Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό tsili » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:07 am

Να τρομάξω λίγο δύσκολο αδερφέ.Απλά είναι τόσα που έχω μέσα στο κεφάλι μου(ειδικά αυτή την περίοδο)που ουτε καν φανταζεσαι..Η ερώτηση μου προς τον φίλο lybe ήταν συγκεκριμένη και η απάντηση όχι(παρεπιπτόντως θα ήθελα να ρωτήσω στη Γ.Σ. αλλά για καθαρά προσωπικούς λόγους δεν μπορούσα να βρίσκομαι εκεί.Τεσπα ουτε οι μεν ουτε οι δε έχουν σωστη αντιμετώπιση(κατά την ταπεινή μου άποψη) στο γενικότερο θέμα.Οι μεν κοιτάνε την παρτη τους και μόνο γιατι έχουν εξασφαλισμένα προνόμια και οι δε επιβάλλουν με το έτσι θέλω πράγματα.
tsili

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:08 am

Το δεύτερο αφορούσε στην υποστήριξη κάποιων φοιτητών που έχουν συλληφθεί στη διάρκεια κάποιας πορείας το Μάρτη του 2007. Ψηφίστηκε, με μικρή διαφορά ΥΠΕΡ - ΚΑΤΑ όμως.

δεν είχε κατά αυτό το ψήφισμα, το τρίτο ψήφισμα ήταν αυτό με τη διαφορά υπέρ κατά(αυτό της εξεταστικής)...και δεν ήταν κάποια τυχαία πορεία...για την ιστορία και μόνο δηλαδή, ψάξε το λίγο καλύτερα...

Spoiler: show
και πάλι είναι 2-2 κάπου είδα για μια ανακοίνωση που έχει αναιβεί...
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό vasilikh » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:11 am

αυριο θα δωσουμε ομως ή οχι; συμφωνα με το ψηφισμα δεν υφισταται το προγραμμα και θα δινουμε κατα τη διαρκεια του εξαμηνου..ομως υπαρχει καποια τελικη-επικυρωμενη αποφαση στο θεμα ή θα το μαθουμε αυριο που θα κατεβουμε;
vasilikh

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό civil-f » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:12 am

άρα και παλι δεν είναι σίγούρο η συνέχιση της εξεταστικής με το παρόν πρόγραμμα;;; θα πρέπει να περιμένουμε από τον Γκόλια τι θα αποφασίσει;; και πότε θα γίνει αυτό;;
civil-f

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό lx1842 » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:14 am

strangelic έγραψε:δεν είχε κατά αυτό το ψήφισμα, το τρίτο ψήφισμα ήταν αυτό με τη διαφορά υπέρ κατά(αυτό της εξεταστικής)...και δεν ήταν κάποια τυχαία πορεία...για την ιστορία και μόνο δηλαδή, ψάξε το λίγο καλύτερα...

Off topic:
Συγγνώμη για τα λάθη, τα διόρθωσα. Το κάποια δεν το είπα ενοώντας τυχαία, απλά δεν δόθηκαν λεπτομέρεις από τον ομιλητή γιατί είχε ξαναπαρουσιαστεί παλιότερα
lx1842 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ppssiillooss » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:20 am

Να πω και γω κάτι για τις κινήσεις των παρατάξεων.
Παρ' ότι στην 1η Γ.Σ. η ΔΑΠ ήταν απούσα και δεν υπερασπίστηκε την αρχή της, της μη κατάληψης.. Αυτό εξηγείται από την αστική της φύση -οι αστοί έχουν (?έχουμε?) δείξει ότι είναι υπέρ των συμβιβασμών αρκεί να γίνει η δουλειά τους και πολλές φορές ξεχνάν τις αρχές τους. Για αυτό ας πούμε εγώ μπορώ να κατηγορήσω τον Πάσχο (που πολλοί τον διαβάζουν και βγάζουν σπυριά) όχι για αυτά που τον κατηγορούν αυτοί που είναι τα σωστά του. Αλλά γιατί πχ δεν είπε μια κουβέντα για τις βρώμικες μπίζνες που γίνονται στον Πειραιά με τα λεφτά της Κόσκο και του βουτηγμένου στο αίμα καθεστώτος των κινέζων καθαρμάτων. Λεφτά ναναι και από που ναναι για τον αστό.
Ωστόσο από την 1η ΓΣ και έπειτα η ΔΑΠ έδειξε αψεγάδιαστη συνέπεια στις αρχές της. Και είναι η μόνη από τις παρατάξεις που αγωνίστηκε για την επαναφορά της δημοκρατίας στη σχολή, και με πολύ σωστά βήματα και σωστά μέσα. Το αποκορύφωμα ήταν η σύλληψή της να μην κατεβάσει πλαίσιο σήμερα και να συνεργασεί με το ανεξάρτητο.
Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η ΠΑΣΠ με την τυχάρπαστη στάση της. Που είναι οι αρχές της ΠΑΣΠ; Το θέμα στη σχολή τον τελευταίο καιρό ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Ήταν θέμα εκτροπής από τη δημοκρατία και από τη λογική. Η ΠΑΣΠ θα έπρεπε να είναι στο ίδιο ακριβώς μετερίζι με τη ΔΑΠ εναντίον όσων θέλαν την εκτροπή.

Spoiler: show
Αυτά με "κίνδυνο" να χαρακτηριστώ "ΔΑΠίτης" (σε πολλά εισαγωγικά και τα δύο, γιατί 1ον δεν έχει τπτ κακό το να ψηφίζεις ΔΑΠ -ξέρω ξέρω φίλοι τροτσκιστές: Όλοι οι δεξιοί είναι να τους ρίξουμε σε έναν κλίβανο να τελειώνουμε...- και 2ον δίοτι το θεωρώ όπως και το ΠΑΣΠίτης ή το ΚΝίτης υποτιμητικό σαν χαρακτηρισμό και απλά το βάζω για έμφαση. Και φταίνε κυρίως οι ίδιες οι παρατάξεις για αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν έχουν σαν προτεραιότητα να συνεννοηθούν με τους άλλους αλλά κανιβαλικά να επικρατήσουν πάνω στους άλλους.
Τέλοσπάντων ας πουν ότι θέλουν. Δεν με επηρρεάζει τι θα πει κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του πιο αριστερό από κάποιον άλλο. Να ξέρει όμως ότι ξέρω αρκετά καλά και για τον "Λέοντα", και για τον Στάλιν, το POUM ή το (ηρωικό) Popular Front (και αυτά σήμερα δεν τα αναφέρω τυχαία, μόνο που τη σύλληψη αυτή τη φορά δεν την είχε η αριστερά αλλά η δεξιά).
ppssiillooss

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό sofibo » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:25 am

merde_conserve έγραψε:Πω πω μίσος για το ανεξάρτητο. Ούτε τη μάνα να σας σκοτώνανε πια. :raspberry:

ότι ο κόσμος τους έκανε ερωτήσεις και πάλι και πάλι καθώς δεν απαντούσαν πουθενά και απλώς πέφτανε από τη μία στην άλλη αντίφαση

Δεν νομίζω ότι έκανε "ο κόσμος" ερωτήσεις, κυρίως έκαναν (μάλλον) οι ημι-επαγγεματίες συνδικαλιστές μας. Ο φόβος κάθε ανθρώπου που δηλώνει πρωτίστως φοιτητής είναι να μην βρει (πολιτικά) απέναντί του αυτούς που έχουν ανδρωθεί με κασετούλες, τσιτάτα, βαθυστόχαστα ποιηματάκια. Και τον είχαν πάνω για δύο ώρες. :P

Αν κοιτάξει κανείς το ανεξάρτητο πλαίσιο θα βρει πολλά flaws για να του την πει, με κυριότερο για μένα το ότι δεν έχει πολιτικό χρωματισμό. Υπό τις δεδομένες συνθήκες όμως, από τη στιγμή που ΕΣΕΙΣ πρώτοι πήγατε το πράγμα στα άκρα και εκφυλίσατε μια πολιτική αντιπαράθεση σε ένα δίπολο ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΧΟΛΗ, ε ναι, καλώς έκανε το πλαίσιο και κατέβηκε. Και μπράβο στα παιδιά που είχαν την υπομονή να ανταπεξέλθουν στη δοκιμασία των ερωταπαντήσεων δύο ώρες. Κυρίως μπράβο γιατί ήταν η πρώτη κινητοποίηση φοιτητών έξω από τις γνωστές κομματικές νόρμες εδώ και καιρό.

Το πλαίσιο όντως ήταν έξω απο τις κομματικές νόρμες,απο άποψη περιεχομένου,με τη διαφορά ότι η μια και γνωστή κομματική νόρμα ήταν μέσα σε αυτό(για την ακρίβεια πίσω απο αυτό και μέσα απο αυτό).Είναι κρίμα,γιατί όντως υπήρχαν παιδιά στο πλαίσιο που ΔΕΝ στήριζαν ή στηρίζουν κάποια πολιτική μπάντα/άποψη-φαουλ κατ' εμε αλλα τουλάχιστον ΕΝΤΙΜΟ-.Ένα απλό παράδειγμα:όταν σε κάποια φάση σήμερα ξεμπροστιάστηκε η δαπ όταν κάποιος ρώτησε γιατί ενώ 2 εβδομάδες πριν έλεγε οτι δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει ένα πλαισιο λευκό, κενό πολιτικού περιεχομένου τώρα το κάνει,κάποια παιδιά απο το ανεξάρτητο φρίκαραν με τις μούφες περι ανιδιοτέλειας που τους πουλούσαν μέχρι τότε για να τους καρπωθούν, που βγήκαν να συζητήσουν-επαναδιαπραγματευτούν τη στάση του να δεχτούν τη στήριξη της δαπ.Τελικά δεν έκαναν τίποτα,και εν τέλει άθελά τους υλοποίησαν το ''δοκιμασμένο'' πολιτικό χαρτί της σε περιόδους καταλήψεων=αρχικά κατεβάζω πλαίσιο δαπ και μετά απο κανα δυο εβδομάδες πλαίσιο ανοικτή σχολή αλά καλός σαμαρείτης,tested πράγματα.Το πιο αστείο ήταν που ο δαπίτης πάει να κάνει καταμέτρηση και λέει: ''Ενωτικό πλαίσιο ανεξάρτητο-δαπ'' και -μαζί με τις μάσκες- πέφτει και τρέλό κράξιμο...Ε μετά το μαζεψε και έλεγε:''Ανεξάρτητο πλαίσιο ανοικτή σχολή''. :P
sofibo

Δημοσίευσηαπό ScAr » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:29 am

Λίγο ξενέρα που απαγορεύτηκαν οι ερωτήσεις προς τους ανεξάρτητους σε κάποια φάση...
Μαθητευόμενος Στυλίστας με όραμα απασχόλησης σε Reality Shows. . .
ScAr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό cvilian » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:34 am

Το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε έθετε ρητά ζήτημα ''σεβασμού & τήρησης των αποφάσεων της ΓΣ''

Από το αντίστοιχο topic ενημέρωσης, σχετικά με το ψήφισμα του Εγκέλαδου

Lybe μάλλον κατάλαβες κάτι λάθος. Το πλαίσιο εννοεί να σεβόμαστε και να τηρούμε εμείς –οι φοιτητές- τις αποφάσεις των συνελεύσεών μας (εξού και το «αυτονόητο» δίπλα), και αφορμή έχει τη δραστηριότητα σας τις τελευταίες εβδομάδες.

Νομίζω πως δεν είμαι ο μόνος, αλλά προσωπικά είμαι σίγουρος ότι δεν εννοεί «απαιτούμε-από-τη-σχολή-να-κάνει-ότι-της-λέμε-εμείς».

ΥΓ Δεδομένου μάλιστα ότι στο ίδιο πλαίσιο λίγο πιο πάνω γράφει «εκτός αν η διοίκηση της σχολής αποφασίσει διαφορετικά, το οποίο θα γίνει σεβαστό». :wtf:
Τελευταία επεξεργασία από cvilian και Τρί, 04 Οκτ 2011 1:36 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
cvilian

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 04 Οκτ 2011 1:35 am

cvilian έγραψε:Lybe μάλλον κατάλαβες κάτι λάθος. Το πλαίσιο εννοεί να σεβόμαστε και να τηρούμε εμείς –οι φοιτητές- τις αποφάσεις των συνελεύσεών μας (εξού και το «αυτονόητο» δίπλα), και αφορμή έχει τη δραστηριότητα σας τις τελευταίες εβδομάδες.

Εσύ το κατέβασες?
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες