30/08-20/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08-13/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Δημοσίευσηαπό I_love_peace_206 » Πέμ, 15 Σεπ 2011 11:39 pm

Δεν καταλαβαίνω γιατί χολαίνει τόσο πολύ η υλοποίηση της πρότασης για τη συζήτηση του νόμου... (η πρόταση είχε κατατεθεί στο συντονιστικό της προηγούμενης εβδομάδας και είχε γίνει αποδεκτή)

Για να συσπειρωθεί ο φοιτητικός κόσμος στις κινητοποιήσεις αντίστασης εφαρμογής του νέου εκπαιδευτικού νόμου, χρειάζεται να πειστεί για τα μειονεκτήματά του! Στο κάτω κάτω, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υποκύπτει στη ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΔΙΑΔΙΔΟΜΕΝΗ, από την πλειοψηφία των αριστερών φοιτητών, προπαγάνδα/επιχειρηματολογία κατά του νόμου, χωρίς να το ψάχνει και λίγο πιο σοβαρά. Και επειδή δεν έχει ο καθένας χρόνο να γίνει ατομικά δημοσιογράφος με ειδίκευση στην πολιτική αλλά η ανάλυση πρέπει να γίνει, θα ξεμπερδεύαμε πολύ πιο γρήγορα αν το πιάναμε το ζήτημα πολλοί μαζί! Επίσης και οι αντίθετες απόψεις είναι καλό να ακουστούν και να συζητηθούν και είναι εποικοδομητικό για τη σκέψη αμφότερων των πλευρών και των αποχρώσεών τους. Δεν πιστεύω κανείς να φοβάται να ακούσει την ανοίκεια άποψη;;;;;;!!!!!!

Ελπίζω σοβαρά πως όχι, περιμένω ενέργειες ανοίγματος προς το σύνολο των νοημονων και πολιτικοποιημένων ανθρώπων. Μου φαίνεται παιδικό να γίνεται προβολή ενώ δεν έχει γίνει αυτό.

Όσο για τη συνέλευση της τρίτης ήταν τα μαύρα της τα χάλια. Θα πρότεινα να προσπαθήσουμε όλοι να μην υποβάλλουμε κανέναν από τους άλλους σ' αυτό το αίσχος και να σταθούμε ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ απέναντι στη διασφάλιση της διαδικασίας κάθε μία από τις επόμενες φορές.
"i'm the lizard king_ I can do anything"
I_love_peace_206

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 15 Σεπ 2011 11:45 pm

Προς τους συμπαθείς (και κατά βάθος μίζερους?) που θέλουν διακαώς να ανάγουν την κατάληψη σε χώρο οργάνωσης party:

"Η Ζωή έπρεπε να θριαμβεύσει.Όχι μόνο από ανάγκην,όχι μόνο από καθήκον, μα -προ παντός- και από κέφι"
Εμπειρίκος

Ξαναλέμε, αν και όταν πέσει ο νόμος, αποφασίζουμε άλλη μια βδομάδα έτσι απλά α) για σπάσιμο β) για ένα ακόμα πιο γαμάτο πάρτι!!

Spoiler: show
Ότι είναι κόντρα στην εκκλησία με γεμίζει χαρά
Ότι βλάπτει την Τάξη συντείνει στη γαλήνη μου
Ότι αντίκειται στην "Ηθική" ωφελεί την υγεία μου

τάδε έφη Ηλίας Πετρόπουλος (τα εισαγωγικά στην Ηθική δικά μου)

Υ.Γ- Αφού δεν κάνετε τον κόπο να πατήσετε σε κανένα συντονιστικό, ας έρθετε στο πάρτι.Θα σας πιστωθεί και ως συμμετοχή στο "κίνημα".Άντε βρε!!
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό stalin » Πέμ, 15 Σεπ 2011 11:55 pm

paktomenos έγραψε:Προς τους συμπαθείς (και κατά βάθος μίζερους?) που θέλουν διακαώς να ανάγουν την κατάληψη σε χώρο οργάνωσης party:

"Η Ζωή έπρεπε να θριαμβεύσει.Όχι μόνο από ανάγκην,όχι μόνο από καθήκον, μα -προ παντός- και από κέφι"
Εμπειρίκος

Ξαναλέμε, αν και όταν πέσει ο νόμος, αποφασίζουμε άλλη μια βδομάδα έτσι απλά α) για σπάσιμο β) για ένα ακόμα πιο γαμάτο πάρτι!!

Ότι είναι κόντρα στην εκκλησία με γεμίζει χαρά
Ότι βλάπτει την Τάξη συντείνει στη γαλήνη μου
Ότι αντίκειται στην "Ηθική" ωφελεί την υγεία μου

τάδε έφη Ηλίας Πετρόπουλος (τα εισαγωγικά στην Ηθική δικά μου)

Υ.Γ- Αφού δεν κάνετε τον κόπο να πατήσετε σε κανένα συντονιστικό, ας έρθετε στο πάρτι.Θα σας πιστωθεί και ως συμμετοχή στο "κίνημα".Άντε βρε!!

Ο Πετρόπουλος φυλακίστηκε για τα βιβλία του από την χούντα, έφυγε από την χώρα, πλήρωσε ακριβά για το θάρρος του να λέει την άποψη του, δεν έχει καμία σχέση με τους σημερινούς <<<επαναστάτες>>>....
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό recon » Παρ, 16 Σεπ 2011 12:00 am

Να κανουμε το party στο χώρο του κάτω πολυτεχνείου??
Είτε μέσα στο κτίριο Γκίνη είτε στο αίθριο.... (εδώ μπορούμε να το κάνουμε και σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες.. ουπς)

Και πιο εύκολη η πρόσβαση και ακόμα πιο εύκολο το να φύγουμε.....
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 16 Σεπ 2011 1:04 am

Lost.in.Athens έγραψε:Ποια φωτεινά μυαλά πρότειναν κάτι τέτοιο; Δηλαδή φέτος νομιμοποιείται το κομματικό πρήξιμο στις εγγραφές υπό το μανδύα του φοιτητικού συλλόγου; Ή τα ΕΑΑΚ/Εγκέλαδος θέλουν να είναι οι μόνοι μέσα στο χώρο της γραμματείας για να τα πρήζουν ελεύθερα, απαγορεύοντας φασιστικά στους υπόλοιπους να "δράσουν"; Είχαμε που είχαμε δηλαδή τις παρατάξεις να κάνουν προπαγάνδα στις εγγραφές, τώρα μάχονται για το ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος στον κεντρικό (αποπνικτικό) χώρο της γραμματείας και μάλιστα χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το φοιτητικό σύλλογο! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Εχω πολυ καιρο να ποσταρω κατι, γιατι πραγματικα εχω βαρεθει ολο τα ιδια και τα ιδια!
Να, και κατι καινουριο!? Εδω λοιπον επιβεβαιωνεται ο κανονας που λεει οτι "ολοι ειναι τα ιδια σκατα"...
@ Lost.in.Athens συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις!
Αρχικα ειχα αρκετες ενστασεις για το νομοσχεδιο, τωρα ομως σκεφτομαι: "Δεν γινεται τα πραγματα να γινουν χειροτερα?! Δεν μπορει!! "
Απαραδεκτη ανακοινωση...
Οσο για το παρτυ?! Μπορειτε να το ακυρωσετε, ειναι νωρις ακομα! Κινηματα-αγωνες και παρτυ ΔΕΝ πανε μαζι!! Γελοιοποιειτε μια προσπαθεια!! Τα παρτυ γινονται στα επινικεια!!!
"Εδω ο κοσμος καιγεται και μο...νι χτενιζεται!"
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 16 Σεπ 2011 1:48 am

Ποια φωτεινά μυαλά πρότειναν κάτι τέτοιο; Δηλαδή φέτος νομιμοποιείται το κομματικό πρήξιμο στις εγγραφές υπό το μανδύα του φοιτητικού συλλόγου; Ή τα ΕΑΑΚ/Εγκέλαδος θέλουν να είναι οι μόνοι μέσα στο χώρο της γραμματείας για να τα πρήζουν ελεύθερα, απαγορεύοντας φασιστικά στους υπόλοιπους να "δράσουν";

Μπερδευτηκα ειλικρινά. Η κατάληψη μπορεί να απαγορέψει στις άλλες παρατάξεις να είναι στη γραμματεία όπως κάθε χρόνο; Νόμιζα ότι οι καταλήψεις είναι ανοικτές σε όλους τους φοιτητές αρκεί να μην προσπαθούν να κάνουν αντικατάληψη.

like στη δημοσίευση της I_love_peace_206
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό 3 » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:02 am

Ρε παιδια η προταση της συζητησης του νομου περασε και η εκδηλωση ΕΓΙΝΕ.. Καναμε 2 ωρες εκτενους συζητησεως, με ερωτηματα και αναπτυξεις λογου μαλιστα που μιλαγανε συνολικα για την εκπαιδευση.. Βεβαια η επιτυχια της εκδηλωσης παρα την ποιοτητα διαλογου, ηταν πιο μικρη, αλλα εδω ελειπαν και τα 2 ανενταχτα ατομα που την προτεινανε, αλλοι θα ερχοντουσαν (ο ενας ειναι ο paktomenos, τον δινω στεγνα :P ) ; Ηρθε παντως καποιος κοσμος, καλα ηταν μπορω να πω.

Τωρα αυτοι που εχουν μανιαμουνιασει για το παρτυ, ε τι να πω; Μην ερθετε!! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕ... ειναι δυνατον να μην παρταρουμε; Τι θελετε να ντυθουμε καλογεροι και να παιζουμε το κομποσκοινι μας για να δειξουμε οτι ειμαστε οι "ασκητες του αγωνα"; Παμε πορεια καθε εβδομαδα, ειμαστε καταληψη, φτανει ο ασκητισμος, δεν θελουμε αλλο! Πω πω στενομυαλια..

ΥΓ1: Οποιος δεν ερθει παρτυ καταληψεων χανει! Μονο καλτ, ναρκωτικα, σεξ και βια! :P
ΥΓ2: Απο εβδομαδα μινι μολοτοφ παρτυ εντος του ασυλου. Παρε το μπουκαλι σου, γεμισε το και ελα :D :D :D
ΥΓ3: Το ΥΓ2 το εγραψα για πλακα, μην ερθει κανεις και προβοκαρει, εχουμε περιφρουρηση :ninja:
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Reporter » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:19 am

Ρε παιδιά μήπως αυτό με τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης που πρέπει να βρίσκεται μόνο αυτή στο χώρο της γραμματείας να το ξανασκεφτείτε? Όχι οτι θα προκύψει καμμιά σοβαρή ζύμωση μεταξύ πρωτοετών και κομματικών, απλά νομίζω οτι ειναι περίεργες οι εποχές που ζούμε και δημιουργεί περίεργα προηγούμενα. Και στην τελική τι ειναι η συντονιστική επιτροπή κατάληψης? Κάποιο όργανο που τα εχει λήξει όλα επειδή ψήφισε ο σύλλογος το πλαίσιό του? Στην ασοε η ίδια λογική ειχε αποτέλεσμα ξύλο με κνίτες. Τεσπα νομίζω οτι δεν ειναι καθόλου σωστό ουτε και αναγκαίο να απαγορεύονται οι υπόλοιπες απόψεις (ακόμα και κομματικές) στο χώρο που θα μαζευτεί ο περισσότερος κόσμος (δηλαδή έξω από τη γραμματεία). Στην τελική τι εχετε να φοβηθείτε? Κακό δικό σας κάνετε + οτι δημιουργείτε επικίνδυνα προηγούμενα που θα τα εκμεταλλευθούν άλλοι...
Reporter

Δημοσίευσηαπό ataxia » Παρ, 16 Σεπ 2011 4:38 am

@ I_love_peace_206 , ingenieurin26

Όπως ανέφερε και ο 3, η εκδήλωση ΕΓΙΝΕ στο Γκίνη την προηγούμενη Παρασκευή απόγευμα, και έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είχε προταθεί: Είχαμε τον νόμο και τον διαβάσαμε άρθρο-άρθρο. Έπειτα γενικεύσαμε την κουβέντα συνολικά για την εκπαίδευση.

Υπάρχει παν-πολυτεχνειακή συζήτηση (στην οποία όμως δεν νομίζω να γίνει συλλογική ανάγνωση του νόμου) ΣΗΜΕΡΑ (αύριο για εμάς που δεν εχουμε κοιμηθεί ακόμη) ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, στο κάτω Πολυτεχνείο,σύμφωνα με το Προγραμμα της κατάληψης. Στη συζήτηση φαίνεται ότι θα συμμετέχουν και καθηγητές, κάτι το οποίο την καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου.

Γενικά καλό είναι εκτός από το να κράζουμε όπου σταθούμε την κατάληψη, να τσεκάρουμε τις δράσεις της μπας και κάποτε καταλάβουμε ότι δεν είναι τελικά αυτό ακριβώς που νομίζαμε (πχ. "κάτι γραφικοί να πίνουν μπύρες"..). Δεν απευθύνομαι σε αυτό (μόνο) στην inge ή την i_love_peace.
ataxia

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό I_love_peace_206 » Παρ, 16 Σεπ 2011 12:17 pm

Είμαι έξαλλη! Με τον εαυτό μου, που ενώ το παρακολουθούσα το θεμα με τη συζήτηση για το νόμο κατάφερα και μπήκα τη λάθος στιγμή στο mqn όταν το πρόγραμμα έδειχνε πως η συζήτησε δε θα γίνει τελικά ...και μαζί σας, για την ενημέρωση! (συγκεκριμένα: ρε Στελιάν, ευχαριστώ πολύ που δε μου το είπες ενώ σου έκανα σαφώς λόγο για το ότι ακυρώθηκε τελικά και για το ότι είχα αρχίσει να λέω σε κόσμο να ρθει και μετά τους ξαναέπαιρνα για να το ακυρώσω, όταν είδα το αναθεωρημένο πρόγραμμα!!!) Χάθηκε λίγη καλύτερη οργάνωση. Εγώ είχα φύγει στο τέλος, φταίω, αλλά ξεκίνησε με 2 ώρες καθυστέρηση, φταίνε και αυτοί που άργησαν. Δηλαδή, έλεος :?
"i'm the lizard king_ I can do anything"
I_love_peace_206

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες