Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό stalin » Τετ, 08 Ιουν 2011 2:08 pm

lybe33 έγραψε:
stalin έγραψε:Πότε θα καταλάβουν επιτέλους τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα οτι δεν μπορούν να τα καπελώνουν όλα; Οι μόνες σημαίες που πρέπει να κυματίζουν στο σύνταγμα είναι οι ελληνικές.

Λιγουλάκι αντιφατικός?Απ'τη μια ''τα διάφορα παράκεντρα δεν μπορούν να τα καπελώνουν όλα'' κι απ'την άλλη ''μόνες σημαίες οι ελληνικές''.Αν έρθει κανένας μετανάστης να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο (που τον πλήττει εξίσου αν όχι πιο βαριά) θα τον διώξεις εσύ ή οι φίλοι σου με τις σημαίες?

Στην Ελλάδα είμαστε, ελληνικές σημαίες έχουμε. Γιατί λές να προσβληθούν οι μετανάστες απο τις ελληνικές σημαίες;;; Πας καλά ανθρωπέ μου, θα πάω εγώ αύριο στην Γαλλία σε μια φοιτητική διαμαρτυρία και θα τους πω να υποστείλουν την σημαία τους, γιατί;;;;;;;;;;;;;;;
Η ελληνική σημαία δεν είναι κομματικό σύμβολο, συμβολίζει τον αγώνα ενός έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία. Η σημαία μας, ποτισμένη στο αίμα για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, είναι ένα σύμβολο που προκαλεί υπερηφάνεια και συγκίνηση στους Έλληνες (σε αυτούς που αισθάνονται Έλληνες, όχι σε αυτούς που γεννήθηκαν Έλληνες ....)
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin
 
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: Σάβ, 28 Φεβ 2009 5:15 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό teo » Τετ, 08 Ιουν 2011 2:13 pm

πωωωωωω δεν την παλευεις καστανο μεγαλε! κοψε το πολυ μπετο γιατι εχει μπει και μεσα στο μυαλο σου! :ellinofreneia:
teo
 
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: Τρί, 17 Φεβ 2009 1:41 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό stalin » Τετ, 08 Ιουν 2011 3:33 pm

Δεν κάνω μπετό κάτι άλλο θα φταίει που δεν με πειράζουν οι ελληνικές σημαίες :wtf: :wtf:
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin
 
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: Σάβ, 28 Φεβ 2009 5:15 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τετ, 08 Ιουν 2011 3:37 pm

OK, για να καταλαβουμε ολοι. Οι μ-λ δες και τα αλλα ακροαριστερα γκρουπουσκουλα μπορουν να προσπαθουν να καπελωσουν την ολη κατασταση, αλλα δεν θα πρεπει να ενωθουμε ολοι κατω απο τις Ελληνικες σημαιες γιατι ειναι φασιστικο (ακους εκει να ενωθουμε, πρεπει να υπαρχει ταξικος διαχωρισμος, οι ταξεις να πολεμαν μεταξυ τους κι οχι να προσπαθησουν για κατι ολοι οι Ελληνες μαζι).
apo7
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: Τετ, 20 Ιαν 2010 3:14 pm
Τοποθεσία: γουδι
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό stalin » Τετ, 08 Ιουν 2011 4:15 pm

+1
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin
 
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: Σάβ, 28 Φεβ 2009 5:15 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 08 Ιουν 2011 4:30 pm

Gandalf wrote:
Καλά ότι νάναι, ο φορέας διάδοσης της πληρόφορίας και επικοινωνίας των ανθρώπων δεν υποκατέστησε ποτέ τις ιδεολογίες. Σαν να λέμε το 60', πέρασε η εποχή των ιδεολογιών είμαστε στην εποχή της εφημερίδας (άσχετο παράδειγμα). Η κυρίαρχη ιδεολογία, πάντα, αυτό που προσπαθεί είναι να παρουσιάζεται, όχι ως τέτοια (δηλαδή ιδεολογία) αλλά ως αυτονόητη κατάσταση των πραγμάτων και αντίστοιχα να αποδεικνύει πως όλες οι άλλες ιδεολογίες που της εναντιώνονται, είναι ξεπερασμένες, δεν υφίστανται πλέον καν. Όταν οι άνθρωποι στην Αίγυπτο ζητάγανε αλλαγές και δημοκρατία, αυτή ήταν μια βαθιά ιδεολογική τοποθέτηση. Το κίνημα που εξελίσσεται στο σύνταγμα, όταν ζητά πραγματική δημοκρατία, αλλαγή ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να φύγει το μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που είναι εις βάρος του λαού, δεν τοποθετείται ιδεολογικά?


Ωραίο σχόλιο.Βέβαια δεν είναι μόνο η κυρίαρχη ιδεολογία που δεν (θέλει να) παρουσιάζεται ως τέτοια.Κάθε ιδεολογία θέλει να παρουσιάζεται ως το αντίθετό της.Και όταν πχ ο αριστερός μιλήσει για "ταξικότητα", πάλι από πίσω υπάρχει μια ιδεολογία που τον θέλει να βλέπει με όρους "τάξης" (όχι πως δεν υπάρχουν τέτοιες).Ο μεταμοντέρνος πάλι δεν βλέπει τάξεις, βλέπει μια πλήρη ομοιογένεια σε όλη την κοινωνία, μιας και η Πάρις Χίλτον με την φουκαρού της σχολής μας, έχουν ίδιο φαντασιακό (που και αυτό ισχύει).

Για το "κίνημα" στο σύνταγμα θα έλεγα ότι είναι νωρίς να το κρίνουμε.Δυστυχώς υπάρχει πολύς εθνικισμός και ως εκ τούτου είναι εύκολο να χειραγωγηθεί από "πατριώτες" ηγέτες-σύμβολα που στο όνομα της πατρίδας θα πάρουν την εξουσία, με τις ευλογίες των πληβείων από κάτω με τα γαλανόλευκα κωλόπανα.
«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός παλιανθρώπου» Dr Samuel Johnson

«Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του, η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν» (Ροΐδης, 1978, 196)
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 08 Ιουν 2011 4:47 pm

To θέμα μας δεν είναι η πατρίδα και οι ελληνικές σημαίες, ωστόσο πού ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες πριν χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Κακά τα ψέματα, ο "πατριωτισμός" είναι η τελευταία ελπίδα όσων την έφεραν σε αυτό το σημείο. Την πατρίδα και την σωτηρία της την θυμούνται τώρα, και όχι όταν την κατέστρεφαν, όταν την λεηλατούσαν, όταν έφτιαχναν offshore εταιρείες, όταν συγκάλυπταν σκάνδαλα...

Σχετικά με τις σημαίες στο Σύνταγμα παραθέτω απόσπασμα από πρόσφατο κείμενο του pitsirikou.
[...]

Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να πάνε στη διαδήλωση με τη σημαία – όταν συνειδητοποιείς πως η χώρα σου ξεπουλιέται και ο ξένος Τύπος φιλοξενεί δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών που υποστηρίζουν πως θα πρέπει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πουλήσει μερικά νησιά ή την Ακρόπολη, δεν μου φαίνεται περίεργο να νιώσει κάποιος την ανάγκη να αρπάξει μια σημαία και να βγει στο δρόμο. Και τα όπλα μπορεί να πάρει.

Μου αρέσει η σημαία μας, όταν την βλέπω σε βαρκούλες στο Αιγαίο ή σε ξεχασμένα ξωκλήσια σε κάποιο νησί. Με συγκινεί• δεν είναι υποχρεωτικό να συγκινεί και τους άλλους – ο καθένας μας έχει την δική του αισθητική και τα βιώματά του. [...]

Πολλοί από τους αλλοδαπούς που διαδηλώνουν μαζί με τους Έλληνες στο Σύνταγμα κρατάνε τις σημαίες της χώρας τους στα χέρια τους – σημαίες της Γαλλίας, της Αργεντινής, της Ισπανίας, της Αιγύπτου και πολλών άλλων χωρών. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι υπερεθνικιστές. Δεν κρατάνε τις σημαίες των χωρών τους, για να μας δείξουν πως είναι καλύτεροι, διαφορετικοί ή ανώτεροι από εμάς – τις κρατάνε για να μας δείξουν πως και οι λαοί τους είναι μαζί μας στον αγώνα. Τι θα πεις στον Ισπανό που διαδηλώνει στο Σύνταγμα; «Κατέβασε τη σημαία της πατρίδας σου, γιατί με ενοχλεί»; Θα σε πάρει για τρελό.

Καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν μόνο τα άπειρα τσιφτετέλια και ο ανυπόφορος νεοπλουτισμός – ήταν και οι πολλές ελληνικές σημαίες.

Όταν –σε περίοδο ειρήνης- βλέπεις σε μια χώρα πολλές σημαίες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Και τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, είδαμε πάρα πολλές ελληνικές σημαίες.

Σημαίες σε ιστούς, σημαίες σε κομματικές συγκεντρώσεις -λες και οι υπόλοιποι είναι Τούρκοι-, σημαίες σε μπαλκόνια, σημαίες σε γήπεδα, σημαίες σε μπλούζες, σημαίες σε καπέλα, σημαίες σε σώβρακα, σημαίες σε φανέλες, σημαίες σε κάλτσες, σημαίες σε πετσέτες, σημαίες σε μπικίνι, σημαίες σε σαγιονάρες, σημαίες σε τατουάζ, σημαίες σε νύχια αλλά σημαίες ακόμα και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις – πήξαμε στη σημαία. Και μετά η χώρα χρεοκόπησε. Προφανώς, από την πολλή αγάπη για την πατρίδα.
[...]

Όλη αυτή η υστερία με τη σημαία είχε αρχίσει να γίνεται γελοία. Ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπάρχουν τόσες σημαίες όσες είδαμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τον ένα πόλεμο πίσω από τον άλλο, οπότε έχουν «ανάγκη» τις σημαίες σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι και σε κάθε παράθυρο, για να πειστούν οι πολίτες πως το έθνος τους βρίσκεται σε κίνδυνο και δικαιολογημένα βομβαρδίζει τη μια χώρα μετά την άλλη.

Στην Ελλάδα –που ούτε για την Κύπρο δεν είχαμε τα κότσια να πολεμήσουμε- τι χρειάζονταν οι σημαίες παντού;

Με την ευκαιρία, να θυμίσω πως η προηγούμενη φορά που είχαν υπάρξει τόσες σημαίες στην Ελλάδα, ήταν επί δικτατορίας. Και ακολούθησε η κυπριακή τραγωδία.

Γι’ αυτό επιμένω πως, όταν βλέπεις πολλές σημαίες χωρίς λόγο, κάτι πολύ άσχημο θα συμβεί. Τότε η Κύπρος, τώρα η χρεοκοπία. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε πάρα πολλές σημαίες –χωρίς λόγο και αιτία-, ετοιμαστείτε να μεταναστεύσετε.

Χαμογελάω, όταν ακούω τις «σκληρές» διαφωνίες που έχουν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για τη σημαία. Χαμογελάω γιατί ξέρω πως σημαία δεν είναι το πανί από πάνω αλλά το κορμί που την κρατάει από κάτω. Σημαία είναι το κορμί – δεν είναι το πανί. Πάντα έτσι ήταν.
[...]

Τα κορμιά των ανθρώπων που διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες στο Σύνταγμα είναι η πιο όμορφη σημαία που είδα ποτέ. Είτε κρατάνε σημαία στα χέρια τους, είτε όχι. Έλληνες πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους –αλλά και ξένοι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα- βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί και διαδηλώνουν και συζητούν όμορφα, αγαπημένα και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Αισθάνομαι τυχερός που ζω αυτή τη μοναδική -και ιστορική- εμπειρία. [...]


Ολόκληρο το κείμενο εδώ
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:53 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Τετ, 08 Ιουν 2011 4:56 pm

+1000000 για το πιτσιρικο
woody_alex
 
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: Τρί, 24 Φεβ 2009 1:26 am
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τετ, 08 Ιουν 2011 6:19 pm

dimos έγραψε:To θέμα μας δεν είναι η πατρίδα και οι ελληνικές σημαίες, ωστόσο πού ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες πριν χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Κακά τα ψέματα, ο "πατριωτισμός" είναι η τελευταία ελπίδα όσων την έφεραν σε αυτό το σημείο. Την πατρίδα και την σωτηρία της την θυμούνται τώρα, και όχι όταν την κατέστρεφαν, όταν την λεηλατούσαν, όταν έφτιαχναν offshore εταιρείες, όταν συγκάλυπταν σκάνδαλα...



Δηλαδη αυτοι που κατεστρεψαν την Ελλαδα ειναι οι πατριωτες (αυτοι που αγαπανε την Ελλαδα), ενω οι μονοι που εχουν το δικαιωμα να διαμαρτυρονται ειναι οι υπολοιποι, οι διεθνιστες (οι οποιοι βεβαια αδιαφορουν για την Ελλαδα). Κοιτα ρε, τοσο απλο ηταν.

Σοβαρα τωρα, οσοι εχουν κομπλεξ με την λεξη Ελλαδα και τους αρεσει να αυτοαποκαλουνται ανθελληνες (που ειναι δικαιωμα τους βεβαια) να παρουν τα κουβαδακια τους και σε αλλη παραλια. Γιατι δεν εχουν το δικαιωμα να βγαινουν και να συκοφαντουν ολους τους ανεξαρτητους πολιτες, που δεν αυτοπροσδιοριζονται ως πασοκ ή νδ, αναρχικοι ή χρυσαυγιτες, ή εστω κκε μ-λ. Ολους αυτους που δε θελουν να μπουν κατω απ'το λαβαρο μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ή κινηματος, αλλα διαμαρτυροναι ως Ελληνες πολιτες, που ειναι αγαναχτισμενοι με τα οσα γινονται στην χωρα τους και θελουν το καλο της χωρας τους (δε γραφω το ονομα της χωρας γιατι το κειμενο θα χαρακτηριστει "ακροδεξιο" απο καποιους). Αυτοι λοιπον σηκωνουν Ελληνικες σημαιες, γιατι θελουν να δειξουν οτι
α)δεν ειναι συνδικαλιστες που θελουν το καλο του κλαδου τους, ειναι Ελληνες πολιτες που θελουν το καλο ολης της χωρας τους
β)δεν ειναι μια ομαδα ανθρωπων που ξεσηκωνεται, ειναι ολος ο ελληνικος λαος

Τωρα αν αυτο για καποιους ειναι εθνικισμος, τοτε αυτοι οι καποιοι πρεπει να εχουν πολυ καλη γνωμη για τον εθνικισμο.
apo7
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: Τετ, 20 Ιαν 2010 3:14 pm
Τοποθεσία: γουδι
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τετ, 08 Ιουν 2011 6:36 pm

1) Όλοι αυτοί που βάζουν την σημαία για μπέρτα και κυκλοφορούν έτσι (κυρίως κάτι κυράτσες μέσης ηλικίας) είναι το λιγότερο κίτσ και αμόρφωτοι και το σημαντικότερο δεν σέβονται ούτε καν αυτή την ίδια τη σημαία με την οποία περιβάλλονται (και άρα θεωρούν πως για αυτούς κάτι συμβολίζει). Πρέπει αυτό που θεωρούν πως συμβολίζει να είναι πολύ ποταπό και ασήμαντο για να του φέρονται έτσι.

2) Γενικώς συμφωνώ με την λογική του Πιτσιρίκου όπως επίσης και με το σχόλιο του Dimou. Προσωπικά η ελληνική σημαία σαν σύμβολο δεν με καλύπτει και για αυτό δεν το υιοθετώ με τον τρόπο που κάνουν άλλοι. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές, χρήσεις κτλ του συμβόλου αυτού που τις σέβομαι και άλλες που δεν μου αρέσουν καθόλου. Στο σήμερα δεν με καλύπτει το έθνος, η εθνική ομοψυχία, τα εθνικά σχέδια κτλ για την ανάγνωση και αντιμετώπιση της τωρινής κατάστασης...συνήθως όταν μπαίνουν εθνικοί στόχοι λίγοι τα τρώνε (βλ. Ολυμπιακούς) και ο πολύς κόσμος μένει με την σημαιούλα στο χέρι...Βέβαια αυτό είναι και ολόκληρη συζήτηση ως προς τι είναι το έθνος, η πατρίδα και πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας και σίγουρα όχι της παρούσης.

3) Τέλος δεν με ενδιαφέρει και πολύ αν κάποιος από αυτούς που βρισκόμαστε μαζί στο Σύνταγμα θεωρεί πως η τύχη του λαού είναι δεμένη και με την τύχη της Ελλάδας ως χώρας οπότε τον εκφράζει και η σημαία...Θεωρώ αυτή την ανάλυση λίγο απλοϊκή αλλά δεν πειράζει... Από την άλλη θεωρώ σημαντικό το ποιος κρατάει αυτή την σημαία, όταν αυτός είναι χρυσαυγίτης, φασίστας κτλ με την έννοια ότι βλέπει σε αυτή τη σημαία το σύμβολο της ανωτερότητας του, και το σύμβολο του μίσους του απέναντι στους ξένους κτλ τότε υπάρχει πρόβλημα και θα κάνω ότι μπορώ για να απομονωθεί αυτός και οι απόψεις του.
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1108
Εγγραφή: Σάβ, 17 Μάιος 2008 6:27 pm
Τοποθεσία: Γοργοπόταμος
Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης