Ολη αυτη η κουβεντα γινεται με αφορμη κατι που ανεφερα παραπανω.
Η αναφορα μου ηταν
χωρις κανενα ιχνος κακιας και αναγνωριζω την οργανωση του μαθηματος της
Μ.Τ.Ρ και μακαρι ολα τα μαθηματα στη σχολη μας, να ηταν τοσο οργανωμενα! Το ιδιο ακριβως ισχυει βεβαια, και για την Αντισεισμικη Τεχνολογια οπου μετα απο 4 χρονια, κανουμε ενα μαθημα με πιο "interactive" μορφη και η συνεργασια των φοιτητων, των βοηθων και των καθηγητων ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο.
Τυγχανει να ειμαι ενας απο αυτους που δεν τους αρεσει η υπαρξη συνδικαλιστικων παραταξεων μεσα στα πανεπιστημια. Ο συνδικαλισμος ειναι ενα βασικο συστατικο σε μια υγιη προσωπικοτητα ενος νεου ανθρωπου, αλλα προσωπικα θεωρω οτι πρεπει να ειναι εξω απο τον πανεπιστημιακο χωρο.
Δυστυχως, η εκπροσωπηση ενος ετους απο ενα ατομο- ή μια ομαδα ατομων-
για να καταστει εφικτη θα πρεπει υποχρεωτικα να περασει απο το χωρο των φοιτητικων παραταξεων. Εφοσον λοιπον, οπως προειπα δεν υπηρξε συντονισμενο-ανεξαρτητο-μαζικο "κινημα" για το συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορω εγω ξαφνικα να φερω τον κοσμο "τουμπα". Δεν θα πεθανουμε κιολας....
Το να αλλαζει χερια το μπαλακι της ευθυνης, μεταξυ καθηγητων, ανεξαρτητων φοιτητων, παραταξεων, υπουργων, διοικησεων και γενικοτερων τομεων, δεν εχει κανενα νοημα... Εγινε μια πολιτισμενη συζητηση και οκ,
αν αλλαξει τελικως η ημερομηνια εχει καλως, αν παλι δεν αλλαξει παλι εχει καλως...Εκανα μια απλη αναφορα σε μια κατασταση που θα ηταν ιδανικη κατα τη γνωμη μου, χωρις να χρειαζοταν η συμβολη της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και των λοιπων, χωρις να επρεπε να λησμονησουμε το θεσμο "των Σπουδαστικών Επιτροπών Έτους.." και χωρις να επρεπε να σηκωσω "το λαβαρο της επαναστασης" για ενα θεμα που σε μια "ενιαια" σχολη επρεπε ειχε ρυθμιστει χωρις καν να το συζηταμε... ουτοπία...
Καλο βραδυ σε ολους!
Για να χαλαρωσουμε λιγο το κλιμα:
http://www.youtube.com/watch?v=bUEPhE12 ... re=related