Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
154
80%
οχι
35
18%
δεν ξερω
3
2%

Σύνολο ψήφων : 192

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Τετ, 22 Ιουν 2011 2:57 pm

Αχ αχ αχ... όσο οι παρατάξεις τσεπώνουν χρήμα και κινούνται και όσο οι εκλεκτοί τους ''απόφοιτοι'' βρίσκουν μετά ωραίες καρέκλες και στρογγυλοκάθονται.. η κατάσταση θα διαιωνίζεται! Καημένα παιδιά θα καίγονται σε ένα τραπεζάκι χωρίς μυρωδιά από αμφιθέατρο με ελπίδα ότι ο κόπος της αφισοκόλλησης θα ανταμειφθεί μια μέρα!
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Τετ, 22 Ιουν 2011 11:05 pm

gousia έγραψε:
Peace088 έγραψε:ιδού τα έσχατα του παραλογισμού! να βάζουμε λεφτά στα τραπεζάκια από τα κόμματα, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο δεν ενδιαφέρει κανέναν??? θεωρείται αποδεκτό και σωστό??? αλλά αν πει κάποιος να μπούν λεφτά στη σχολή από διαφήμιση μιας εταιρείας, όπως λέγονται στα ξένα πανεπιστήμια οι χορηγίες, κινδυνεύει από λιθοβολισμό!

Η χρηματοδότηση από τα κόμματα υπονοεί σχέση αμφίδρομης συνεργασίας.. και τελος πάντων αν τους περισσεύουν λεφτά ας τα ρίξουν στην παιδεία κατευθείαν και όχι στις ανιδιοτελείς παρατάξεις!

η χρηματοδοτηση αυτη δεν ειναι απαραιτητα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου...ελεος...για μια συγκεκριμενη παραταξη μπορω να σε βεβαιωσω οτι η χρηματοδοτηση ειναι απο συνδρομες και εισφορες μελων.

Ναι αλλα για το συνολο των κομματικων παραταξεων οπως δαπ ,πασπ ,πκσ ,φερεφωνα του συριζα κλπ ισχυει αυτο που πιστευει ο peace088...
Οι κομματικες παραταξεις στο πανεπιτημιο λυμενονται δημοσιο χρημα....

εδω εχω και το δημοσιευμα

Σχετικά πρόσφατο μάλιστα είναι το σκάνδαλο της κατάχρησης κρατικών κονδυλίων από την ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιωαννίνων. Ενώ τα χρήματα στέλνονταν για προμήθεια γραφιστικού υλικού από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ πλαστογραφώντας τις υπογραφές των υπόλοιπων καταχράζονταν τα χρήματα αυτά. Για την ληστεία αυτή δεν υπήρξε καμία τιμωρία, καμία απόδοση ποινικής ευθύνης.

πηγη
http://eagainst.com/articles/a%CF%83%CF ... %B5%CE%BD/
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό psarosoupas » Πέμ, 23 Ιουν 2011 1:13 am

Απ΄ότι φαίνεται λοιπόν η πλειοψηφία συντάσσεται με την άποψη ότι οι παρατάξεις δεν έχουν θέση στο πανεπηστήμιό μας.
Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να δω τη σχολή μας απαλλαγμένη από αυτές.
Φυσικά αυτό είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Θα μπορούσε όμως να γίνει μία αρχή για την υλοποίηση αυτού του στόχου κάθως ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για να διατυπώσει ο καθένας τις ιδέες και πρότασεις του.Με ενδιαφέρον περιμένω τις δικές σας. (Εγώ θα προτείνω ο καθένας από μας να κατεβάσει από μία αφίσα για αρχή.)
Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών
psarosoupas

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 12:53 pm

Επειδη ακουγονται πολλες γνωμες, καποιες λογικες, καποιες οχι τοσο, να πω εγω, οτι συμφωνω σε μαγαλο βαθμο σε αυτα που λεει ο Intelx. Η ανοχη σε πολλα αρνητικα πραγματα, οταν βλεπεις σηψη σε πρακτικες αρκετων παραταξεων ειναι κατα τη γνωμη μου μεγαλο αρνητικο, και αντικατοπτριζει καθαρα την τακτικη του σημερινου νεοελληνα, ''εμδιαφερομαι μονο για τα μαθηματακια μου, ωστε οταν μεγαλωσω και παρω πτυχειο θα γινω μεγαλος και τρανος, και ολοι οι υπολοιποι να πανε να πνιγουνε''. Αντι να παλεψω να αλλαξω 5 μαλακιες που βλεπω οτι γινονται, απλα αδιαφορω. Δε θελετε ρε το πανεπιστημιο που σπουδαζετε, που θα μεινετε ακομα καποια χρονια, που θα ερθουν κι αλλοι μετα απο σας να ειναι οσο γινεται καλυτερο??
όσο και να γκρινιάζουμε και να λέμε "έξω τα κόμματα" κτλ, στις εκλογές θα εξακολουθεί να βγαίνει ΔΣ από 500 άτομα (στη σχολή μου), νούμερο το οποίο φθίνει γνησίως τα τελευταία χρόνια, και στις συνελεύσεις θα εξακολουθούν να βγαίνουν παραταξιακά πλαίσια με 50,60,70 ψήφους.

Εμ λογικο δεν ειναι οπως εχουμε καταντησει? Γιατι ενας φοιτητης συμμετεχει σε πολιτικη διαδικασια του συλλογου του μονο μια φορα το χρονο (στις εκλογες) και δεν ξαναπαταει στη σχολη? Αν η λογικη ειναι ελα ψηφισε μας μονο στις εκλογες και κατα τα αλλα αραξε, εγω ειμαι εδω για οτι αλλο χρειαστεις, δεν ειναι προβλημα? το οτι ορισμενες παραταξεις (ΔΑΠ πχ) στις γενικες συνελλευσεις παιρνουν απο 50-180 ψηφους, δηλαδη τεραστιο ευρος, ενω αλλες (ΠΚΣ πχ )παιρνουν 40 συν πλην κατι, δηλαδη πολυ μικρο ευρος, δεν ειναι δεικτης που δειχνει οτι οι πρωτοι εχονται μαζικα στη σχολη αν χρειαστει, ενω οι δευτεροι ειναι οντως συνηδητοποιημενοι? Ουτο ειναι λογικο? Η ιδεα το να ερχεται κοσμος στη συνελλευση και να αραζει χωρις να ψηφιζει, η να ψηφιζει λευκο ειναι πολυ σωστη. Αν δε δεις τα πραγματα απο μεσα τι θα μπορεσεις να αλλαξεις μετα?
Ειδικά τώρα που υπάρχει συχνά "απαγόρευση" ψήφου στους φοιτητές σε τέτοιες διαδικασίες, αν καταφέρει ένας να ψηφίσει έχει επηρεάσει από μόνος του το αποτέλεσμα

Σιγα? που την ειδες την απαγορευση? Προχτες μια χαρα εβλεπα εγω ατομα να ψηφιζουν και κανεις δεν τους ειπε τιποτα. Αυτο ειχε γινει μια φορα, και δεν παει επιλεκτικα. Η ολοι ψηφιζουν η κανενας. Ακους εκει να ''καταφερει. Λες να εχει ορεξη καποιος να γινει ραμπο για να ριξει μια ψηφο?
Παντως ιδεες του στυλ:
Εγώ θα προτείνω ο καθένας από μας να κατεβάσει από μία αφίσα για αρχή
ειναι απλα ηλιθιες... Σε ενοχλουν οι αφισες? Θα προτιμουσες μια σχολη ασπρη και αστειρωμενη σα νοσοκομειο? Αν βαλεις κατι αλλο στη θεση τους τοτε παω πασο. Μια ζωγραφια πχ, ενα γκραφιτι, ενα τατι τελος παντων. Η κατερινα τα εχει πει εδω και πολυ καιρο...
Άσπρη είναι η άρια φιλή, η σιωπή, τα λευκά κελία, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλούζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωίνη. Αυτά λίγο για την αποκατάσταση του μαύρου...
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό MakisH » Πέμ, 23 Ιουν 2011 1:06 pm

kyriakos έγραψε:
Ειδικά τώρα που υπάρχει συχνά "απαγόρευση" ψήφου στους φοιτητές σε τέτοιες διαδικασίες, αν καταφέρει ένας να ψηφίσει έχει επηρεάσει από μόνος του το αποτέλεσμα

Σιγα? που την ειδες την απαγορευση? Προχτες μια χαρα εβλεπα εγω ατομα να ψηφιζουν και κανεις δεν τους ειπε τιποτα. Αυτο ειχε γινει μια φορα, και δεν παει επιλεκτικα. Η ολοι ψηφιζουν η κανενας. Ακους εκει να ''καταφερει. Λες να εχει ορεξη καποιος να γινει ραμπο για να ριξει μια ψηφο?

Δεν είμαι στη σχολή σας για να γνωρίζω τι έγινε τελικά, ήμουν ωστόσο στις πρυτανικές και έχω ακούσει οτι έχει ξανασυμβεί σε προεδρικές εκλογές. Γράψε λάθος λοιπόν αν είπα κάτι που γενικώς δεν ισχύει. :) (ακόμα και μια φορά να συνέβη πάντως είναι κάτι που σου χτυπάει κάπως...)

Όσο για το "αν καταφέρει", μπορεί κάποιος να έχει τη λόξα ρε παιδί μου να θέλει μπει για το γαμώτο... :ninja:

(οκ, το παραδέχομαι, αυτό το σκέλος της επιχειρηματολογίας ήταν εντελώς άκυρο και με τρόλικη διάθεση... :lol: )
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 1:22 pm

Ναι στις πρυτανικες εγινε, εξου και το η ψηφιζουν ολοι η κανενας, αλλα προχτες δεν υπηρχε τετοιο θεμα. Τελος παντων :P
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 1:28 pm

Είναι κρίμα μόλις τελειώνουμε το σχολείο να νομίζουμε ότι έχουμε το χρίσμα να αλλάξουμε τον κόσμο! Ξέρω πολλά παιδιά που τελειώσανε το αρσάκειο και δεν είχαν βγάλει μιλιά 12 χρόνια με τις κολλαριστές τους τις ποδίτσες... και μόλις περάσανε στο πολυτεχνείο την είδαν αριστεροί, επαναστάτες με κάλτσες burbery! Η απόλυτη ειρωνεία...
Αν νιώθαμε όλοι τον ρόλο μας ώς φοιτητές και κάναμε τη δουλειά μας σωστά όλα θα λειτουργούσαν ρολόι! Αλλά μόλις φύγουμε από την ομπρέλα της μαμάς μας που μας ταίζανε στο στόμα μέχρι χτες, θέλουμε την άλλη μέρα να κυρήξουμε επανάσταση και να αλλάξουμε τον κόσμο! Με τι εμπειρίες, με τι απόψεις??? Σαν πρόβατα πίσω απο κομματάρχες??

Επίσης εαν κάναμε σωστά τη δουλειά μας ώς φοιτητές.. :angel:
θα είχαμε τις δικές μας σημειώσεις και θα μας ήταν άχρηστα τα πακετάκια των τραπεζιών,
θα ήμασταν καθημερινά στη σχολή με την δική του παρέα ο καθένας χωρίς να περιμένει την μπουζουκοκατάσταση για να κοινωνικοποιηθεί,
οι καθηγητές θα μας σέβονταν περισσότερο και θα μπορούσαμε να είχαμε άμεση επικοινωνία χωρίς να χρειάζονται οι παραταξιακοί μεσάζοντες με τις μεγάλες μπρίζες..
πού θα ήταν χρήσιμοι τότε?
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 23 Ιουν 2011 1:47 pm

ειναι απλα ηλιθιες... Σε ενοχλουν οι αφισες? Θα προτιμουσες μια σχολη ασπρη και αστειρωμενη σα νοσοκομειο? Αν βαλεις κατι αλλο στη θεση τους τοτε παω πασο. Μια ζωγραφια πχ, ενα γκραφιτι, ενα τατι τελος παντων. Η κατερινα τα εχει πει εδω και πολυ καιρο...
Άσπρη είναι η άρια φιλή, η σιωπή, τα λευκά κελία, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλούζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωίνη. Αυτά λίγο για την αποκατάσταση του μαύρου...

Αν έβλεπε η καημένη η Κατερίνα ότι θα γινόταν ιδεολογικός δούρειος ίππος για την επιβολή κομματικής προπαγάνδας στα πανεπιστήμια θα χε φουντάρει δεύτερη φορά.

Ναι, φυσικά μας ενοχλούν οι κομματικές αφίσες. Μας οδηγούν σε κομματική αποστείρωση, καταπίνοντας οποιαδήποτε άλλη ιδέα και έντυπη έκφραση σε επαναλαμβανόμενα κλισέ κομματικά μοτίβα. Και ναι, φυσικά υπάρχει ένα δίπολο μόνο: ή κομματικά "πολύχρωμο", ή άσπρο και αποστειρωμένο. Λες και στο σπίτι σου ρε kyriakos έχεις 500 ίδιες αφίσες των ΕΑΑΚ για ταπετσαρία, ίσα-ίσα για να μην "αποστειρώνετα". Έλεος με τις κασετούλες πια.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 23 Ιουν 2011 2:22 pm

Ανακυκλώσατε σήμερα μωρά;

Off-topic / flaming δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στον κάδο.

Ευχαριστούμε τους χρήστες που χρησιμοποιούν πλέον και το σύστημα αναφορών για να ενημερώνουν τους συντονιστές για τυχόν τέτοια posts. Υπενθυμίζουμε ότι πατάμε το κουμπί πάνω δεξιά στο post το οποίο θέλουμε να αναφέρουμε, βοηθώντας τους συντονιστές στο δύσκολο έργο τους.

CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 23 Ιουν 2011 2:24 pm

Να συζητάμε λίγο κόσμια.Στα πυροτεχνήματα όλοι καλοί είμαστε.Αν διαφωνούμε με κάτι να βάλουμε κάτω επιχειρήματα.

...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες