Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Δημοσίευσηαπό Denis » Τετ, 29 Ιουν 2011 5:00 am

Ύστερα απο παρατήρηση του mertaghon για την έκταση των δημοσιεύσεων μου συνοψίζω εδώ τις προτάσεις που έκανα:
-Για το πρόβλημα των Σιδηρών 1,Δικαίου και Θαλ.Υδραυλ.&Λιμ.Εργων τα οποία πρέπει οποσδήποτε να σπάσουν πρότεινα τα εξής:
(1)να αλλάξει θέση το Δίκαιο με κάποιο απο τα μαθήματα επιλογής στις 26-27/9 (π.χ. με Ειδικά Θέματα Οικοδομικής,Κτιριολογία,Γεφυροποιια,Ακτομηχανική κ.λ.-όποιο βολεύει τους περισσότερους) Ή
(2)να αλλάξουν θέση οι Σιδηρές 1 με τις Ξύλινες Κατασκευές δηλαδή να πάνε στις 19/9 (την ίδια εβδομάδα με τις Σιδηρές 2)
Η 2η λύση θεωρώ οτι είναι καλύτερη δεδομένου ότι όποιος διαβάσει Σιδηρές 1 θα τα έχει φρέσκα για τις Σιδηρές 2 που είναι 3 μέρες αργότερα.

-Για το πρόβλημα των συνεχόμενων μαθημάτων Ανάλ.Φορ.με Πεπερ.,Ειδικ.Θέμ.Θεμελιώσεν και Μπετό 2 τα οποία πρέπει να σπάσουν πρότεινα:
(1)να αλλάξει θέση το Μπετό 2 με το "Περιβάλλον και Ανάπτυξη" στις 15/9 δηλ.να μετακινηθεί κατα 1 μέρα Ή
(2)να μείνει σταθερό το Μπετό 2 και να αλλάξουν θέση τα Ειδικά Θέματα Θεμελ. είτε με το Περιβάλλον και Ανάπτυξη στις 15/9 είτε με τα επιλογής στις 16/9 είτε ακόμη και με κάποιο απο τα επιλογής της 4ης-5ης εβδομάδας. Ή
(3) να συνδυαστούν οι λύσεις (1) και (2) και να μετακινηθεί και το Μπετο 2 κατα 1 μέρα και τα Ειδικά Θέματα να μεταφερθούν μετά το Μπετό 2. Με μια απο αυτές τις λύσεις οι δομοστατικοί και γεωτεχνικοί που δίνουν και 3 αυτά μαθήματα θα μπορέσουν να ανασάνουν λιγάκι! Η λογική αυτών των προτάσεων αναλύθηκε εκτενώς στις προηγούμενες δημοσιεύσεις.
Denis

Re: Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Δημοσίευσηαπό poum » Τετ, 29 Ιουν 2011 11:17 am

διαφωνώ με την αλλαγή των Σιδηρών 1, γιατί πέφτει μαζί με εδάφη 2
bismallah
poum

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό gladiator » Τετ, 29 Ιουν 2011 12:55 pm

poum έγραψε:διαφωνώ με την αλλαγή των Σιδηρών 1, γιατί πέφτει μαζί με εδάφη 2

Συμφωνώ με τον/την poum :thumbup: !!Τα Εδάφη 2 αν και δεν είναι στο ίδιο έτος είναι ένα μάθημα που το χρωστάνε πολλά παιδιά από μεγαλύτερα έτη....
gladiator

Δημοσίευσηαπό Denis » Τετ, 29 Ιουν 2011 8:11 pm

Όντως παιδιά έχετε δίκιο οτι η μετακίνηση των Σιδηρών 1 στις 19/9 δεν βολεύει αυτούς που δίνουν Εδάφη 2. Ωραία τότε τροποποιώ την πρόταση 2 και προτείνω:
(3) να πάνε οι Σιδηρές 1 μια μέρα μετά τα Εδάφη 2 δηλ. στις 20/9 οπότε να αλλάξουν θέση με την Υδραυλική Ανοιχτών Αγ. και Ποταμών Ή αν και αυτό δεν βολεύει τότε προτείνω
(4)να πάνε οι Σιδηρές 1 στις 21/9 (οπότε αυτοί που δίνουν εδάφη 2 να έχουν 2 μέρες διάβασμα για Σιδηρές 1) τότε όμως θα πρέπει να μεταφερθούν και οι Σιδηρές 2 απο τις 22/9 γιατί πέφτουν ακριβώς την επόμενη ημέρα οπότε να πάνε στις 26/9 στη θέση των εύκολων μαθημάτων επιλογής (Ειδικά Θέματα Οικοδ. ,Κτιριολογία κ.λ.π)
Ίσως η πρόταση (4) να είναι και καλύτερη γιατί βολεύει και αυτούς που δίνουν Στατική 2 οπότε μην έχοντας να δώσουν Σιδηρές 2 μια μέρα νωρίτερα έχουν περισσότερες μέρες για διάβασμα Στατικής 2.
Μην ξεχνάτε οτι πέρα απο αυτές τις προτάσεις περί μεταφοράς των Σιδηρών 1 υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση (1) περί μεταφοράς Δικαίου.Θεωρώ όμως οτι οι προτάσεις (3) και (4) περί μεταφοράς των Σιδηρών 1 είναι βολικότερες για τους περισσότερους σε σχέση με την μεταφορά Δικαίου γιατί πέρα απο το γεγονός οτι στη θέση που έιναι τώρα δημιουργούν πρόβλημα για όλο το 4 έτος (έιναι δίπλα σε Δίκαιο και Θαλ.Υδραυλική) ενώ αν πάνε λίγο πρίν τις Σιδηρές 2 τους συμφέρει όλους,επιλέον δυσχεραίνει αυτούς που ακόμη χρωστάνε Μηχανική Ρευστών δεδομένου οτι εξετάζονατι την ίδια ημέρα στις 5/9.
Αυτά πρός το παρόν. Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος έχει χρόνο πέρα απο το να διαφωνεί με κάποια πρόταση (που και αυτό είναι καλό γιατί οδηγεί σε συζήτηση για την εύρεση καλύτερης λύσης) να προτείνει και άλλες λύσεις απο μόνος του ή να επιβραβεύει κάποιες άλλες για να ξέρουμε ποιές απορρίπτουμε και ποιές κρατάμε. ;)
Denis

Δημοσίευσηαπό poum » Τετ, 29 Ιουν 2011 8:48 pm

τι ζόρι τραβάς να αλλάξουν τα Σίδερα;
bismallah
poum

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Τετ, 29 Ιουν 2011 10:45 pm

Σιγα ρε poum μας εφαγες, θα τη βρουμε τη λυση, μη μου αγχωνεσαι... 8-)
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό poum » Τετ, 29 Ιουν 2011 10:49 pm

εγώ σας έφαγα; το ποστ σου κούλη δεν προωθεί τον διάλογο
bismallah
poum

Δημοσίευσηαπό Denis » Πέμ, 30 Ιουν 2011 1:22 am

poum έγραψε:τι ζόρι τραβάς να αλλάξουν τα Σίδερα;

1.Διάβασε τα προηγούμενα post μου και θα καταλάβεις γιατί τραβάω ζόρι με τις Σιδηρές 1 εγώ και πιστεύω και οι περισσότεροι φοιτητές του 4 έτους!!
2.Δεν σου είπα οτι είναι μοναδική λύση.Πρότεινα 3 εναλλακτικές.Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να σπάσουν αυτά τα συνεχόμενα μαθήματα κορμού Σιδηρές 1,Δίκαιο και Θαλ.Υδραυλ.&Λιμ.Έργα στις 5-6-8/9. Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο θα είναι χαρά μου να σε ακούσω. Το να διαφωνείς όμως πεισματικά χωρίς να επιχειρηματολογείς και επιπλέον να με ρωτάς τι ζόρι τραβάω με τις Σιδηρές 1 ενώ σε προηγούμενα post έγραψα ολόκληρο κατεβατό αναλύοντας πλήρως την όλη λογική νομίζω οτι δεν οδηγεί πουθενά!Περιμένω προτάσεις απο εσένα σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρθηκε παραπάνω.Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω.Καιρός να ακούσω λύσεις και απο άλλους. :)
Denis

Δημοσίευσηαπό gladiator » Πέμ, 30 Ιουν 2011 1:46 am

@denis

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο οτι αυτές οι τριάδες πρέπει να σπάσουν!!Πρώτα απ' όλα αυτό το τρίγωνο 'Πεπερασμένα'-'Ειδικά Θέματα'-'Μπετό 2' είναι πολύ δύσκολο για όσους τα δώσουν και συμφωνώ στις προτάσεις σου(εγώ προσωπικά δεν έχω Ειδικά Θέματα αλλά καταλαβαίνω τη δυσκολία του μαθήματος...)
Όσο για το άλλο τρίγωνο οι προτάσεις σου (1) και (4) μου ακούγονται καλές αλλά υπάρχει ένα θεματάκι...Στα εύκολα επιλογής που λες να μετακινήσουμε υπάρχουν μέσα και οι 'Αντισεισμικές', μάθημα κορμού για υδραυλικούς-συγκοινωνιολόγους!!Δε γίνεται τα παιδιά αυτών των κατευθύνσεων να γράφουν 2 μαθήματα κορμού την ίδια μέρα...Μια πρόταση που μπορώ να κάνω(με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω καλά τα υποχρεωτικά και επιλογής κάθε κατεύθυνσης!) είναι να αλλάξουμε 'Θαλάσσια Υδραυλική' με την 3άδα 'Σιδηρές 3'-'Υπόγεια Νερά'-'Πολεοδομία'...Για τα άλλα δεν ξέρω,αλλά τουλάχιστον οι 'Σιδηρές 3' είναι εύκολο μάθημα οπότε δε θα στοιχίσει τίποτα να μπει εκεί μέσα(8/9)....Και να θυμήσω ότι μετά ακολουθεί Στατική 4 οπότε ένας Δομοστατικός-Γεωτεχνικός στη χειρότερη να έχει 'Σιδηρές 3' την παραμονή αφού τα άλλα 2 είναι άλλων κατευθύνσεων...Αυτά-με κάθε επιφύλαξη πάντα για το λόγο που εξήγησα...
gladiator

Δημοσίευσηαπό xyz » Πέμ, 30 Ιουν 2011 9:06 am

Δική μου άποψη σχετικά με την 1η βδομάδα είναι, να φύγει το μπετον 1 και να πάει μετα από Σαββατοκυρίακο (δηλαδή 5/9) και να "γεμίσει" λίγο η 1η βδομάδα με τα λίγο πιο εύκολα μαθήματα. άρα προτείνω οι σιδηρές 1 που είναι ένα λίγο πιο ευχάριστο μάθημα να πάει 31/8 και στοιχεία δικαίου 1/9.
Γιατί κακά τα ψέματα, δεν νομίζω μετα το τέλος αυτής της εξεταστικής να είναι εύκολο να ανοίξεις μπετόν 1 μέσα στο κατακαλόκαιρο. πιο εύκολα διαβάζονται τα λίγο πιο απλά μαθήματα!
ευχαριστώ.
xyz

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες