30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό ataxia » Κυρ, 28 Αύγ 2011 10:36 pm

Κατ'αρχάς συνάδελφοι amazing_happens, l.i.a. , mixalis ποια είναι τα θετικά που αναγνωρίζετε στο νομοσχέδιο? Δε το λέω με αρνητισμό , ειλικρινά το ρωτάω.
Πάντως με εκπλήσσει η ικανοποίησή σας όταν αντιλαμβάνεστε τη χώρα σας ως μπουρδέλο, το οποίο όμως μπαίνει σε τάξη ( "Το Μπουρδέλο της Νέας Εποχής", για να χρησιμοποιήσω τις αντίστοιχες φράσεις της Αννούλας για το Πανεπιστήμιο)

Μπορει να παραμεινει μπουρδ..λο, αλλά οι καινουριες κουρτινες και οι καναπεδες μετρανε!

...Μα και βέβαια μετράνε. Να κάθονται οι άνθρωποι άνετα πριν και αφού μας Μαμήσουν βρε αδερφέ! :thumbup:
ataxia

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 28 Αύγ 2011 10:42 pm

Σταματήστε να βρίζετε τα μέρη όπου τίμιες κοπέλες βγάζουν το ψωμάκι τους. Δεν εχουν καμια σχέση με τη χωρα της ρεμουλας και τη λαμογιας..... Αντε πια... Και σοβαρά μια ερώτηση. Επειδή πολλά ειπώθηκαν και φήμες τελικά θα γίνει Συνέλευση η οχι?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Nysta » Κυρ, 28 Αύγ 2011 10:48 pm

Θα γίνει ρε airetikos...
το νομοσχέδιο δεν έχει λάθη, είναι λάθος. Ψάξτε όποιος/α θέλει τις διατάξεις και ρίξτε μια ματιά σε διάφορες αναλύσεις. Θα δείτε ότι εκτός των κυβερνητικών τις περισσότερες φορές οι υπόλοιπες συγκλίνουν στον χαρακτληρα της κάθε πτυχής.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 28 Αύγ 2011 10:51 pm

οκ ευχαριστώ.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Κυρ, 28 Αύγ 2011 11:37 pm

amazing_happens έγραψε:ή που πλεον οι διαφοροι-απαραδεκτοι δημοσιοι υπαλληλοι τωρα βλεπουν τη δουλεια τους με "αλλο ματι"..

τι σημαινει αυτο ?
woody_alex

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό sergis » Δευτ, 29 Αύγ 2011 12:51 am

Το πιο κουραστικο ειναι οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν ενα υφος παντογνωστη και κριτη των παντων που, εγω λεω να κοιταξουμε ολοι τα χαλια που εχει φτασει το ελληνικο πανεπιστημιο σημερα και να δουν οτι μια αλλαγη ειναι αναγκαια...δεν ειμαι αρμοδιος να κρινω αν ειναι η σωστη αυτη αλλα ειλικρινα το πιστευω πως τα πραγματα χειροτερα δεν προκειται να γινουν αποτι ειναι...Ειλικρινα το πιστευω...ρε πακτομενε που κρινεις με τοση ευκολια ολες τις απαντησεις γιατι ειμαι σιγουρος πως οτι νομοσχεδιο και να εβλεπες ιδια αντιδραση θα ειχες???πραγματικα το πιστευω και με εχει κουρασει η στειρα αντιπολιτευση που παρατηρω τοσα χρονια..
sergis

Δημοσίευσηαπό stallion » Δευτ, 29 Αύγ 2011 2:21 am

Θελω 2-3 πραγματα να επισημανω και να τα μοιραστω με οσους σκεφτονται υγιως και οχι με κοκκινα,μπλε,πρασινα,κιτρινα ή οποιας αλλης αποχρωσης γυαλια.

Πρωτον στο λιγοτερο σημαντικο,κατι γραφτηκε οτι υπαρχει η σκεψη-διαθεση οσοι ειναι επι πτυχιω να δωσουν μαθηματα ακομα κι αν κλεισει η σχολη. Πραγματικα οτι πιο ανηθικο εχω ακουσει μεσα στη σχολη.

Δευτερον, λυπαμαι που η γενια μου ειναι ακομα μια στην οποια βασιλευει το αρρωστο κατεστημενο της ελληνικης κοινωνιας που εφερε τη χωρα στον πατο. Γιατι πολυ φοβαμαι πως ακομα μια φορα η μειοψηφια θα καπελωσει τους θεσμους. Η τιμια σταση οταν νιωθεις πως δεν ζεις σε δημοκρατια ειναι αυτη που πολλοι ανθρωποι στο παρελθον ακολουθησαν. Θυσιαστηκαν για τα ιδανικα τους. Αλλα σημερα αν δεν υπαρχει σιγουρο ανταλλαγμα ποιος ο λογος να θυσιαστεις,ετσι?? Καλυτερα να τους παρεις ολους στο λαιμο σου...

Και τελος πως μπορει αυτοι που οτι και να πεις η μονιμη απαντηση τους ειναι ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, να μην εχουν καμια προταση και να τα θεωρουν ολα τοσο τελεια και ιδανικα...

Ο κοσμος παει μπροστα. Οσοι δεν θελετε να το δειτε λυπαμαι,δε θα σας αλλαξει κανεις τη γνωμη. Οταν το πραγμα εχει σαπισει, μονο με τομες και αλλαγες κατι μπορει να γινει...
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό QEye » Δευτ, 29 Αύγ 2011 2:28 am

Μα αυτό που κατηγορείται ως στείρος αρνητισμός είναι η ίδια απάντηση (ΟΧΙ) του φοιτητικού κινήματος απέναντι στις προσπάθειες να περάσουν τα ΙΔΙΑ ακριβώς πράγματα στο δημόσιο πανεπιστήμιο από τη μεταπολίτευση ως τώρα. Διαβάστε λίγο για τους αγώνες των φοιτητών τα τελευταία χρόνια, έχουν ποστάρει και τα παιδιά κάποια πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στις προηγούμενες σελίδες. Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι καμιά πρωτοποριακή συνταγή του ΠΑΣΟΚ για τη διάσωση του πανεπιστημίου, είναι τα ίδια που προσπαθούσαν να περάσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ στο παρελθόν, αποθρασυμένα, μπογιατισμένα με αέρα εκσυγχρονισμού και στολισμένα με επιχειρησιακές λογικές και εξωτερικές χρηματοδοτήσεις "λόγω κρίσης". Δεν είναι τυχαία τέτοια συναίνεση..

Ας μην πέφτουμε στην παγίδα τους: αν οι φοιτητές είπαν όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την κατάργηση του ασύλου, τις διαγραφές φοιτητών και τα συναφή το '75, το '90 και το 2006, σήμερα που το μέλλον τους ως φοιτητές και ως εργαζόμενοι διαγράφεται ακόμη πιο σκοτεινό, έχουν 1000 λόγους παραπάνω να πουν πάλι όχι...
QEye

Δημοσίευσηαπό stallion » Δευτ, 29 Αύγ 2011 2:33 am

Α δηλαδη παμε τοσο καλα που δεν χρειαζεται να αλλαξουμε κατι ε? Κι αν μου πει καποιος οτι ναι χρειαζονται αλλαγες, ε που ειναι οι προτασεις σου ρε παρεα? Δειξε μου μια χωρα που εφαρμοστηκαν (στην εποχη αυτη,οχι πριν 100 χρονια) και απεδωσαν στην κοινωνια και εγω μαζι σου να τις ακουσω.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό QEye » Δευτ, 29 Αύγ 2011 2:58 am

Αχ, μου φαίνεται διακρίνω μια αδυναμία εμπέδωσης των προτάσεων που έχουν χιλιοειπωθεί, αλλά όντας καλοπροαίρετος άνθρωπος δε θα τη θεωρήσω σκόπιμη.
Λοιπόν φίλε μου. Θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά και τα πανεπιστήμια να βοηθήσουν σε αυτό, έτσι? Ωραία. Εγώ λοιπόν για να γίνω καλύτερος επιστήμονας και να προσφέρω στην κοινωνία θέλω παραπάνω εργαστήρια, σύγχρονα προγράμματα σπουδών, νέα πεδία έρευνας. Και θέλω να τα κάνω αυτά όχι για να καρπωθεί τα κέρδη κάποια εταιρεία, αλλά για την επιστημονική μου κάβλα και τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία. Α, και θέλω να μπορούν όλοι να πάνε στο πανεπιστήμιο, ανεξαρτήτως αν έχουν λεφτά ή όχι, γιατί μπορεί το καλύτερο μυαλό της Ελλάδας να κρύβεται κάπου σε μια παράγκα και να πηγαίνει νυχτερινό.

Θα μου πεις τώρα, μα δεν έχουμε λεφτά. (την εχω ξανακάνει τη συζήτηση σου λέωωω..) Κι εγώ θα σου πω, χέστηκα. Γιατί φίλε μου όταν δεν έχεις λεφτά, το τελευταίο μέρος απ' όπου κόβεις είναι η παιδεία. Όταν θέλεις πρόοδο, το τελευταίο που κάνεις είναι να βυθίζεις τη χώρα σου στην αμορφωσιά. Δεν αφήνεις τα πανεπιστήμια να τα φάνε τα σκυλιά της αγοράς κι αν θέλουν να παρέχουν μόρφωση, να λανσάρουν και κανα προϊόν για να βγάλουν τον άρτο τον επιούσιο (ναιαι, το λέει κι αυτό ο νόμος)

Και μετά θα μου πεις, όσα λεφτά κι αν δώσουν, δε θα πάμε μπροστά γιατί όλοι οι πανεπιστημιακοί είναι διεφθαρμένοι. Κι εγώ θα σου πώ, ωραία, τότε να ανοίξουμε τα όργανα διοίκησης, να συμμετέχουμε παραπάνω οι φοιτητές, και όχι να έρθουν 6 εξωπανεπιστημιακοί διορισμένοι να κάνουν κουμάντο λες κι είναι οι άσπιλοι και αμόλυντοι απεσταλμένοι του Θεού. Να λέμε εμείς αν το πανεπιστήμιο μας παρέχει τη γνώση που πρέπει, και όχι οι αλγόριθμοι του υπουργείου που βλέπουν μόνο έσοδα/ έξοδα.

Και τέλος θα μου πεις (γιατί δε θα βρίσκεις κανένα καλό αντεπιχείρημα)"Ωραία αυτά αλλά ανεδαφικά. Δεν εφαρμόζονται πουθενά". Κι εγώ θα σου πω φίλε μου ότι εκεί που εφαρμόζονται τα δικά σου (βλ. Αμερική, Αγγλία) υπάρχουν 3-4 πανεπιστήμια καλά και πανάκριβα και ο υπόλοιπος κόσμος πληρώνει ένα σωρό λεφτά για σπουδές του κώλου, και τελικά εξεγείρεται και καίει όλο το Λονδίνο. Οπότε, ίσως τα δικά μου να μην εφαρμόζονται πουθενά, αλλά μιας και δεν βρήκες κάτι αρνητικό σ' αυτά που σου είπα, τι λές να τα δοκιμάσουμε κι ας μας πούνε και τρελούς? ;)
QEye

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες