Προβλήματα στο χώρο του ιστορικού Πολυτεχνείου

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Κατάληψη Ιρανών και Παλαιστινίων στο κτήριο Γκίνη

Δημοσίευσηαπό Carantine » Κυρ, 09 Ιαν 2011 7:17 pm

Επειδή η εξεταστική πρεπει να πραγματοποιηθεί, 3 επιλογές έχουμε:

1) Γράφουμε κανονικα στο κτίριο Γκίνη, αγκαλιά με Ιρανούς, Ιρακινους, μαύρους, κίτρινους δε ξέρω και εγώ τι άλλο... (ενδεχομένως και πρεζάκια)
2) Μεταφέρουμε την εξεταστική στα νέα κτίρια οπότε δεν ασχολούμαστε καν με το θέμα...
3) Με από φαση του Πρύτανη και της Αστυνομίας απομακρύνονται από το εσωτερικό του κτιρίου

Διαλέχτε και πάρτε!!
Carantine

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 7:23 pm

Το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν οι Ιρανοί στα κτήρια της Πατησίων. Περιστασιακά εμφανιζόντουσαν Πακιστανοί, Ιρανοί, Αρχιτέκτονες. Το πρόβλημα ήταν ανέκαθεν τα πρεζάκια. Πιο πολύ με χάλασε αυτές τις μέρες που δεν μπορούσες να περάσεις από το πεζοδρόμιο της Στουρνάρη μπροστά στο Γκίνη λόγω των ναρκομανών παρά οι Ιρανοί μέσα σ' αυτό. Πριν 2 χρόνια πρεζόνια μ' έχουν διώξει από το 18, την ώρα που στις πάνω αίθουσες διεξάγονταν εξετάσεις.

Το κάτω πολυτεχνείο είναι νεκρό όπως και η γενιά του.
Συνειδητοποιείστε το και μη τρέφετε αυταπάτες.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 09 Ιαν 2011 7:30 pm

Εγώ πριν τα χριστούγεννα που πέρασα απο στουρνάρη είχε αρκετά πρεζάκια.Αλλά και σαν την τοσίτσα?Πολύ πάει.Αν είναι να κρατάμε σχοινιά να σκαρφαλώνουμε.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό pokerman » Κυρ, 09 Ιαν 2011 9:58 pm

Μηπως το θεμα της καταληψης των κτιριων απο μεταναστες μας δινει πατημα να μιλησουμε για το ασυλο ? Αλλο ελευθερη διακινηση ιδεων και αλλο καταληψη του χωρου απο μεταναστες και πρεζακια
pokerman

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 10:04 pm

Carantine έγραψε: Μεταφέρουμε την εξεταστική στα νέα κτίρια οπότε δεν ασχολούμαστε καν με το θέμα...

Εύκολο να το λες αν μένεις κοντά στη σχολή...
Εγώ βρίσκω βολικότερο το Γκίνη και περισσότερο συμβιβαστικό για την εξεταστική (καθ'ότι στο κέντρο).
intelx86 έγραψε:Το κάτω πολυτεχνείο είναι νεκρό όπως και η γενιά του.

Πολιτική επιλογή (και δη της γενιάς του) η απονέκρωσή του...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 09 Ιαν 2011 10:17 pm

Λύμπε και ακόμα και αν μένεις μακριά ευκολο να το λές... Και δεν είμαι μονο εγώ αλλά και πάρα πολλοί άλλοι που μένουμε μακριά και το προτιμούμε. μακάρι.....
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 10:41 pm

μόνο εμένα μου φαίνεται κάμποσο άκυρη η σεναριολογία για την εξεταστική σε αυτό το topic;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Alucard » Κυρ, 09 Ιαν 2011 10:45 pm

Carantine έγραψε:
Με από φαση του Πρύτανη

Και μια τεράστια α-φασία θα έλεγα... Ας ελπίσουμε ότι θα ληφθεί και αυτό υπ' όψιν. Γιατί καλό το πολιτικό άσυλο, τα δικαιώματά τους και οι διαμαρτυρίες τους, άνθρωποι είναι και πρέπει να ζήσουν. Όμως τουλάχιστον ας δοθεί μια λύσει και ας μην τους αφήσουν στο Γκίνη μέχρι πριν τις επόμενες εκλογές (πρυτανικές ή ό,τι άλλο ;) )
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
Alucard Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 09 Ιαν 2011 11:32 pm

Δεν επιθυμούσα να παρέμβω, αλλά... σκόρπιες σκέψεις... και ας χαρακτηρισθώ ως...
1. Διαφωνώ με τον τίτλο του μίτου, θα πρότεινα "ΕΙΣΒΟΛΗ - κατάληψη".
2. Δέχομαι (κατ΄οικονομίαν) την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ καταφυγή διωκομένων από τα ΜΑΤ εις το ΕΜΠ, ακόμη και τη διοργάνωση συνέντευξης τύπου, ανάρτησης πανώ με αιτήματα κ.λπ.
3. Έγραψα <κατ' οικονομίαν>, διότι έχω διαφορετική αντίληψη περί "Πανεπιστημιακού Ασύλου" (βλ. άρθρα Θ. Τάσιου).
4. Όμως, ο Πανεπιστημιακός χώρος ΔΕΝ είναι τόπος επίλυσης των ΧΡΟΝΙΩΝ προβλημάτων αναξιοπαθούντων στρωμάτων ή ομάδων!..
5. Ουδείς άλλος δε δημόσιος χώρος με προσδιορισμένη χρήση είναι . Ανεξαρτήτως της επιτακτικότητας και ενδεχομένου ΔΙΚΑΙΟΥ των ως άνω.
- Αύριο ΚΑΙ το Πολυτεχνείο Ζωγράφου, "κοινωνικά νομιμοποιημένος - εξ΄ανάγκης" τόπος ΔΙΑΜΟΝΗΣ προσφύγων...
- Αυριο ΚΑΙ οι σταθμοί του Μετρό, "κοινωνικά νομιμοποιημένος - εξ΄ανάγκης" τόπος ΔΙΑΜΟΝΗΣ αστέγων...
- Αύριο ΚΑΙ το Πεδίο του Άρεως ή ο Εθνικός Κήπος "κοινωνικά νομιμοποιημένος - εξ΄ανάγκης" τόπος ΔΙΑΜΟΝΗΣ νομάδων μετά των κοπαδιών τους...
6. Συνδέστε τα παραπάνω με τη επίθεση απαξιοποίησης της (αυτο) Διοίκησης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Πανεπιστημίου από το Υπουργείο.
7. Το ΕΜΠ (και όλοι οι Πανεπιστημιακοί χώροι) ΔΕΝ αποτελούν ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ούτε της εκάστοτε Πρυτανείας, ούτε των Διδασκόντων, ούτε των (διερχομένων) Σπουδαστών. Απλώς, οι ως άνω τα διαχειρίζονται / αξιοποιούν / απολαμβάνουν (ελεύθερα ;) ή όχι...)
8. Δε χρειάζεται - ελπίζω - να αντικρούσω τα επιχειρήματα του τύπου: <Οι καταυλισμοί προσφύγων είναι "Κόλαση">, ενώ η ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ εις το Γκίνη (Ζωγράφου, Μετρό, Εθνικό Κήπο...) είναι "Παράδεισος".
9. Δηλώνω ότι: οιαδήποτε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ μεταφοράς της εξεταστικής εις το Ζωγράφο, λόγω ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ του ως άνω "προβλήματος" θα προκαλέσει την προσωπική αποχή του γράφοντος από τη διαδικασία, με ότι τούτο ( για το γράφοντα) συνεπάγεται...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Κυρ, 09 Ιαν 2011 11:51 pm

paktomenos έγραψε:Εγώ πριν τα χριστούγεννα που πέρασα απο στουρνάρη είχε αρκετά πρεζάκια.Αλλά και σαν την τοσίτσα?Πολύ πάει.Αν είναι να κρατάμε σχοινιά να σκαρφαλώνουμε.

οι μαγαζάτορες είχαν βγει έξω σαν αποβλακωμένοι και κοίταζαν, ούτε και αυτοί δεν το πίστευαν...μιλάμε για πολύ κόσμο
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες