Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 08 Δεκ 2010 10:08 pm

Αύριο όλοι στο συντονιστικό κατάληψης στις 12!!!
Να κάνουμε την κατάληψή μας δημιουργική και ζωντανή γεμάτη με δράσεις!!! Φέρτε μαζί σας όλες σας τις ιδέες!!!
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Τετ, 08 Δεκ 2010 10:30 pm

διαβαζα το θεμα απο την αρχη και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω... αφου μας μαζευατε και καλα γ να μιλησουμε για τις συλληψεις και καταληξατε να μιλατε παλι για αξιολογηση, πανεπιστημιο κτλ, αντι να βγαλουμε ενα ψηφισμα γ τς συμφοιτητες μας "εκβιασατε" στην ουσια να ψηφισουμε για ολους τους συλληφθεντες φετος αλλα και του 2008 λες κα ξερουμε εμεις ποιος εκανε τι, κανατε μια καταμετρηση μονοι σας και απαιτειτε να σεβαστουμε μια αποφαση που δεν εχει καν θεσμικη υποσταση και ν μν κανουμε μαθημα μια βδομαδα! πειτε το ξεκαθαρα...εκμεταλλευτηκατε τον κοσμο που μπηκε μεσα να κανει μια συζητηση γ τς συμφοιτητες του και βγαλατε ισα ισα τ νουμερο που σας χρειαζοταν....
και δεν φτανουν αυτα, διαβαζω...ξαναδιαβαζω και απορω...θα ερθετε με διαθεση για ξυλο?
δεν μ φαινεται πολυ δημοκρατικο...προφανως το ονειρο σας θα ηταν να κανατε το ιδιο καθε μερα, καταληψη!! εστω και με το ζορι αλλα σας εμποδιζει το πολιτικο κοστος προφανως...πηρατε την ελαχιστη δυνατη αποδοχη και μαζι πηρατε και φορα... συγχαρητηρια παιδια
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:29 pm

talk of the town welcome to EMP.

Άποψη μου είναι ότι καλώς έγινε η συνέλευση, ο λόγος για τον οποίο έγινε ήταν σοβαρότατος και δεν μπορούσε να προβλεφθεί προηγουμένως. Τα ΔΣ, σφραγίδες κλπ κλπ μου ακούγονται αδιάφορα από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό. Έτσι και αλλιώς, στην Ελλάδα ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς να είμαστε παραφωνία... Όπως επίσης καλώς αποφασίστηκε κατάληψη της σχολής. Η κατάληψη είναι ακριβώς για περιπτώσεις σαν αυτή, όχι για ψύλλου πήδημα όπως έχει καταντήσει. Από τη στιγμή, όμως, που τα παιδιά απελευθερώθηκαν δεν υπάρχει κανένας λόγος για κατάληψη. Και μην μπούμε στη λογική του "τώρα ψηφίστηκε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς", τέτοιες απόψεις δεν τις εκφέρουν ούτε οι γραφειοκράτες, ας αποδείξουμε ότι διαθέτουμε στοιχειώδη αντανακλαστικά.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:37 pm

Μου φαίνεται πάντως ότι η κατάληψη δεν έγινε τόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση της σύλληψης των συμφοιτητών μας, αλλά πάλι έγινε αναφορά σε ένα γενικότερο κλίμα υποβάθμισης της εκπαίδευσης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων κλπ... Δηλαδή οι ομιλητές στάθηκαν περισσότερο σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο αλλαγών, καθώς όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, ακόμα και για τις συλλήψεις το ψήφισμα κατατέθηκε για όλους τους φυλακισθέντες ακόμα και από το Δεκέμβριο του 2008 (!) και δεν έγινε κάποια εξειδίκευση ξεχωριστά...
Συμπέρασμα: Ακόμα και σε τέτοια ζητήματα που ευαισθητοποιούν τους περισσότερους, οι παρατάξεις συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:40 pm

Στα παραπάνω νομίζω έχω απαντήσει ήδη.
lybe33 έγραψε:Επίσης να προσθέσω ότι δε θεωρώ τις χθεσινές συλλήψεις αποκομμένες από το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο και τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ.Μάλλον λογική συνέχεια όσων εφαρμόζονται στα εργασιακά και στην εκπαίδευση είναι...
Αν δείτε τη σειρά με την οποία πετσοκόβονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δε φαίνεται τυχαία και η προσπάθεια εκφοβισμού και απονομιμοποίησης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία.Συνεπώς και παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια και αγωνιστικές αποφάσεις τόσο στη σημερινή όσο και στις επικείμενες συνελεύσεις με ζωντανές και μαζικές καταλήψεις.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό QEye » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:46 pm

@talk_of_the_town

Αν ήμασταν οι δυο μας δεν θα χάλαγα καν το σάλιο μου για να σου απαντήσω. Αλλά επειδή μας διαβάζει και κόσμος δεν θ' αφήσω αυτήν την προπαγάνδα με επίφαση εγώ-τώρα-τα-μαθαίνω-και-έχω-αφελείς-απορίες-και-αυθόρμητη-αγανάκτηση να περάσει.

Αυτή τη στιγμή συνάδελφε προσβάλλεις 217 συμφοιτητές σου που ψήφισαν το ενωτικό πλαίσιο λέγοντας ότι τους εκμεταλλεύτηκαν λες και δεν έχουν δική τους γνώμη και βούληση να αποφασίσουν τί ψηφίζουν... Και αδιαφορείς πλήρως για την απόφασή τους θεωρώντας την άκυρη, ενώ όταν 205 άτομα της ΔΑΠ αποφάσιζαν να νεκρώσουν τις διαδικασίες στο σύλλογο μέχρι τα Χριστούγεννα δεν έβλεπες κανένα έλλειμμα δημοκρατικότητας.

Και για να τελειώνουμε με το επιχείρημα των δαπιτών ότι ο Εγκέλαδος και τα ΕΑΑΚ εκμεταλλεύτηκαν τη σύλληψη των παιδιών:
Η σύλληψη αυτή δεν ήταν τυχαία. Το ξύλο, η καταστολή και η ωμή βία των περασμένων ημερών δεν ήταν τυχαία γεγονότα. Έχουν βαθιές πολιτικές αιτίες και αποτελούν συμπλήρωμα ολόκληρης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που μας στερεί βασικά δικαιώματα όπως αυτά στην δημόσια και δωρεάν εκπεύδευση, στον αξιοπρεπή μισθό, και εν τέλει, στη διαμαρτυρία. Οπότε η συνέλευση και η κατάληψη δεν έγιναν επειδή οι αριστεροί έχουμε ανώμαλα φετίχ με τις καταλήψεις και κοροϊδέψαμε τον κόσμο ότι τα κάνουμε μόνο για τους συλληφθέντες. Ο κόσμος της σχολής απλά συνειδητοποίησε πόσο τον αγγίζουν αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές επιλογές και αποφάσισε να αντιδράσει.

Άρα, εκμετάλλευση δεν είναι σε ένα γεγονός με πολιτικές αιτίες να προσδώσεις πολιτικό περιεχόμενο. Εκμετάλλευση είναι να παριστάνεις την κλαίουσα ιτιά και να προσπαθείς να καρπωθείς την οργή ενώ ταυτόχρονα δεν κάνεις τίποτα για να αντιδράσεις στα πραγματικά αίτια αυτού που έγινε.
Τελευταία επεξεργασία από QEye και Τετ, 08 Δεκ 2010 11:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
QEye

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:53 pm

talk_of_the_town έγραψε:θα ερθετε με διαθεση για ξυλο?

Αυτό που το διάβασες?Κάποιοι προδίδονται μόνοι τους...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 08 Δεκ 2010 11:59 pm

lybe33 έγραψε:
talk_of_the_town έγραψε:θα ερθετε με διαθεση για ξυλο?

Αυτό που το διάβασες?Κάποιοι προδίδονται μόνοι τους...

Κι εγώ δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο γραμμένο, αν μπορείς κάνετε παράθεση της δημοσίευσης που το υπονοεί. Οι υπόλοιποι μην βάζετε ταμπέλες σε όποιον μιλάει.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lnFam0uS » Πέμ, 09 Δεκ 2010 12:03 am

Γιατι ρε παιδια 09-15? γιατι οχι 15-23... να κανουμε και λιγο διακοπες παραπανω να κανουμε και τις πορειες μας με την υσηχια μας, να δωσουμε χρονο και στους καθηγητες να προλαβουν να παρουν τα μετρα τους, να γραψουμε τις προοδους μας, να δωσουμε τα θεματα μας, να μην εχουμε αγχος... Προφανως τωρα ψηφιστηκε οκ, αλλα γιατι να μην ειμαστε λιγο πιο πρακτικοι και διπλωματες (γενικως στην ζωη μας). Ουτε μια σελιδα δεν θα ηταν το τοπικ αν ηταν στις 15-23 :eh:

Υ.Γ Η μονη μου "πολιτικη" πεποιθηση ειναι να μου αρεσει το πρασινο, τα βουνα και η θαλασσα και να πιστευω στο Θεο. Οποτε μην μου επιτεθειτε κοματικα παρακαλω.
lnFam0uS

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Πέμ, 09 Δεκ 2010 12:15 am

μν μου ξαναβαλετε ταμπελες παρακαλω...δεν ανηκω πουθενα και δεν κανω καμια προπαγανδα...αν κανω εγω προπαγανδα τη μια φορα που μιλησα και διεκοψα τον μονολογο σας εσεις μεσα απο το φορουμ κανετε καθημερινα! οσο για το ξυλο δεν ξερω αν το βγαλατε αλλα πιο πανω συναδελφοι ελεγαν "μονο ξυλο" και το διαβασα οχι μονο μια αλλα 3 φορες σε διαφορετικα ποστ!!! και επιπλεον ενιωσα οτι εκμεταλλευτηκατε την κατασταση και θα επρεπε ν το νιωσετε κι εσεις απο τη στιγμη που εκεινη την ωρα σας διακοψανε αρκετες φορες για να σας θυμησουν συμφοιτητες μου οτι αλλο ηταν το θεμα που μαζευτηκαμε
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες