Εσυ τι εχεις αναλαβει δλδ, τη νταντα των μη-αριστερων, τον εξορκιστη της "δογματικης κασετας"; Ασε με ρε μερντ, οχου, εγω τα λεω τα ιδια, παιρνω 1% και ειμαι περιθωριο, ενω εσυ παιρνεις.. δεν παιρνεις βασικα, αλλα, σιγουρα , σσσσιγοοουρα, εισαι στο πνευμα ολων, το λιγοτερο των πολλων. Γιατι λες και τα "συκα συκα και τη σκαφη σκαφη" με χροια αριστερη. Γιατι εσυ εισαι ευρηματικος, εχεις πολυσυνθετα επιχειρηματα, εισαι διεισδυτικος στην κατεστημενη αληθεια, πιστευεις οτι τα παντα ειναι πολυπλευρα και η γνωση ερχεται απο ολες τις μπαντες, και εισαι κριτικος στα πραγματα, κριτικος και αποδομητικος, γιατι κακα τα ψεμματα και "η αριστερα τελειωνει σε καποια φαση". Ενταξει, μεινε με το μυθο οτι εισαι πιο "πλουσιος" ανθρωπος, εγω θα μεινω στο πνευμα του οτι η αριστερα και η αντικειμενικοτητα δεν χωριζονται, οτι με την αντικειμενικοτητα ειμαι, αλλα οχι και με την αμεροληψια γιατι εχω μαθει να τα ξεχωριζω, και να ξερω πως αντικειμενικοτητα σημαινει να βλεπω στα πραγματα στη θεση που ειναι, σε εκεινη που μπορουν να παρουν, στη θεση που ειμαι εγω, και σε εκεινη που πρεπει να παρω. Κι εγω θυμαμαι να παιρνω θεση.
Ποτέ δε δήλωσα καμία ταμπέλα για εμένα, αυτά είναι τα ατυχή εξαγόμενα που έχεις βγάλει εσύ για μένα - μου αρέσει απλά το γεγονός ότι με "αποδόμησες" με πιο πλούσιο τρόπο από το "κεντρώος","ρεφορμιστής" ή και "δεξιός/φασίστας" που γίνεται συνήθως.
Εγώ λέω την άποψή μου και ποσώς με ενδιαφέρει η εικόνα που δίνω προς τα έξω - σε αντίθεση με τους ημι-επαγγελματίες, δεν με ενδιαφέρει να είμαι αρεστός στους ομοϊδεάτες μου (διότι δεν έχω οργανωμένους ομοϊδεάτες). Ούτε θεωρώ ότι εγώ είμαι σωστός, και εσύ λάθος. Απλά θεωρώ ότι έχουμε μία ριζικά διαφορετική οπτική σε κάποια πράγματα. Το ότι βλέπω κάποια για μένα κακώς κείμενα και μου τη δίνουν, το ότι δεν κλείνομαι σε μαντρί αλλά έχω γνώμη και την υποστηρίζω πέρα από ταμπέλες και πολιτικά γήπεδα, δεν με κάνει ούτε νταντά σου ούτε εξορκιστή σου. Εκτός αν σε ενοχλεί τόσο πολύ ώστε να με θεωρείς τέτοιο.
Για το "αντικειμενικό" ή όχι της αριστεράς, απλά να σου αναφέρω ότι υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα του "αντικειμενικού" το οποίο σχεδόν ποτέ δεν συμπνέει/συμπλέει. Κάτι που καταργεί εξ'ορισμού τον απόλυτο ορισμό μιας αντικειμενικότητας. Η αριστερά που πρεσβεύσεις έχει πλέον πολλά πρόσωπα - και κάποιες φορές δεν έχει καν ενιαίο αξιακό υπόβαθο. Απόλυτη αλήθεια, ακόμα και με αριστερές αξίες, δεν υπάρχει.
Και επειδή έχουμε μετατρέψει το topic σε προσωπικό διάλογο, αν θέλεις να χρωματίσεις τις προσωπικές μου "αρετές" στείλε ένα ΠΜ. Άσε το topic να μείνει στις απόψεις για το θέμα.
Και σχετικά με τα ΧΥΤΑ να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου λέγοντας ότι συμφωνώ με τις ενστάσεις της Κερατέας - το πιθανότερο είναι ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο. Αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω το κραυγαλέα ιδιοτελές του αγώνα - ο αγώνας είναι για τις αυλές των σπιτιών τους, όχι για την ίδια την κοινωνία. Δεν προτάσσεται καμία λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική - παρά μόνο ένα "όχι στην αυλή μας".. Αν αυτό δεν είναι αγώνας μόνο όταν απειλείται ο καναπές μας (όπως λες και εσύ) , τότε τι είναι;
Που ήταν όμως η αριστερά όταν συνέβαινε
αυτό; Α ξέχασα, αυτό δεν είχε προβολή. Δεν ήταν κοντά στο εξοχικό κάποιου, δίπλα σε καμια κοινότητα αγωνιστών. Τι και αν μαμούσε το περιβάλλον; δεν το είδε κανείς, ήταν άλλωστε και μία λύση για την τοπική κοινότητα, άστο μωρέ να φύγει.
Επιλεκτική οικολογική συνείδηση λοιπόν. Η μαλλον, καθολική αγωνιστική συνείδηση για επιλεκτικούς κλαδικούς αγώνες. Ανεπάρκεια πλάνου, προτάσεων, λύσεων - μόνο στείρα άρνηση, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι, να σηκωνόμαστε από τον καναπέ όποτε απειλείται ο καναπές κάποιου. Μη μιλάτε για βόλεμα - εσείς οι ίδιοι ξεβολέβεστε για το βόλεμα των άλλων. Οξύμωρο; Παράλογο; Πραγματικό όμως - και ένας από τους κύριους λόγους που δε σας παίρνουν στα σοβαρά πλέον.