Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 10 Δεκ 2010 12:47 am

Όποιος έχει αναλάβει την προβολή των δύο ντοκιμαντέρ να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό anoixta myala » Παρ, 10 Δεκ 2010 3:54 am

@ neaoktana

Όλα ξεκινάνε από ένα γιατί.
Γιατί να υπάρξει αυτή η συνεργασία? Για να υπάρχει κίνητρο για τους φοιτητές να διαβάσουν περισσότερο έτσι ώστε να κερδίσουν το –χρηματικό πάντα-έπαθλο? Και προάγεται η παιδεία έτσι ? Για να υπάρξει συνεργασία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων με τους καλύτερους φοιτητές και εν συνεχεία οι φοιτητές να ενταχθούν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (άρα επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων)? Και αυτό με τη σειρά του είναι επιθυμητό ? Ή θα ήταν καλύτερα να μην <μαζεύονται> όλοι οι <καλοί> μαζί έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ,καλύτερες παροχές προς τους πολλούς? Προσωπική μου άποψη: αν ήταν μικρομεσαίες ίσως να ήταν ένα κλικ πιο επιθυμητή η συγκεκριμένη συνεργασία.. Δεν ξέρω όμως αν θα ήταν η ίδια η θέληση των φοιτητών να προσπαθήσουν, γιατί σίγουρα θα ήταν μικρότερο το έπαθλο. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει πάντα να ζητάμε ‘ΚΑΛΑ’ ανταλλάγματα για ότι κάνουμε (και εννοείται να θεωρούμε χαζό κάποιον που δεν ζητάει ή ζητάει λιγότερα από εμάς..)

Δεν ασχολούμαι καθόλου με το εσωτερικού -εξωτερικού. Μικρή σημασία έχει έτσι όπως έχουμε γίνει..

Βράβευση.. η συγκεκριμένη μου ακούγεται όπως η υπόσχεση του μπαμπά : 'αν περάσεις στο πανεπιστήμιο θα σου αγοράσω αυτοκίνητο!' Γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με χρήματα ή υλικά αγαθά δεν το θεωρώ βράβευση, το θεωρώ κίνητρο. Και κίνητρα υπάρχουν για διάφορους λόγους.. Στα φοιτητικά μου χρόνια δέχομαι μόνο οποιαδήποτε βράβευση θα με ωθήσει να <ανοίξω> το μυαλό μου ακόμα περισσότερο. Όχι τη βράβευση που θα με κάνει να θέλω να πατήσω επί πτωμάτων προκειμένου να κερδίσω.. Γιατί δυστυχώς δεν νομίζω πως έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τόσο πολύ τα ζωώδη ένστικτα μας.. Και πόσο μάλλον στις μέρες μας που το οικονομικό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα ..
Όχι δεν μ’αρέσει η συγκεκριμένη βράβευση. Επίσης η βαθμολογία για μένα δεν είναι βράβευση και δεν θα έπρεπε να είναι κιόλας.. Αντιπροσωπεύει τις γνώσεις μου πάνω σε ένα αντικείμενο. Είναι τρόπος αξιολόγησης, για να δω τις αδυναμίες μου και να βελτιωθώ ώστε να μπορώ στη συνέχεια να αντιμετωπίσω σωστά τα διάφορα προβλήματα. Όχι για να μου πει μπράβο ο καθηγητής ή ο γονιός μου.. Αυτή τη λογική της βαθμολογίας= βράβευση προσπαθώ να την αποβάλλω από τότε που τελείωσα το σχολείο και δυσκολεύομαι γιατί σχεδόν παντού αντιμετωπίζεται έτσι..

Δηλαδή πρέπει οι εταιρίες να χρηματοδοτούν αυτά τα άτομα ?( η έμφαση να δοθεί στη λέξη εταιρίες)

Μήπως τελικά γίνει το αντίθετο?

Μας λέτε δηλαδή πως αν δεν ήταν οι ευεργέτες με το χρήμα δεν θα είχαμε πολυτεχνείο και συνεπώς γνώση ? Τους ευχαριστούμε λοιπόν αλλά από κει και πέρα καλό θα ήταν να φροντίσουμε ώστε να μη χρειαστεί να πιούμε το αίμα κάποιων στο μέλλον..
Ο εργοδότης θα στα πληρώσει νομίζω γιατί θα έχει και εκείνος όφελος.. Το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να συνδέεται με το όφελος κανενός, εκτός από του φοιτητή. Και ο φοιτητής να το εκμεταλλεύεται, ναι .
Με σκοπό την προσωπική του εκ-παίδευση...
Προσωπικές απόψεις..

Και μια ερώτηση εντελώς άσχετη.. ισορροπία = ηρεμία ή πλήξη?
anoixta myala

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 10 Δεκ 2010 6:45 am

- έγραψε:Σορρυ για το οφτοπικ αλλα καπου ειδα για τη κουλτουρα των αγγλων και συσχετισμο με τα γηπεδα.Ο χουλιγκανισμος γεννηθηκε στους πολιτισμενους αγγλους οπου μετρησε πολλους νεκρους(και οχι π.χ. τιμωριες γηπεδων), αντιμετωπισθηκε επιφανειακα (δεν αλλαξαν κουλτουρα απλα τα σπανε στο εξωτερικο) και συνεχιζεται μεχρι και τις μερες μας στα στενα και στις pub(2-3 βιβλιαρακια περι του θεματος απο αγγλους θα σε πεισουν οτι συνεχιζονται ακομη)

Επειδη μαλλον εχεις παρει λαθος αυτο που εννοω..(εγω δεν το διευκρινησα σωστα μαλλον)... Υπαρχει μεγαλη διαφορα των καταστασεων..Δεν παιρνω το μερος των Αγγλων σε καμια περιπτωση.. Τους θεωρω παρα πολυ καταπιεσμενους σε μερικα θεματα και αρκετα "φλωρους" για τα δικα μας δεδομενα. Οντως καποτε στην Αγγλια ο οπαδισμος-χουλιγκανισμος ηταν τεραστιο προβλημα παρολα αυτα αντιμετωπιστηκε με σκληρα μετρα ΑΛΛΑ αντιμετωπιστηκε και περιοριστηκε.Η τιμωρια ηταν πολυ σκληρη και οι παραγοντες αρχισαν να ενδιαφερονται σοβαρα για την προστασια των ομαδων τους, πραγμα που εδω στην Ελλαδα δεν εχει συμβει ποτε... Οσο και να απειλουν παικτες και προπονητες, κανεις δεν εχει τα κοτσια να παρει μια ομαδα και να σηκωθει να φυγει απο το γηπεδο. Αν πεθανει κανεις παικτης (χτυπα ξυλο), ισως και να φυγουν...
Οπου υπαρχουν διαφορετικες αποψεις ΚΑΙ επειδη ο ανθρωπος ειναι "ζωο" (κυριολεκτικα) θα υπαρχει δυστυχως και βια με σπανιες εξαιρεσεις. Η εχθρα ενος καφρου γαυρου και ενος καφρου βαζελου δεν διαφερει σε τιποτα με αυτη ενος ακρο-δεξιου και ενος ακρο-αριστερου. Το τι κανουν στα στενα του Λονδινου τα μαλακισμε...α 16χρονα του Wow και του Dota, δεν διαφερει σε τιποτα απο αυτα που κανουν τα αντιστοιχα 16χρονα ελληνοπουλα... Κατα "συχνους" καιρους ολο και κατι φτανει στις ειδησεις... Πριν απο μερικα χρονια πεθανε ενας οπαδος του Παναθηναικου σε συμπλοκη εκτος γηπεδου.Παρα ταυτα αλλαγη δεν υπηρξε καμια. Αν χωθεις σε εναν συνδεσμο, θα δεις ποσες τετοιες συμπλοκες συμβαινουν σε μηναια βαση... Το θεμα ειναι οτι στη χωρα μας θεωρειται φυσιολογικο να πεταξει ενας οπαδος ενα αντικειμενο σε εναν αθλητη της αντιπαλης ομαδας εν ετει 2010! Στη ζουγκλα αυτο το πραγμα δεν θεωρειται φυσιολογικο.Και στην τελικη, εξω απο γηπεδο αμα εισαι βλαμμενος πηγαινε παιξε οσο ξυλο θες, σε εναν κοινο χωρο που βρισκομαι και εγω δεν εχεις κανενα δικαιωμα να μου την "σπας".. οφειλεις να με σεβεσαι οπως σε σεβομαι...( τα προσωπα στα ρηματα ειναι ενδεικτικα... Δεν ειναι προσωπικο ζητημα. ;) )
Και για να συνδεσω ολα αυτα τα off-topic, ασχετα για πολλους θεματα με τα πανεπιστημια και την παιδεια γενικοτερα θα πω το εξης: Οι εικονες των επιμερους κοινωνικων συνολων σε μια κοινωνια, συντελουν και την γενικη εικονα αυτης.
Αναφερω μερικα παραδειγματα:
-Η εικονα των ελληνικων γηπεδων, δεν διαφερει σε τιποτα με την εικονα των ελληνικων πανεπιστημιων.
-Η συμπεριφορα των καφρων-οπαδων στα γηπεδα δε διαφερει σε τιποτα με τον τροπο που αντιμετωπιζουν-με πολλοι (οχι ολοι) τα πανεπιστημια.
-Το προιον που παρεχουν και οι δυο αυτοι χωροι ειναι κατωτερο των απαιτησεων μας.
-Οι ιδιοι οι φορεις που αντιπροσωπευουν τους δυο χωρους ειναι απαραδεκτοι αρκετες φορες: απο τη γραμματεια της σχολης, απο καποιους καθηγητες, απο πρυτανεις, απο βοηθους καθηγητων μεχρι.... τον επιστατη σε γηπεδο, τους παραγοντες, τους προπονητες και τους παικτες.
-Η ελλειψη σεβασμου οταν πλακωνονται οι Δαπιτες με τους Εαακιτες ή τους ΠΚΣιτες (σε μια ΓΣ ή και στα "γραφειακια") προς τα υπολοιπα μελη της πανεπιστημιακης κοινοτητας, ειναι ιδια ακριβως με αυτην, οταν οι καφροι δεν σεβονται τους υγιεις φιλαθλους και τα κανουν ολα γυαλια-καρφια σε ενα γηπεδο. Πηγαινετε καπου εξω, σε ενα παρκο σε ενα χωραφι και πλακωθειτε με την ηρεμια σας. Εγω και καθε εγω που δεν γουσταρω να παραταξι-κοποιηθω σε μια σχολη δεν σας φταιω σε τιποτα να βλεπω και να ζω τη ζουγκλα σας....κ.λ.π!

Ολα τα παραπανω εχουν καποιες κοινες συνιστωσες... Αυτες ειναι η γενικη Παιδεια των ανθρωπων και ο Σεβασμος.. Παιδεια+Σεβασμος= Βασικα Στοιχεια με τα οποια διακρινονται οι Πολιτισμοι.
*Με ορο Παιδεια δεν εννοειται "Τι βαθμο πηρες στο σχολειο?" Ειναι εντελως ασχετο....
*Σεβασμος στην αντιθετη και διαφορετικη αποψη.

Υ.Γ Πραγματικα ελαχιστοι λαοι Παγκοσμιως το 2010 πετανε πετρες, μαρμαρα και κροτιδες σε καποιον αθλητη. ( Ειμαστε εμεις, τιποτα Σερβοι, οι Τουρκοι αντε και κανενας ακομα Βαλκανικος λαος) Αν δεις Σελτικ-Ρειντζερς, που ειναι το μεγαλυτερο ντερμπι απο πλευρας ιστοριας-αντιπαλοτητας-μισους-εχθρας παγκοσμιως, δεν θα δεις να φευγουν βροχη τα αντικειμενα προς τους αθλητες το 2010!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό don » Παρ, 10 Δεκ 2010 3:36 pm

Παιδια κατι ασχετο με οσα συζητουνται τωρα στο τοπικ απλα επειδη μιλαμε για την γενικη συνελευση ενα ερωτημα.Τελικα ποτε έχει οριστεί η επόμενη γενική συνέλευση?Γιατι αρχικα ηταν για 11-1-2011 και τωρα βλεπω αλλαξε σε 21-12-2010.Τι απο τα 2 ισχύει? (αναφέρομαι στην ανακοίνωση του intel στο αλλο τοπικ για την συνέλευση)
don

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 10 Δεκ 2010 4:03 pm

Απάντηση στο σχόλιο του Neaoktana.

*Δεν σκοπεύω να κάνω ούτε εγώ αντιπαράθεση (anymore), απλά να λύσω τις απορίες σας.

1.
1.1-Και το περίπτερο του μπαρμπα-Σπύρου να ήταν το ίδιο κακό είναι.Δεν έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση το μέγεθος (της εταιρίας :lol: ) αλλά η λογική με την οποία γίνεται αυτό.
1.2-Ναι το κακό είναι επιχειρηματικοί και γενικότερα οποιοσδήποτε φορέας ο οποίος βλέπει κέρδος μέσα από την λειτουργία του πανεπιστημίου.Γιατί ως γνωστόν όταν φτάσουμε στο σημείο αυτό, αυτός που θα πληρώνει θα φροντίζει να μεγιστοποιεί το κέρδος του.Και μην επικαλεστείτε το Αόρατο Χέρι.Αποτυχημένο ιδεολόγημα είναι.
1.3-Όχι δεν έχει να κάνει με εθνικότητα.Δεν ξέρω αν μιλώντας για κεφάλαια έχουμε να κάνουμε με έθνη...

2.

2.1.
Άλλο βράβευση και άλλο αξιολόγηση.Μόνο και μόνο η βαθμολογία αποτελεί αξιολόγηση αν δεν κάνω λάθος.Τα υπόλοιπα που λέτε δεν έχουν σχέση με την ουσία της είδησης και το ξέρετε πολύ καλά.Τώρα αν κάποιος νομίζει πως με το να μπει σε ΑΕΙ έχει εξασφαλιστεί,περαστικά του.Τα άλλα αποφθέγματα της επαναστατικής βιβλιογραφίας που παραθέσατε δεν έχουν σχέση με ένα νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό,αλλά με ένα άλλο κοινωνινκό-πολιτικό-οικονομικό καθεστώς...Και αυτό νομίζω πως το ξέρετε.
Όποιος/α παίρνει καλό βαθμό είναι "φύτουλας", "ατομιστής", "όργανο της άρχουσας τάξης"

Όχι πάντα.

2.2.

Λίγο αυθαίρετος συλλογισμός.Λέτε με λίγα λόγια πως αν αύριο αποφάσιζε η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα παιδιά φτωχών οικογενειών να κάνουν τα φροντιστήριά τους για να μπουν στο ΑΕΙ/ΤΕΙ με ας πούμε 700 ευρώ, θα έπρεπε να δώσει και σε όλες τις υπόλοιπες (που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα) ώστε να μην αισθάνονται αδικημένοι?Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως όσοι έχουν οικονομικό πρόβλημα θα πρέπει να λαμβάνουν την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, ανεξάρτητα με το αν είναι μηχανικάρες ή όχι.

3.
3.1-Ναι έξω η αγορά από τα πανεπιστήμια.Αν θέλετε,ας ανοίξει κάποιος το ανάλογο thread και το συζητάμε...
3.2-Ναι....Να καταστρέψουμε και τους δρόμους που έκανε η Χούντα, αλλά και την Ακρόπολη και τις πυραμίδες τις Αιγύπτου...
3.3-Είναι δηλαδή ή μαύρο ή άσπρο ε?Ή θα μπούμε στον "αγώνα δρόμου" να μαζεύουμε πόντους γνώσης για να βγάζουμε και ένα 50ευρώ/πόντο ή θα πάμε στο κακό και σπάταλο δημόσιο να μας πληρώνουν επειδή περάσαμε μπετόν 1.Και αναρωτιέμαι, μπορεί κάποιος να είναι ελεύθερος να επιλέξει τον βαθμό στον οποίο θα συνεχίσει την δια βίου μάθηση (από καθαρό ενδιαφέρον) και όχι να τον αναγκάσουν οι "φυσικοί νόμοι" της αγοράς και του ανταγωνισμού?

Κ.Neaoktana αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όσο ποιοτική είναι η τέχνη που παράγεται στο Hollywood και στην μουσική σκηνή της Αμερικής ,άλλο τόσο θα είναι και η "επιστήμη" που θα παράγεται στα ιδρύματα...

Το δικό μου σχόλιο είναι μια προσθήκη στο σχόλιο του anoixta_myala, ο/η οποίος/α τα είπε καλύτερα απ΄ότι θα μπορούσα να τα πω εγώ.Επίσης ας κλείσει εδώ το off topic.Νομίζω απαντήθηκαν οι απορίες του Δάσκαλου.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό recon » Δευτ, 13 Δεκ 2010 8:35 pm

εγινε το συντονιστικο σημερα??

αν αποφασιστηκε καποια δραση για αυριο (συζητηση για τη καταστολη κτλ) γραψτε και εδώ..
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 13 Δεκ 2010 10:53 pm

Ακόμα θα έπρεπε να πούνε μήπως θα συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που θα γινουν έξω από τη Βουλή λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου....
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 50CENT » Τρί, 14 Δεκ 2010 2:52 pm

Η κατάληψή είναι και για αύριο ή θα γίνουν κανονικά μαθήματά;;;;;
Τελευταία επεξεργασία από intelx86 και Τρί, 14 Δεκ 2010 5:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αποφεύγετε τα Greeklish
Εικόνα
50CENT

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 14 Δεκ 2010 3:11 pm

Παρακαλούμε να μην γράφετε με greeklish για να είναι ευανάγνωστες οι δημοσιεύσεις (+το search λειτουργεί μόνο για ελληνικούς χαρακτήρες). Η κατάληψη είναι 9-15/12
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό don » Τρί, 14 Δεκ 2010 11:20 pm

Τελικά ξέρει κανένας πότε έχει οριστεί η επόμενη Γενική Συνέλευση ?
don

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες