
seismic έγραψε:Δηλαδή αντί να ολισθήσει το τραπέζι από κάτω του, αυτό θα πέσει κάτω.
Που υφίσταται αυτό το κέντρο στο πακέτο τα τσιγάρα?
Στην μία κάτω πλευρά του, σε αυτήν ακριβός, που δείχνει η φορά της επιτάχυνσης.
Θέλετε μακροπρόθεσμα πειράματα για να καταλάβετε ότι, αν βιδώσουμε το πακέτο με το τραπέζι, ή το στοιχείο ( τοιχίο ) με το έδαφος, θα αυξήσουμε τις αντοχές τους στις ροπές?????? ....και δεν θα πέφτει
Αν έχουμε μία κολόνα πακτωμένη με το έδαφος, και μία άλλη που απλός πατάει επάνω στο έδαφος, και τις τραβήξουμε με έναν φορτωτή, είναι δύσκολο να καταλάβετε πια θα φέρει την μικρότερη αντίσταση στον φορτωτή?
seismic έγραψε:Δεν θα έχουμε ένα καλέμι να κτυπά την βάση από κάτω?
δ) Ιδικά στο σημείο οριζόντιας περιστροφής, δεν πρέπει να υπολογίζουμε προσεκτικά το κτήριο?
ε) Αν περάσει λίγη σεισμική δύναμη στο κτήριο, αλλού θα πάνε οι μπίλιες, και το κτήριο θα το ψάχνουμε να δούμε που πήγε?
Όλα τα πάρα πάνω προβλήματα αυτής της μεθόδου, δεν υφίστανται στον ελκυστήρα, διότι.
α) 1)Δεν χρειάζεται διπλή κητόστρωση, παρά μόνο μία, και αυτή να την στρώσουμε πάνω στο έδαφος, χωρίς μεγάλο ξυλότυπο, όπως απαιτεί η δεύτερη βάση, με δοκούς κ.λ.π.
2)Φθηνότερο μηχανολογικό εξάρτημα.
γ) Δεν αφήνει το τεκτονικό κύμα να κάνει το κομπρεσέρ, διότι καταργεί την κατακόρυφη διαφορά φάσης, λόγο του ότι έχει κάνει σάντουιτς την οικοδομή με το έδαφος.
Συγχρόνως αποκλείει την καθίζηση, πλεονέκτημα, που δεν έχει η μπίλια ή τα εφέρδανα τα οποία έχουν και αυτά τα ίδια προβλήματα με την μπίλια.
ε) Σε ένα βιδωμένο κτήριο, δεν υφίσταται θέμα οριζόντιων ροπών περιστροφής.
@tech_junky
Κι επίσης, το έδαφος είναι συνήθως ψαθυρό υλικό και δεν "βιδώνεται" (εκτός κι αν είναι γρανίτης).
Γιαννης-ιος
Δηλαδή όταν πάθεις λάστιχο σε χωμάτινο δρόμο, δεν θα μπορέσεις να το αλλάξεις?
seismic έγραψε:Ανάφερα γενικά τι κάνει η βίδα.
Π.Χ τα έπιπλα, τα ξύλα, και γενικά εκεί που χρησιμεύει η βίδα.Σε τι χρησιμεύει η βίδα?Γιατί βιδώνουμε τα ξύλα μεταξύ τους?Μήπως για να είναι γερά?
Λέω...μήπως το ίδιο θα συμβεί και στο στοιχείο?
seismic έγραψε:Οι πάσσαλοι τριβής, δημιουργούν συμπύκνωση του εδάφους, λόγο μετατόπισης αυτού, κατά την εισχώρησή τους στο έδαφος.
Κατ αυτόν τον τρόπο,αυξάνετε η τριβή τους, με τα πρανή που εδάφους, αποκτώντας αντοχή για να φέρουν τα φορτία του φέροντος.
Δεν έχουν ώμος καμία αντοχή σε δυνάμεις εφελκυσμού.
PAINTER έγραψε:1.ναι θα έχουμε ένα καλέμι να την βαρά από κάτω.ΚΑΙ;Το σύστημα προφανώς υπολογίζεται και για κατακόρυφες συνιστώσες έτσι ώστε να μην έχουμε συνθλιψη-ανύψωση κτλ.
2.ναι στην περιστροφή θα υπολογίζεται προσεκτικά.Γιατί νομίζετε ότι κατά την δικιά σας εφαρμογή θα την εφαρμόζει ο καθένας χωρίς ακριβείς υπολογισμούς;Αιντε ότι του έρθει του καθένα θα το φτιάχνει επιτόπου;
3. Η σχέση φθηνού ακριβού είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΉ και έχει να κάνει με το έργο που εφαρμόζετε κάθε φορά. Μην παρουσιάζετε παραπλανητικά συμπεράσματα.
6.ροπές περιστροφής περί τον κατακόρυφο άξονα δεν υπάρχουν παρά μόνο σε κτήρια διπλής συμμετρίας σε κάτοψη;;;μόνο κουτιά θα φτιάχνετε;
seismic έγραψε:Αν ξέρετε αυτές τις εταιρίες, παρακαλώ να μου τις πεις, γιατί είναι μαιμού.
Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες