3 έγραψε:δεν γινεται να κατεβει τετοιο ανοιχτο πλαισιο, τουλαχιστον ΟΧΙ ετσι!
Κατ'αρχάς, μια χαρά γίνεται να κατέβουν όλα, γιατί ΓΣ έχουμε, ένα ελεύθερο αμεσοδημοκρατικό όργανο στο οποίο ο καθένας κατεβάζει ό,τι θέλει (ακόμα και αν διαφωνείς κάθετα με αυτό). Και γω άμα γουστάρω μπορώ να κατεβάσω σκληρό πλαίσιο "Αννούλα" υπέρ του νόμου αλλά κατά του καπιταλισμού και του ελεύθερου πετάγματος περιστεριών πάνω από τις ταράτσες (θέματα συναφη με αυτά που συζητιούνται σε μία νορμάλ ΓΣ), κανείς δε νομίζω να με εμποδίσει.
Το όποιο σχόλιο δεν είναι για το αν μπορεί να κατέβει ή όχι ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι για τη
σκοπιμότητα ή μη της καθόδου ενός τέτοιου πλαισίου. Για εμένα, είναι λάθος, τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι στην εκπαίδευση, τη στιγμή που η ίδια η Σύγκλητος αναβάλλει μια βδομάδα την εξεταστική, τη στιγμή που οι πρυτάνεις συντονίζουν τις δράσεις σου για τη μη-εφαρμογή του νέου νόμου, να κατεβάσεις πλαίσιο ανοικτής σχολής και μόνο, χωρίς καμία αναφορά στις εξελίξεις ή στα προβλήματα, υπέρ μόνο μιας φοιτητικής κανονικότητας που
εμένα προσωπικά με βολεύει πολύ (επί πτυχίω), δεν τη θεωρώ όμως συλλογικά χρήσιμη.
Θα ήμουν υπέρ μιας τέτοιας πρότασης αν είχε σαφή πολιτική τοποθέτηση για το νέο νόμο, ή τουλάχιστον κάποιο σχόλιο για το χαρακτήρα και τις αλλαγές του, καθώς και σαφή προτάγματα και εναλλακτικές προτάσεις για αγώνα μέσω ανοικτής σχολής. Στην "πρόταση" των καταλήψεων, εσύ πρέπει να απαντήσεις με αντιπροτάεις, και όχι με υπάκουες εκκλήσεις στην αδιάβλητη φοιτητική κανονικότητα χωρίς κανένα περαιτέρω σχολιασμό. Και εγώ είμαι σαφώς κατά των καταλήψεων, αλλά αυτό που βλέπω δεν με "κερδίζει" ως αντιπρόταση.
Υ.Γ Το ότι τα κομματόσκυλα αλωνίζουν στην πολιτική της σχολής και μη και μας εχουν μαμήσει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Τα πάντα είναι πολιτική. Πρέπει να διαχωριστεί επιτέλους η έννοια της πολιτικοποίησης από την έννοια της κομματικοποίησης.