από MAKIA182 » Τετ, 26 Ιαν 2011 4:33 pm
Εννοειτε οτι η καταληψη οποιουδηποτε δημοσιου χωρου-κτιριου που παρεμποδιζει τη λειτουργια του κτλ κτλ ειναι παρανομη. Βεβαια οπως γραφτηκε και παραπανω ειναι μια υστατη προσπαθεια να ακουστει η αντιδραση μας οταν απλα μας αγνοουν. Εμεις ως φοιτητες, λοιπον, ειναι ''φυσικο'' να κανουμε καταληψη στο χωρο του πανεπιστημιου. Αλλωστε και οι λογοι που γινεται αυτη η πραξη αφορουν αμεσα το πανεπιστημιο και τις ζωες μας μεσα και εξω απο αυτο. Τοτε η καταληψη εχει ισχυρο συμβολισμο. Δε θα παω στο σπιτι της θειας μου της Κουλας να κρεμαστω με σημαιες απο το μπαλκονι και να φωναζω μαζι με αλλους 100 ή 200 ή 1000 για θεματα Παιδειας.
Τωρα οι μεταναστες που κανουν καταληψη στη Νομικη και το Πολυτεχνειο, συγχωρεστε με αν ενοχλησω καποιους, δεν εχουν κανενα λογο να βρισκονται εκει. Προτιμωτερο θα ηταν να βρεθουν εξω απο το Συνταγμα, το Υπουργειο Εξωτερικων, τα γραφεια του ΟΗΕ. Θα μου πεις τωρα ο χωρος σε πειραξε κυρα μου! Δε τους βλεπεις οτι εχουν αναγκη απο πολιτικο ασυλο οι ανθρωποι;
Ναι αλλα τοτε ποιος ειναι ο συμβολισμος της πραξης τους; γιατι αυτο που ακουγεται απο τον πολυ κοσμο (οχι απο τα καναλια αλλα απο τις συζητησεις γυρω μας) που στη τελικη θα ασκουσε και την αναλογη πιεση για να λυθει το θεμα ειναι οτι λαθος εκμεταλλευονται το ασυλο που θεσπιστηκε μετα απο τραγικα γεγονοτα, λαθος στεγαζονται σε πανεπιστημιακο χωρο που εχει ως λογο υπαρξης τη διαδοση γνωσης, την ερευνα. Το ασυλο ειναι για προστατευει την ελευθερη διαδοση ιδεων μακρυα απο το φοβο οτι ''καποιος θα μας βαλει στο ματι να προσεχουμε τι λεμε!''
Κατα τη γνωμη μου παντα, η κινηση αυτη των μεταναστων ή εντελει αυτων που τους οδηγησαν να το κανουν αυτο (δε με ενδιαφερει ποιος και γιατι) εκανε κακο στην ολη προσπαθεια τους. Η κυβερνηση δυσκολα θα εδινε πολιτικο ασυλο παρα μονο αν υπηρχε μαζικη απαιτηση απο εμας τους απλους πολιτες που με τα τελευταια γεγονοτα των καταληψεων εχουν ουδετερη εως και αρνητικη σταση...
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”
~Richard Buckminster Fuller