από 3 » Παρ, 20 Μάιος 2011 8:30 pm
@merde_conserve: Δεν ειναι φοβια, μη εμπιστοσυνη λεγεται! Ξερω οτι πολλοι στην αριστερα ειναι υπεριδεολογικοι, αλλα οι υπολοιποι που συνηθως αποφευγουμε τον δρομο της "εφικτης λυσης", το κανουμε γιατι ειναι ηλιθιο να παιζεις παιχνιδι με τον δεσμοφυλακα σου (ναι, το κρατος, την ΚΥΠ, το Υπ.Δημοσιας Ταξης και τη ΓΑΔΑ, τον στρατο, την frontex, τα 5 πιο ανεπαφα οργανα απο οποιαδηποτε κυβερνηση).. Σου στηνει την παρτιδα ΕΚΕΙΝΟ, εκεινο εχει τα γενια και τα χτενια, γνωριζει το παρακρατος, τις μαφιες των δουλεμπορων, ελεγχει τις μεταναστευτικες ροες και δεν θα παιξω με τους ορους που εκεινο βαζει, μονο και μονο για να φανω "πρωτοπορειακος" ή "προοδευτικος" σε οσους πιστευουν οτι ζουμε σε μια "ανοιχτη" κοινωνια των "προτασεων". Το μονο που οντως στεκει ειναι μεσομακροπροθεσμα ενδιαμεσα αιτηματα και αγωνες, αλλα οχι εφαρμοσιμες και ρεαλιστικες προτασεις.
Οποιος δεν το καταλαβαινει, δεν του φταιμε εμεις που ..καταστροφολογουμε και ειμαστε γκρινιαριδες, του φταιει η γραμμη αυτοαμυνας του.
ΥΓ. Με το παραπανω δεν αναιρειται ο χωρος που αναγκαστικα εχει η πολιτικη, αυτο δεν ειναι σκληρος οικονομισμος, πως επειδη ειμαστε στον καπιταλισμο.. ολα ειναι αυταπατες. Αλλα εχει και η αφελεια της καλης προαιρεσης και της συνδειαχειρησης του μεταναστευτικου προβληματος τα ορια της!
