Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 22 Σεπ 2011 1:59 am

Αρχικά

Lybe33 είπε:
Η ΔΑΠ στο πλαίσιό της δεν ορίζει νέα ΓΣ.

Σε κάθε απόφαση των τριών πρώτων ΓΣ βάζαμε νέα ΓΣ καθε 7 μέρες. Όταν δηλαδή παίρναμε τις συνελεύσεις δεν βάζαμε κατάληψη για ένα μήνα και νέα ΓΣ μετά από τρία έτη φωτός.

Την υλική ευθύνη για την εξεταστική την έχει το υπουργείο, αφού ψήφισε ''νύχτα'' το νόμο και ήξερε ότι η όποια αντίδραση θα βγει μέσα σε εξεταστική.Τακτικισμός δηλαδή.

Η ΔΑΠ φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την απαξίωση του θεσμού της ΓΣ εκκινώντας ''τρένα'' 5 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, φέρνοντας άτομα 50 χρονών να ψηφίσουν (που μάλιστα έκαναν καρμπόν τοποθετήσεις στις δύο τελευταίες ΓΣ).

Η σχολή πραξικοπηματικά για πρώτη φορά καταπατά απόφαση ΓΣ ξεκινώντας την εξεταστική από Παρασκευή (με ευθύνη της ΔΑΠ).


@merde

Όσοι από μας όμως έχουμε ζήσει και το Μάη-Ιούνη ξέρουμε καλά ότι δεν θα "αλλάξουμε τη ζωή". Απλά θα ανοίξουμε λιγάκι τη βαλβίδα της χύτρας μας.
Το μόνο που θα μείνει εν τέλει θα είναι ένα μισοεφαρμοσμένο νομοσχέδιο...κλπ κλπ κλπ


Πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα - και αυτό είναι που μαρτυρά την σήψη και ούχι ο "δαπίτης"- από έναν εντός ή εκτός εισαγωγικών συνειδητοποιημένο να κρατά τέτοια στάση ακραίου κομφορμισμού.Στο έχω ξαναπεί προσωπικά κιόλας.Γιατί όταν μας ταράζετε με τα τσιτάτα περί "κομματοκρατούμενης" σ.ε.κ , περί "καπελώματος" ,περί "χούντας των εαακ" και άλλα τέτοια διάφορα, στην ουσία αυτόκαταγγέλλεστε.Γιατί?Γιατί αν εξαιρέσουμε τις ανίατες περιπτώσεις -που υπάρχουν αρκετές στο forum, το οποίο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας απ΄ότι φαίνεται- όλοι γνωρίζουμε πως ο νόμος δεν ήρθε για να βελτιώσει την κατάσταση στα πανεπιστήμια, αλλά στηριζόμενος πάνω στις ήδη κακές πτυχές του -που σε κάποιο βαθμό είναι πλασματικές, νάναι καλά ο SKAI- πάει να το καταστρέψει, όπως και κάθε άλλο μέτρο που έχει περάσει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια και όποιος δεν μπορεί να πονηρευτεί πάνω σε αυτό, είτε πλανάται είτε επιδιώκει την πλάνη.Τρίτος όρος δεν υπάρχει.Ως εκ τούτου, και αναφέρομαι τόσο σε εσένα -που πιστεύω πως "νιώθεις" εν συγκρίσει με "άλλους"- όσο και σε κάποια άλλα παιδιά-ανένταχτους και ούχι ""ανεξάρτητους"", πρέπει να καταλάβετε πως η δικιά σας εμμονή να θεωρείται την κατάσταση ληγμένη και την σ.ε.κ άτυπη κομματοκρατία, έκανε την κατάσταση ληγμένη και την σ.ε.κ άτυπη κομματοκρατία.

Spoiler: show
είναι που τρέφει τα τελευταία καρκινώματα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, τις κομματοκρατούμενες γκρούπες που θέλονται να λέγονται παρατάξεις. Live your myth in Greece.


Κόψε τον Δοξιάδη, έλεος δηλαδή...


Υ.Γ-Το γεγονός ότι πάρθηκε μια απόφαση με 303 ψήφους έναντι 232, δεν την κάνει σεβαστή, όπως δεν έγινε σεβαστή από πολλά άτομα και η απόφαση κατάληψης τις προηγούμενες φορές.Αν γινόταν σεβαστή -μιας και η δημοκρατία έχει γίνει καραμέλα στο στόμα των εχθρών της δημοκρατίας- θα έπρεπε όχι μόνο αυτοί που ψήφιζαν το πλαίσιο σ.ε.κ, αλλά και οι υπόλοιποι να συμμετέχουν στην σ.ε.κ.Τίποτα τέτοιο δεν έγινε.Ένας ακόμη λόγος ,πιο γενικός, είναι ότι αρκετές φορές -νάναι καλά ο 20ος αιώνας με τους 2 ολοκληρωτισμούς του- η πλειοψηφία στέκεται εχθρικά απέναντι στην αλήθεια και στο δίκαιο, τα οποία είναι αντικειμενικά.
Απολογούμαι για το ημι-σέντονο.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό Exeisanapthra? » Πέμ, 22 Σεπ 2011 2:07 am

paktomenos έγραψε:-και ούχι ο "δαπίτης"
-και ούχι ""ανεξάρτητους""



http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF
29 κατασκευαστές σπιτιών συνιστούν shqip
Exeisanapthra?
 
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: Σάβ, 21 Φεβ 2009 3:09 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό murw » Πέμ, 22 Σεπ 2011 2:11 am

Τελικά αύριο η ΔΑΠ θα είναι στη συνέλευση των καθηγητών,στις εγγραφές ή θα κατέβει δυναμικά και μαζικά στην πορεία,όπως μας πρήξανε μεσα στο αμφιθέατρο ότι θα κάνουν....?
Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...
murw
 
Δημοσιεύσεις: 229
Εγγραφή: Δευτ, 21 Ιουν 2010 7:50 pm
Έτος εισαγωγής: 2009

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό Dust » Πέμ, 22 Σεπ 2011 2:22 am

paktomenos έγραψε:Υ.Γ-Το γεγονός ότι πάρθηκε μια απόφαση με 303 ψήφους έναντι 232, δεν την κάνει σεβαστή, όπως δεν έγινε σεβαστή από πολλά άτομα και η απόφαση κατάληψης τις προηγούμενες φορές.Αν γινόταν σεβαστή -μιας και η δημοκρατία έχει γίνει καραμέλα στο στόμα των εχθρών της δημοκρατίας- θα έπρεπε όχι μόνο αυτοί που ψήφιζαν το πλαίσιο σ.ε.κ, αλλά και οι υπόλοιποι να συμμετέχουν στην σ.ε.κ.Τίποτα τέτοιο δεν έγινε.Ένας ακόμη λόγος ,πιο γενικός, είναι ότι αρκετές φορές -νάναι καλά ο 20ος αιώνας με τους 2 ολοκληρωτισμούς του- η πλειοψηφία στέκεται εχθρικά απέναντι στην αλήθεια και στο δίκαιο, τα οποία είναι αντικειμενικά.
Απολογούμαι για το ημι-σέντονο.


Αφήνοντας τα άλλα και πιάνοντας αυτό κατα τη γνώμη μου είναι λάθος. Φυσικά και υπήρξε σεβαστή η απόφαση του συλλόγου τις προηγούμενες φορές.
Το σενάριο είναι ότι διαφωνώ μαζί σου και εγώ υποστηρίζω το νόμο ενώ εσύ όχι. Κάνουμε συνέλευση και βγαίνεις εσύ που υποστηρίζεις κατάληψη συντονιστικό για δράσεις για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την ανατροπή κλπ. Σέβομαι την απόφαση του συλλόγου και στα ΜΜΕ φαίνεται ότι ο Σύλλογος ΠΜ έχει κατάληψη, είναι κατά του νόμου κλπ. Εγώ που κολλάω να έρθω στο συντονιστικό κατάληψης αν δεν συμφωνώ μαζί του και με τις δράσεις του? Την ευθύνη για μη συμμετοχή την έχουν αυτοί που ψήφισαν το πλαίσιο και βγάλαν μετα την ουρίτσα τους απέξω. Δεν τίθεται όμως πουθενά θέμα μη σεβασμού ή δράσης ενάντια στην απόφαση του συλλόγου.
Και επειδή ακριβώς οι προηγούμενες αποφάσεις έγιναν σεβαστές γι' αυτό και η νέα απόφαση 303-232 οφείλει κατα τη γνώμη μου να μείνει σεβαστή.
What if I fall?
But imagine, what if you fly?
Άβαταρ μέλους
Dust
 
Δημοσιεύσεις: 911
Εγγραφή: Σάβ, 31 Οκτ 2009 2:29 am
Έτος εισαγωγής: 2009

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό defonseca » Πέμ, 22 Σεπ 2011 2:26 am

χωρις να θελω να εναντιωθω στους υπερμαχους της καταληψης θα ηθελα να πω το εξυς:μπορειτε και εσεις και καλο θα ηταν ολοι να ειμαστε κατα του νομου-νομοσχεδιου χωρις αυτο να σημαινει απαραιτητα ΚΛΕΙΣΤΗ σχολη.ας αφησουμε την σχολη ΑΝΟΙΧΤΗ(οπως αλλωστε ψηφιστηκε).εξαλλου πως μπορουμε να διεκδικουμε βελτιωση του πανεπιστημιου χωρις να το αφηνουμε να λειτουργει.? δεν βρισκω νοημα στην λογικη κλεινουμε τις σχολες,ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ εξεταστικες και εξαμηνα,διεκδικουμε καλυτερο πανεπιστημιο αλλα δεν το τελειωνουμε και δεν αφηνουμε και τους νεους φοιτητες να το ξεκινησουν..
defonseca
 
Δημοσιεύσεις: 116
Εγγραφή: Τρί, 10 Μαρ 2009 12:19 am
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό alex89 » Πέμ, 22 Σεπ 2011 2:42 am

paktomenos έγραψε:
Υ.Γ-Το γεγονός ότι πάρθηκε μια απόφαση με 303 ψήφους έναντι 232, δεν την κάνει σεβαστή, όπως δεν έγινε σεβαστή από πολλά άτομα και η απόφαση κατάληψης τις προηγούμενες φορές.Αν γινόταν σεβαστή -μιας και η δημοκρατία έχει γίνει καραμέλα στο στόμα των εχθρών της δημοκρατίας- θα έπρεπε όχι μόνο αυτοί που ψήφιζαν το πλαίσιο σ.ε.κ, αλλά και οι υπόλοιποι να συμμετέχουν στην σ.ε.κ.


Προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της πραγματοποίησης μιας νέας συνέλευσης εδώ κάνεις μια μεγάλη πολιτική τρίπλα.Το να είναι σεβαστή η απόφαση της συνέλευσης, όποια και αν είναι αυτή, έγκειται στο να μην εμποδίζεται η εφαρμογή της από κάποιους φοιτητές που δεν συμφωνούν με αυτήν.Όχι στην απόλυτη συμμετοχή του συλλόγου στις δράσεις-αποφάσεις αυτής.Κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να κάνει τίποτα.Και έτσι έγινε με τις καταλήψεις 3 βδομάδες τώρα.Δεν εμποδίστηκε προφανώς η κατάληψη ίσα ίσα που κατα τη διάρκεια της πήρε και αποφάσεις και για περιορισμό παρουσίας ή καλύτερα για επαναπροσδιορισμό του χώρου παρουσίας κάποιων παρατάξεων κατα την διάρκεια των εγγραφών, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

paktomenos έγραψε:Ένας ακόμη λόγος ,πιο γενικός, είναι ότι αρκετές φορές -νάναι καλά ο 20ος αιώνας με τους 2 ολοκληρωτισμούς του- η πλειοψηφία στέκεται εχθρικά απέναντι στην αλήθεια και στο δίκαιο, τα οποία είναι αντικειμενικά.


Η αλήθεια και το δικαιο δεν εκφράστηκαν στην τελευταια συνέλευση αλλά εκφράζονταν στις προηγούμενες;Θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του υπερβολικά σοφό για να πιστεύει ότι μπορεί έτσι απλά να παρακάμψει την πλεοψηφία κρίνοντας ότι η τελευταία ενήργησε ενάντια στο δικαιο και στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στη θέληση του φοιτητικού συλλόγου.Αν τα ζητήματα πάνω στα οποία πάρθηκαν αποφάσεις τις οποίες εσείς αμφισβητείτε τώρα ήταν αντικειμενικά και μπορούσαν όλα να χαρακτηριστούν ως αλήθεια ή δίκαιο δεν θα ήταν αναγκαία καν η διεξαγωγή συνέλευσης.

Έχετε την δυνατότητα να μαζέψετε υπογραφές και να καλέσετε σε ότι συνέλευση θέλετε, μία δυνατότητα που έχετε επαναλάβει ξανά και δεν αποτελεί έκπληξη.Αλλά μην προσπαθείτε να "ντύσετε" την κίνηση αυτή με κάποια πολιτικά αίτια ή να την ταυτίσετε με την μη συμμετοχή όσων ψήφιζαν το πλαίσιο της σεκ στην κατάληψη(για το 2ο καλύτερα να αναρωτηθείτε μήπως στην ψήφιση πλασίων του σεκ συμμετείχαν και χαβαλέδες που ψήφιζαν κατάληψη για να αναβάλλουν το διαβασμα τους 1-2 βδομάδες ακόμη).
alex89
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 5:44 pm

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 22 Σεπ 2011 3:07 am

Κοίτα, εφόσον συμμετέχεις σε μια συνέλευση που θες να την λες δημοκρατική, οφείλεις να υπακούσεις και στην τελική της απόφαση, ακόμα και αν δεν σου αρέσει αυτή η απόφαση -εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με ακραίες περιπτώσεις πχ παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων (μην αναφέρεις το δικαίωμα στην εξεταστική, λυπήσου με).Εδώ και 3 βδομάδες μόνο 30-40 άτομα ερχόντουσαν στην σ.ε.κ, το οποίο μόνο ως ασέβεια ως προς την απόφαση της Γ.Σ μπορεί να ληφθεί.Το ίδιο ισχύει και τώρα μπορείς να πεις (αν εξαιρέσουμε πολλούς παράγοντες), αλλά το πλαίσιο που βγήκε δεν έθεσε νέα ημερομηνία γ.σ σε αντίθεση με τα δικά μας.Το αφοπλιστικό επιχείρημα που θα μπορούσες να μου πεις, και που όντως είναι τέτοιο, είναι η μηδενική σχεδόν συμμετοχή από άτομα που στήριζαν το σ.ε.κ.Όπως και νάχει, απλά το έγραψα για αφήσουν οι ηθικολόγοι τις σχολής μας τα περί "σεβασμού" στην απόφαση της γ.σ "με 303 ψήφους" όταν αυτοί δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της τις προηγούμενες βδομάδες και επέλεξαν την γκρίνια από mqn...

Υπενθυμίζω, σέβομαι την απόφαση της γ.σ σημαίνει εκτελώ την εντολή της, δηλαδή στην προκειμένη: συμμετέχω στον διάλογο της σ.ε.κ, και όχι απλά σε αφήνω να κάνεις το κομμάτι σου.Αυτά..

(τα υπόλοιπα μπορείς να τα συνάγεις μόνος σου, δεν θέλει μυαλό)
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό qwerty » Πέμ, 22 Σεπ 2011 4:02 am

πακτωμένε έλεος πια! τι αλλη μ@λακ.. θα ακουσουμε??? εγω που ψηφισα ανοιχτη σχολη ειμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω στο συντονιστικό της σεκ όσο εσύ να παρακολουθήσεις μαθήματα και να δώσεις μαθηματα στην εξεταστικη!! Αν δεν κατάλαβες είναι καθαρά στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να πάει στο συντονιστικό της σεκ ή αντιστοιχα να δώσει μαθήματα τώρα που ανοιξε η σχολή! δηλαδή το να μην κατέβει να δώσει μάθημα κάποιος που ψήφισε κατάληψη σημαίνει ότι δε σέβεται την απόφαση για ανοιχτή σχολη??? ΝΙΩΣΤΕ ΛΙΓΟ....
qwerty
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Παρ, 09 Ιαν 2009 6:25 pm
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Πέμ, 22 Σεπ 2011 10:11 am

@paktomenos
το να μην σεβαστω την αποφαση του συλλογου για καταληψη σημαινει να μαζευω υπογραφες απο την επομενη μερα...μμμ οχι... απο τ επομενο λεπτο για νεα Γ.Σ. να απαιτω να σταματησει εχοντας μαζεψει λιγοτερες υπογραφες απο τις ψηφους των συμφοιτητων μου που ψηφισαν καταληψη και να εχω μερικους τραμπουκους που να σε διωξουν απο αυτο που δημοκρατικα κερδισες... εχετε 2 στα 3 περιμενω την παρασκευη να δω το τριτο
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town
 
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Σάβ, 19 Δεκ 2009 10:32 pm
Έτος εισαγωγής: 2009

Re: Τι γίνεται με την εξεταστική Σεπτέμβρη;

Δημοσίευσηαπό aoki » Πέμ, 22 Σεπ 2011 10:25 am

το θεμα ειναι οτι καποιοι συναδελφοι της δαπ μας κορο'ι'δεψαν κανονικα ενω ειχαν συμφωνησει με τον προεδρο τα δικα τους, γι' αυτο και η συνελευση πρεπει να θεωρηθει ακυρη και μαλιστα αν ειμαστε σωστοι θα πρεπει στην επομενη συνελευση τωρα την παρασκευη να ξανακατεβουμε ολοι εμεις οι ανεξαρτητοι, να ξαναψηφισουμε ανοιχτη σχολη αλλα να θεσουμε και το ενδεχομενο αμεσης αντικαταστασης του προεδρου ο οποιος απεδειξε οτι ειναι ο πλεον ακατάλληλος για αυτη τη θεση
aoki
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Τετ, 27 Απρ 2011 10:38 am
Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες