευσηαπό san » Τρί, 18 Οκτ 2011 1:56 pm

@ ingenieurin26

Γεωτεχνικος ειμαι, για γεωτεχνικους που την εκαναν θα ξερω. Σιγουρα, αυτο συμβαινει και σε αλλες κατευθυνσεις (πχ υδραυλικινα την εκανε για δικηγορια στο ετος μου, λογικα θα υπαρχουν και αλλα παραδειγματα). Γενικοτερα, ομως, απο την γεωτεχνικη κατευθυνση την κανουν περισσοτεροι σε σχεση με αλλες κατευθυνσεις γιατι:
α) Ειναι κατα μια εννοια συγγενικη προς δομοστατικους και υδραυλικους, μπορεις να παρεις μαθηματα απο αυτες τις κατευθυνσεις, συνεπως οποτε θες φευγεις σε αυτες εχοντας αναγνωρισμενα μαθηματα. Αντιθετα, οι αλλες κατευθυνσεις ειναι πιο κλειστες, δεν μπορεις να τις αφησεις ευκολα στην μεση και να πας αλλου, εκτος και αν τα χρωστας ολα οποτε δεν κανει διαφορα.
β) Πολλα παιδια "ψαρωνουν" απο την εκδρομη της γεωλογιας, τους αρεσει και η γεωλογια λιγο, και πανε γεωτεχνικοι. Λαθος, γιατι απο την κατευθυνση βγαινετε γεωτεχνικοι και οχι γεωλογοι. Το κ.β. των μαθηματων ειναι γκαζετας, μπουκοβαλας και οχι μαρινος. Βεβαια, οποιος γουσταρει τρελα γεωλογια και μονο γεωλογια, τοτε παει γεωτεχνικος, κανει διπλωματικη στην γεωλογια και μετα ψαχνεται να συνεχισει σε αυτο.
γ) Για να βρεις δουλεια γεωτεχνικου στην Ελλαδα (καλως/κακως δεν κρινω) συνηθως ζητειται περισσοτερη εξιδικευση απο αυτη που προσφερει η κατευθυνση. Γεωτεχνικο μεταπτυχιακο στην Ελλαδα δεν υπαρχει, οποτε επειδη δεν γινεται / δεν θελουν / δεν μπορουν ολοι να πανε εξω, αρκετοι τελειωνοντας το γυριζουν στα δομοστατικα, και λιγοτεροι στα υδραυλικα.
san

Δημοσίευσηαπό salvatore » Τρί, 18 Οκτ 2011 2:05 pm

Αφου η σχολη μασ εχει μεταπτυχιακο για γεωτεχνικουσ μαζι με τουσ μεταλλειολογουσ
salvatore

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 18 Οκτ 2011 2:11 pm

san έγραψε:@ ingenieurin26

Γεωτεχνικος ειμαι, για γεωτεχνικους που την εκαναν θα ξερω. Σιγουρα, αυτο συμβαινει και σε αλλες κατευθυνσεις (πχ υδραυλικινα την εκανε για δικηγορια στο ετος μου, λογικα θα υπαρχουν και αλλα παραδειγματα). Γενικοτερα, ομως, απο την γεωτεχνικη κατευθυνση την κανουν περισσοτεροι σε σχεση με αλλες κατευθυνσεις γιατι:
α) Ειναι κατα μια εννοια συγγενικη προς δομοστατικους και υδραυλικους, μπορεις να παρεις μαθηματα απο αυτες τις κατευθυνσεις, συνεπως οποτε θες φευγεις σε αυτες εχοντας αναγνωρισμενα μαθηματα. Αντιθετα, οι αλλες κατευθυνσεις ειναι πιο κλειστες, δεν μπορεις να τις αφησεις ευκολα στην μεση και να πας αλλου, εκτος και αν τα χρωστας ολα οποτε δεν κανει διαφορα.
β) Πολλα παιδια "ψαρωνουν" απο την εκδρομη της γεωλογιας, τους αρεσει και η γεωλογια λιγο, και πανε γεωτεχνικοι. Λαθος, γιατι απο την κατευθυνση βγαινετε γεωτεχνικοι και οχι γεωλογοι. Το κ.β. των μαθηματων ειναι γκαζετας, μπουκοβαλας και οχι μαρινος. Βεβαια, οποιος γουσταρει τρελα γεωλογια και μονο γεωλογια, τοτε παει γεωτεχνικος, κανει διπλωματικη στην γεωλογια και μετα ψαχνεται να συνεχισει σε αυτο.
γ) Για να βρεις δουλεια γεωτεχνικου στην Ελλαδα (καλως/κακως δεν κρινω) συνηθως ζητειται περισσοτερη εξιδικευση απο αυτη που προσφερει η κατευθυνση. Γεωτεχνικο μεταπτυχιακο στην Ελλαδα δεν υπαρχει, οποτε επειδη δεν γινεται / δεν θελουν / δεν μπορουν ολοι να πανε εξω, αρκετοι τελειωνοντας το γυριζουν στα δομοστατικα, και λιγοτεροι στα υδραυλικα.

ευχαριστώ :thumbup:
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό san » Τρί, 18 Οκτ 2011 2:13 pm

Αυτο ειναι (κυριως) γεωλογιας με εμφαση στις σηραγγες. Δεν ειναι γεωτεχνικο. Συγκρινε το προγραμμα του με γεωτεχνικα μεταπτυχιακα του εξωτερικου και θα καταλαβεις.
san

Δημοσίευσηαπό betonarme2 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:20 pm

συναλεφοι εχω ακουσει οτι καθε χρονο για αυτους που μπαινουν 4ο ετος οτι γινεται μια ενημερωση-ομιλια για τις κατευθυνσεις...ξερει κανεις ποτε περιπου γινεται αυτο?????τη δευτερα ξεκιναμε μαθηματα....
betonarme2

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό sk23 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:21 pm

Συνήθως γίνεται μία ή δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων...Θα σας ενημερώσουν πάντως!
Γίνε ό,τι θέλεις.
Ένας ονειροπόλος, ένας ανένταχτος, ένας αραχτός, ένας ερευνητής, ένας ακτιβιστής, ένας ανύπαρκτος, ένας θεατής, ένας δάσκαλος...
Γίνε ό,τι γουστάρεις ρε παιδάκι μου. Εγώ μαζί σου.
Μόνο αυτό, που προσπαθούν με τόσο πείσμα να σε κάμουν, πρόσεξε να μη γίνεις.
Ένας χρήσιμος ηλίθιος!
Αλκυόνη Παπαδάκη
sk23

Δημοσίευσηαπό betonarme2 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 1:05 pm

πολυ αργα...ειναι αρκετοι που δεν εχουν κατασταλαξει ακομα....δηλαδη θα παρακολουθουν 2 βδομαδες και μετα μπορει να αλλαξουν...χανουνν τοσα μαθηματα...
betonarme2

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες