30/08-20/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08-13/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 08 Σεπ 2011 3:27 pm

Κάτι είχε προλάβει να γράψει επ' αυτού ο Κάρολος εις το εδάφιο <προλεταριακή ηθική> :lol:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 08 Σεπ 2011 3:29 pm

Δάσκαλε σωστά όσα λέτε. Απλώς να προσθέσω ότι υπήρχαν οι εννοιες αυτές παλιά απλά τότε δεν ζούσαμε (ιστορικά αν ψαχτείτε θα βρείτε και το αλληλέγγυον του Βυζαντίου τις δημόσιες εισφορές στην εκκλησία του δήμου των Αθηνών και άλλα διάφορα που κάποιες κοινωνίες προσπάθησαν να περάσουν) και τώρα με πρόσχημα αυτές τις αξίες κάποιοι καταστρέφουν κάποιους άλλους. Δάσκαλε αυτό γιατί μου ακούγεται σαν το "διδάξαμε ήθος " του γαυράρχη?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό BM » Πέμ, 08 Σεπ 2011 3:56 pm

Tι πάει να πει "όλοι ή κανείς", "ομαδικότητα", "ισότητα" και λοιπά ρομαντικά;

Κάποιοι επί πτυχίω (τον ορισμό ας τον παρει όπως θέλει ο καθένας), θέλουν να δώσουν τα λίγα μαθήματά τους, για να ξεμπλέκουν με τη σχολή για τους χ, ψ λόγους.

Είναι τόσο απλό.
Vae Victis
BM

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 08 Σεπ 2011 4:07 pm

Και γω αν είχα μαθήματα για την επαναληπτική θα ήθελα να τα δώσω τώρα να ξεμπερδεύω με τα παλιά έτη, γιατί αν μου μένανε ίσως να έκανα και γω παραπάνω έτη και να ερχόμουν στην ίδια θέση με τους τώρα "επί πτυχίω" που θέλουν να δώσουν. Δεν γίνεται να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των φοιτητών, πόσω μάλλον από "αριστερούς". Και ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος θα δώσει και ποιος όχι; Εγώ αν είχα βάλει στόχο να δώσω 20 μαθήματα σε μια εξεταστική για να τελειώνω, θα μου το απαγόρευαν; Και γω να τελειώσω θα ήθελα...
Αν κάποιος "επί πτυχίω" θέλει να δώσει μαθήματα, να πάει να ψηφίσει στη συνέλευση ανοιχτή σχολή και όχι κατάληψη (σε αυτούς κυρίως πήγαινε το σχόλιο). Μετά ας κράζει όσο θέλει για τα μαθήματα που δεν μπορεί να δώσει.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό kliu » Πέμ, 08 Σεπ 2011 5:22 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Και γω αν είχα μαθήματα για την επαναληπτική θα ήθελα να τα δώσω τώρα να ξεμπερδεύω με τα παλιά έτη, γιατί αν μου μένανε ίσως να έκανα και γω παραπάνω έτη και να ερχόμουν στην ίδια θέση με τους τώρα "επί πτυχίω" που θέλουν να δώσουν. Δεν γίνεται να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των φοιτητών, πόσω μάλλον από "αριστερούς". Και ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος θα δώσει και ποιος όχι; Εγώ αν είχα βάλει στόχο να δώσω 20 μαθήματα σε μια εξεταστική για να τελειώνω, θα μου το απαγόρευαν; Και γω να τελειώσω θα ήθελα...
Αν κάποιος "επί πτυχίω" θέλει να δώσει μαθήματα, να πάει να ψηφίσει στη συνέλευση ανοιχτή σχολή και όχι κατάληψη (σε αυτούς κυρίως πήγαινε το σχόλιο). Μετά ας κράζει όσο θέλει για τα μαθήματα που δεν μπορεί να δώσει.

:thumbup:
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 08 Σεπ 2011 5:54 pm

Κι εγώ ειχα επιχειρηματολογήσει για αυτούς που ειναι μεγάλα έτη οτι θα επρεπε να υπάρξει ειδική μέριμνα, με την έννοια οτι αποτελούν το κομμάτι εκείνο των φοιτητών που δεν θα επρεπε να βρίσκονται εδώ... Παρ ολ αυτά επειδή βλέπω οτι αυτό θα δημιουργήσει σύγχυση ,γκρίνιες και τελικά θα μας στείλει ολους καναπέ πιστεύω οτι το καλύτερο ειναι ή όλοι ή κανείς όπως ειχε προτείνει και ο amazing happens
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 08 Σεπ 2011 6:42 pm

Νομίζω ότι κανείς από αυτούς που θεωρούν εαυτούς "επί πτυχίω" εδώ μέσα δεν διακατέχεται από το δυϊσμό - "ψηφίζω κατάληψη - αλλά μετά απαιτώ να δώσω μαθήματα". Οι περισσότεροι είναι σαφώς εναντίον της κατάληψης, και θέλουν να τακτοποιηθούν τα ζητήματά τους όσο το δυνατόν ταχύτερα για να την κάνουν από αυτό το μπορντέλο. Έχω δει και τους περισσότερους από αυτούς να αγωνιούν κάθε φορά στη συνέλευση. Αντιλαμβανομαι το συλλογικό νόημα των αγωνιστικών αποφάσεων αλλά, από την άλλη, αντιλαμβάνομαι και την αγωνία κάποιου ο οποίος θέλει να ξενοικιάσει, θέλει να την κάνει από την πόλη/χώρα, μπαίνει στρατό το Νοέμβρη κ.ο.κ. Αυτοί είναι "πιο ίσοι από τους ίσους", ακριβώς γιατί κάθε κατάληψη τινάζει το χρονικό προγραμματισμό ενός εξαμήνου - μην πω και ενός χρόνου - στον αέρα.

Αυτοί δεν υπάγονται ούτε στην κατηγορία "εξάμηνο μπαίνει - εξάμηνο βγαίνει" της φοιτητικής κανονικότητας που ποσώς τους νοιάζει αν θα γράφουν Φλεβάρη ή Μάρτη, ούτε έρχονται το μισό Σεπτέμβρη για να δώσουν καμία βελτίωση στη χάση και στη φέξη. Είναι συνήθως παιδιά με 3-4 μαθήματα το πολύ, και με παράδοση διπλωματικής οσονούπω.

Πέραν αυτών, εγώ συμφωνώ με τη έννοια της ομαδικότητας. Όμως το έργο το χω ξαναδεί: υπάρχουν αρκετές ομάδες μουλωχτών συμφοιτητών μας που θα κανονίσουν "κάτω από το τραπέζι" - με mail κ.ο.κ., να προχωρήσουν και να κάνουν μαθήματα ή να δώσουν εξετάσεις, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ισόποσα όλοι. Γιατί όταν εγώ στο προηγούμενο χειμερινό σεβόμουν - παρ'ότι διαφωνούσα - την κατάληψη, κάποιοι άλλοι φρόντιζαν να μη χάνουν μάθημα χωρίς καμία στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ μας. Πολύ φοβάμαι ότι παρόμοιες τακτικές και παρόμοιο μπουρ*έλιασμα θα γίνει και τώρα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό stalin » Πέμ, 08 Σεπ 2011 6:44 pm

Αυτός που έχει κανονίσει μεταπτυχιακό τον Οκτώβρη και χρωστάει 2 μαθήματα, να χάσει ένα χρόνο απο την ζωή του και να κάθετε σπίτι άπραγος για 12 μήνες να τρώει τα λεφτά του πατέρα του και αν δεν τον δεχτούν να χάσει και το μεταπτυχιακό του χρόνου...
Ωραία λογική :o :o :o :o :o
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 08 Σεπ 2011 6:53 pm

merde_conserve έγραψε:Νομίζω ότι κανείς από αυτούς που θεωρούν εαυτούς "επί πτυχίω" εδώ μέσα δεν διακατέχεται από το δυϊσμό - "ψηφίζω κατάληψη - αλλά μετά απαιτώ να δώσω μαθήματα".

Δεν το είπα τυχαία αυτό:
viewtopic.php?f=15&t=2688&p=54369#p54369
viewtopic.php?f=15&t=2688&p=54432#p54432
viewtopic.php?f=15&t=2695&p=54985#p54985

Καταλαβαίνω τις υποχρεώσεις που μπορεί να έχουν οι "επί πτυχίω" (όπως φυσικά και των μικρότερων ετών έχουν υποχρεώσεις), αλλά ξαναλέω δεν γίνεται να γίνει διάκριση μεταξύ των φοιτητών. Τι θα γίνει; Στην πόρτα θα γίνεται έλεγχος της αναλυτικής βαθμολογίας των μαθημάτων που έχουμε περάσει, πρόσφατα επικυρωμένων από τη γραμματεία; :crazy: Ή μήπως οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν ξεχωριστά θέματα για τους παλιούς και τους νέους;
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό cvam » Πέμ, 08 Σεπ 2011 7:08 pm

παιδια ολοι εχουμε προβλημα..ολους μας παει πισω...εγω πχ θελω να περασω μαθηματα για να παρω διπλωματικη κ λογικα θα αργησω με ολες αυτες τις εξελιξεις...το θεμα ειναι οτι η αννουλα και η καθε αννουλα μας εχει γραμμενους δεν τη νοιαζει αν θα κανουμε καταληψη εμεις μονο χανουμε.... θελει αλλους τροπους για να την τσουξει ......
τίποτα δεν παει χαμένο....
cvam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες