από neaoktana » Πέμ, 09 Δεκ 2010 7:19 pm
<μολις τωρα στις ειδήσεις του Alter εκθείασαν το γεγονός της συνεργασίας του ΠΑ.ΠΕΙ με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδος για την βράβευση προπτυχιακών και την σύναψη συνεργασιών>
από το shoutbox, δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε.
Σημείωση 1 Δεν είμαι βέβαιος αν η ανάρτησή μου ταιριάζει <εδώ>, ας μεταφερθεί <on topic>, εάν κριθεί αναγκαίο.
Σημείωση 2 Από εψές με τρώει να γράψω. Άσε έλεγα... τι θες να μπλέξεις πάλι... Ο ελενδίλ με την αναφορά στο Δάσκαλό μου, μου υπενθύμισε το καθήκον μου.
Σημείωση 3 Τα παρακάτω αποτελούν ειλικρινείς απορίες και προτρέπουν (ελπίζω) σε διάλογο και συναίνεση και όχι σε αντιπαράθεση.
1. <Μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδος>
1.1 Το κακό είναι στο μεγαλύτεροι? Δηλαδή εάν ήταν Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα ήταν αποδεκτό?
1.2 Το κακό είναι στο <επιχειρηματικοί>? Δηλαδή εάν ήταν χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, οι οποίες ελάχιστα προσφέρουν και πολύ χρεώνουν την κοινωνία θα ήταν αποδεκτό? Με την ευκαιρία οι Δημόσιες Επιχειρήσεις (βλ. π.χ. ΔΕΗ) εισηγμένες στο Χρηματιστήριο που κατατάσσονται?
1.3 Το κακό είναι στο <ελληνικοί>? Δηλαδή αν τα "παίρναμε" από τους ξένους (με αντίστοιχη διείσδυση) εκτοπίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα θα ήταν αποδεκτό?
2. <Βράβευση προπτυχιακών>
2.1 Το κακό είναι στο <βράβευση>? Δηλαδή η βαθμολογική (ή όποια άλλη) κλίμακα αξιολόγησης είναι απαράδεκτη? Όποιος/α παίρνει καλό βαθμό είναι "φύτουλας", "ατομιστής", "όργανο της άρχουσας τάξης"? Γράφει κάπου η επαναστατική βιβλιογραφία όχι ότι "καθένας αναλόγως της προσφοράς του", ούτε "καθένας αναλόγως των αναγκών του", αλλά π.χ. "άραξε και η κοινωνία θα σε πληρώνει επειδή μπήκες σε ΑΕΙ"?
2.2 Το κακό είναι στο <προπτυχιακών>? Δηλαδή η επιβράβευση φοιτητών με δύσκολες οικογενειακές - οικονομικές αφετηρίες και όμως ικανοποιητική επίδοση είναι απαράδεκτη, ώστε όσοι /ες τα "έχουν όλα" και δε χρειάζονται τίποτα να αισθάνονται ίσοι και άνετα?
3. <Σύναψη συνεργασιών>
3.1 Το κακό είναι στο <συνεργασίες>? Δηλάδή "έξω ή Αγορά από τα Πανεπιστήμια"? Ή "Ισχυρά Πανεπιστήμια τα οποία να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην Αγορά, για να ωφεληθεί η Κοινωνία"?
3.2 Το ΕΜΠ ("Ίδρυμα" το λέγαμε στα χρόνια μου...) δημιουργήθηκε από δωρεές "ευεργετών" οι οποίοι είχαν "πιεί το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας". Να το κλείσουμε? Να κάψουμε το συγκρότημα της Πατησίων?
3.3 Το να <κυνηγάς ως απόφοιτος - εργαζόμενος με δικά σου έξοδα τη δια βίου μάθηση, πιστοποιήσεις κ.λπ. είναι κακό>. Το να στα πληρώνει ο εργοδότης είναι επίσης κακό? Ή μήπως το "καλυτερότερο" είναι μία ζωή η Κοινωνία που σε σπούδασε να σε έχει "κορώνα στο κεφάλι της" και να σε πληρώνει επειδή <καποτε> πέρασες "Μπετό Ι" , "Αστικά (sic) Υδραυλικά ή "ότι άλλο"?