Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 02 Οκτ 2011 4:02 pm

Μπορείς σχετικά εύκολα να καταρρίψεις ένα προς ένα τα γελοία επιχειρήματα του Δήμου.Ειδικότερα αυτό περί ανθρώπινης φύσης που δήθεν εκφράζει και βοηθά ο καπιταλισμός είναι ίσως η μεγαλύτερη πατάτα που έχω ακούσει μετά το "ο νόμος έχει αρκετά καλά σημεία".

Ενώ ο καπιταλισμός μας, συνδυασμένος με τη δημοκρατία, με τις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας (δικές μας είναι αυτές οι αρχές, καπιταλιστικές, αστικές!) δημιουργεί ακόμη τις πιο σωστές κοινωνίες. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι, καπιταλιστές, και φτιάξτε τον κόσμο σας καλύτερο!

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άτομα που θα συμφωνήσουν με το παραπάνω.Η κρίση της κριτικής εξάλλου έχει αναγγελθεί εδώ και μια 20αετία τουλάχιστον...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Κυρ, 02 Οκτ 2011 4:37 pm

Sorry κύριοι αλλά δεν πιάσατε το νόημα του κειμένου.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Δευτ, 03 Οκτ 2011 2:08 pm

Ψάχνοντας, γενικά όχι για κάτι συγκεκριμένο, έπεσα εδώ: http://www.katalipsi.org/start... Γραμμένο απο φοιτητή του ΕΜΠ στους Πολιτικούς και με θητεία στην παράταξη του Εγκέλαδου κατα τα λεγόμενα του...
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:29 pm

Η αδειοδοτική "Οδύσσεια" της… Θίσβης

Εάν ψάχνει κανείς κάποιες από τις θεμελιώδεις αδυναμίες του ελληνικού κράτους, που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, μπορεί κάλλιστα να εντοπίσει ίσως τις πιο σημαντικές από αυτές, στην ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα: την ιστορία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Elpedison στη Θίσβη Βοιωτίας.

Τι και αν η επένδυση αυτή των 300 εκατ. ευρώ, προερχόταν από τρία «δυνατά» ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικότητας (όμιλοι Ελ.Πε., Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο) καθώς και έναν ξένο επενδυτή (Edison);Τι και εάν η μονάδα αυτή κατασκευάστηκε μέσα στα όρια μιας βιομηχανικής περιοχής, από αυτές που υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις επενδύσεις και να μειώνουν το γραφειοκρατικό κόστος; Όλα αυτά δε… «μετράνε» μπροστά στο περίφημο τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στη διάρκεια των εγκαινίων της επένδυσης, ο πρόεδρος του ομίλου της Ελλάκτωρ Α. Καλλιτσάντσης, ξεκίνησε την ομιλία του από το αδειοδοτικό, προκειμένου -όπως είπε- να αντιληφθούμε τι είναι εύκολο και τι είναι δύσκολο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια διαδικασία που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2002, είδε το πρώτο «φως» πέντε χρόνια μετά με την έκδοση της άδειας εγκατάστασης το Δεκέμβριο του 2007. Ωστόσο η τελική οικοδομική άδεια εκδόθηκε συνολικά έξι χρόνια μετά την πρώτη αίτηση το 2008. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2008 και ολοκληρώθηκε μαζί με τις δοκιμές το Σεπτέμβριο του 2010 ενώ η άδεια λειτουργίας βγήκε το Δεκέμβριο του 2010.

Με απλά λόγια ένα έργο που για να αδειοδοτηθεί χρειάστηκε σχεδόν έξι χρόνια, κατασκευάστηκε σε λιγότερο από δύο. Μάλιστα το ενδιαφέρον στην αδειοδότηση της επένδυσης αυτής, είναι ότι η διαδικασία δεν ήταν γραμμική αλλά έτρεχαν παράλληλα διαδικασίες και εγκρίσεις που αφορούσαν στο σταθμό, τη γραμμή υψηλής τάσης, τα χωροταξικά θέματα, τα θέματα του φυσικού αερίου και τα θέματα χρήσεων γης της ΒΙΠΕ Θίσβης.

Ποιος είναι ο τελικός γραφειοκρατικός απολογισμός της επένδυσης; Χρειάστηκαν συνολικά 6 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, 6 απλές Υπουργικές Αποφάσεις, περίπου 20 υπουργικές υπογραφές, 50 κύριες υπογραφές, 50 διαδικασίες επιμέρους αδειοδοτήσεων και συνολικά 250 υπογραφές φορέων.

«Μετά από όλα αυτά η κατασκευή του έργου ήταν ένας απλός περίπατος, πετυχημένος και ευχάριστος…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιτσάντσης, ο οποίος τόνισε ότι από τη στιγμή που βγήκαν οι οριστικές άδειες, το έργο κατασκευάστηκε εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού.

Του Χάρη Φλουδόπουλου http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=1296320
(οι επισημάνσεις δικές μου)
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 04 Οκτ 2011 3:12 pm

Νωρίς το πρωί, στις 6.30 τα ξημερώματα, φοιτητές από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας προχώρησαν σε παρέμβαση-αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι. Ανάρτησαν πανό στην κεντρική πρόσοψη και μέχρι αυτή την ώρα το κτίριο παραμένει υπό κατάληψη και η είσοδος του είναι αποκλεισμένη.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και παραπάνω από ένα μήνα, ενάντια στο νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Ταυτόχρονα όμως συνδέεται με τις γενικότερες κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την αντιλαϊκή πολιτική της σύγχρονης χούντας που έχει οδηγήσει σε συχνές καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ειδικά υπουργείων τις τελευταίες μέρες. Έτσι, και σήμερα άλλα πέντε υπουργεία είναι κατειλημμένα από αγωνιζόμενους.

http://edopolytexneio.gr/arthra/1401
Συνημμένα
309443_2237061009365_1333197415_32448189_626976049_n.jpg
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό myrto » Τετ, 05 Οκτ 2011 12:43 am

Ας καταρρεύσουμε να τελειώνουμε από το μαρτύριο της σταγόνας...

1) Ας καταρρεύσουμε να τελειώνουμε από το μαρτύριο της σταγόνας...

Στην περίφημη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων περί τις 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσαν άνω των 90 ετών. Κανείς δεν το πρόσεξε...

Όπως κανείς δεν πρόσεξε πως 8 άτομα δήλωσαν βαθμό αρχιεπισκόπου. Τα εντόπισε η τρόικα. Τιμωρήθηκε κανείς;
Πλήρης η διάλυση...

Το τι θα ακολουθήσει την τραγωδία που ζούμε, δεν θέλει πολύ σκέψη για να το φανταστεί κάποιος. Η παρακάτω παράγραφος του συγγραφέα Χ. Χωμενίδη στο φ/β το αποτυπώνει γλαφυρά:

«Διακόσια τυπάκια του ΠΑΜΕ κλείνουν την Ομόνοια και τους πέριξ δρόμους για να σκούξουν εναντίον του νόμου για τα ΑΕΙ.

Τζάνκι βαράνε ενέσεις στα Χαυτεία. Μετανάστες κατουράνε εκεί που ήταν το συντριβάνι...

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά σε δύο χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει την πιo σκληρή δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση...».

Θέλετε να συμπληρώσω για τους ληστές με τα καλάζνικοφ που κάθε μέρα εισβάλουν σε σπίτια έστω και για λίγα Ευρώ. Τους ανθρώπους που πίστεψαν στις υποσχέσεις του κομματικού πελατειακού κράτους και τρύπωσαν στο δημόσιο με την μοχθηρή ικανοποίηση, πως πιάσαν την καλή, αφού βρέξει χιονίσει ο μισθός θα πέφτει.

Όπως τα θύματα του ’99 πίστεψαν λάθος ανθρώπους και λάθος οράματα. Καμιά προειδοποίηση δεν είναι ικανή να αποτρέψει τους ανθρώπους όταν καταλαμβάνονται από την επιθυμία του εύκολου πλουτισμού, έλεγε ο λόρδος Οβερστοουν...

Στην ίδια παγίδα πιάστηκαν και τα θύματα του ΄99 αλλά και αυτά της δημοσιοϋπαλληλίας. Του εύκολου δια βίου πλουτισμού και βιοπορισμού. Δεν υπήρξε όμως δωρεάν γεύμα ούτε για τους μεν ούτε για τους δε...
Η χώρα όμως γεμίζει από ανθρώπινα ερείπια, διαβάστε το παρακάτω, που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

« Σήμερα ξεπούλησα όσα λίγα χρυσαφικά είχαν οι γονείς μου, μεταξύ αυτών τις δύο (2) βέρες τους...
Ο μισθός μου, με τις μειώσεις, δεν αρκεί να συντηρήσω την οικογένειά μου...
Ο μισθός μου αρκεί να περάσω 2 εβδομάδες...
Ο φοιτητής γιος μου άφησε τις σπουδές του στα Ιωάννινα, επέστρεψε στην Αθήνα και θα πηγαίνει -όποτε μπορούμε- να δίνει κάποιο μάθημα...
Η αγανάκτηση έγινε απόγνωση...
Η σκέψη της αυτοκτονίας περνάει από το μυαλό...
Δυστυχώς, τώρα έχω μίσος, άσβεστο μίσος και θέλω να τους δω -όλους όσους ψηφίζουν την εξόντωση της οικογένειάς μου- μέσα σε ένα φέρετρο και να σας φτύνω!»

Ποιος μας ως ώθησε εδώ;

(συνεχίζεται ... (Από ... http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1296043 ) )
Εάν ο λόγος είναι άρρωστος, ας είναι τουλάχιστον γερά τα αυτιά. (Φουλμπέ)

Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα.
myrto

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 05 Οκτ 2011 12:51 am

myrto έγραψε:Ας καταρρεύσουμε να τελειώνουμε από το μαρτύριο της σταγόνας...

1) Ας καταρρεύσουμε να τελειώνουμε από το μαρτύριο της σταγόνας...

Στην περίφημη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων περί τις 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσαν άνω των 90 ετών. Κανείς δεν το πρόσεξε...

Όπως κανείς δεν πρόσεξε πως 8 άτομα δήλωσαν βαθμό αρχιεπισκόπου. Τα εντόπισε η τρόικα. Τιμωρήθηκε κανείς;
Πλήρης η διάλυση...

Το τι θα ακολουθήσει την τραγωδία που ζούμε, δεν θέλει πολύ σκέψη για να το φανταστεί κάποιος. Η παρακάτω παράγραφος του συγγραφέα Χ. Χωμενίδη στο φ/β το αποτυπώνει γλαφυρά:

«Διακόσια τυπάκια του ΠΑΜΕ κλείνουν την Ομόνοια και τους πέριξ δρόμους για να σκούξουν εναντίον του νόμου για τα ΑΕΙ.

Τζάνκι βαράνε ενέσεις στα Χαυτεία. Μετανάστες κατουράνε εκεί που ήταν το συντριβάνι...

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά σε δύο χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει την πιo σκληρή δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση...».

Θέλετε να συμπληρώσω για τους ληστές με τα καλάζνικοφ που κάθε μέρα εισβάλουν σε σπίτια έστω και για λίγα Ευρώ. Τους ανθρώπους που πίστεψαν στις υποσχέσεις του κομματικού πελατειακού κράτους και τρύπωσαν στο δημόσιο με την μοχθηρή ικανοποίηση, πως πιάσαν την καλή, αφού βρέξει χιονίσει ο μισθός θα πέφτει.

Όπως τα θύματα του ’99 πίστεψαν λάθος ανθρώπους και λάθος οράματα. Καμιά προειδοποίηση δεν είναι ικανή να αποτρέψει τους ανθρώπους όταν καταλαμβάνονται από την επιθυμία του εύκολου πλουτισμού, έλεγε ο λόρδος Οβερστοουν...

Στην ίδια παγίδα πιάστηκαν και τα θύματα του ΄99 αλλά και αυτά της δημοσιοϋπαλληλίας. Του εύκολου δια βίου πλουτισμού και βιοπορισμού. Δεν υπήρξε όμως δωρεάν γεύμα ούτε για τους μεν ούτε για τους δε...
Η χώρα όμως γεμίζει από ανθρώπινα ερείπια, διαβάστε το παρακάτω, που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

« Σήμερα ξεπούλησα όσα λίγα χρυσαφικά είχαν οι γονείς μου, μεταξύ αυτών τις δύο (2) βέρες τους...
Ο μισθός μου, με τις μειώσεις, δεν αρκεί να συντηρήσω την οικογένειά μου...
Ο μισθός μου αρκεί να περάσω 2 εβδομάδες...
Ο φοιτητής γιος μου άφησε τις σπουδές του στα Ιωάννινα, επέστρεψε στην Αθήνα και θα πηγαίνει -όποτε μπορούμε- να δίνει κάποιο μάθημα...
Η αγανάκτηση έγινε απόγνωση...
Η σκέψη της αυτοκτονίας περνάει από το μυαλό...
Δυστυχώς, τώρα έχω μίσος, άσβεστο μίσος και θέλω να τους δω -όλους όσους ψηφίζουν την εξόντωση της οικογένειάς μου- μέσα σε ένα φέρετρο και να σας φτύνω!»

Ποιος μας ως ώθησε εδώ;

(συνεχίζεται ... (Από ... http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1296043 ) )

Έλεος πια με την προπαγάνδα που αναπαράγουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Σώνει και καλά να πιστέψουμε οτι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οτι η τρόϊκα μας κάνει ανθρώπους, οτι αυτοί που διαμαρτύρονται (και δεν ειναι μόνο το παμε) συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της διάλυσης και παίζουν στο ίδιο μοτίβο με την πρεζοκατάσταση και πολλά άλλα. Ρε παιδιά έλεος....
Reporter

Δημοσίευσηαπό myrto » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:03 am

Θα σου πρότεινα να το ξαναδιαβάσεις .. κάτι κατάλαβες λάθος...
Δεν είναι αυτός ο στόχος του ! ( ;) )

myrto

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:12 am

Το ξαναδιάβασα...Και μάλιστα έκανα και ενα skim reading και στο υπόλοιπο άρθρο στο μπλοκ. Τελικά ο στόχος του ειναι ακόμα πιο άθλια προπαγάνδα. Μην κοιτάς την τελευταία φράση με τα φτυσίματα. Αυτή ειναι το άλλοθι για το υπόλοιπο αντιαριστερό , αντικομμουνιστικό μένος. Και μάλιστα σε πολλά σημεία ζητά επιτάχυνση των μέτρων όπως την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων μέσω εργασιακής εφεδρείας. Των ίδιων μέτρων που οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση και αναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους ( όπως ο φοιτητής στα Ιωάννινα) . ;)
Reporter

Δημοσίευσηαπό myrto » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:28 am

:) ... Μπορεί και να έχεις και Δίκιο (κάνουμε διαφορετική ανάγνωση )!!
Προτιμώ να κρατήσω το "Οι πολιτικοί της συμφοράς" και κάποιες "αλήθειες" όπως για την εκλογική πελατεία κ.α.
παρόλο που μπορεί να μη μου αρέσουν ή να με συμφέρουν και να τα θυμάμαι και στις εκλογές.
Τέσπα, το κείμενο προφανώς δεν αναρτήθηκε από μένα με σκοπό να κρεμαστούν οι Δ.Υ. .
Άποψη μεταφέρει . Κανείς μας δεν είναι υποχρεωμένος να την ενστερνιστεί . ..Κρίση έχουμε άλλωστε... ( :lol: :lol: )

myrto

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης